Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League vandaag precies 20 jaar zonder volledig Engelse opstelling

Laatste update:

Precies twintig jaar geleden bestond een opstelling van een team uit de Premier League voor het laatst uit elf spelers met de Engelse nationaliteit, zo blijkt uit de statistieken van Opta. Op 27 februari 1999 stuurde toenmalig Aston Villa-manager John Gregory (foto) op Villa Park elf Engelse spelers het veld in tegen Coventry City. Coventry won de wedstrijd met 1-4 met dank aan George Boateng en John Aloisi, die allebei tweemaal trefzeker waren.

Gregory koos op 27 februari 1999 voor een compleet Engels elftal, bestaande uit Michael Oakes, Steve Watson, Gareth Southgate, Dion Dublin, Simon Grayson, Ricardo Scimeca, Alan Wright, Lee Hendrie, Paul Merson, Ian Taylor en Julian Joachim. De drie invallers die tegen Coventry City binnen de lijnen kwamen bij Aston Villa waren ook Engels: Mark Draper, Gareth Barry en Stan Collymore. In de Premier League is sindsdien nooit meer een opstelling geweest bestaande uit elf Engelse spelers. In de jaren die volgden werden steeds meer buitenlandse spelers aangetrokken door de clubs uit de Premier League en vandaag de dag komen opstellingen zonder ook maar een Engelse speler regelmatig voor.

Het was de 55ste en laatste keer in 2.792 Premier League-duels dat een compleet Engels team aan de aftrap verscheen. Voor Aston Villa was het de negentiende keer. De andere teams op het hoogste Engelse niveau die elf spelers met de Engelse nationaliteit het veld instuurden waren Arsenal (5 keer), Coventry City (4), Leeds United (1), Leicester City (3), Newcastle United (14), Norwich City (1), Oldham Athletic (3), Sheffield Wednesday (2), Southampton (1) en Tottenham Hotspur (2).

Een Premier League-wedstrijd met 22 Engelse basisspelers is nog nooit voorgekomen. Het hoogste aantal basisspelers in een Premier League-wedstrijd met de Engelse nationaliteit is 21. In januari 1994 was doelman Tony Roberts uit Wales de enige buitenlandse speler bij de wedstrijd tussen QPR en Newcastle United.

In mei 2006 verschenen bij Middlesbrough elf spelers Engelse spelers aan de aftrap tegen Fulham. Echter, James Morrison speelde daarna zijn interlands voor de nationale ploeg van Schotland en daarom telt dat duel niet mee. Sinds 27 februari 1999 is het twaalf keer voorgekomen dat een opstelling van een team in de Premier League bestond uit tien spelers met de Engelse nationaliteit. Tien van deze opstellingen waren afkomstig van Aston Villa-manager Gregory. In maart 2003 was de Tsjechische verdediger Tomas Repka de enige buitenlandse speler aan de kant van West Ham United tegen Tottenham Hotspur.

James Morrison werd geboren in Engeland, maar koos voor een interlandloopbaan bij Schotland.

In oktober 1999, 238 dagen na het duel van Aston Villa met Coventry, bestond een basisopstelling in de Premier League voor het eerst uit louter buitenlandse spelers. De Noorse manager Egil Olsen van Wimbledon koos op Villa Park tegen Aston Villa voor spelers uit Guyana, IJsland, Noorwegen, Ierland, Jamaica (3), Schotland (2) en Wales (2). Daarna zou het veel vaker voorkomen dat teams speelden zonder Engelsen in de ploeg. Op de transfermarkt werden jaarlijks de beste spelers uit het buitenland gehaald en dat heeft geresulteerd in een competitie met nationaliteiten van over de gehele wereld.

Arsenal is de Premier Leauge-club die het vaakst koos voor een opstelling zonder spelers met de Engelse nationaliteit: 173 keer. The Gunners worden gevolgd door Wigan Athletic (42) en Chelsea (30). Bij Manchester United is dit slechts eenmaal voorgekomen: in de derby tegen Manchester City in mei 2009. Wayne Rooney en Paul Scholes kwamen destijds als invallers binnen de lijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja de spelers afkomstig uit Engeland zijn vaak ook een stuk duurder dan uit ieder ander land. Dus zie het niet ook niet snel meer gebeuren.

27 februari 2019 om 01:52

Denk het ook niet...zelfs een team in de Eredivisie met alleen Nederlanders is haast ondenkbaar...

27 februari 2019 om 08:08

In de Eredivisie is het helemaal niet zo ondenkbaar. Is alleen dit seizoen al heel vaak voorgekomen.

27 februari 2019 om 08:53

Ben oprecht benieuwd welke club(s). Emmen misschien?

27 februari 2019 om 09:13

Emmen inderdaad regelmatig. Ook bij de Graafschap is dit vaak het geval. Bij Feyenoord is Larsson vaak de enige niet-Nederlander in de basis.

27 februari 2019 om 09:42

Meestal staat Bottie en/of Jorgensen er toch ook nog in

27 februari 2019 om 09:57

Ja, maar ze hebben allebei, mede door blessures, best wel weinig basisplaatsen gehad dit seizoen (waarschijnlijk allebei onder de 10). Hierdoor was Larsson in meerdere wedstrijden dus de enige. Nu met Martina is dat ook weer anders.

27 februari 2019 om 10:12

Heb het even uitgezocht. Emmen heeft dit jaar nog niet één keer met alleen maar Nederlanders gespeeld. Graafschap wel heel vaak, liefst 17x.

27 februari 2019 om 10:24

Volgens mij zie jij Chacon dan niet als Nederlander? Anders snap ik niet hoe je tot die conclusie kan komen.

27 februari 2019 om 15:22

Arias. Komt van Curucao.

27 februari 2019 om 19:02

Dan ben je ook een Nederlander. Je hebt dan immers een Nederlands paspoort.

Ik snap wel dat de Premier League een divisie in Engeland is, en dat ze puur kijken op spelers met de nationaliteit van de competitie. Toch vind ik het spelen van jongens met een Welshe, Schotse nationaliteit niet eens zo vreemd. Had het in die zin wel interessanter gevonden wanneer er ook statistieken in verwerkt zaten over elftallen zonder spelers uit het Verenigd Koninkrijk, of zoals een Iwobi of een Moses die voor Nigeria spelen, toch wel gewoon geboren zijn in Engeland en dus ook die nationaliteit bezitten. Het laat weer iets anders zien, niet zo'n mooi plaatje met 11 dezelfde vlaggetjes, maar de statistiek zegt mij persoonlijk meer wanneer ook die andere vlaggetjes worden meegenomen..

27 februari 2019 om 04:25

Uhm Iwobi en Moses zijn allebei in Lagos, Nigeria geboren......

27 februari 2019 om 09:22

Snap de verwarring. Ze konden alle 2 voor Engeland kiezen. Stond er dan toch zo mooi Engels vlaggetje bij.

27 februari 2019 om 09:50

Iwobi woont sinds hij jong is in Engeland, en is opgegroeid in Newham. Hij heeft ook in de jeugd voor Engeland gespeeld. Moses is een vluchtdling die op 11-jarige leeftijd naar Engeland is gegaan nadat zijn ouders zijn vermoord tijdens rellen. En ook hij heeft in de jeugd voor Engeland gespeeld.
Dit zou zeggen dat bijvoorbeeld Luuk de Jong of Bruno Martins Indi ook niet Nederlands zijn, die zijn in respectievelijk Zwitserland en Portugal geboren.

27 februari 2019 om 10:47

Als de jong Nederlandse ouders heeft, is hij Nederlands. Zelfs als hij in China, de maan of op de bodem van de oceaan geboren is

27 februari 2019 om 11:09

Snap de verwarring. Ze konden alle 2 voor Engeland kiezen. Stond er dan toch zo mooi Engels vlaggetje bij.

27 februari 2019 om 13:55

En statistieken over de andere competities? Bijvoorbeeld in Spanje, Duitsland of Italië? Geeft ook meer een indicatie.

Hier zitten twee kanten aan. Een opstelling die volledig uit spelers met een Brits paspoort bestaat is zeker nog wel voorgevallen. Burnley vs Everton van dit jaar had bij Burnley 10 Engelsen en een Ier op het veld staan bij de aftrap.

27 februari 2019 om 02:35

10 Britten (9 Engelsen, 1 Welshman) en een Ier. Dan hebben ze dus niet allemaal een Brits paspoort.

27 februari 2019 om 08:49

Ierland is geen Groot-Brittannië. Alleen als het een Noord-Ier was had je gelijk.

27 februari 2019 om 09:30

Ierland is nog altijd een deel van de Britse eilanden. En iedere Ier is een Brit.

27 februari 2019 om 09:44

Daar denken een groot aantal Ieren anders over. (Hierboven mag weg. Autocorrect en in de app niet aan te passen)

27 februari 2019 om 09:53

Feiten liegen helaas niet, over de hele wereld gezien wordt Ierland toch echt als een van de Britse eilanden gerekend, dat valt niet te ontkennen. En er denken ook een groot aantal Schotten anders over, maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds Brits zijn.

27 februari 2019 om 14:27

Ik heb het even zitten opzoeken, maar volgens wikipedia bestaat Groot Brittannië uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Zo te zien is Ierland echt geen deel hier van en zijn zij dan ook geen britten.

27 februari 2019 om 14:42

Het ligt gecompliceerder:
Great britain; Engeland, Schotland en Wales.
United Kingdom: great britain en noord-Ierland.
British islands: United Kingdom en de kanaaleilanden.
British isles: british islands en Ierland.

27 februari 2019 om 14:56

@gloryunited

Dat is inderdaad aardig gecompliceerd! Wat zegt dit over de Ieren? Worden zij gezien als Britten of gewoon als Ieren? Hebben zij een Brits paspoort of een iers paspoort?

27 februari 2019 om 15:27

Ieren hebben een Iers paspoort. Ierland zit ook in de EU, Groot Britannië gaat daar nu dus uit , terwijl Ierland er in blijft.

27 februari 2019 om 18:23

@miccoli.

Ieren hebben een Iers paspoort en worden gezien als Ieren. Daar hebben ze ongeveer 100 jaar geleden voor gevochten. Ierland valt geografisch wel onder de Britse eilanden maar dus niet onder Groot Brittannië. Daarom hebben ze geen Brits paspoort.

28 februari 2019 om 16:59

De Britse eilanden zijn geografisch bepaald. Groot-Brittannië is een pact tussen enkele landen. Het ligt er dus maar net aan hoe je het bekijkt. James Bond acteurs worden geografisch gefilterd, Britse paspoorten worden politisch gefilterd, en dit artikel heeft het simpelweg over spelers met de Engelse nationaliteit.

Met de aanstaande brexit is aannemelikk dat het vrije verkeer van arbeid komt te vervallen voor Europeanen in Engeland. De FA gaat als reactie hierop het maximale aantal buitenlandse spelers in selecties mogelijk beperken tot 12. Opleiden van Engelse spelers wordt dan dus weer gestimuleerd. Of het ooit zo ver gaat komen is de vraag... money talks. En laat de Engelse voetbal-(en reclame)branche dat in overvloed hebben.

Is gewoon niet denkbaar in het hedendaagse voetbal, vaak spelen ze in lagere competities al met andere nationaliteiten... niks mis mee imo

Hoe zit dit in vergelijking met andere competities eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het percentage Duitsers in de Bundesliga en Spanjaarden in LaLiga..?

27 februari 2019 om 08:56

Hoe dat nu zit weet ik niet. Wat ik wel weet is dat in 2017 Marca met een artikel naar buiten kwam waarin percentage buitenlandse spelers in de grote competities te zien was. Je kunt het zoeken op google en vast vinden, maar kan je wel vertellen wat de percentages van de grote competities waren: Engeland had 64% buitenlandse spelers, Bundesliga 53%, Serie A 52% en La Liga 42,8%. Dus in Spanje gebruiken de het minst aantal buitenlandse spelers, in ieder geval in 2017.

27 februari 2019 om 09:39

La liga geeft ook wel een heel vertekend beeld aangezien iedereen die daar 5 jaar zit een Spaans paspoort aanvraagt. Jongens als Marcelo, Messi hebben om die reden allemaal een Spaans paspoort zodat ze niet tellen als buitenlander

27 februari 2019 om 09:56

Dat zou heel goed kunnen inderdaad, maar heb ik verder niet naar gekeken. Maar het is een goed punt.

27 februari 2019 om 21:28

En in laloga zit bilbao die alleen speler van het baskenland of opgeleid bij een baskenclub haalt dus 99,9% spaans/basks

Premier League is ook helemaal niet meer de ‘Engelse’ competitie.. het is een wereldcompetitie die in Engeland plaatsvind, met eigenaren, spelers, sponsors en ook steeds meer supporters uit de hele wereld

27 februari 2019 om 14:24

Helemaal met je eens.

En toch maakt dat juist wel het verschil, Engelse supporters op de tribune. Fanatiek, gehorig, maar ook dankbaar. Gisteren Newcastle-Burnley gekeken en bijvoorbeeld Almiron, net nieuw op St. James Park, kreeg een staande ovatie. Het niveau is (nog) niet top Eredivise, maar de beleving is zeker te vergelijken.

27 februari 2019 om 15:47

Ook zo'n beetje de enige club in de PL met fatsoenlijke fans

28 februari 2019 om 17:02

Is ergens ook wel mooi. Als er alleen maar Engelsmannen zouden spelen, keek er geen hond naar.

28 februari 2019 om 17:22

Klopt, alleen de Engelse zelf..

Leuke trivia: Gareth Barry die toen der tijd inviel bij Aston Villa speelt nog steeds!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren