Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Promovendus Go Ahead haalt uit en vernedert RKC in Waalwijk

Laatste update:

Go Ahead Eagles won in 1996 voor het laatst een uitwedstrijd in de Eredivisie, maar de promovendus heeft zaterdagavond uitgehaald in Brabant: RKC Waalwijk werd op eigen veld voor schut gezet en werd met 1-4 verslagen. Erik Falkenburg was er met een hattrick verantwoordelijk voor dat de gasten op een 0-3 voorsprong kwamen, Marnix Kolder maakte er vanaf de strafschopstip zelfs 0-4 van. Denzel Slager redde, voor zover mogelijk, de eer voor RKC door de eindstand op 1-4 te bepalen.

/

Vanaf minuut één waren de bezoekers uit Deventer de bovenliggende partij in het Mandemakers Stadion. De promovendus, dat net als RKC vijf punten vergaarde uit de eerste vier Eredivisieduels, trok enthousiast ten aanval en werd al gauw beloond voor de aanvallende dadendrang. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Jarchinio Antonio vanaf de rechterflank een voorzet losliet waar Falkenburg wel raad mee wist: 0-1. De Waalwijkers waren waarschijnlijk amper van deze tegenvaller hersteld toen de aanvallende middenvelder van Go Ahead opnieuw toesloeg.

Ditmaal was het voorbereidende werk op links van Xander Houtkoop en bewaker Sander Duits noch keeper Jan Seda kon voorkomen dat Falkenburg koppend voor de 0-2 zorgde. Alhoewel GAE-doelman Eloy Room aan de andere kant handelend moest optreden bij een knappe poging van spits Aurélien Joachim en hij de helpende hand kreeg toegestoken toen verdediger Doke Schmidt in de weg stond bij een schot van Duits, kon RKC er weinig van zeggen dat er ook bij rust nog een 0-2 tussenstand op het scorebord stond in Brabant; de voorsprong van de gasten was dikverdiend.

/

De eerste 45 minuten gaven de supporters van de thuisploeg weinig hoop op een goed resultaat, en in de openingsfase van de tweede helft werd het er niet beter op voor RKC. Kolder had niet veel dichter bij zijn vierde doelpunt van deze competitie kunnen komen, maar de spits van Go Ahead raakte de lat en scoorde vervolgens wel, maar stond op dat moment buitenspel. Aan de andere kant deed Damiano Schet van zich spreken, maar de vrije trap van de aanvaller scheerde rakelings over de lat van het doel van Room. Diens collega Seda hoefde even later evenmin in actie te komen, want Antonio schoot vanuit kansrijke positie wild over.

Ook daarna was het de equipe uit Deventer die het meest dreigend was; Falkenburg werd de diepte in gestuurd en leek een hattrick op zijn naam te kunnen schrijven, maar stuitte op Seda. In de rebound schoot Kolder net naast. De derde treffer van Falkenburg kwam er niettemin alsnog, want nadat er net een uur gespeeld was nam de middenvelder de 0-3 voor zijn rekening. Het leed was daarmee nog niet geleden voor de formatie van coach Erwin Koeman, want na een overtreding van Frank van Mosselveld mocht Kolder een penalty nemen. De aanvoerder van Go Ahead faalde niet: 0-4. Verder dan de 1-4 van Slager kwam RKC niet in de slotfase.

Denk je dat Go Ahead Eagles dit seizoen boven RKC Waalwijk eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker voor Falkenburg. komt weer aan voetballen toe bij Go ahead en maakt ook nog 3 doelpunten.

31 augustus 2013 om 21:43

knap hoor dat Go ahead zo begint aan het seizoen dat belooft wat als ze zo blijven spelen !

Als ik het een ploeg gun om erin te blijven is het GAE wel. Ik kijk nu al uit naar de uitwedstrijd, lekker naar de Adelaarshorst voor een heerlijk potje voetbal.

Het is Antonia, Antonio speelt bij jong Psv.

Wat speelden Go Ahead Eagles goed zeg. Speelden ons bij vlagen helemaal weg. Dik verdiende zege.

31 augustus 2013 om 22:05

Inderdaad, niets gestolen aan deze overwinning..

Complimenten aan Go Ahead! Als ze op deze voet verder gaan, wordt het een leuk seizoen voor ze!

Aan RKC zal ik vanavond maar niet te veel woorden vuil maken...

En zo hoort het mooi voetbal spelen en winnen
Volgende week weer 3 punten in deventer behouden waarom niet ?
Eagles speelde rkc van kastje tot aan de muur
Cambuur degradeerd !

31 augustus 2013 om 21:45

Denk het niet vriend.
Ik vind het fantastisch voor jullie hoe het nu gaat met Gae.
Maar Cambuur speelt ook prima.
Nec, NAC komen eerder in aanraking voor degradatie dan onze clubies.

31 augustus 2013 om 22:48

gelijk spel tegen PSV vanavond mag SCC als overwinning beschouwe van mij met het 100 jarig bestaan

1 september 2013 om 00:27

Mee eens. Cambuur blijkt toch wel een stugge tegenstander te zijn. Met de instelling zit het wel goed.
Benieuwd naar de volgende thuiswedstrijd. Knap resultaat tegen Psv.

Niet gek, Falkenburg is gewoon een topspeler en ik vind het ook wel zuur dat hij niet naar ADO kwam. Snap niet dat deze jongen naar een promovodus is gegaan en niet naar een subtopper / middenmoter. ( al maakt hij van gae nu een middenmoter / subtopper ! )

Eén van de ploegen die als degradatiekandidaat no1 werd bestempeld laat voorlopig zijn tanden zien en doet gewoon lekker mee.
Go Ahead pakt voorlopig de punten die men nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven al duurt het seizoen nog lang.

1 september 2013 om 00:30

Het seizoen duurt nog lang, zeker. Maar Go Ahead heeft alle punten tot nu toe zelf afgedwongen en niks gestolen. Wij hadden zelfs 4 punten meer kunnen hebben. Je zou zelfs kunnen zeggen dat wij ons zelf tekort hebben gedaan.
Tot nu toe zijn er nog geen signalen dat wij ineens in zwaar weer gaan komen.

1 september 2013 om 08:37

Dat Go Ahead zichzelf tekort heeft gedaan ben ik met je eens.
In Utrecht en thuis tegen Groningen hadden ze gewoon moeten winnen.
Verder is go Ahead meer dan prima bezig zoals ik al aangaf.

RKC moet dit seizoen echt keihard strijden om niet op de 18e plaats te komen aan eind van seizoen, Hebben selectie gewoon niet goed genoeg versterkt. Misschien komt die Tavares en een verdediger van Juventus maar in dit soort wedstrijden moeten ze toch punten gaan pakken om directe degradatie te ontlopen.

31 augustus 2013 om 22:06

Het is des Rkcs om tegen dit soort ploegen nul punten te pakken. Meestal kan de strijd en passie tegen grotere ploegen wel worden opgebracht. Waarom is mij al vanaf de jaren '90 een raadsel.

Topprestatie voor Gae, ik denk dat Gae en Cambuur gewoon in de Eredivisie blijven, zal wel mooi zijn.

Mooi doelpuntje van Slager. Netjes!

We zijn nu op de terug weg.Wat een feest weer.Bedank voor de leuke reacties.

We gaaaaan Europa in, la, la, la........enz.

gefeliciteerd eagles met de 3 punten,

Iedereen schreef Cambuur en Go Ahead bij voorbaat af. Maar ik niet, en kijk aan. Beide clubs hebben leuke selecties met prima spelers. Ze hebben zich ook deze transferperiode goed versterkt. Ik denk eerder dat Heracles en RKC gaan degraderen!

31 augustus 2013 om 22:58

Nou Heracles niet hoor die redden zich wel maar vooral NAC moet zich zorgen maken samen met Rkc.

Trots op mijn cluppie. Begroting van maar 5 miljoen maar zo heerlijk, aanvallend spelen. Die respect. Ennuh, we staan gewoon boven Ajax ;-)

@redyellow

ik als PEC fan vind t ook mooi om te zien dat Go Ahead t zo goed doet, t is jullie wel gegund, maar ik hoop dat je snapt dat ik je in de onderlinge wedstrijden tussen Go Ahead en PEC Zwolle niks gun :P

1 september 2013 om 00:07

Wederzijds, jullie spelen leuk voetbal.... Al hoop ik dat wij dit jaar in de onderlinge confrontaties tegen jullie alle 6 punten pakken...!!

1 september 2013 om 19:43

dat hoop ik dus weer andersom he :P zowiezo in zwolle wil ik niet verlieze haha

1 september 2013 om 09:07

De ijsselderby op het hoogste niveau, hoe lang is dat eigenlijk geleden?
De kaarten zullen wel niet aan te slepen zijn nu de twee ploegen het zo goed doen.

Het aanvallende positiespel van deze ploeg verrast me zeer positief!

Heerlijk om te zien, nu hebben we Pec/gae/cambuur als verassingen heerlijk om is echt Nederlands voetbal te aanschouwen ipv anti voetbal met Willem2 en Vvv.
Wat betreft de wedstrijd gewoon een lekkere pot voetbal maar oh RKC toch waar zijn jullie mee bezig.

31 augustus 2013 om 23:32

We moeten niet vergeten, dat rkc nog steeds de kleinste begroting van de ere-divisie heeft.
Gae heeft met een begroting van 5 miljoen, nog altijd 1,2 miljoen meer te besteden dan rkc waalwijk met hun 3,8 miljoen.
En behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.

Zeer professioneel gespeeld weer door Go Ahead Eagles, gelukkig nu wel volgehouden.

Kolder heeft amper een duel verloren en speelde erg goed, falkenburg toch motm door hattrick natuurlijk.

Zeer knap gedaan, wie had dat gedacht dat ze het zo goed zouden doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren