Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Primeur op WK-vrouwenvoetbal: Marokkaanse draagt hijab tijdens wedstrijd

Laatste update:

Het nationale vrouwenelftal van Marokko heeft zondagochtend Nederlandse tijd zijn eerste WK-overwinning ooit behaald. De ploeg was in Adelaide met 1-0 te sterk voor poulegenoot Zuid-Korea. Een flinke opsteker voor de Marokkanen, daar de openingswedstrijd in Groep H nog met 6-0 verloren ging tegen Duitsland. Daarnaast zorgde Marokko-verdediger Nouhaila Benzina voor een primeur door als eerste speler ooit op een WK een hijab te dragen.

Het dragen van een hijab, een Islamitische hoofddoek, was op een WK nog niet eerder voorgekomen. Het dragen van een hoofddoek om religieuze redenen is sinds 2014 toegestaan door de FIFA. De wereldvoetbalbond verbood het lange tijd, omdat het een veiligheidsrisico zag bij het dragen van een hoofddoek. Na aandringen van activisten, voetballers en overheden ging de FIFA in 2014 alsnog overstag. Tot zondagochtend Nederlandse tijd was er geen speler die op een WK een hoofddoek droeg. Benzina schrijft dus een primeur op haar naam.

De centrale verdediger kende een wedstrijd om niet snel te verdedigen. Niet alleen hield Marokko de nul, ook wonnen de Leeuwinnen van de Atlas met 1-0 dankzij een treffer van Ibtissam Jraïdi. De 30-jarige spits maakte al in de zesde minuut het verschil. Dankzij de zege valt er nog weinig te zeggen over de uitkomst van Groep H. Duitsland en Colombia hebben net als Marokko drie punten, maar moeten nog tegen elkaar spelen. Zuid-Korea is uitgeschakeld.

Benzina komt in eigen land uit voor Association’s Sports of Forces Armed Royal (AS FAR), dat, inclusief vorig seizoen, acht keer de titel wist te veroveren. Benzina deed in de wedstrijd tegen Duitsland overigens niet mee, maar in de wedstrijd tegen Zuid-Korea mocht zij aan de aftrap verschijnen. Op het afgelopen WK voor mannen schreef Marokko ook geschiedenis door de halve finale te halen. Daarmee werd het het eerste Afrikaanse land dat tot de laatste vier reikte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dit succes. Hopelijk een opstap en inspiratiebron voor meer Marokkaans vrouwelijk talent! Zou leuk zijn om op de veldjes wat meer vrouwelijke deelname te zien.

Activisten: omg, het verplichten van het dragen van een hoofddoek is discriminatie!
Activisten: omg, het niet kunnen dragen van een hoofddoek is discriminatie!

30 juli 2023 om 12:08

Zie je het verschil tussen beide dingen niet? Het draait erom dat het een keuze moet zijn. Is in beide gevallen niet zo.

30 juli 2023 om 12:29

En jij weet als 100% Belg dat het geen eigen keus is?!

30 juli 2023 om 12:33

Ik kom niet met dat scenario aanzetten hoor. Dus geen idee wat je daar mee bedoelt.

Maar nee. Iemand iets verplichten laat die persoon geen volledig vrije keuze. En iemand iets verbieden laat die persoon ook geen volledig vrije keuze.

30 juli 2023 om 12:35

Waaruit blijkt dat vrouwen geen keuzes daarin hebben als je zit dat er vrouwen lopen met en zonder hijab. Ik zou wel graag jou kijk hierop willen weten, puur uit interesse

30 juli 2023 om 12:35

Hahaha weet iemand ooit 100 procent zeker dat de dingen die we doen eigen keuzes zijn? Gaat er om dat je vertrouwt op de woorden die iemand uitspreekt, ipv dat je denkt het beter te weten over een persoon die je nog nooit ontmoet hebt.

Overigens: Haha nr11 wil een beetje grappig doen, maar snapt zelf blijkbaar niet het verschil. Dit is wel een beetje beschamend.

30 juli 2023 om 12:52

Het was duidelijk een grap

Jammer van je sneer, Regulator. Heeft totaal geen zin
'Probeert een grappig te doen' naar 'hij snapt zelf het verschil niet'. Wat is het nou Regulator? Maak ik nou een grap of niet?

30 juli 2023 om 13:04

Je maakt vooral gewoon een hele domme opmerking, ook als hij als grap bedoeld was.

30 juli 2023 om 13:13

Vivautje, de meeste moslims zijn het er over eens dat een hijab verplicht is. Dat het niet nageleefd wordt is een andere vraag.
De statement dat het een keuze is, is puur om de westerse morele normen niet te “overtreden”.

Surah an-nur 24:31 uit de koran.

30 juli 2023 om 13:32

Vegitosan

Als moslim weet ik als geen ander dat het een verplichting is binnen de islam, waar veel wijsheden overigens achter zitten.
Desondanks is het nog steeds je eigen keuze om de hoofddoek te dragen, voor sommige is het een kwestie of ze het naleven omdat ze er geen interesses hebben en voor andere is het wachten op het juiste moment om het te dragen. Sterker nog bij scholen in Frankrijk en België is het een verbod om een hoofddoek te dragen, maar nooit horen we daarover geluiden van dat het een dwang is oid.

30 juli 2023 om 13:53

Lierse1997 wat praat je nou allemaal? 90% van de moslimas dragen het gewoon omdat ze het zelf willen. Ik ben zelf Nederlands mijn vrouw is Marokkaans ik heb haar nog nooit iets verplicht en ze draagt altijd een hoofddoek omdat ze het zelf wilt. Wat een onzin zeg om altijd maar te roepen dat dat verplicht word, heel veel vrouwen dragen het ook met trots.

30 juli 2023 om 13:59

Wat een rare opmerking had niet anders verwacht

30 juli 2023 om 14:01

Idd vegitosan Net als verkeersregels verplicht zijn om een of andere redenen dus kun je ook niet zeggen dat het geen keuze is van ons om de regels te volgen

30 juli 2023 om 14:16

"Laat die persoon geen volledig vrije keuze" dus bvb de verkeersregels die wij moeten volgen is ook geen vrije keuze? Wat een rare gedachtegoed

30 juli 2023 om 14:25

Dat is inderdaad geen vrije keuze ja.

Wel grappig dat iedereen hier over mij heen valt over iets wat iemand anders zegt. Kijk er trouwens even objectief naar. Zowel een verplichting als een verbod is geen eigen keuze meer, valt niet te ontkennen.

30 juli 2023 om 14:27

@Intermilan, nu mag je eens zeggen waar ik het tegendeel beweer? Zoals je zelf al aangeeft zijn er dames die het moeten doen zonder dat ze het willen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Laat iedereen lekker doen wat hij/zij wil. En als dat een hoofddoek dragen dan is dat zo. Als dat geen hoofddoek dragen is dan is dat ook zo.

30 juli 2023 om 14:39

Geen vrije keuze? haha dan moet je wonen in een onbewoond eiland of in een jungle en moeten we de regels in het voetbal afschaffen omdat het "geen vrije keuze is" dan moet je dan ook niet hier komen op deze site😂 Sorry je maakt je echt belachelijk met je verzinsels met u is er geen discussie meer mogelijk

30 juli 2023 om 14:48

Als je dingen verzint dan wordt het moeilijk inderdaad. Dat zijn opgelegde regels en opgelegde regels zijn geen keuze. Betekent echter niet dat ze meteen slecht zijn. Lees het nog eens rustig terug wat ik allemaal zeg.

30 juli 2023 om 14:51

Islam verplicht het dragen van een hoofddoek, dat is het punt.
Je kan vanuit een islamitisch oogpunt niet zeggen, het dragen van een hoofddoek is goed, en het niet dragen van een hoofddoek is ook goed want het is je eigen keus.
Nee, het niet dragen van een hoofddoek is niet goed volgens de islam.
Ik denk dat dat hetgeen is waar de meeste mensen over vallen.

Opvolgend op het voorbeeld van Real-fan… als je verkeersregels overtreed dan is dat je eigen keuze, maar het betekent niet dat je goed bezig bent.

Frankrijk is in bepaalde opzichten best extreem wat dat betreft idd.
Zo mogen christenen ook niet in openbare wateren dopen (zover ik weet).

30 juli 2023 om 16:08

Ja wie zijn die dames dan? Je roept maar wat. De dames kiezen uit vrije keuze zich zo te kleden. Op tv beweren ze altijd het tegendeel en alleen diegene die geen moslim zijn denken het allemaal te weten zoals jij. De activisten zijn vrouwen met een Hijab zelf die strijden om hun rechten.

30 juli 2023 om 16:35

Waarom reageert iedereen altijd zo gepikeerd. Er zijn vrouwen die dat gedwongen moeten dragen. Daar wordt actie tegen gevoerd en dat lijkt me gewoon terecht?

Dat betekent natuurlijk nooit dat alle vrouwen gedwongen worden het te dragen en dat niemand het mag dragen. Zo moeilijk is het toch allemaal niet? Ik ben blij voor elke vrouw die dat gewoon vrijwillig draagt. Geen enkel probleem mee, want dan ben je een dwaas vind ik persoonlijk.

30 juli 2023 om 17:14

Daar ben ik het helemaal me eens, Lierse1997

30 juli 2023 om 17:38

@mike sanchez Beter niet meer op ingaan op die fuguren die het niet verkroppen dat vrouwen met hijab rondlopen en komen ze altijd af met leugens maar wij hebben ze al lang door en we laten ons niet meer sollen hebben we de vorige wk eens laten zien laten ze maar blaffen ondertussen is islam de snelst groeiende godsdienst ondanks de haat en leugens wat ben ik trots dat ik moslim ben

30 juli 2023 om 19:40

Nou, ja, of het een verplichting is of niet, het maakt de vrouw tot een object. De letterlijke uitleg in de Koran is dat de vrouw zich moet bedekken "opdat zij niet lastig gevallen wordt (door mannen)" en ook om zich te onderscheiden vd ongelovigen. Het legt de verantwoordlijkheid dus bij vrouwen. En als je dat omdraait kun je zelfs redeneren dat vrouwen die zich niet "netjes" bedekken vragen om lastig gevallen te worden. Je kan al raden wat voor gedrag en houding bij mannen je dan krijgt. "Leuk" dat deze speelster dit kan doen, maar er blijft een naar smaakje aan kleven.

30 juli 2023 om 12:46

Als individuele vrijheid je uitgangspunt is, zijn beiden een vorm van dwang en dus niet in lijn met het gedachtengoed van de betreffende "activist".

Ontopic: leuk dit, ik hoop dat het meisjes van Marokkaanse komaf inspireert om ook te voetballen!

Leuk om te zien dat de vrouwen van Marokko het ook goed doen. Deelname aan het Wk is al een hele prestatie, zou indrukwekkend zijn als ze de poule kunnen overleven met landen die allemaal een stuk hoger staan. Ze hebben het in ieder geval in eigen hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren