Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG veegt zonder Wijnaldum, Messi en Neymar vloer aan met opponent

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een klinkende overwinning geboekt in de Ligue 1. In eigen huis was de ploeg van trainer Mauricio Pochettino veel te sterk voor Clermont Foot, dat met 4-0 verslagen werd. Ander Herrera was tweemaal trefzeker, terwijl Kylian Mbappé en Idrissa Gueye verantwoordelijk waren voor de rest van de Parijse doelpuntenproductie. Georginio Wijnaldum moest genoegen nemen met een plek op de bank. PSG gaat met vijftien punten uit vijf wedstrijden soeverein aan kop in Frankrijk; Clermont bezet met acht punten nog altijd de derde plek op de ranglijst.

Lionel Messi, Neymar, Ángel Di María en Leandro Paredes kwamen zaterdag zoals aangekondigd niet in actie voor PSG. Pochettino wilde geen enkel risico nemen met de vier spelers die in de nacht van donderdag op vrijdag nog in actie kwamen voor Argentinië en Brazilië. Sergio Ramos ontbrak eveneens tegen Clermont vanwege een kuitblessure. Onder de lat kreeg Gianluigi Donnarumma de voorkeur boven Keylor Navas. Mbappé, die de Franse nationale ploeg tijdens de interlandperiode nog vroegtijdig verliet wegens een lichte blessure, was voldoende hersteld om aan de aftrap te verschijnen.

Al in de tiende speelminuut waren de Parijzenaren dicht bij de openingstreffer. Mbappé had een voorzet op maat in huis voor Marquinhos, die gevaarlijk richting de bovenhoek knikte maar doelman Arthur Desmas redding zag brengen. Na ruim een kwartier spelen zorgde ook Clermont voor serieus gevaar; zowel Jason Berthomier als Johan Gastien plaatsten hun respectievelijke doelpogingen rakelings naast de linkerpaal. In de twintigste speelminuut sloeg PSG voor het eerst toe. Een voorzet van Gueye leek in eerste instantie verwerkt te worden door Desmas, maar de sluitpost tikte de bal voor de voeten van Herrera. Het was voor de middenvelder vervolgens een koud kunstje om af te ronden: 1-0.

Daarmee was het hek van de dam en de thuisploeg voerde de druk verder op. Na ruim een half uur spelen werd de Parijse aanvalslust beloond met een nieuwe treffer, die opnieuw op naam van Herrera kwam. Wederom kreeg hij de bal binnen het vijfmetergebied voor zijn voeten na zwak uitverdedigen van Clermont en de Spanjaard zorgde van dichtbij voor de 2-0. Tien minuten na rust was Mbappé aan zet. De spits ontving een dieptebal op maat van Julian Draxler, omspeelde op topsnelheid de uitkomende Desmas en vond op koelbloedige wijze het lege doel: 3-0. Het slotakkoord werd gespeeld door Gueye, die na een doelpoging van Mbappé uit de rebound voor de 4-0 eindstand zorgde.

In het restant van de tweede helft nam PSG aanzienlijk gas terug. Niet geheel onverwacht, daar de ploeg komende woensdag in de Champions League op bezoek gaat bij Club Brugge en volgend weekend de competitiekraker tegen Olympique Lyon op het programma staat. Clermont wacht volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen het Stade Brest van Marco Bizot en consorten.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Paris Saint-Germain31201014770
2AS Monaco3117771758
3Stade Brest3116871656
4Lille OSC31151061855
5OGC Nice3114981151
6RC Lens3113711646
7Olympique Marseille3111119944
8Olympique Lyon3113513-944
9Stade Rennes3111911742
10Toulouse31101011-240
11Reims3111713-740
12Montpellier3191111-437
13Strasbourg319913-1036
14Nantes319517-2032
15Le Havre3161114-1129
16Metz318518-1929
17Lorient316817-2426
18Clermont Foot3151016-2525

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een spannende competitie zeg, ben benieuwd of Messi de tij kan keren voor PSG...

Is er iemand die mbappe op snelheid bij kan houden? Die man kan gerust 4-5 meter achter zijn mannetje beginnen en op het eind van de sprint staat hij 2 meter vooraan.

Ben nog steeds zeer benieuwd of Donnarumma nou definitief een basisplaats heeft, want om en om Ligue 1 keepen zou echt voor het eerst zijn in de voetbalschiedenis, en niet ideaal. Als Donnarumma Ligue 1 keepen en Navas CL, lijkt me beetje pijnlijk voor Donnarumma; sinds z’n debuut geen CL meegemaakt, speelt Milan eindelijk CL, gaat hij weg, waar hij alsnog geen CL keept. Kortom ontzettend benieuwd wat Pochettino in gedachte heeft. En heel eerlijk, zal er waarschijnlijk alleen maar verliezers zijn; beide zijn te goed voor op de bank.Wel mooi dat hij debuteert met een clean sheet

11 september 2021 om 19:46

Het is pijnlijker voor Navas als hij geen CL mag spelen, want Navas wordt overal uit gebonjourd, terwijl hij ook bij PSG weer een meerwaarde is geweest de laatste jaren. Navas krijgt veel te weinig krediet voor zijn kwaliteiten.

11 september 2021 om 19:58

Nou ja Donnarumma is wel een stuk jonger. Hij kan makkelijk 10 jaar nog mee. Navas wordt dit jaar alweer 35 dus die gaat niet lang meer mee. Lullig voor Navas net als bij Real maar ook ik zou voor Donnarumma kiezen.

Is dit wel nieuwswaarde?? Het is niet eens een top-5 competitie. Anders wil ik ook nieuws van elke zuidamerikaanse competitie als we toch al bezig zijn

11 september 2021 om 19:26

Tuurlijk heeft dit nieuwswaarde. Het is een van de betere ploegen van Europa. De meeste leden zouden nog niet eens 5 spelers kunnen opnoemen van een willekeurige Zuid Amerikaanse club, dus die vergelijking slaat nergens op.

11 september 2021 om 19:36

Precies alleen bij PSG voor de rest hebben de andere clubs in de competitie geen meerwaarde... Het zou echt een schande zijn als Messi met dit PSG geen CL pakt

Doodzonde dat barca Messi een jaar eerder niet liet gaan anders was de PL een grote feest. ipv moeten we hem bewonderen in een league dat buiten de top 5 is gevallen….(ook wel te maken dat city over 100mil voor grealish heeft neergelegd)

Ik verwacht dat Wijnaldum zijn plek ook zal kwijtraken. Deze wedstrijd niet meegenomen was hij 5x op rij de slechtste middenvelder. Verratti en Gueye lijken de vaste plekken te hebben en als er zoveel sterren voorin lopen die verdedigend niet te veel uitrichten zal Danilo belangrijk kunnen zijn.

11 september 2021 om 23:27

Ik denk echt dat je te snel voorbij gaat aan Gueye. Daar is PSG echt heel voorzichtig mee, staat er ook altijd in als het ergens om gaat en zodra de uitslag het toe laat gaat ie er ook weer uit. Het is nog wel de vraag of Poch het aandurft om de voorste vier op te stellen en als die dat doet dan zit Wijnaldum gegarandeerd op de bank. Mocht hij één van die vier niet opstellen dan zal het gaan tussen die anderen die je opnoemt en ik denk dat Herrera daar inderdaad een streepje voor zal hebben. De rest zal het moeten uitvechten met invalbeurten en blessures.

12 september 2021 om 01:17

Met Gueye en Danilo in je ploeg krijgt Wijnaldum toch geen speeltijd meer?

12 september 2021 om 09:35

Wijnaldum zal wel speeltijd krijgen in de Ligue 1, alleen denk ik dat Poch Wijnaldum meer vooruitgeschoven ziet dus zal die vooral moeten denken aan een plek als 1 van de vier sterren voorin niet meedoet en dan kan hij de 10 positie overnemen. Dan blijven er 2 plekken over op het middenveld, Verratti, Gueye, Herrera en Danilo zijn dan de grootste kanshebbers. Ik geloof niet dat Wijnaldum veel aan spelen toe zal komen op 1 van die 2 centrale plekken.

Als Verratti en Neymar op het middenveld spelen (Di Maria, Mbappe en Messi voorin) dan kiest die bijna gegarandeerd voor Gueye of Danilo op die andere plek. Die hebben zo ontzettend veel spelers. Wijnaldum en Herrera maken dan plaats.

Die Parijse fans mogen gerust doorgaan met het uitfluiten van Mbappe wat mij betreft. Dat drijft hem des te sneller naar de exit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren