Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Poulsen in zomer wellicht weg bij Ajax: ‘Hij mag niet in de weg zitten’

Laatste update:

Voor Christian Poulsen blijft zijn verblijf bij Ajax mogelijk beperkt tot twee seizoenen. In de zomer van 2012 verraste de club enigszins door de Deense routinier vast te leggen met een contract voor twee jaar. Inmiddels is de verdedigende middenvelder 34 jaar en loopt zijn contract af. De kans lijkt groot dat Frank de Boer en zijn technische staf besluiten afscheid te nemen van Poulsen.

/

Poulsen deed vorig seizoen 25 keer mee in de Eredivisie en staat ook nu op 25 duels; wel valt hij een stuk vaker in dan in zijn eerste jaar. De Boer ziet het liefst Davy Klaassen, Thulani Serero en Daley Blind op het middenveld staan en heeft nog meer opties. Bovendien wil de trainer van Ajax de doorstroom van jongere voetballers niet belemmeren, legde hij donderdagochtend uit tijdens zijn persconferentie.

“We denken na over de rol van Poulsen voor volgend seizoen. We onderschatten hem niet, maar hij mag een jongere jongen niet in de weg zitten. Daar zijn we nog niet uit”, aldus De Boer. “Het is een moeilijk verhaal, want Poulsen is ook een fantastische jongen. Het is een afweging, want wat als je bijvoorbeeld Bazoer achter hand hebt?”, vraagt de trainer van de regerend landskampioen zich af.

Ajax moet Christian Poulsen na dit seizoen...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou geen nieuw contract met hem afsluiten. Hij heeft aardig wat betekend voor Ajax, maar ik vind hem echt te traag in de opbouw. Je wil graag een stukje ervaring houden, maar ik vraag me af of hij zijn salaris volgend jaar waard gaat zijn als hij toch niet speelt. Daarnaast wil ik Bazoer nu wel eens in het eerste zien, maar wellicht ben ik ongeduldig....

3 april 2014 om 11:52

Zijn invalbeurt vorige week trgen AZ was echt goed. Strijd en vechtlust, niet bang om een kleun uit te delen. Pas als Ajax net zo een speler heeft zou ik 'm pas laten gaan.

3 april 2014 om 12:10

Ik ben het met jou eens Coyb! ik heb het idee dat als je wat ouder bent bij ajax dat je weg moet om de talenten niet in de weg te staan. Daardoor krijg ik het idee dat ze alleen maar geld willen verdienen door verkoop van spelers. Waarom niet de beste spelers behouden het beste team laten spelen om zo ook verder te komen in europa wat ook weer veel geld opleverd! Nu moet iemand spelen die mischien later beter wordt. En zit soms een betere speler op de bank. Ik zou poulsen zoiezo houden. Ajax speelt ook CL komend jaar. Boilissen is vaaaaak geblesseerd waardoor blind vaker LB moet spelen. Wil je dan met Bazoer bijvoorbeeld tegen een Real Madrid gaan spelen?

3 april 2014 om 12:54

Blind moet voor de CVM positie gaan. Dijks komt ook terug, niet de ideale, maar wel een aardige backup voor Boilesen voor een jaar. Hopelijk halen ze iemand voor de linksback die dan in de A1 of Jong Ajax kan instromen om Dijks na volgend seizoen te vervangen.. Óf je moet afscheid nemen van Dijks en een directe backup/concurrent voor Boilesen halen, de vraag is echter, wie? Misschien Urby, bij vertrek van Moisander kom je ervaring tekort wat hij kan aanvullen en hij kan op meer dan alleen de linksback uit de voeten. Wel frappant, een jaar geleden moet je Koppers verkopen omdat hij niet aan spelen toekomt en nu is die positie weer een probleemgeval aan het worden.. Jammer dat er in de jeugd momenteel niemand rondloopt die over anderhalf jaar op de deur staat te kloppen..

3 april 2014 om 12:54

Gewoon laten gaan want we hebben bazoer voor die plaats .dus laat hem maar gaan verder heeft i het wel redelijk gedaan

3 april 2014 om 13:10

Linksback Boilesen en daarachter Dijks/riedewald is prima. Blind zelfs nog als er veel blessures zijn.

CVM Blind en backup Bazoer als voetballer en Poulsen als knokker. Ik denk dat Bazoer een combinatie kan zijn van de voetballer Blind en de in duels sterke Poulsen. Verder kan Schone of Duarte ook nog op CVM als de nood bij de man is in een wedstrijd tegen een relatief zwakke tegenstander.

Hoop dat de selectie en basis komend seizoen als volgt is:
Cillessen - van der Hart
Van Rhijn - Ligeon/tete
Veltman - van der Hoorn
Moisander/densil
Boilesen - Riedewald/dijks

Blind - Poulsen/bazoer
Klaassen - Andersen/schone
Serero - Duarte/schone

en voorin op vleugel Fischer Kishna Schone de Sa/lukoki en als spitsen Bojan of Siem en Zivkovic als backup ...

Aardige selectie lijkt me!

3 april 2014 om 13:39

Als je aanvulling wilt hebben op de LB spot ervaring behouden, haal dan Emanuelson transfervrij op bij AC Milan.

Bovendien heb je achter Serero echt wat beters nodig dan Duarte.

De Jong/siggy/bojan gaan misschien weg. Dan heb je Zivkovic en?
Ook op de rechtervleugel is het drama. Schone en Lukoki zijn eigenlijk gewoon geen opties. Fischer en Kishna zijn vooral sterk op linkervleugel dus dan houd je alleen de Sa over.

Spits, rechtervleugelspeler en goede vervanging voor Serero. Al denk ik dat ze Duarte nog wel een seizoen een kans gaan geven.

3 april 2014 om 11:54

De ervaring die hij heeft kan ook enorm leerzaam zijn voor andere jongens. Het is dan echter de vraag of Poulsen zich er toe kan zetten om nog minder minuten per seizoen te maken. Als Bazoer meer kansen krijgt, wat logisch is, zal Poulsen genoegen moeten nemen met minder minuten dan is de vraag wil hij dit. Voor Ajax is dan de vraag, wat is zijn meerwaarde met ervaring voor andere jongens en is dat zijn salaris waard. Deze man is toch echt een geweldige prof! Voetballend niet het niveau wat Ajax nastreeft maar hij heeft een fantastische instelling.

Zijn beste tijd zit er ook weer op, maakt de laatste tijd vaker fouten dan we gewend zijn. Toch een sterke speler. Jammer dat hij vertrekt

Je kan hem ook een dubbelpositie aanbieden? Speler/trainer, dan hou je hem bij het 1e team en laat je hem de cursus voor trainer volgen. Hierbij kan hij van meerwaarde zijn zonder dat hij hoeft te spelen. Als je hem dan toch nodig hebt (blessures) dan kan je hem altijd nog oproepen.

3 april 2014 om 11:46

Precies mijn gedachte.
Wie weet wordt hij een goede veldtrainer of coach.

Hij heeft liefde voor Ajax en ervaring dus behouden

Hoop dat ze poulsen toch nog een jaartje houden. Speler die het sfeertje kan opstoken en er in klap als ajax onder druk staat. Tegen de mindere tegenstanders kan je altijd nog die jonge jongens de kans geven.

Tsja, als Poulsen in de 'Ooijer-rol' door wil vind ik het prima. Dan ligt zijn waarde in de kleedkamer en speelt hij heel af en toe nog een wedstrijdje. Voetballend heeft hij weinig toegevoegde waarde meer. Vorig jaar speelde hij in mijn ogen een stuk beter. Hij is absoluut voorbijgestreefd.

Je hebt toch Blind voor die positie? Volgend jaar heb je Boilesen, Riedewald en wellicht ook Dijks nog (als die mag blijven) voor de linksback positie. Als je Bazoer laat doorbreken dan ben je er al. Poulsen vind ik niet heel best. Alleen voor de spirit maar ja...

Viel bij Liverpool paar geleden zwaar door de mand.. Maar voor Ajax toch 2 jaar lang erg waardevol geweest, ik zou hem nog een jaartje erbij houden puur voor in de kleedkamer. vond hem in de CL bij sommige wedstrijden het team op sleeptouw nemen

Toch een zeer waardevolle speler voor Ajax geweest in deze twee seizoenen. Goede prof en deed altijd alles om te winnen zonder te morren als hij geen basis plaats kreeg.

Toch denk ik dat Ajax niet zoveel ervaring kan inleveren in een seizoen. Ik denk namelijk ook dat Moisander vertrekt en wellicht De Jong ook. Dan moet Ajax eigenlijk weer een nieuwe nestor halen voor de groep. Ikzelf dacht aan misschien Heitinga of Maduro. Deze zijn waarschijnlijk niet al te duur en kunnen in de Eredivisie nog wel mee.

Verder hoop ik dat Ajax nog een rechtsbuiten haalt maar ik heb geen idee wie die rol zou kunnen vervullen.

3 april 2014 om 11:46

Heitinga of V/d Vaart terughalen zou werelds zijn, hoop ook realistisch

3 april 2014 om 12:35

Vd Vaart krijgt 2 miljoen netto per jaar bij Hsv. Dus nee, niet realistisch.

Heitinga zou wellicht kunnen maar ik denk dat die de doorstroom achterin helemaal in de weg zou staan.

On: Heeft zijn werk prima gedaan, nu doorselecteren en af laten vallen

3 april 2014 om 13:08

Ik ben bang dat V/d Vaart niet wil komen, toch nog veel te duur voor Ajax denk ik. Hij heeft echter wel een enorme schat aan ervaring waar de jonge spelers nog het een en ander van kunnen leren.staat

Je zou ook nog kunnen proberen om het nog een seizoen met Poulsen op te vullen en dan proberen om Nigel de Jong terug te halen. Zoals eerder gezegd in dit topic is het wel belangrijk dat er minstens een speler bij Ajax loopt die een beuk durft uit te delen in plaats van al de stylisten.

Heitinga staat inderdaad wel de ontwikkeling van meerdere talenten in de weg en ik denk dat dit moeilijk te verkopen is aan Veltman, V/d Hoorn en Denswil. Daarbij zou een linkspoot beter zijn...

3 april 2014 om 11:53

Helemaal met jou eens. Poulsen heeft zeker zijn waarde bewezen voor Ajax. Ik herinner me nog die wedstrijd tegen PSV dat hij zowel Van Bommel als Strootman de wedstrijd uit speelde. Hij heeft ook dit seizoen gewoon zijn waarde bewezen, maar het is nu op.

Ajax moet alleen wel oppassen dat het niet alle ervaring verliest. Ik hoop stiekem dat De Jong blijft. Als Moisander vertrekt zie ik Heitinga heel graag terugkeren naar Ajax. Die kan dan samen met Denswil centraal achterin spelen. Veltman als back-up/rotatiespeler.

Dan kan je rouleren met De Jong en Klaassen als Rcm, Serero links op het middenveld en Blind centraal.
En Bojan nog een jaar huren en als centrum spits gebruiken. Dan Zivkovic als tweede spits en De Jong eventueel in wedstrijden dat je een aanspeelpunt nodig hebt.

Cilessen
Van Rhijn
Heitinga
Denswil
Boilesen
Jong/Klaas
Blind
Serero
Kishna
Bojan
Fischer
3 april 2014 om 12:18

@worst

Wie moet er dan blijven? Poulsen zou normaal gezien maar 1 seizoen blijven en het 2de jaar was extra. Ik vond hem een goede en betrouwbare speler (ondanks de vele kritiek van anderen) maar het is nu wel tijd geweest.

Hij verdient trouwens redelijk wat dus ik kan me inbeelden dat ze hem niet nog een nieuwe deal willen geven.

