Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Primera División krijgt debutant: 'We moeten onszelf knijpen om dit te geloven'

Laatste update:

SD Eibar heeft geschiedenis geschreven. De ploeg van Gaizka Garitano won zondagavond met 1-0 van Alavés en omdat Las Palmas onderuit ging tegen Recreativo Huela, promoveert Eibar voor het eerst in de 75-jarige clubgeschiedenis naar de Primera División. Deportivo la Coruña lijkt de tweede promovendus te worden; de derde moet uit de play-offs komen.

In de Segunda División zijn er nog twee wedstrijden te spelen, maar Eibar weet na zondagavond dat het sowieso bij de bovenste twee zal eindigen. De bescheiden Baskische club, die in een stadion speelt waar 5.250 toeschouwers in kunnen, speelt daardoor volgend seizoen tegen clubs als Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona.

"We moeten onszelf knijpen om dit te kunnen geloven", jubelde voorzitter Álex Aranzábal. Zijn club heeft als een van de weinige Spaanse verenigingen geen schulden. In de selectie van Garitano zitten bijna alleen maar Spanjaarden: Eibar heeft alleen een Argentijnse doelman en een Braziliaanse middenvelder op de loonlijst staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In Spanje hebben ze dus ook een "excelsior" in de hoogste divisie spelen komend seizoen!
Leuk voor Eibar, zal wel elke wedstrijd uitverkocht zijn.

25 mei 2014 om 23:52

Excelsior is niet bepaald een debutant in de eredivisie.

26 mei 2014 om 03:24

Ik denk dat Magicmike doelt op het enorme stadion van Eibar

26 mei 2014 om 04:28

Jsh88
Zie het commentaar van Nipponlchiban.

Nipponlchiban
Bedankt voor de uitleg!

26 mei 2014 om 01:20

Eerder een Dordrecht

Hardstikke leuk om zoiets te zien natuurlijk!
Wens ze succes.

Waarom wordt er daar nog gespeeld? Alle competities zijn afgelopen!!!

25 mei 2014 om 23:31

Nee hoor. De Zweedse en Noorse zijn pas begonnen en dit is de tweede divisie van Spanje.

25 mei 2014 om 23:35

In de Italiaanse Serie B zijn ze nog niet eens klaar met de reguliere competitie. Daar moeten ze 1 wedstrijd en vervolgens ook nog play-off wedstrijden spelen.
Komt vooral omdat deze competities relatief veel deelnemers hebben en sowieso relatief laat van start gaan vanwege de hoge temperaturen in de zomer.

25 mei 2014 om 23:35

Italiaanse Serie B is ook nog bezig..

26 mei 2014 om 03:25

En vrijwel alles in Azie, Zuid-Amerika, Mexico en de VS

26 mei 2014 om 10:01

Een competitie met 22 ploegen, 42 wedstrijden in een seizoen. Aan play offs doen ze niet. De beste 3 promoveren. Zoals het hoort vind ik

26 mei 2014 om 10:09

Er staat in de tekst toch wel degelijk dat de 3de promovendus uit de play-offs gaat voortkomen.

26 mei 2014 om 11:29

toch wel dus? tegen wie dan? want Betis, Valladolid en Osasuna zijn rechtstreeks gedegradeerd.

Nou de nummer 20 van volgend seizoen is ook bekend. Wordt het telraam erbij pakken tegen Real en Barcelona.

25 mei 2014 om 23:47

Dachten ze in Italië met Sassuolo? ook, maar die hebben knap stand gehouden.

26 mei 2014 om 08:14

maargoed daar in Italie vertrouw ik het allemaal niet zo.
Komt meteen de gedachte op van Omkoop praktijken

26 mei 2014 om 08:22

Sassuolo heeft er natuurlijk ook de middelen voor om om te kopen... ze hebben amper geld haha

26 mei 2014 om 09:33

Misschien sassuolo niet.. Maar de voetbal mafia kan dat makkelijk voor ze betalen. En door er geld op in te zetten is dat geld zo weer terug verdiend. 1 wedstrijd van sassuolo dit seizoen is sowieso gefikst. Dat was de uitwedstrijd tegen Atalanta die ze met 2-0 wonnen.

26 mei 2014 om 01:35

Kapot prachtig

Dit lijkt me echt zo'n volksclubje! Prachtig om te horen dat ze hun zaakjes wel in orde hebben in tegenstelling tot Real en barca haha. Ben benieuwd, gun ze het beste

25 mei 2014 om 23:53

Je kent ze alleen niet dus hoe kan je dit denken?

27 mei 2014 om 10:40

Omdat ik de tekst heb gelezen... staat dat ze geen schulden hebben.

Geweldig! Altijd leuk als zo'n cluppie het ineens naar het hoogste niveau kan schoppen. Hoop dat ze wat leuke potjes kunnen winnen en wie weet wel in de La Liga blijven!

Ondanks het verhaal op In de Hekken dan, dat ze een bedrag van 1.7 miljoen bij elkaar moeten gaan halen, omdat ze anders ipv promoveren gaan degraderen?

25 mei 2014 om 23:34

Zo diep gaat voetbalzone helaas niet.
http://www.indehekken.net/voetbalclub-eibar-gestra...

25 mei 2014 om 23:44

Verklaart veel, in spanje gestraft worden als je geen schulden maakt. Schande.

25 mei 2014 om 23:57

Kende die site helemaal niet, ziet er interessant uit! Bedankt

26 mei 2014 om 00:16

Dat is wel heel erg. Ze zouden dus gewoon in plaats van promoveren ook gedwongen gedegradeerd kunnen worden.

Ik kende de club niet, maar ze verdienen het juist om in de hoogste competitie te spelen. Ik hoop dat ze de promotie krijgen en er komend seizoen in blijven.

Met een gezond beleid en goed nadenken kan je een eind komen. Een voorbeeld voor vele clubs.

26 mei 2014 om 09:06

Klopt, maar never nooit dat ze dat niet binnenhalen. Nu ze gepromoveerd zijn krijgen ze zoveel meer sponsoren enzo, dat dat bedrag gemakkelijk binnen wordt gehaald.

Schitterend. Ook dit is mooi aan voetbal, zo'n reden waarom een klein clubje groots mag dromen. Wat zullen ze hun ogen uitkijken, wanneer spelers als Ronaldo, Messi, Bale enz. daar een potje komen spelen. In dat stadje, met nog geen 30.000 inwoners.

Fantastisch mooi voor Eibar. Ik zie Eibar als een echte versterking voor de primera division handhaving moet toch wel te doen zijn volgend seizoen.

Fantastisch, en ze kunnen ook gewoon nog kampioen worden ook.

Eibar is nog helemaal niet gepromoveerd Voetbalzone. Door een domme regel van de Spaanse voetbalbond moeten ze minimaal 1,7 miljoen ophalen voor 6 augustus, anders mogen ze niet promoveren. Je kan aandelen kopen om ze te helpen, 50 euro per stuk, maar tot nu toe hebben ze iets meer dan 30% van dat bedrag binnen. .

Wel fijn voor de supporters. Die kunnen gewoon allemaal mee naar uitwedstrijden. Hoeven ze ook niet te vechten voor een kaartje

Alleen zijn ze volgens indehekken nog niet gepromoveerd. Een club moet namelijk aan bepaalde doelstellingen/eisen voldoen qua grootte van de financiën. Ze zouden nog 1,7 miljoen nodig hebben, terwijl ze geen schulden hebben.

Denk dat de spaanse bond ze liever niet ziet promoveren, beter ook zo anders wordt het niveau van het rechterrijtje steeds minder

26 mei 2014 om 00:01

Hoezo dat? Ze staan notabene boven Barca B, dus hebben het gewoon zelf afgedwongen. WIe weet zijn ze wel beter dan clubs die er nu inzitten.

26 mei 2014 om 00:31

beter zo, jij hebt dus liever dat een paar rijke bobo's die alleen maar aan hun eigen portemonnee denken bepalen wie er voetballen in het hoogste ipv dat je de clubs het laat uitvechten, lekker democratisch ofniet

Echt wat een kutzooi. Las Palmas heeft me 200 euro gekost. 2 0 voor naar 2 3 achter. Waardeloos

Mooi voor deze club, gun ze veel succes. Zal wel constant uitverkocht stadion zijn inderdaad. Ben benieuwd hoe sterren als Messi en Ronaldo het vinden in zo'n 'klein' stadion.

Pff, las via In de Hekken dat ze eerst een bedrag van 1,7 miljoen bij elkaar moeten krijgen om te voldoen aan een achterlijke regel van de Spaanse bond. Door dat wanbeleid van andere clubs worden hun nu gestraft. Zij hebben als een van de enigste clubs in Spanje een positief saldo van €400.000 , en dat met een dorp met net geen 30.000 inwoners. Hoop echt dat ze het nog resterende bedrag bij elkaar weten te krijgen, je kunt ze trouwens zelf ook helpen door €50.- per aandeel neer te dokken . Als ik het me kon veroorloven had ik het ze gegund, maar helaas.

Bij deze club heeft Alonso nog een jaartje gezeten als huurling van Sociedad. Wel echt heel knap dat ze met een selectie van op twee na allemaal Spanjaarden zoiets kunnen neerzetten. Respect! Wens ze veel succes in de Primera - mochten ze het halen.

26 mei 2014 om 01:36

Denk dat ze het beste spelers kunnen huren om te overleven. En dan wanneer ze meer inkomen hebben spelers kopen en zelf opleiden.

26 mei 2014 om 12:09

Ik weet niet precies wie er allemaal gehuurd wordt etc, heb te weinig kennis van de club. Maar het wordt sowieso lastig om al die spelers te behouden en anderen aan te trekken. Hoop het beste voor ze, maar ben bang dat dit niet goed gaat aflopen.

Het feest kan zomaar niet doorgaan als ze de 1.7m niet halen. Dan wordt het degradatie in plaats Primera Division voor deze Basken. Ongelooflijk trieste regel. Zo worden clubs gewoon gedwongen schulden te maken. Nogmaals, ongelooflijk gewoon.

26 mei 2014 om 01:08

Zou je mij kunnen vertellen hoe die regel ongeveer in elkaar zit? Ergens had ik er al wel wat van meegekregen, maar nu ik dit zo lees zou dat in en in triest zijn. Kortom, het is gewoon ziekelijk dan.

26 mei 2014 om 01:32

Kijk ze moeten aan een eis voldoen om te promoveren, en die eis is om een vermogen te hebben van 25% van de gemiddelde uitgaven van alle clubs(top 2 en de laagste 2 niet meegerekend). Momenteel hebben ze 400.000 euro eigen vermogen en ze moeten dus de 1,7m halen. Dat kan dus alleen met schulden wat dus zuur is. Ze worden als het ware gestraft voor gezond beleid, gek of niet?

Zo is het ongeveer. Ik weet hier niet veel van noch ben ik hier zeker van(want ik kom immers ook pas net achter deze vreemde regel) maar het is iets in deze richting.

zouden ze in spanje nu ook gaan janken over het bedroevende niveau van de primera division nu eibar erbij komt? aangezien dat hier wel gebeurt als dordrecht en excelsior promoveren.

Zij moesten toch nog 1,3 miljoen euro bij elkaar zien te rapen voor een bepaalde datum, want anders voldoen ze niet aan een of andere idiote regel en degraderen ze zelfs.. Althans dat stond op in de hekken.

SD Eibar ken ik wel ja, mooie club, zit altijd vol met fanatieke supporters. Jaartje uitgeleend daar met Fifa 14, dus ik weet wel wat ik zeg haha!

On: Mooi voor zo'n club, alleen of ze van toegevoegde waarde zullen zijn, we moeten het meer eens zien. Misschien komt er wel een investeerder voor Eibar, nog mooier haha !

Hier kan ik alleen maar respect voor hebben. Met weinig middelen een selectie bij elkaar krijgen en promoveren! En dat dat dan ook nog eens met bijna alleen maar Spanjaarden is gelukt maakt t nog mooier!

Echt prachtig, hele seizoen al uitstekend gepresteerd. Sterke verdediging en weinig tegen goals. Zijn vorig jaar ook gepromoveerd naar de liga adelante vanuit de Tercera division. Deze ploeg kan de Primera Division zeker aan. Die gaan het ploegen heel lastig Maken

Ik ben nu al een beetje verliefd op deze club. Geen schulden, op 2 spelers na allemaal Spanjaarden en ze mogen in 2014 "ff" debuteren in de Spaanse Liga, hoe vet is dat.
Zou erg leuk zijn als ze met de beperkte mogelijkheden die ze hebben hoge ogen kunnen gooien

26 mei 2014 om 11:31

haha ik ook. maar ik volg ze het hele seizoen al een beetje. spelen prima voetbal. samen met numancia het beste van de competitie, ook leuk als deportivo gewoon weer terug is waar het hoort. al moeten we toegeven dat het geen kampioen wordt die echt onsterfelijk is, het ligt zo dichtb bij elkaar allemaal door al die gelijke spelen.

Wat zal Xabi Alonso het leuk gaan vinden dat hij zijn oude club volgend jaar tegenkomt.
Ik ben benieuwd wat ze volgende jaar gaan presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren