Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV haalt legende naar Nederland: ‘Eén van de grootste voetballers ooit’

Laatste update:

Romário keert volgende week terug in Nederland, zo meldt voormalig werkgever PSV vrijdagmorgen via de officiële kanalen. Hoofdsponsor Energiedirect kroont de oud-aanvaller uit Brazilië namelijk drie dagen lang tot Koning Carnaval. Hij zal onder meer met een eigen praalwagen meedoen aan de optocht in Lampegat.

De komst van Romário, die tussen 1988 en 1993 uitkwam voor PSV en 98 competitiedoelpunten voor de club maakte, is volgens het communiqué ‘een ode aan PSV en haar supporters’. Tien fans kunnen uiteindelijk zaterdag 2 maart tijdens de optocht in Lampegat mee hossen op de praalwagen van Romário.

“We wilden heel graag iets speciaals doen voor de fans van PSV”, zegt Jorrit Pijlman, directeur marketing van Energiedirect op de clubsite van PSV. “Ik ben dan ook heel trots dat een van de grootste voetballers aller tijden voor Carnaval naar Nederland komt. Hij wist met zijn samba-stijl van iedere wedstrijd een feest te maken. Die samba voegen we nu toe aan de optocht in Lampegat.”

“Samen met hem en de fans van PSV zullen we uit ons dak gaan en er een onvergetelijk evenement van maken.” Romário was een van de beste voetballers in de geschiedenis van PSV én van de beste aanvallers van zijn generatie. Hij vertrok uiteindelijk naar Barcelona, waar hij deel ging uitmaken van het ‘Dream Team’ van wijlen Johan Cruijff. In 1994 won hij met Brazilië het WK, werd hij tot speler van het toernooi uitgeroepen en werd hij later dat jaar ook tot FIFA World Player of the Year benoemd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Romario die ‘t carnaval in Rio inruilt voor carnaval in Eindhoven...Daar zal wel een klein prijskaartje aan hebben gehangen..😜 Wat was deze man goed zeg. Ongekend. Op de training niet opkomen dagen.. te laat komen.. of niks uitvoeren. En dan in het weekend er 2/3 inleggen. Fenomeen..

22 februari 2019 om 09:16

Dat is wel een prima omschrijving idd. Ben wel benieuwd of hij nu wel (op tijd) komt.

22 februari 2019 om 10:24

Amen, mijn lievelings aanvaller aller tijden hier op de Nederlandse velden, of gewoon mijn lievelings spits aller tijden. Alleen Ronaldo kon daarna tippen aan de prestaties die deze man bij PSV heeft geboekt. Wat een genot elke week weer en al zag je hem niet in de wedstrijd dan besliste hij die gewoon laatst 10 min als hij weer zin had even te rennen. Fenomeen en ik heb Nederlandse commentators nooit zo hard horen schreeuwen als hij weer een wereld goal maakte en dat waren er heelveel. Of een puntertje.romario Romario Romarioooooooooo Souza de Faria........hoorde je dan. Verdedrgers van Steau Boekarest kunnen er alles over vertellen met ze 5 en en de keeper erbij ! Heil Romario...........

22 februari 2019 om 10:41

Laten we eerst even rustig afwachten of hij wel komt opdagen! Zou niet de eerste keer zijn als hij alsnog gewoon niet eens komt, ondanks de gemaakte afspraken.

Maar mijn hemel wat zou het waanzinnig zijn als Hij echt zou komen..... We hebben het hier simpelweg over Onzen Lieven Heer van Eindhoven!!! Deze man is echt het grootste fenomeen dat ooit een PSV shirt droeg. In werkelijk alle denkbare opzichten. Beste voetballer, grootste persoonlijkheid en mede een van de oorzaken en grondleggers van de huidige status van PSV als topclub van Nederland én in Europa!

Ik ga 100 zeker kijken en ik kan je verzekeren dat alleen al het feit dat Hij nu komt voor een enorme rage en opwinding gaat zorgen.

22 februari 2019 om 10:52

Heel toevallig ga ik zondag ook richting carnaval voor het eerst als Amsterdammer.....als ik ga kijken hoop ik alleen al dat hij even Nederlands spreekt.
Romario beetje moe. Psssvvvvv hahah niemand sprak dat mooier uit dan hij.
Fenomeen .........wat een voetballer was hij......

Daarna wel met z'n allen gaan vasten.

Leuk idee van psv. Romario ook zeker niet hebben getwijfeld.

Ik heb een hekel aan carnaval, maar hiervoor zou ik toch wel ff naar Eindhoven willen!

Bijzonder dat zo'n man daar zin in heeft. Leuk voor de Eindhovenaren. Beetje het verhaal van zijn PSV-tijd ook. Deed vooral waar hij zin in had, maar 9 van de 10 keer leverde dat iets fantastisch op. Brazilianen en carnaval gaat natuurlijk ook goed samen. Kan me ook een verhaal herinneren van Boudewijn Zenden die de nog wat eenzame Ronaldo zich wat meer thuis liet voelen door hem mee te nemen naar Maastricht tijdens carnaval. Scheen hij fantastisch te vinden.

Wel een hele mooie stunt, dit. Ondanks dat ik een geboren en getogen Brabander ben heb ik een grafhekel aan carnaval, maar hiervoor wil ik toch wel gaan overwegen om naar de optocht te gaan kijken… Ik heb Romario nog bewust meegemaakt bij Psv, dat blijft voor mij wel een legende.

Nu alleen maar hopen dat hij ook echt op komt dagen. Ik weet nog dat ik als kind eens bij een benefietavond was waar Romario de speciale gast zou zijn. Hij kwam echter niet opdagen. Toen de organisatie even bij hem thuis ging checken, zagen ze hem op de bank liggen en gebaren dat ze op moesten rotten. En dat was nota bene een benefietavond voor straatkinderen uit de wijk waar Romario zelf vandaan kwam.

22 februari 2019 om 09:06

Haha ik ook. Ik kom uit 1980 en toen Romario in 88 naar psv kwam dat was geweldig. Ik was helemaal fan van hem nog zo'n boek gekregen destijds bij aanschaf van een VI abonnement.

22 februari 2019 om 11:07

cabinessence

Haha, ondanks dat ik geboren en getogen Eindhovenaar ben is carnaval bij mij al jaren uit mijn systeem verdwenen. Ik woon inmiddels al langer in de Randstad dan dat ik in Lampegat gewoond heb. Maar hiervoor ga ik zeker kijken kan ik je melden! Dit gaat echt een hausse opleveren, net zoals dat destijds in 2002 het geval was bij zijn laatste bezoek. Toen werd de wedstrijd tussen 'psv 88 en PSV All Stars (ter gelegenheid van het 25 jarig jubilleum van het winnen van de Europa Cup I) eigenlijk gewoon de Romario-Show.

Hahaha nu kijken of hij op komt dagen!

Geweldig! “Ja daar is Romario, ster uit Rio de Janeiro” carnavalskraker van Peter Koelewijn 👍🏻

Dat is een goede reden om Eindhoven weer eens op te zoeken, wat was hij toch briljant. Liep geen meter teveel, verdedigde nooit mee en liep er altijd bij alsof je hem het best in de rust kon wisselen. En dan uit het niets scoorde hij weer, ongekende doelpuntenmaker en feestvierder. Wat had PSV toch geweldige spitsen, toen ik nog haar had.

Dat is nog eens leuk voetbalnieuws. Fantastische voetballer en een hele mooie manier om hem te eren. Gaat een leuk feestje worden in Eindhoven zo.

Voor mij persoonlijk de beste speler die ik in een PSV-shirt gezien heb. Ik weet dat R9 ook tot die categorie hoort, maar smaken verschillen! Die wedstrijd tegen Steaua hoort bij de absolute topwedstrijden van Nederlandse ploegen in Europa. PSV zat niet echt in de wedstrijd, maar Romario dacht daar anders over.
Leuk dat ze hem hebben weten te strikken voor Carnaval. Dat moet voor de fans (zeker de oudere die hem aan het werk hebben gezien) fantastisch zijn.

22 februari 2019 om 11:04

Same here. Ik vond hem beter dan zijn jongere landgenoot, al valt daar veel over te discussiëren. Enfin, jij kent mijn adoratie voor O Baixinho!

22 februari 2019 om 13:06

Yep, het is natuurlijk zo dat ik ook van spelers van de rivaal kan genieten. Met name Europees natuurlijk . Ook die puntertjes naar de lange hoek, zo typisch Romario. Heb Ronaldinho ook zo zien scoren in de CL en dacht meteen aan Romario terug. Enige dat ik hem kwalijk nam was scoren tegen Nederland (3-2 verlies), met die fout ( matig keepen) van de Goeij die ons de das omdeed. Die stond toen onder de lat, terwijl Sar al beter was (in mijn ogen). Die nieuwe buitenspelregel (op dat moment) leverde toen dat doelpunt van Romario op (dacht ik).

22 februari 2019 om 11:12

Voor mij was Romario ook net wat groter dan Ronaldo. Of het nou kwam omdat hij het eerste Braziliaanse fenomeen was (eind jaren 80 was het nog net wat specialer om zo'n speler te halen dan een paar jaar later), omdat hij langer bleef, of omdat er altijd wel wat met hem was, wie zal het zeggen, maar wat een speler was dit zeg. Al moet ik zeggen dat in die magistrale wedstrijd tegen Steaua Boekarest ook Juul Ellerman de wedstrijd van zijn leven speelde. Maar dat ik bij die geweldige 5-1 stond te springen op de bank herinner ik me nog steeds!

22 februari 2019 om 12:28

"voor mij was Romario ook net wat groter dan Ronaldo."

Natuurlijk ook wel logisch dat veel PSV-supporters zo denken. Romario speelde van zijn 22e tot zijn 27e bij Psv, Ronaldo van zijn 17e tot zijn 19e. Oftewel: Romario in de kracht van zijn leven, Ronaldo als jong talent.

22 februari 2019 om 13:07

Dat zal zeker meegespeeld hebben. Ronaldo was natuurlijk naast technisch begaafd en doelgericht ook nog eens pijlsnel. Misschien wel de betere spits, maar niet de mooiere voetballer om te zien. Vergelijk het met van Basten en Bergkamp.

22 februari 2019 om 15:11

Voor mij is dat hét grote verschil. Romario was veel langer bij PSV en had uiteindelijk een veel en veel grotere impact dan Ronaldo (bij Psv).

Ronaldo was nog net iets completer dan Romario, die vooral in de zestien de meest perfecte sluipmoordenaar was die ik ooit heb zien spelen. Dat was een poema. Die leek te slapen tijdens wedstrijden maar viel de bal één keer ergens goed, kon hij als een bliksemflits toeslaan. Er zijn tegenwoordig zelfs internationaal maar weinig spitsen die, binnen de zestien, gewoon een verdediger echt kunnen uitspelen en op snelheid kunnen passeren. Romario had die kwaliteit tot kunst verheven. Aannemen, dreigen en páts, erlangs en afronden.

Ronaldo was veel meer een speler die ook ver buiten de zestien heel veel kon. Die kreeg rond de middellijn de bal en dribbelde dan gewoon een mannetje of vijf voorbij of ze er niet stonden, of beukte ze gewoon omver als dat moest en werkte daarna feilloos af. Totaal andere stijl zeg maar.

Ik was, ben en zal altijd van het kamp Romario zijn. Ik ben niet zo van het vereren van Helden, maar naast Che Guevara is Romario echt een Held in mijn ogen.

22 februari 2019 om 11:27

Het is ook een redelijke discussie, ik snap niet hoe er zoveel mensen zijn die Ronaldo 9 ongenaakbaar vinden als het komt op beste speler / aanvaller ooit.

Zet de appelmoes dan maar vast klaar! Daar hield hij toch zo van......
Denk nog altijd met weemoed terug naar deze geweldige voetbaltijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren