PSV geeft concurrentie hoop: ‘Nu geven we onszelf nóg een tik’

PSV liep woensdag tegen een nieuwe domper aan, want diep in blessuretijd gaf het team van Phillip Cocu een voorsprong uit handen en werd het 3-3 tegen FC Groningen. Bart Ramselaar stond voor het eerst sinds 10 september weer in de basis en baalde dan ook als een stekker van het puntverlies.

“Dit is heel zuur. Ik denk dat we met 0-2 en 1-3 redelijk wat grip op de wedstrijd hadden. Zij maken de 2-3 uit een penalty en gaan vervolgens opportunistisch spelen, met Lars Veldwijk in de punt en Mimoun Mahi eromheen”, zei Ramselaar voor de camera van FOX Sports. PSV had de bal meer in de ploeg moeten houden, aldus de middenvelder

“Dan zijn er nog mogelijkheden met Hirving Lozano en Stevie Bergwijn, op snelheid. Dat spelen we niet goed uit, zij spelen in de slotfase alles lang, en dan valt-ie nog goed ook.” Waar PSV dit seizoen een tegenstander vaak pijn deed in de slotfase, daar kregen de Eindhovenaren dit keer zelf het deksel op de neus.

Mike te Wierik scoorde in de 95e minuut. “We hebben zelf al een paar keer gewonnen in de slotfase, dus we weten hoe scherp je moet blijven. Na Ajax-uit hadden we onszelf met een overwinning weer een goed gevoel kunnen geven, maar nu geven we onszelf nóg een tik. Het plan was om ons te revancheren, dus dat we het nog weggeven is heel zuur”, besloot Ramselaar.

Zou jij Bart Ramselaar ook de volgende keer in de basis zetten?

1
2

Alles ligt in het midden. M.a.w. soms heb jd geluk (Pec/ Twente/ AZ/ Sparta) nu hebben ze pech (Gron.). Dus Az en Ajax hebben nu volop kans om de druk op te voeren. Want zonder echt goed te voetballen hadden ze een riante voorsprong. Mooi voor de competitie en laten we hopen dat het voetbal wint...

14 december 2017 om 07:36

Alleen jammer dat het komend weekend Az - Ajax is.

14 december 2017 om 08:35

Waarom jammer? ADO zit ook in een goede flow. Ik adviseer ADO ga alsjeblieft niet aanvallen maar op de counter spelen. Ook tegen Groningen zag je dat PSV heel bedacht het spel uitzocht tegen Groningen.

14 december 2017 om 09:07

Ja, want Ado staat echt bekend om het initiatief nemen in de wedstrijden tegen de top. Groningen had ook de bedoeling om vanuit de counter te spelen en dat ging helemaal niet goed. Pas toen ze opportunistisch gingen spelen werden ze gevaarlijk. Ondanks 2 dompers heeft Psv nog steeds een jaar lang gewonnen in Eindhoven. Ik vul toch een 1 op mijn toto hoor.

14 december 2017 om 09:16

Dat houdt ook een keer op.. Ze gaan een keer pak op de broek krijgen thuis. Psv speelt echt ongeinspireerd voetbal.

14 december 2017 om 10:19

Daar ga ik ook wel vanuit, alleen lijkt ado mij daar niet de tegenstander voor.

14 december 2017 om 14:12

Ik adviseer ADO om fysiek te voetballen, pak vooral de aanvallers (lozano en Bergwijn) hard aan, je ziet dat je ze dan helemaal uit de wedstrijd speelt. Gisteren en tegen Ajax werd Lozano hard aangepakt en wat is het resultaat; Niet betrokken bij een goal en zelf geel pakken.
Ik denk dat elke club dat nu gezien heeft en ook gaat toepassen. Denk dat ADO met Beugelsdijk een speler heeft die het fysieke niet schuwt, dus die plak je op Lozano en je haalt een groot gevaar weg bij Psv.

Dit gelijkspel is gewoon mede mogelijk gemaakt door Cocu. Zowel tegen ajax als tegen Groningen heeft hij laten zien dat hij vanuit angst reageert. Hoop echt dat hij zijn lesje heeft geleerd en dat hij tegen Ado op een andere manier laat voetballen.

14 december 2017 om 08:12

Sluit me hier volledig bij aan, dit is gewoon puur doordat cocu verkeerd ingrijpt.
Hij denkt altijd te veel aan verdedigen en loopt terug als hij voor staat.
Dan roep je de onheil over jezelf af.
In Amsterdam kwamen ze ook niet om te winnen maar om niet te verliezen, je moet daar gewoon vol erop klappen en je concurrent op 13 punten zetten.
PSV verliest voornamelijk van zichzelf/cocu

14 december 2017 om 09:25

Of hij speelde gewoon op wat volgens de statistieken de grote kracht is; de verdediging. Ajax heeft een snel en jong elftal waar PSV vooral statische spelers heeft. Zou ronduit dom zijn geweest om dan alleen de aanval te kiezen en grote gaten laten liggen. Ofwel was juist tactisch goede zet om op de counter (ook een kracht van PSV) te spelen. Dat de verdediging dan ronduit niet goed genoeg is als het echt getest wordt is iets anders maar met meer openingen achterin was de stand nog groter geweest. Gelukkig zag iedere psver dit aankomen en zijn we (althans ik) verre van geschokt... net zoals dat 10 punten voorsprong zo weg zijn

Eindelijk zit het een keer tegen voor PSV in de laatste minuten en winnen ze een keer niet met 1 doelpunt verschil. En eindelijk wordt dat povere spel weer afgestraft met puntverlies. Gerechtigheid. Amen.

14 december 2017 om 07:33

Je heb gelijk. Waar Ajax en Feyenoord gelijk puntenverlies lijden als ze een mindere dag hebben zat het bij Psv erg vaak mee. Nu een keer tegen, of dat gerechtigheid is weet ik niet maar het zat er wel een keer aan te komen.

14 december 2017 om 07:44

Zoek de volgende keer even op hoe vaak PSV in de laatste minuten de winnende goal heeft gemaakt. En doe dat de volgende keer voordat je een reactie plaatst. Staat net iets sterker.

14 december 2017 om 07:51

Maar liefs 4x en wat wil je nu?

14 december 2017 om 09:00

4x ja?
Thuis tegen Pec en tegen Twente is 2x, welke wedstrijd nog meer?

Spreekwoordelijke deksel op de neus. Eerste helft aanvallend en sterk gespeeld. Je roept het over jezelf af als je het laatste half uur inzakt en verdedigend gaat ballen.

14 december 2017 om 08:58

Je moet gewoon stoppen met aanvallen als het de 90e minuut is, dat doen meerdere clubs denken dat ze er al zijn. Ajax had er ook altijd een handje van. Maar het is meer de vraag hoe reageert PSV straks op ADO thuis en Vitesse. Gaat het in de koppies zitten dat ze nu al 2 wedstrijden op rij punt verlies lijden en dat daardoor Ajax nu op 5 punten voorkomt? Wie weet..

Vaak is het muntje voor PSV goed gevallen en nu een keer niet. Dat hoort bij het voetbal. Eerste helft was PSV gewoon goed. Maar door het falen van Cocu is het fout gegaan imo. Lekker inzakken en verdedigend spelen. Laffe coach is het.

Een week geleden was het verschil nog 10 punten op Ajax en konden dat er na het weekend 13 zijn. Nu kun je als Ajax zijnde op 5 punten komen wat de competitie weer spannender maakt. Nu hopen dat Ajax resultaat haalt, want vaak als de concurrentie punten verspeelt doet Ajax dit vrolijk na.

14 december 2017 om 08:13

Kan me niet voorstellen dat Ajax punten verspilt tegen Excelsior.

14 december 2017 om 08:15

Feyenoord vorig seizoen vergeten? Het is een cliche, maar de bal is rond. Ik ga er ook niet vanuit hoor. Echter kan het altijd gebeuren en heeft Ajax bewezen goed te zijn in punten verspelen wanneer de concurrentie dit ook doet.

14 december 2017 om 08:37

Haha Ajax is een meester in het punten verspelen als de concurrentie dat ook doet het dit seizoen al vaker gezien en vorig seizoen te vaak. Ik houd ook mijn hart vast

Een verliezend coach doet het natuurlijk nooit goed. Cocu wordt nu verweten te verdedigend te wisselen terwijl keizer tegen Twente verweten werd te aanvallend te blijven.
Maar het lijkt psv nu echt tegen te zitten. Lozano Haag ook de eerste helft een penalty kunnen krijgen, Ramselaar wordt onterecht afgevlagt terwijl hij alleen voor de keeper stond, ze werden als enige bestraft voor een handsbal, en terwijl blom bij Feyenoord echt na 94 minuten stopte ging het bij psv na blessuretijd nog door.

14 december 2017 om 08:14

Dit hadden we ook aan ons zelf te wijden... kan alleen maar compliment geven voor de scheids dat hij hier extra tijd boven de extra tijd deed.
Tijdrekken mag van mij zeker bestraft worden met extra speel minuten, helaas viel hierdoor de 3-3

14 december 2017 om 08:32

Zeker, alhoewel hier ook de kanttekening geplaatst mag worden dat de originele extra tijd 3 minuten was. na het wisselen/tijdrekken telde Blom hier een minuut bij naar 4. Als dan het doelpunt nog ná die extra minuut valt dan is dat ongelukkig. Blijft staan dat PSV dit natuurlijk volledig over zichzelf afriep.

Bij Feyenoord bijvoorbeeld heeft v Amersfoort minstens een minuut lang op de grond gelegen/rondgedwaald alvorens het spel werd hervat. Daar werd dan weer niets mee gedaan.

14 december 2017 om 08:39

Dan begrijp het begrip minimaal 3 minuten extra tijd, kortom als hij 10 minuten laat doorspelen mag dat gewoon want hij heeft minimaal 3 minuten extra tijd, anders had het wel maximale extra speeltijd geheten

Het geluk houdt eens op.

Apart dat PSv in de 2e helft zo onzeker werd. Wellicht toch teveel de nadruk op 'geen punten verspelen'. Maat met zo'n verdediging valt dat niet mee. Cocu is een verdedigende coach, een prima Serie A-trainer.

14 december 2017 om 08:54

Misschien een stukje motivatie. Ajax moet nu winnen en vind het fijner onder druk te voetballen. Ik ken ook wedstrijden dat Ajax verloor terwijl de rest ook punten liet liggen. Maar PSV staat nog wel 7 punten voor op Ajax. Dus Ajax moet winnen en die week daarop speelt Ajax uit tegen AZ wat als een topper beschreven kan worden. Als Ajax daar verliest heb je weer weinig aan die verloren punten van PSV met allen respect. Ajax moet echt wedstrijd voor wedstrijd bekijken.

Ik was gisteren in het stadion en je zag de 3-3 gewoon aankomen. Als er iets is wat PSV niet kan dit jaar is het wel verdedigen. En dan gaat Cocu ook nog 5-3-2 spelen de laatste minuten dan spoor je volgens mij niet helemaal. Je moet er juist voor zorgen dat je van de goal af voetbalt maar nee meneer gaat er nog een verdediger bij gooien. Het was uiteraard een verdiend punt over de gehele wedstrijd genomen. Tip voor Faber: voortaan gewoon beginnen met Mahi en Veldwijk, dan ben je veel gevaarlijker en tevens een vast aanspeelpunt.

14 december 2017 om 09:29

Maar ik snap niet dat Cocu een verdedigende instellende voetbal aanhoudt. Met allen respect de selectie van PSV kan tegen elke club standaard op de helft van de tegenstander voetballen en druk zetten. Maar Cocu is echt een angsthaas ook met het inbrengen van wissels.

14 december 2017 om 10:44

Echt he is al de zoveelste x we punten verspelen doordat we vol op de verdediging gaan hangen. Psv en dan met name Cocu moet uitgaan van zijn eigen kracht door gwn aanvallend te voetballen.

natuurlijk word de druk PSV weer te hoog geweldig om te zien als ajax deze form door zet zullen we over een paar weken een nieuwe nummer 1 zien

14 december 2017 om 14:16

Helaas is Ajax ook nog zeer wisselvallig, tegen Psv was het heel goed maar tegen Twente en Utrecht was het belabberd.

Je kunt Cocu wel de schuld geven, maar het ligt vooral ook aan de spelers. Ik heb alleen het laatste kwartier gezien en heb PSV alleen zien tijdrekken en ballen onnodig wegroeien. In een aantal situaties stonden ze vast op eigen helft, kregen de bal en roeiden de bal zonder te kijken (terwijl hier ruim de gelegenheid voor bestond) weg. Dit terwijl de aanvallers vaak vogelvrij stonden en bij een eenvoudige juiste pass de wedstrijd eenvoudig op slot konden gooien. Deze situatie heb ik in dat laatste kwartier (groningen ging natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker en gooide achter alles open) een aantal keren gezien. Ik rauw er natuurlijk niet om, maar ik vond het amateuristisch uitgespeeld.

Ik moet overigens ook even zeggen dat de pingel die PSV kreeg een cadeautje van Warmerdam was. Wat een domme overtreding zeg, zo zie je ze zelden.

Cocu heeft weer de deksel gekregen op zijn grote neus door de bus te gaan parkeren. Wordt echt moe van die Cocu met zijn laffe speelstijl en wissels. Denk dat iemand als Van Gaal met deze spelers meer uit zou halen dan Cocu het nu doet. Ook zou hij verschillende speelstijlen kunnen spelen met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Wat mij betreft mag Cocu volgend seizoen elders gaan werken en laat iemand komen die tenminste meer kijk op het spel heeft en tijdens de wedstrijd kan lezen wat er allemaal gebeurt op het veld.