Maduro heeft trouwens bij Paok getekend voor 2.5 jaar (was ik niet van op de hoogte, zag het net pas) dus ik denk niet dat je hem daar zomaar kunt weghalen voor een miljoentje. Jammer.

3 april 2014 om 13:12

Ik vind juist ook dat er tenminste iemand bij Ajax in de selectie moet zitten die een schat aan ervaring met zich meebrengt en het liefst ook nog met dezelfde spirit en mentaliteit als Poulsen. Ajax heeft tussen al die stylisten en iele mannetjes wel een kuitenbijter nodig.

Ik denk echter wel dat Poulsen, De Jong, Moisander en ook Bojan na dit seizoen niet meer bij Ajax spelen. Ik hoop dan ook van harte dat Ajax iets aan ervaring terug haalt.

Verder hoop ik op Ziyech die kan spelen ipv Serero en een rechtsbuiten.

3 april 2014 om 13:16

Ik denk dat Urby ook wel een goede zou kunnen zijn, heb je een goede concurrent voor Boilesen (beter als Dijks iig), heeft ook flink wat ervaring, kan ook aanvallender op de linkerflank uit de voeten eventueel en Riedewald kan zich op zijn eigen positie concentreren (is een Lcv) achter Denswil (uitgaand van een vertrek van Moisander). Volgens mij is hij ook transfervrij deze zomer, bijkomend voordeel..

Ik lig er niet wakker van. Gewoon bazoer doorschuiven.

Het is zo'n saaie voetballer, wel degelijk iets te degelijk, zit echt geen smaak of kleur aan.

3 april 2014 om 11:47

Nou is hij is wit en proeft naar Deens

3 april 2014 om 11:52

Ik hoop toch niet dat hij naar Danish blue smaakt.

Hij zit niemand in de weg, Boilesen is vaak geblesseerd dus dan kan Blind naar linksback en Poulsen op het middenveld waar hij het prima invult. Daarnaast is hij als extra slot op de deur handig als invaller wanneer je voorstaat of tegen een sterke tegenstander speelt. Bazoer is volgend jaar echt nog niet klaar voor het grote werk. Daarnaast brengt hij een enorme dosis ervaring met zich mee en is een voorbeeld voor de jeugdige spelers (zeker de denen). Houden aub!!

3 april 2014 om 12:15

Dijks komt volgend jaar terug en zal fungeren als back-up van Boilesen. Dat betekent dat Blind niet meer naar de linksback positie zal gaan. En met een aanstormende Bazoer heb je 3 spelers voor 1 positie, CVM. En daarbij krijgt de jeugd de voorkeur boven Poulsen.

3 april 2014 om 12:17

Sorry, had in eerste instantie niet gezien dat je al wat had gezegd over Bazoer. Het is van een afstand lastig inschatten waar hij op dit moment staat. Maar als Frank zegt dat hij eraan komt ben ik bereid hem te geloven

3 april 2014 om 12:32

Zeker op de positie CVM zal ik niet zo snel een jeugspeler voor de leeuwen gooien, dat is een erg belangrijke positie. Ik kan genieten van Poulsen, vooral van de energie die hij in een wedstrijd steekt. Hij compenseert zijn mindere technische vaardigheden met enorme werklust, dat soort spelers krijgen weinig lof van de buitenwereld helaas, maar die heb je ook zeker nodig in je team.

Het is volgens mij ook beter als Christian Poulsen vertrekt bij Ajax. Zo kan, zoals in de tekst wordt aangegeven, ook wat jeugd doorstromen, zoals Riechedly Bazoer en Fabian Sporkslede.

Poulsen is de oudste speler uit de selectie van Ajax en hij heeft dan ook de meeste ervaring, maar de ervaring moet, als Poulsen vertrekt, komen van spelers als Daley Blind, Niklas Moisander (als hij blijft) en Siem de Jong (als hij blijft).

In mijn ogen moet Ajax deze spelers laten gaan:

- Jody Lukoki, komt tekort voor Ajax.
- Gino van Kessel, komt tekort voor Ajax.
- Geoffrey Castillion, komt tekort voor Ajax.
- Joeri de Kamps, komt tekort voor Ajax.
- Ilan Boccara, komt tekort voor Ajax.
- Sven Nieuwpoort, komt tekort voor Ajax.
- Danzell Gravenberch, komt tekort voor Ajax.
- Marvin Höner, komt tekort voor Ajax.
- Nick de Bondt, komt tekort voor Ajax.
- Jordi Bitter, komt tekort voor Ajax.
- Derwin Martina, komt tekort voor Ajax.
- Branco van den Boomen, komt tekort voor Ajax.
- Djavan Anderson, komt tekort voor Ajax.
- Maurits Schmitz, komt tekort voor Ajax.
- Tobias Sana, komt tekort voor Ajax.
- Kolbeinn Sigþórsson, is geen echte Ajax spits gebleken. Is voetballend niet geweldig en moet het vooral hebben van voorzetten.
- Christian Poulsen, zo kan er jeugd doorstromen.
- Kenneth Vermeer, heeft nog maar een een jarig contract en zal zijn contract ook niet verlengen. Als Ajax wat wilt verdienen aan hem, dan moeten ze hem in de zomer verkopen.
- Siem de Jong, als hij zijn contract niet verlengd, dan moet hij in de zomer weg als Ajax nog wat aan hem wilt verdienen.

Er staan ook spelers van Jong Ajax erbij, maar dat is omdat, als die spelers weggaan, dat er dan spelers van andere jeugdelftallen naar Jong Ajax door kunnen stromen.

3 april 2014 om 12:13

Boccara was toch al weg?

Wat is Gravenberch zijn niveau trouwens? Zou wel heerlijk zijn voor Ajax wanneer je zo'n verdediger hebt met de nodige skills.

3 april 2014 om 13:26

Boccara is verhuurd aan Evian.. Gravenberch is lastig in te schatten, 2 jaar geleden was hij nog een spits. Had gehoopt dat hij bij NEC meer aan spelen toe zou komen om te kijken hoe hij zich als CV ontwikkelt, maar mocht niet zo zijn vooralsnog en er volgen nog maar 4 wedstrijden. Gewoon in de voorbereiding kijken hoeveel stappen hij heeft gemaakt en opnieuw inschatten wat je met hem wilt..

3 april 2014 om 12:23

De kans is redelijk groot dat Siem verlengt als hij niet verkocht wordt komende zomer.

3 april 2014 om 13:20

Heb ik dit lijstje van de week in een ander topic niet ook al gezien? Al die jongens van jong Ajax die niet goed genoeg zijn interesseert toch niemand. Siem zal gewoon blijven, te weinig gespeeld dit seizoen om echt interessant te zijn voor buitenlandse clubs. Poulsen is voor de ervaring van levensbelang, helemaal als er een mooie club voor Moisander komt. In de Ooijer rol kan Poulsen nog prima van waarde zijn.

En tja over Siggy heb ik ook weinig goede woorden over. Ik hoopte vurig dat hij DE nieuwe Ajax spits zou worden, het zit er helaas niet in. Met Overmars en Finidi op de flanken had de beste man er waarschijnlijk wel een stuk of 25 ingeschoten. Maar Fischer en Schone zijn nou eenmaal geen spelers waarvan een centrumspits 5 a 10 goede voorzetten per wedstrijd van kan verwachten.

Een beetje ervaring in de groep lijkt me wel wenselijk, zeker op continentaal niveau kan dat best helpen.

Ik zou hem nog één jaar bij Ajax houden met zijn ervaring. Enkel gebruiken in hele lastige wedstrijden of om een voorsprong te behouden.

Laat hem alsjeblieft blijven. Hij is zo gruwelijk hard nodig, zeker in de topwedstrijden. Hij brengt hardheid in het team, is altijd betrouwbaar, doet geen gekke dingen, wint zijn duels, is kopsterk en vult alle gaatjes die anderen laten vallen. Ik snap dat hij geen jeugd in de weg moet zitten, maar De Boer laat regelmatig horen dat hij in het team ervaring mis, wil zelfs van der Vaart, Sneijder en Huntelaar terughalen als het zou kunnen en zou dan de enige echte ervaren speler die ze hebben en de enige die hardheid en sluwheid brengt wegsturen, dom dom dom.
Het beleid klopt sowieso niet helemaal. Van de ene kant willen ze ruimte hebben/maken voor de doorstroming van de jeugd maar van de andere kant willen ze spelers zo lang mogelijk vastleggen zodat er een vaste kern ontstaat met ervaren om door te groeien in Europa. Volgens mij botst dit en kun je niet beiden. Bv Moisander is m.i.nog hard nodig in de verdediging maar staat Denswil in de weg, dus zou Moisander weg moeten. Maar met Denswil heb je veel minder ervaring en dus minder kans op overleven CL. Zeg het maar...........wat is wijsheid?

Je kunt het niet redden met enkel jonge spelers. Er bestaat een reele kans dat zowel Moisander, Vermeer en de Jong ook vertrekken en dan houd je aan ervaring niks over. Enkel Schöne en in mindere maten Blind. Dat is in mijn ogen niet genoeg.
Zo'n Poulsen is momenteel juist perfect om zowel Blind als Bazoer op scherp te zetten. Hij heeft alles al meegemaakt en kan dit overbrengen op de jonge gasten.

Poulsen is geen basisspeler en het is de vraag of hij nog een jaar genoegen neemt met een reserve rol, maar als hij mee doet gaat hij wel altijd voorop in de strijd en is hij er niet vies van om er eens stevig in te beuken.

Poulsen is een intelligente speler, met veel ervaring en een echte leider. Bovendien ligt hij goed in de groep, wordt hij gezien als de vader van de jongens en in die positie kan hij, zeker buiten het veld, belangrijk zijn voor de jonge knapen (met name Bazoer).

Poulsen is voor dit ajax zeker nog een aanwinst hoor, wie had er anders op de cvm moeten staan gisteravond? Met de roulerende Blind heb je gewoon een goede stand-in nodig op zijn positie, Poulsen voldoet prima aan deze eisen en een jongen als Bazoer is een groot talent maar is gewoon nog niet klaar om de vaste stand-in van Blind te worden.

Jammer als hij weg gaat. Hij is de laatste twee jaar gewoon de ideale 12de speler gebleken. Stond er altijd als er blessures waren. Zeurde nooit. Ligt goed in de groep en heeft een schat aan ervaring.
Als blijkt dat hij weg gaat, verdiend Poulsen in ieder geval een groot applaus!

Ik hoop dat poulsen accepteert dat hij minder speelt. Dan kan de jeugd profiteren van zijn ervaring zonder dat hij zelf ontevreden wordt.

Sja blind is nr 1 op die plek. Maar als er gebikkeld moet worden dan heb je aan poulsen een hele goeie hoor! Kan een smeerlap zijn maar toch pakt die maar heel erg weinig kaarten. Een echte team speler. Van mij mag die bijtekenen.

Ik zou Poulsen houden. Hij is ideaal om bij een voorsprong de slot op de deur te gooien.

Weg doen! Prutser op het middenveld. Lopen veel betere voetballers bij Ajax rond dan deze "balletje breed, balletje terug" voetballer.

3 april 2014 om 12:40

Wat jij doet is populair meelullen met oa Johan Derksen. Als je de v.i. van deze week leest dan zie je dat Poulsen 27,7 van zijn passes vooruit speelt en Blind 27. (als middenvelder) Wie is er nou een prutser?

3 april 2014 om 13:32

Is dat procenten? Dan is het dus zo goed als gelijk. 0.7 procent zegt me niks. Maar het gaat er ook om op welke manier je naar voren passt. Je moet toch ook inzien dat Poulsen wel erg vaak een rare foute pass geeft die over de achter/zijlijn rolt. Blind leest het spel in aanvallend opzicht gewoon beter. Daarbij staat Poulsen ook vaak zowat op de CV positie opgesteld, hij denkt gewoon erg verdedigend. Vanaf die CV positie speel je dus bijna automatisch wel vaak een bal naar voren ja. Blind denkt veel aanvallender, staat verder voorin en daarom is het veel minder vanzelfsprekend dat ballen naar voren gaan bij hem. Toch staan ze gelijk in dat percentage wat je noemt.

Ik vind Poulsen goed als invaller op het moment dat er wat fysieke kracht nodig is om een overwinning binnen te slepen, maar op het moment dat Ajax het spel moet maken heb je niet zoveel aan hem vind ik, daarvoor is hij te traag en onnauwkeurig. Ik zou het geen ramp vinden als ze hem laten gaan, als ze dan wel een ervaren middenvelder voor die positie terughalen. Met het oog op de CL heb je gewoon ervaring nodig. Ik denk dat het budget van Ajax het wel toelaat om een jongen met evenveel ervaring maar meer kwaliteit binnen te halen.

3 april 2014 om 15:26

Nog even wat cijfers uit diezelfde vi: Nauwkeurigheid van de passes: Poulsen: 86.9 Blind 87.2, scheelt dus ook nauwelijks iets. Assists: Poulsen 0.2 per wedstrijd Blind 0.1 per wedstrijd. Schoten op doel: beiden 0.2 per wedstrijd. Alleen bij de nauwkeurigheid vd passen zit een ietsje groter verschil: Poulsen 65,9% Blind 69,3%. Hier tegenover staat dat Poulsen 58.8 van Blind 55.6 van de persoonlijke duels wint. Conclusie: beiden schelen nauwelijks met elkaar. Het valt dus nogal mee met het slechte spel van Poulsen.
Verder moet je gewoon blij zijn met hem. Er zijn nauwelijks echt goede ervaren spelers die naar Nederland willen komen die ook nog een goede leeftijd hebben. De enige die de laatste jaren terug is gekomen, was van Bommel en die was al 35 en je hebt gezien hoe dat afliep. Ervaren gasten van rond de 30 gaan in andere landen spelen, niet in Nederland. Je ziet het ook aan bv Heitinga, vindt zich ook nog te jong om terug te keren.

Elk jaar heb je weer veel blessures dus aan spelen komt hij zeker wel toe. Vraag is alleen of hij zich kan schikken in zo´n rol. Als hij dat wil zou ik hem houden en zeker in wedstrijden tegen betere tegenstanders is hij vaak nuttig. Denk maar aan vorig jaar uit tegen PSV toen hij binnen 3 minuten Toivonen, van Bommel en Strootman op de kast had. Gewoon een degelijke prof die door zijn mentaliteit een voorbeeld is voor de jeugd net zoals ooijer twee jaar geleden.

Frank met kleine jochies red je het niet in europa dus hou wat ervaring achter de hand...hoop niet dat je blind nu als de grote ervaren meneer beschouwd.

Ik denk dat hij juist dat tikje meegeeft aan het team. Iets dat Bazoer nog niet bezig en iets waar anderen van kunnen leren. Ervaring is juist hetgeen wat ze mannen kan maken. Leren van ouderen.

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Ik ben nooit een groot fan van Poulsen, vooral niet als basisspeler, vanwege zijn beperkte techniek en veelvuldige foute passes. Maar ik moet wel toegeven dat hij af en toe erg nuttig is, bijvoorbeeld om een overwinning binnen te slepen als het team fysieke impulsen nodig heeft. Hij is echt wel een stofzuiger die het leven van zijn tegenstander zuur maakt. Hij doet dat op een slimme manier in tegenstelling tot bijvoorbeeld Enoh, die dat altijd deed met opzichtige overtredingen waarmee hij kaarten kreeg. Daarnaast vond ik hem juist de laatste paar wedstrijden waar hij speelde best goed!

Ik weet ook niet hoe hoog zijn loon is, dat is natuurlijk ook wel belangrijk bij die afweging. Mocht hij gaan, dan hoop ik wel dat ze een wat oudere ervaren middenvelder terughalen. Ik snap dat het goed is om de jonge jongens door te laten stromen, maar met het oog op de CL heb je toch ook wel wat ervaring nodig!

Voetballend is hij gewoon matig en al helemaal als hij zich geroepen voelt het spel te gaan verdelen. Vind wel dat hij het team op sleeptouw neemt en het duel niet schuwt, absoluut een prima bijdrage geleverd aan de prestaties de afgelopen 2 jaar.

Goede bankzitter nuttige speler heeft zeker zijn waarde gehad in het kampioenschap. Hij ook drama wedstrijden gespeeld maar wie heeft dat niet. Als het moest stond ie er wel.

Toen ze hem aantrokken dat ik echt waar zijn ze mee bezig daar in Amsterdam maar ik moet toch toegeven dat hij me 100% is mee gevallen.

Nou ik zou hem nu juist een eenjarig contract aanbieden. Gaat hij er op in, heb je een bijzonder ervaren mentor voor de jeugd. En een die als het nodig is voorop kan gaan in de strijd. Ik vind hem zonder bal, verdedigend bijzonder goed altijd.

Is Bazoer er al klaar voor dan? Die is dit seizoen toch een tijdje geblesseerd geweest?
Poulsen behouden, nuttige kracht. Vooral als er gebikkeld moet worden.

Wat mij betreft blijft hij, zeker met de dreigende leegloop van ervaren spelers. Poulsen word mijn inziens ondergewaardeerd door velen. Het argument dat hij talenten in de weg zal zitten vind ik onjuist, Poulsen zelf heeft al aangegeven totaal geen moeite te hebben met de inval beurten. Het is al zo moeilijk om een ervaren speler te vinden die ook nog eens gewaardeerd word door de jonkies en die totaal geen problemen heeft om het met inval beurten te moeten doen. Poulsen is wat dat betreft echt een Ajacied geworden en die zie ik altijd graag blijven (zeker als hij nog toegevoegde waarde heeft)

Poulsen behouden, voetballend is het misschien geen topper maar wel een uitstekende mentaliteit. Nooit een onvertogen woord altijd inzet in de grote wedstrijden vaak een basisplaats. En ik denk dat Moisander, De Jong en Schone weggaan. Dan kun je de ervaring helemaal goed gebruiken. Hij kan anders ook nog een linie na achteren als je met drie verdedigers speelt. Ik zal hem niet wegdoen daarnaast als je hem wegdoet kun je ook beter Duarte verkopen een middenveld met Blind Klaassen Duarte is elke keer kansloos. Verhoudingen kloppen niet terwijl Poulsen Duarte wel een goede combinatie is. Hopelijk investeert Ajax in het middenveld en aanval puur in kwaliteit en de verdediging eventueel ervaring van mij mag van der vaart of sneijder wel terug komen. Van mij mag Ajax wel een Narshing of Bakkali bij Psv ophalen en Zychec als middenvelder.

Ik zou allereerst duarte slijten. Aan hem heb je vrij weinig, ook totaal niet de specialist gebleken.

Wat wil allereerst Poulsen zelf?
Heeft hij behoefte om nog bij een andere club te kunnen spelen?
Of wil hij samen met zijn familie in Amsterdam het voetbal afsluiten en daarna een verdere carrière opbouwen...

Poulsen kan goed zijn voetbalervaring overbrengen tijdens trainingen, kan indien nodig in wedstrijden zijn ervaring mee geven, maar zou hij het vervelend vinden om ook bij Jong Ajax zo nu en dan te spelen?
Dan kan hij met zijn ervaring het team ook sleeptouw nemen

Een soort voetballende trainer....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren