Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG witheet over woorden Payet en stuurt brief: ‘Dit is onaanvaardbaar’

Laatste update:

Paris Saint-Germain is boos dat de arbitrage in de Ligue 1 de spelers van de Franse topclub weigert te beschermen. L’Équipe heeft een brief in bezit die PSG naar Pascal Garibian, baas van het scheidsrechterskorps van de Ligue 1, heeft gestuurd na de overwinning op Olympique Marseille afgelopen zondag. De club van Unai Emery vraagt om betere optredens van de arbiters.

Tijdens het duel met de aartsrivaal kregen de spelers enkele pittige tackles te verduren. Neymar moest zelfs geblesseerd van het veld en is ongeveer zes tot acht weken uitgeschakeld. Antero Henrique, sportief directeur van PSG, was woest over het optreden van de spelers van Marseille en spuwt zijn gal over scheidsrechter Benoit Bastien, die had moeten ingrijpen.

Zo is Henrique onder meer boos over de woorden die Dimitri Payet zou hebben gezegd tegen de arbiter, namelijk: "Zeg Neymar dat hij het rustig aan moet doen, anders zullen we hem aanpakken." Henrique walgt van de vermeende uitspraken: "Deze opmerkingen zijn onaanvaardbaar en hadden door de heer Bastien moeten worden bestraft en in zijn rapport moeten worden vermeld."

Ook de aanslagen op onder meer Kylian Mbappé en Dani Alves worden benoemd. "De club is afhankelijk van de bevooroordeelde en oneerlijke behandeling die de kwaliteit van het spel ondermijnt, blessures veroorzaakt bij onze spelers en een schadelijk klimaat schept", aldus Henrique, die schrijft te hopen dat dit de laatste brief was die hij dit seizoen naar de Ligue 1 stuurt.

Begrijp jij de frustratie van Antero Henrique?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer je als speler dergelijke uitspraken tegen de scheidsrechter doet, lijkt mij 'een beetje dom'. Dan weet je zeker dat de ogen op jou gericht zijn en je bij het minste of geringste aan de beurt bent.

Ben benieuwd hoe Neymar speelt bij PSG (frankrijk kenners hier?)
Maar als hij speelt zoals in spanje, dus als iemand al naar hem kijkt al tollend en krijsend over het veld duikelen, dan kan ik mij voorstellen dat andere spelers hem dit vervelende gedrag willen afleren.

Neemt niet weg dat je sportief moet spelen tegen andere sportieve spelers.

1 maart 2018 om 13:38

Op het eerste gedeelte: Neymar rolt meer dan de bal zelf

1 maart 2018 om 16:59

Toen hij zijn middenvoetsbeentje brak rolde hij trouwens niet.

1 maart 2018 om 14:26

Neymar is in Frankrijk een genot om naar te kijken. Is het duikelen nog niet helemaal afgeleerd , maar het is niet zoals hij bij Barca was. Is met afstand de beste speler in Fankrijk. Hij zet geregeld spelers te kijk en ik denk dat , dat frustratie oproept bij deze mindere spelers.
Ik heb een hekel aan de Neymar van Barca , maar als je ziet hoe hij voetbalt bij PSG dan weet je dat hij de juiste beslissing heeft genomen om te vertrekken. Bij Barca staat iedereen in de schaduw van Messi en bij PSG staat iedereen in de schaduw van Neymar. Nu even niet dan.

Is een normale uitspraak in een wedstrijd. Beetje intimideren hoort erbij, er wordt wel meer gezegd tijdens een wedstrijd.

1 maart 2018 om 14:35

Normaal is het niet. Dat het vaak gebeurd betekent niet dat het geaccepteerd moet worden. Zeker niet als het plan uitgevoerd wordt: iemand daadwerkelijk blesseren. Gister hebben ze Mpabbe flink aangepakt en nu is hij ook geblesseerd. Is dit normaal?

1 maart 2018 om 16:44

Mbappe flink aangepakt? Volgens mij valt zijn blessure wel mee en is hij gewoon gewisseld met het oog op Real, of weet jij bij welke actie hij geblesseerd is geraakt?

De blessure van Neymar komt overigens niet doordat hij hard is aangepakt door een tegenstander, hij verstapt zich en breekt een middenvoetsbeentje... Is het normaal om dan de schuld bij de tegenstander te leggen?

Op het moment dat scheidsrechters daadwerkelijk grote spelers of clubs zouden beschermen is dat gewoon competitievervalsing. Niemand heeft een speciale beschermde status, een trap op Neymar moet even zwaar bestraft worden als een trap op Ard van Peppen. Een overtreding is een overtreding ongeacht wie de ontvanger is. Ik wordt moe van die enge trainers en voorzitters die hierover huilen, huilie huilie gedrag.

1 maart 2018 om 13:55

Ik word moe van mensen die niet kunnen lezen. Wáár wordt om een voorkeursrol gevraagd?
Ik voel weinig sympathie voor Psg, maar hij heeft het beschermen van spelers in het algemeen. Als je zo'n droeftoeter hebt als Poyet die met zo'n "waarschuwing" komt, dan is het duidelijk dat hij er niet alleen staat om te voetballen, maar ook om neer te halen (ofwel: spelbederf).
Dat jij er vervolgens van maakt dat ze Neymar meer moeten beschermen en dat er gevraagd wordt om competitievervalsing, ligt geheel aan jou.

Wat betreft de opmerking en de rol van de scheids hierin, is het belangrijk om te weten of er iets in de Franse richtlijnen staat wat betreft dit soort zaken. Het lijkt me stug dat je om zo'n opmerking een kaart mag geven en als je er anders naar gaat handelen, ben je bevooroordeeld als scheids.
Lijkt me een lastige situatie.

1 maart 2018 om 13:56

Ik begrijp wat je bedoeld maar spelers als Hazard, Neymar etc worden harder aangepakt dan anderen en de kans dat ze een zware blessure krijgen word dan ook relevant groter, dus ik vind het zeker geen competitiesvervalsing als bepaalde spelers worden ‘beschermd’.

1 maart 2018 om 22:34

Neymaf en hazard zoeken zelf voor een overtreding hoor

1 maart 2018 om 14:38

Je snapt toch ook wel dat spelers als neymar veel meer tackles te verduren krijgt dan v peppen door de speelstijl van de club en de techniek van de speler. Er wordt ook niet om een speciale behandeling gevraagd, maar gewoon dat de scheidsrechters de regels naleven en kaarten trekken. Zeker als je hoort wat payet zegt (als dat waar is) moet de scheids er op letten en payet er op aanspreken.

Ze moeten gewoon de regels naleven. Niet alleen bij een overtreding op Neymar, maar ook bij een overtreding op de 5e keeper van het jeugdelftal van Evian.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren