Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Programma zit PSV niet mee: ‘Maar de praktijk moet dat nog uitwijzen’

Laatste update:

PSV had vorig seizoen geluk met het speelschema: na een midweekse wedstrijd in Europa kreeg de ploeg in de competitie meestal een ‘makkelijke’ tegenstander in een thuiswedstrijd. Komend seizoen is dat anders. Zo moet PSV na de eerste drie wedstrijden in de Champions League een paar dagen later op bezoek bij SC Cambuur, Ajax en FC Twente. Directeur Toon Gerbrands maakt er echter geen probleem van.

/

PSV heeft ook geen makkelijke start van het seizoen, maar Gerbrands noemt het schema ‘prima’. “Geef ik bijvoorbeeld aan waar het programma lastig is of dat het voor PSV 'redelijk' is, dan creëer ik een excuus waar iedereen later op terug kan grijpen”, zegt de sportbestuurder tegen het Algemeen Dagblad.

Gerbrands erkent dat PSV vorig seizoen een gunstig programma had. “Nu lijkt het misschien nadelig dat we na de eerste drie Champions League-wedstrijden driemaal uit spelen, de praktijk moet het eerst uitwijzen. Belangrijkste is dat we op de goede dag in het juiste stadion zijn en dan op ons best presteren”, klinkt het. Gerbrands zegt wel naar het slot van de competitie te kijken, omdat dan het verschil wordt gemaakt.

Denk je dat PSV opnieuw de titel pakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"belangrijkste is dat we op de goede dag in het juiste stadion zijn en dan op ons best presteren"

Heerlijk, nuchter.
En het klopt helemaal.

19 juni 2015 om 09:11

Vind dit een fantastische kerel n wellicht de beste 'aankoop' van PSV in jaren. Er zijn veel mensen die een opmerking over de moeilijke serie hadden gemaakt (al dan niet negatief) maar hij zegt direct; 'geen gezeur en geen excuus.'

19 juni 2015 om 10:16

Overschat hem vooral niet. Het is ook een dictator die veel zijn eigen zin heeft doorgedrukt bij AZ. Waren binnen de club heel wat mensen totaal niet rouwig om zijn vertrek. Natuurlijk heeft hij ook veel goede dingen gedaan, maar hij heeft ook een keerzijde.

19 juni 2015 om 10:30

Hoge bomen...

19 juni 2015 om 09:44

Één ding is heel zeker, met Gerbrands haal je direct een topsportklimaat in huis. Geen man van excuses zoeken of de underdog spelen. Gewoon dealen met wat je krijgt en volle bak erop.

19 juni 2015 om 10:06

Geen excuses, maar toch nog eventjes vermelden van het ogenschijnlijke lastige programma....
Eens, dat Gerbrands een topper is, die een goed klimaat schept !

19 juni 2015 om 10:27

@nufc_u2

En jij denkt dat hij zelf contact heeft opgenomen met het algemeen dagblad en deze vraag heeft voorgelegd om daar vervolgens dit antwoord op te geven?

19 juni 2015 om 12:37

@Hoppa!: dat is niet helemaal waar. Hierin overschat je Gerbrands een beetje. Bij AZ heeft hij jaren niks te vertellen gehad onder Scheringa en heeft hij na de val van DSB alle macht naar zich toe getrokken. Daar was lang niet iedereen blij mee en er zijn ook lang niet altijd goede beslissingen genomen.

Zo heeft hij Verbeek heel lang de hand boven het hoofd gehouden, was het supportersbeleid dramatisch en was hij verantwoordelijk voor de tweede periode Advocaat, waar verder niemand binnen AZ op zat te wachten.

19 juni 2015 om 10:15

AZ heeft het nog erger. Als we de groepsfase halen hebben we Twente thuis en PEC, Feyenoord, Vitesse, PSV en Groningen uit.. Schandalig programma.

19 juni 2015 om 11:11

Waarom schandalig?

Snap dat gezeur nooit. Nederland is zo klein. Dus wat maakt een uit of thuis wedstrijd nou uit. Hoor ze daar in Engeland nooit over zeuren.

En dan jouw kijk op het schema van Az. Je noemt zowat een heel seizoen op wat jou niet aanstaat. Je moet ooit een keer tegen deze clubs spelen.

Gezeur altijd hier in Nederland.

19 juni 2015 om 12:19

En een uitwedstrijd na een EL wedstrijd is ook kutter dan eentje na een CL wedstrijd, gezien die op dinsdag of woensdag wordt gespeeld en de EL wedstrijd op donderdag. Scheelt toch een hoop.
Ik dacht normaal altijd dat de knvb er wel een beetje rekening mee hield: Geen hele zware uitwedstrijd Voor een CL wedstrijd, en geen hele zware uitwedstrijden NA een EL wedstrijd. Zo kunnen de Nederlandse ploegen zich optimaal voorbereiden op de europese wedstrijden en punten binnenhalen(al schort het daar weleens aan de laatste jaren).

19 juni 2015 om 12:34

@joeyt: het is gewoon een feit dat clubs na Europese wedstrijden altijd meer punten verspelen. Dat is niet alleen bij AZ zo. In andere landen houden ze daar wel rekening mee. En ik noem geen hele competitie op, ik noem de 6 wedstrijden die volgen op de groepswedstrijden in de Europa League. Daar zitten vijf loodzware uitwedstrijden tussen. Op Ajax-uit na de zwaarste. Dat is niet helemaal eerlijk. Je hebt zodoende maar een beperkte hersteltijd en voorbereidingstijd in aanloop naar deze topwedstrijden.

19 juni 2015 om 12:46

Feit is ook dat AZ niet mee zal doen om het kampioenschap. Jullie mogen punten laten liggen om uiteindelijk weer Europees voetbal te mogen spelen.

19 juni 2015 om 12:50

Moet je het programma van de Graafschap eens bekijken. Die spelen 34 lastige wedstrijden....

Ik vind het programma er prima uitzien. Mooie tegenstanders, zowel voor als na de winterstop en dat je tegen allemaal een thuis en uitwedstrijd speelt is natuurlijk helemaal geniaal.

Ach, en als Az de voorronde niet doorkomt dan heb je ook geen last van die Europese wedstrijden voor en na Eredivisie wedstrijden.

22 juni 2015 om 11:11

@ibra1996: Wat maakt dat uit? Wij mogen juist geen punten laten liggen want anders gaan clubs als Heerenveen, Groningen, Feyenoord en FC Twente zo weer over ons heen. Wij moeten een heel seizoen goed zijn om die ploegen onder ons te houden.

Iedereen zit met bepaalde wedstrijden en het zou niet eerlijk zijn als ze bij de clubs die Europees spelen makkelijke wedstrijden in gaan plannen voor het weekend omdat ze dan al gespeeld hebben die week.

Het is al moeilijk zat om zon wedstrijdschema te maken, je kunt niet altijd overal rekening mee houden

19 juni 2015 om 09:00

Ik ben dat helemaal met je eens, je kunt niet overal rekening mee houden. Toch zou het prettig zijn (en goed voor het Nederlandse voetbal) als de clubs die in Europa uitkomen in ieder geval in het weekend vóór een Europees duel, gewoon thuis spelen tegen een relatief eenvoudige tegenstander.

Daar zou wat mij betreft wel rekening mee gehouden mogen worden, alsook een spreiding van de sterkere en minder sterke tegenstanders. Ook iets waar vrij makkelijk rekening mee gehouden kan worden als je de verschillende eredivisiclubs gewoon indeelt in een potten-systeem en bepaalde data aan een bepaalde pot koppelt.

19 juni 2015 om 09:05

Maar zo makkelijk is het denk ik toch niet, zeker als clubs langer mee gaan doen in Europa.

Nóg prettiger zou zijn als clubs gewoon leren om te gaan met het feit dat ze twee wedstrijden per week spelen, en dat het niet uitmaakt tegen welke tegenstander dat is. Pas dan word je beter, denk ik, als je de mentaliteit dat het allemaal zo zwaar is er een beetje uithaalt.

19 juni 2015 om 09:11

Je kan niet met iedereen rekening houden.

Dan krijgen de grote clubs die Europees dus een voordeel ten opzichten van andere clubs en dat is ook niet de bedoeling.

Hoe vervelend het ook is het scheelschema moet gewoon random zijn en niet afgestemd worden per club.

19 juni 2015 om 09:15

Is lastiger dan je denkt, KNVB moet ook rekening houden met de agenda van gemeentes. Als er evenementen zijn dan kan er geen voetbalwedstrijd in hetzelfde weekend plaatsvinden. En met Ajax en Vitesse moet je zelfs rekening houden met evenementen in het stadion. je kan niet zomaar wedstrijden ip elke data plannen.

19 juni 2015 om 09:16

@ Panerai
Nee, natuurlijk niet. Want die andere clubs spelen niet Europees. Dus de clubs die Europees spelen hebben geen voordeel, maar je beperkt het nadeel dat ze hebben.

@michiel
Je kunt daar 'geen rekening' mee houden. Tenzij je het fysiek van mensen kunt omzeilen. En dat gaat alleen met een veel bredere selectie, of veel betere spelers die ook op 90% hun wedstrijdjes in de Eredivisie kunnen winnen. We hebben afgelopen jaar gezien dat zelfs een PSV dat oppermachtig kampioen is geworden, op 90% gewoon verliest van een club uit de Jupiler League.

In dat opzicht is de stap naar de grote Europese clubs echt onoverbrugbaar geworden.

19 juni 2015 om 09:27

@hoppa,

Denk even logisch na.

Als die grote clubs het voordeel krijgen om tijdens Europese periodes tegen makkelijke tegenstanders te spelen dan is dat toch nadelig voor die makkelijke tegenstanders, dan moeten die dus een aantal wedstrijden achter elkaar tegen moeilijke tegenstanders wat dus een nadeel is.

Ik snap wel wat je bedoelt en het zou mooi zijn als dat zo geregeld kan worden maar dat is dus gewoon niet eerlijk tegenover die kleinere clubs die geen Europees voetbal spelen.

19 juni 2015 om 09:31

@hoppa: precies de reden dat je nooit op 90 procent zou moeten spelen, en dus ook de "makkelijke" thuiswedstrijdjes vóór een CL-wedstrijd die ze dan zouden hebben, niet.

19 juni 2015 om 09:41

@panerai

'een aantal wedstrijden'? Hoe dat dan? De sterke clubs spelen toch niet weken achterelkaar Europees?

De 'zwakkere clubs' treffen dan voor een Europese week een sterke tegenstander, vervolgens weer een normale en de week daarna weer een sterkere. Daarna gaat het weer weken volgens het normale stramien.

Geen enkel nadeel voor de zwakkere clubs, maar vanzelfsprekend is het niet makkelijk om te regelen.

19 juni 2015 om 09:33

Ik ben een voorstander van sterkere tegenstanders rond Europese duels. Dan is het geen probleem om op te laden. Wat tegen mindere tegenstanders nog wel eens een probleem is. En tegen zwaardere tegenstanders kan je altijd verliezen dus dan maar voor of na europese wedstrijden. Want liever puntverlies tegen toppers en dan later de kleintjes als je de Europese wedstrijden gehad hebt. Durf zelfs te stellen dat Ajax zo kampioen is geworden met die inhaalrace. Toen liep Frank wel te morren over dat zware programma maar hadden ze er op het eind baat bij. Want de andere toppers moesten nog tegen elkaar en Ajax had relatief makkelijk programma.

Voordeel is dat ze waarschijnlijk vóór iedere CL-wedstrijd een 'makkelijke' tegenstander in eigen huis hebben, waardoor je freewheelend jezelf voor kunt bereiden op de CL-wedstrijden. Als je Ajax uit hebt voor een CL-wedstrijd, dan is dat weer nadelig voor de prestaties in Europa...

Zo heeft elke club wel wat met het programma.

Wat maakt het allemaal uit. De CL is gewoon even iets anders, een bijzonder uitje zeg maar. Die worden ook 4 kant kapot gespeeld net zoals Ajax. Nederlandse clubs doen mee voor spek en bonen tegenwoordig.

19 juni 2015 om 08:59

Hoeft zeker niet, een Nederlandse club kan doorgaan in de cl als het een beetje mee zit met de loting en de wedstrijden. Wat dat betreft heeft ajax de afgelopen jaren niet echt geluk gehad

19 juni 2015 om 10:12

Ajax heeft idd zware lotingen gehad, maar misschien dat psv een voordeeltje daarin kan halen uit de nieuwe opzet van de poule-indeling. Het kan nog steeds zwaar tegenvallen, maar waar Ajax altijd in pot 3 zat (en dus automatisch 2 hele sterke, en als Man C dan uit pot 4 komt tja... vrij bot dat ze toen 3e werden) kan dat nu net gunstig uitvallen als Pot 3 en Pot 4 een tegenstander leveren waar je nog wel kans tegen denkt te maken.

19 juni 2015 om 09:00

@jbourne:

misschien wel, maar of dat nou een reden is om je er niet zo goed mogelijk op voor te bereiden kun je je afvragen.

19 juni 2015 om 09:11

Ja, dan kun je net zo goed thuisblijven. En het ligt ook aan je definitie van 'spek en bonen'. We hebben de afgelopen jaren kunnen zien dat niets onmogelijk is, er zijn meer kleine clubs uit matige competities doorgedrongen tot de tweede ronde. Eerlijk is eerlijk, Ajax heeft ook wel veel pech gehad met de loting.

Als PSV deze groep bij elkaar kan houden en niet in een poule des doods terecht komt, dan kan overwinteren best. En dan is veel afhankelijk van wie je loot, maar laten we eerlijk zijn, dat is (met uitzondering van '94 en '95) al sinds de jaren '80 zo.

Er wordt soms net gedaan alsof de Nederlandse clubs in de jaren 90 wel structureel tot de top van Europa behoorde. Dat is natuurlijk onzin. We gaan daar ook nooit bij horen, maar een scenario zoals met PSV in 2005 is nog altijd mogelijk.

19 juni 2015 om 09:17

Je hebt gelijk. Toch denk ik dat het voetbal niveau toen dichter bijelkaar lag. En het verschil in salarissen en transfer geld was ook niet zo absurd als nu. Kijk toch vaak met heimwee terug naar die tijd. Dat je bv dinsdag naar Ajax krek in de CL en de andere dag naar PSV of Feyenoord.

19 juni 2015 om 09:25

Klopt, de salarisverschillen waren minder hoog en jonge spelers bleven langer in Nederland. Wel grappig om te vergelijken trouwens, destijds won Ajax de Champions League met een team dat als ontzettend jong werd neergezet, daar sprak iedereen inde media toen over, wereldwijd.

Dat team was gemiddeld gewoon 25 jaar. Dat is 3 jaar (!) ouder dan het team wat Ajax afgelopen jaar de Champions League instuurde. Dat is een enorm verschil aan ervaring en ontwikkeling. In dat team zaten diverse internationale topspelers die op de piek van hun carrière waren, die spelers zie je nu nog maar zelden in de Eredivisie.

Ook in dat opzicht zie ik dit jaar wel wat kansen voor PSV in de CL. Het team is voor Nederlandse begrippen in balans qua leeftijden en kwalitatief gewoon heel aardig, zeker als het nog wat beter op elkaar ingespeeld raakt.

19 juni 2015 om 15:23

Nederland heeft dan ook alleen begin jaren '70 even bij de top gehoord*, daarna nooit meer.

Echter kwam Nederland voor de eeuwwisseling vaak wel veel beter voor de dag en was en meestal wel 1 ploeg die overwinterde in de CL. Tegenwoordig overwinterd er vrijwel nooit meer een ploeg.

Ajax deed het in 94/95 en 95/96 ook nog goed, maar kijk voor de grap eens hoe dat toen ging. Toen deden namelijk alleen nog kampioenen mee, dus trof je in de groepsronde hoogstens 1 goede ploeg en 2 zwakke ploegen (geen probleem, want 2 ploegen gingen door) en had je met een beetje geluk de eerste zware ploeg pas in de halve finale.

Tegenwoordig moet je in de groepsronde al minimaal 2 goede ploegen af zien te schudden en is overwinteren niet meer vanzelfsprekend. Als je dan overwintert, dan tref je vrijwel alleen maar topploegen. Je komt niet zomaar meer even in de halve finale dus. Waar je vroeger met een gelukje in de halve finale al in de finale kon komen, heb je nu een heel seizoen geluk nodig. Wat dat betreft was de prestatie van PSV in 2004/2005 veel knapper dan die van Ajax dat in 94/95 de CL won.

*in die periode behaalden we elk jaar wel een finale:
68/69 Ec1: Ajax (verloor van AC Milan)
69/70 Ec1: Feyenoord (won tegen Celtic)
70/71 Ec1: Ajax (won van Panathinaikos)
71/72 Ec1: Ajax (won van Internazionale)
72/73 Ec1: Ajax (won van Juventus)
73/74 UC: Feyenoord (won van Tottenham)
74/75 UC: FC Twente (verloor van Mönchengladbach)

19 juni 2015 om 09:32

We zullen straks wel zien als het weer alemaal niet meer loopt bij psv en overal weer puntverlies leiden, staat iedereen weer net zo hard te brullen en met witte zakdoekjes te zwaaien

19 juni 2015 om 09:43

oke. Als jij Toon gerbrands dan ziet brullen en met zakdoekjes ziet zwaaien, dan heb je een punt.

Ik denk dat dat wel meevalt.

Of de tegenstander nou mee zit of niet... Of je nou om half een moet spelen of niet.. We moeten er jiet moeilijk over doen. Gewoon spelen en zorgen dat je scherp bent. Het kan altijd makkelijker ja.. Maja het is zoals het is. Hoop op een gunstige loting voor PSV wat betreft CL. En hoop dat Ajax doorstoot naar CL( versterkingen please!!) dan hebben we mooi weer eens twee clubs die ons prachtige voetballand vertegenwoordigen.

Succes!

19 juni 2015 om 10:15

Dan is er sinds lange tijd weer een dinsdag en woensdagavond waar je iig naar een Nederlands team kijkt, zou mooi zijn.

Iedereen speelt twee keer tegen elkaar. Wanneer en hoelaat moet voor de professional geen probleem zijn toch?

Ach niet moeilijk doen, en Gerbrands zegt het goed,. Als je er al vroeg uit ligt )cl) dan is het competitie programma helemaal niet zo slecht .

Ajax heeft ook vaak moeilijke wedstrijden gehad rond de Europese wedstrijden. Ik vind dat de Knvb daar wel iets meer rekening mee kan houden, het is toch in ieders belang dat we ze goed mogelijk presteren in Europa!

Kan me de laatste jaren dit nog heel goed herinneren met Ajax. Precies dezelfde problemen met het programma. Toch denk ik dat het kampioenschap niet voor de winter wordt bepaald. Aangezien de grote clubs al jaren moeite hebben met de meeste uitwedstrijden is het programma sowieso moeilijk. Tenslotte wil een PSV of Ajax toch liever met 'makkelijke' wedstrijden de competitie eindigen? Net zoals dat gezeik met 12:30, je kan ook eeuwig naar het lege glas kijken...

Als je een goede CL-wedstrijd speelt kan het ook voor een enorme positieve boost zorgen. Toch is het altijd zwaar.

Als regerend kampioen moet je van de potjes tegen Cambuur en Twente niet wakker liggen. Ajax direct na een CL-duel is niet ideaal. Maar volgens mij reageren ze er vrij nuchter op wat ik zo links en rechts lees.

Ach, een club als NEC speelt elke week tegen een (te) sterke tegenstander. Aan het einde van de rit gaat het erom of je voldoende hebt gewonnen om je doel te behalen. Of die belangrijke wedstrijden nou aan het begin, of aan het einde van het seizoen komen.

Geachte mensen, ik denk dat niet één club moet lopen zeiken over het programma of de aanvangstijden. We spelen allemaal 34 wedstrijden. punt. Wat Ajax betreft: tsja, geachte supporters, dan moet je je maar eens leren te geddragen., zodat jullie club niet meer te lijden heeft onder jullie aso gedrag. Dan zal het aantal risicowedstrijden voor ajax ook teruglopen. stelletje oelewappers.. eerst in de spiegel kijken voor je naar anderen wijst. Ten aanzien van PSV (on-topic): niet zo lopen janken, ga verdomme gewoon voetballen. nu al indekken door te roepen dat het eind v/d competitie belangrijk is... oh oh, de jongetjes mochten eenss moe worden. laat hen maar een een voorbeeld nemen aan Messi. Die speelt nu weer voor zijn eigen land in zuidamerika een heel toernooi. hoor je hem klagen, na zoveel wedstrijden al in de benen te hebben? stelletje kleuters!

Serieus ? SC Cambuur en FC Twente uit ....

We praten hier over de nummer 10 en 12 van de ranglijst van afgelopen jaar. Dat je Ajax uit als moeilijk bestempeld krijgt mijn zege. Natuurlijk is het niet De Graafschap of Heracles uit, maar het valt nog best mee.

Kijk opnieuw eens naar het programma van AZ na Europese wedstrijden. Vorige keer al 8 uitwedstrijden en nu weer alleen maar uit en Twente thuis als we de groepsfase halen. Zo worden Europese prestaties in Nederland 'beloond' door onze blinde bond. In andere landen houden ze daar tenminste rekening mee om Europese kansen te vergroten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren