Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG pakt 24 miljoen met verkoop aan LaLiga-club; clausule van 100 miljoen

Laatste update:

Yuri Berchiche is speler van Athletic Club, zo melden de Basken maandag via de officiële kanalen. Paris Saint-Germain ontvangt naar verluidt 24 miljoen euro inclusief bonussen. Zodoende komt er snel een einde aan het avontuur van de 28-jarige linkervleugelverdediger bij PSG, aangezien hij pas sinds vorig jaar zomer voetbalde in de Franse hoofdstad.

De Spanjaard ruilde Real Sociedad voor ongeveer 16 miljoen euro in voor PSG en kwam in Parijs tot twee doelpunten en vijf assists in 32 wedstrijden. Hij won drie prijzen met de Franse topclub, namelijk de Ligue 1, de Coupe de France en de Coupe de la Ligue. Berchiche heeft tot medio 2022 getekend bij de LaLiga-club en heeft een afkoopclausule van honderd miljoen euro.

De verkoop van Berchiche komt niet uit de lucht vallen, aangezien PSG genoodzaakt is om enkele spelers te verkopen om aan de regelgeving van de Financial Fair Play te voldoen. Men liet Javier Pastore al voor ruim 24 miljoen euro vertrekken naar AS Roma en verkocht Odsonne Edouard voor 10 miljoen euro aan het Celtic van manager Brendan Rodgers.

Een goede aankoop van Athletic Club?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zijn daar die verplichte clausules nog steeds in werking? Waarom kan een club niet gewoon zeggen we willen hem houden. Want een te hoge clausule mag weer niet omdat het allemaal in verhouding moet zijn met salarissen en dergelijke. Vind ik echt totaal geen toegevoegde waarde.

2 juli 2018 om 12:59

Waarom in Nederland dan niet? We zijn toch één Europa?

2 juli 2018 om 14:52

Redelijkheid heeft er niets mee te maken natuurlijk met die clausules daar. Honderd miljoen voor deze 28-jarige speler is bijvoorbeeld zou compleet bezopen zijn.

Een stap terug maar toch een mooie stap. Ik vindt atheltic echt een prachtige club. Ze weten ook nog is goede basken aan te trekken en te behouden doordat het voelt alsof ze voor hun club en land tegelijkertijd spelen.

Lag de deadline niet op 1 juli? Dan zijn ze toch te laat of niet?

2 juli 2018 om 13:14

Zit een speling op van een paar dagen ivm boekhouding etc. Tenminste; dat melden de Valenciaanse/Spaanse media een week of 3 terug omtrent de transfer van Cancelo.

Zo kan je bijvoorbeeld ook een transfer bij de financiën van "volgend" seizoen zetten vanaf een bepaalde datum.

2 juli 2018 om 17:21

Nee op tijd, PSG heeft met deze laatste transfer de noodzakelijke 50 miljoen euro aan totale verkopen binnengehaald om aan FFP te voldoen.

Zo, die was echt nodig. Nu is de laatste zwakke plek in de verdediging aangepakt. Het enige wat nog moeilijk kan gaan worden is een goede vervanger vinden voor Aduriz, en ook het aantrekken van Mikel Merino zou nog geweldig zijn, net zoals Alex Berenguer.
Eibar hebben ze trouwens ook al mooi leeggeplukt, met Garcia en Capa.

2 juli 2018 om 20:11

Mikel Merino is al officieel aangetrokken door Newcastle United. Alex Berenguer vind ik nog tekort komen, want Inaki Williams, Susaeta, Muniain en Cordoba zijn al beter dan Berenguer. Als ze Oyarzabal en Llorente of Agirretxe weten te halen, dan zijn ze weer sterk genoeg om weer hoog te eindigen. Dit seizoen was echt een drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren