Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugees elftal kan hoop geven voor een hele natie!

Laatste update:

Na Griekenland heeft ook Portugal het zwaar te verduren onder de economische crisis. De regering heeft een aantal drastische maatregelen moeten nemen zoals de verhoging van de belastingen, het afschaffen van de dertiende maand en andere pijnlijke maatregelen die de portemonnee van de Portugees treft. De regering heeft het Portugese volk gevraagd om samen de handen in een te slaan en door deze komende moeilijke tijd samen te gaan.

Om de zorgen van alle dagen te vergeten is succes van het Portugese elftal gewenst komende periode in Zuid-Afrika. Het liefst een maand lang. Het nationaal team kan als enige de hele bevolking tot een eenheid brengen en de Portugezen weer trots geven.
Zo heeft het kampioenschap van Benfica van twee weken geleden zestig procent van de bevolking in extase gebracht. Overal in het land werd er feest gevierd. Deze gebeurtenis had zelfs meer impact dan het vierdaagse bezoek van de paus eerder verleden week in het katholieke Portugal.

Om die successen te bereiken heb je goed materiaal nodig. Bondscoach Carlos Queiroz heeft verleden week 24 spelers geselecteerd waarvan er eentje nog gaat afvallen.
Veel mensen waren niet gecharmeerd van de keuze selectiespelers die Portugal moet gaan vertegenwoordigen op het WK.

De bondscoach selecteerde een aantal spelers die bij hun club nauwelijks spelen en koos ook minder bekende spelers. Voorbeelden zijn Jose Castro (Deportivo La Coruña), Ricardo Costa (Lille), Beto (FC Porto), Daniel Fernandes (Iraklis Saloniki). Het ontbreken van vooral drie Benfica spelers (Quim, Ruben Amorim en Carlos Martins) en Joao Moutinho (Sporting Portugal) waren de voornaamste kritieke commentaren richting Carlos Queiroz.

Maar wat kunnen we verwachten van Portugal en wat zijn de kansen? Portugal heeft tot nu toe aan vier WK's deelgenomen met wisselende resultaten. Zo zijn ze in Mexico 1986 en in Zuid Korea/Japan 2002 in de eerste ronde uitgeschakeld. In 1966 (Engeland) en in 2006 (Duitsland) bereikten ze de halve finale met respectievelijk een derde en een vierde plaats. Bondscoach Carlos Queiroz en de Portugese voetbalbond hebben in Zuid Afrika dezelfde doelstelling gesteld, namelijk weer bij de laatste vier.

Het wordt een moeilijke opgave aangezien Portugal in de groep des doods moet gaan spelen. Brazilië blijft een potentieel kandidaat om de titel. Ivoorkust heeft op papier het sterkste elftal van Afrika en Noord-Korea is de grootste onbekende. Het liefst wordt je in deze groep eerste want dan ontwijk je naar alle waarschijnlijkheid de Spanjaarden. Maar ja, als je kampioen wil worden dan moet je iedereen uitschakelen.

Portugal heeft in principe een goed gebalanceerd team dat ver kan komen. Van de drie geselecteerde doelmannen is Eduardo (Braga) de nummer een. Hij was samen met Quim (Benfica) de minst gepasseerde doelman van de Portugese competitie en zal zeker in de basis starten.

De verdediging is een van de sterkste plekken van het elftal. Miguel (Valencia) en Paulo Ferreira (Chelsea) zullen strijden om de rechtsbackpositie die eigenlijk in handen was van Chelsea-speler Jose Bosingwa (geblesseerd). Het centrum is goed bezet met Bruno Alves en Ricardo Carvalho. De linksbackpositie is al jaren een probleem geweest. Portugal loopt al jaren te zoeken naar een waardige opvolger voor Nuno Valente. Duda (Malaga) en Fabio Coentrao (Benfica) zullen strijden om deze plek, maar het zijn van origine geen backs. De Benfica speler heeft wel een hele goede indruk gelaten dit jaar op die positie.

Het middenveld bestaat voornamelijk uit harde werkers en weinige creatieve spelers. Pedro Mendes (Sporting Portugal) en Pepe (Real Madrid) strijden om de defensieve plek op het middenveld. Tiago Mendes (Atlético Madrid), Raul Meireles (Porto), Miguel Veloso (Sporting Portugal) moeten zorgen voor de transactie tussen verdediging en aanval. Veel hoop is gevestigd op Deco (Chelsea) die al aangekondigd heeft dat ie na het WK gaat stoppen en nog wil uitblinken op het hoogste podium. Deze creatieve speler kan een wedstijd openbreken met een geniale pass op de spitsen. Overigens zou Danny (Zenit) ook als spelbepaler kunnen fungeren.

De aanval is jarenlang altijd het grootste probleem geweest van dit team. Er wordt altijd gezegd dat het spel heel aantrekkelijk is maar om de bal tussen de palen te krijgen is meestal het probleem. Dit was vooral te zien in de wedstrijden tegen Denemarken (eerste in de groep) in de voorronde van de Europese kwalificatierondes. Zowel in Denemarken als in Portugal waren de Zuid-europeanen de meest dominante ploeg. Ze verzuimden alleen heel veel kansen te benutten. Op dit moment is de hoop gevestigd op Liedson (Sporting). De geboren Braziliaan is al jarenlang een van de beste doelpuntenmakers in de Portugese competitie en lijkt een voorsprong te hebben op Hugo Almeida (Werder Bremen). Om Liedson te voorzien heb je goede vleugelspitsen nodig. Portugal is goed vertegenwoordigd : Nani (Manchester United) en Simao (Atlético Madrid) kunnen makkelijk de achterlijn halen en zijn goed in de een tegen een situatie waardoor een wedstrijd opengebroken kan worden.

Maar de prestaties van Portugal zullen veel afhangen van een van de beste spelers op deze aardbol, namelijk Cristiano Ronaldo (Real Madrid). De "Galactico" scoorde dit seizoen aan de lopende band voor zijn club maar heeft zijn laatste interlanddoelpunt gemaakt tegen Finland in februari 2009 en zijn voorlaatste op het EK 2008 tegen Tsjechië. Hij kan een wedstrijd beslissen door een geniale actie maar het probleem is als het elftal niet draait tegen een goede tegenstander , dat hij dan geneigd is het elftal in zijn eentje te willen dragen en soms vergeet hij dan dat hij meedoet aan een teamsport.

Als die chemie er is tussen Cristiano Ronaldo en de rest van het team (zoals bij Manchester United), kan dit team het heel ver gaan schoppen en zo het Portugese volk wat vreugde geven in deze onzekere tijden .

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Portugal inderdaad voor een groot deel afhankelijk zal zijn van de bevliegingen van Ronaldo. Deze man is zo onvoorstelbaar goed dat die een wedstrijd in zijn eentje kan doen kantelen. Met een Nani naast hem beloofd dat wel een waar spectacel te worden, beide geweldige spelers om te zien voetballen. Met Simao erbij zou ik verwachten dat de aanval het zorgenkindje is van Portugal, dat lijkt mij eerder het middenveld wat nou niet echt veel indrukwekkende namen herbergt.

Portugal heeft wel het grote nadeel in een heel lastige poule te zitten met Ivoorkust en Brazilie (die ik eerste zie worden). Daarna zou Portugal zeer waarschijnlijk tegen Spanje komen te staan en dan is het over voor Porgutal denk ik. Eerste worden is dus noodzaak en dat zal een hele kluif worden. Gun het ze overigens wel ver te komen, vind dat toch altijd een mooi elftal.

30 mei 2010 om 09:19

wij hollanders moeten die portugezen(brazilie 2) helemaal niks gunnen.tenminste ik ben nog niet vergeten wat ze ons geflikt hebben toen de tijd. die hele style die swalbes dat gejankt en dat aanstellen van die gasten. ik hoop op ivoorkust en brazilie(1)

Het middenveld is nou niet direct een zwak punt hoor! Meireles en Veloso zijn gewoon hele goede voetballers.
Het is ook maar de vraag of Portugal wel doorgaat in een poule met Brazilië en Ivoorkust. In 2006 had Nederland ook de grootste moeite met Ivoorkust, die volgens mij een beetje teveel onderschat worden.
Ik hoop overigens ook wel dat Portugal doorgaat..leuke ploeg!

20 mei 2010 om 23:27

Leuke ploeg zeg je? Herinner je nog de oorlog die we in 2006 met die "leuke ploeg" hadden in Nurnberg?

Ik hoop dat die Portugezen er zo snel mogelijk uit vliegen met hun jankerige en smerige spel en dat we ze zeker niet tegen gaan komen in de 2e ronde want dan geef ik geen ene cent voor het NL elftal omdat ze zich dan weer laten meesleuren in hun funzige spelletje.

21 mei 2010 om 00:00

@ Vlassie1980

Portugal... jankerig, smerig en funzig spelletje?
Nederland laat zich meesleuren?

Pardon?

Het is juist andersom.
Was het niet Bouhlarouz (een speler van het Nederlans Elftal) die de ban brak met een smerige overtreding op Ronaldo (een speler van het Portugees Elftal) op het WK van 2006?

Eerst je huiswerk goed doen voordat je iets meldt en vooral niet door een oranjekleurige bril kijken.

Gegroet!

21 mei 2010 om 11:44

@ Turk0ow

Het was van Bommel die de eerste kaart kreeg, het ligt er maar net aan vanaf waar je wil kijken wie er begon. Feit is wel dat Portugal na de overtredingen van van Bommel en Boulahrouz inderdaad smerig en mieterig ging spelen en Nederland daarbij aan de hand nam. Ze krijgen niet voor niets als eerste twee keer de rode kaart.

Jij ook eerst je huiswerk doen, ik raad je aan de wedstrijd terug te kijken, zoals ik dat ook deed voordat ik op deze post reageerde.

21 mei 2010 om 17:26

hahaha, die Kaart van van Bommel was pas het begin. De schop van Boularouz kwam er bovenop. Ronaldo eruit geschopt! Heel vies van Oranje!!!! Wie was er nou smerig, Portugal??? En wie is er nu mieterig? Alles wat Oranje is loopt jaren later nog te janken en dan zijn wij mieterig? hahah, wil je een zakdoekje?

Droom lekker verder met je Oranje,...... ze worden vast en zeker weer wereldkampioen in jouw wereld , grappenmakker !

21 mei 2010 om 18:32

@icrazyben en vlassie 1980 Het ligt altijd aan een ander toch? Jullie hebben het zelfkritiek van een aardbei. Gelukkig geldt dat niet voor het overgrootedeel van de Oranjesupporters. Zijn Robben en V Bommel geen huilebalken dan? Toen vd Sar Ortega een kaart aannaaide was dat natuurlijk uitgekookt en niet vies. De Jjong en Bouhlarouz schoppen nooit iemand het leven uit? Laat me niet lachen. Iedereen is het erover eens dat die wedstrijd in 2006 belachelijk was maar weet je wat nog veel belachelijker is......continu die wedstrijd erbij halen als er een artikel over het Portugeze elftal gaat. Get over it, close that chapter and go on. Lukt je dat niet, pak dan een zakdoekje en hou lekker je mond.

30 mei 2010 om 09:24

zou die wedstrijd nog een keer terugkijken als ik jouw was hij maakte de smerigste ja maar zeker niet als eerste waren al wat opstootjes geweest!!

22 mei 2010 om 20:26

@ Vlassie1980

Hier wordt je gewoon niet goed van. Elke keer dat gezeik op portugezen. Kijk ik begrijp de frustraties dat nederland maar niet kan winnen van portugal. Maar goed als je dat niet voor elkaar krijgt verdien je het dus ook niet om kampioen te worden.

Dus omdat portugal reageert op het agressieve gedrag van van bommel en bouhlarouz is portugal zielig?

Wat verwacht je dan? Dat portugal kusjes gaat geven? maar gelukkig zijn er ook nederlandse supporters die eerlijk toegeven hoe dit allemaal begonnen is.

Als het toernooi eenmaal begint hoop ik dat portugal begint te draaien zoals ik eigenlijk wel verwacht. Wat ik echter wel jammer vind is het feit dat landen net als clubs beginnen te worden. Die ''kopen in dit geval neutraliseren spelers om tot een elftal te komen. - > uitspraak mourinho.

Nu krijg je PT - BR met een deco, liedson , brazilianen die voor Portugal spelen. Misschien ben ik dan ouderwets maar toch ben ik van mening dat hier ook een regel voor moet gaan komen.

Ik twijfel niet aan te kwaliteiten van liedson, Maar dit had hij naar mijn mening bij BR mogen doen en niet namens Portugal. Tuurlijk zal ik juichen als liedson scoort voor Portugal, maar toch heeft het een nare nasmaak.

Goed beschreven. Ik ben het wel met je eens en ik begrijp de kritieken richting Queiroz.

Toch heb ik het gevoel dat Portugal dit toernooi erg ver gaat komen, daar zijn genoeg individuele kwaliteiten voor.

Ik zou je toch 4,5 punt geven. Halve punt eraf omdat je een supporter bent van Benfica, en dat je dat te nadrukkelijk laat zien in de tekst. Maarja, zo onproffesioneel zijn in de krant ''A Bola'' ook.

Ik rond het af naar 5 sterren.

Eduardo
Duda
Bruno Alves
R. Carvalho
F. Coentrao
Pepe
M. Veloso
C. Ronaldo
Deco
Nani/Simao
Liedson

heel goed beschreven hoop ook dat portugal de wk wint . klinkt onmogelijk maar bij de laaste vier is ook goed

vijf sterren

Ik vind dat je een goed geschreven verhaal hebt gemaakt. Je zet je punten duidelijk uiteen, en ik ben het bovendien ook nog grotendeels met je eens. Opvallend genoeg vind ik de positie van spelmaker bij de portugezen één van de kwetsbaarste. Deco is toch enorm over zijn top, en danny...? Is dat nou de patron op het middenveld?

Ik heb daarom wel een vraagje: Ik geloof dat er ooit is geprobeerd om simao als aanvallende middenvelder te laten spelen, volgens mij heeft hij bij Benfica ook wel eens zo gespeeld. Is dat niet een goede optie voor het portugese elftal?

20 mei 2010 om 23:20

Dat klopt Simao is idd al getest als spelverdeler, maar eerlijk gezegd was dat geen succes. Bij Benfica heeft hij het ook al een keer geprobeerd, maar hij haalt veel meer rendement aan de linkerkant van het veld als velugelspits.

Portugal heeft het gewoon niet getroffen. Brazilië en Ivoorkust zijn enorm sterke teams, en dan nog eens Spanje eroverheen.. Echter heb je een goed stuk geschreven. Geen spectaculair stuk, maar de 'expertise' van Portugal is meer dan aanwezig in je stuk, ik heb er wat van geleerd.

''pedro Mendes (sporting Portugal) en Pepe (real Madrid) strijden om de defensieve plek op het middenveld.''

Pepe is toch een centrale verdediger of heb ik het verkeerd?

ik denk dat portugal een grote kans maakt op de titel maar dan moeten ze toch echt weer eens een goede, veelscorende centrumspits krijgen.

20 mei 2010 om 23:23

Pepe is van origine idd een centrale verdediger, maar hij heeft de laatse wedstrijden van Portugal als defensieve middenvelder gespeeld en dat deed hij verdienstelijk. Dit kwam omdat Portugal niet echt een defensieve middenvelder. Ja, dat hadden ze in Fernando Meira (begonnen bij Vitoria Guimaraes) maar die nooit is opgeroepen en Pedro Mendes die hebben ze heel laat ontdekt.

Ik vindt het geen lekker stukje om te lezen.
Je gebruikt in mijn ogen veel te veel haakjes en ook vind ik de alinia indeling niet lekker. Daarnaast vind ik het einde weer te afgeraffeld.

Wel geef je leuke informatie over bv die twee linksbacks, daar had ik nog nooit van gehoord

Voor nu geef ik je 3 sterren. Omdat je wel info geeft, maar het verder in mijn ogen er iets te rommelig uitziet

Leuk geschreven stuk. Ik kan mij vinden met wat je beschrijft. Heb het zelfde gevoel bij Queiroz en had behoorlijk wat vraagtekens bij zijn selectiebeleid. Mocht Portugal gaan scoren dan maken we een grote kans om ver te komen. Het veldspel is immers altijd goed verzorgt en ze hebben ook geen problemen om kansen te creeeren. Laten we hopen dat Liedson/almeida in goede doen zijn en zullen pieken op dit toernooi.

Ik denk dat je een aardige basis hebt gelegt voor de artikelschrijvers van VZ voor het artikel "nog ... dagen te gaan voor het WK in Zuid Afrika: Portugal".

Heel rationeel beschreven, had iets meer emotie erin willen terugzien, ondanks dat cinco estrelas

Ik denk dat de Portugezen een top WK hebben. door de perfecte loting kan Portugal na winst tegen Ivoorkust rustig afwachten wat Brazilie doet in haar 2e wedstrijd tegen Ivoorkust. Portugal speelt namelijk een paar uur later tegen Noord Korea en kan zo goed uitrekenen met hoeveel ze moeten winnen om aan een gelijkspel tegen Brazilie genoeg te hebben om 1e in de groep te worden. Mocht het zo lopen dan voorzie ik eerlijke kansen voor Portugal om via eventueel Chili, daarna Nederland en Engeland naar de finales door te stoten. Dat zijn niet de minste landen, maar ik acht Portugal ( ook gezien kort geleden behaalde resultaten tegen deze landen ) zeker in staat om de finale te halen als ze eerste worden in de groep. worden ze 2e in de groep wordt het een stuk lastiger. je krijgt dan landen als Spanje, Italie en Duitsland of Argentinie in de halve finales. dat vind ik toch iets te veel van het goede.
Goed en mooi stukje heb je geschreven, ben het met je eens dat als de chemie in het elftal goed is en Ronaldo het op zn heupen krijgt, zullen wij heel vaak "a portuguesa" horen.

Leuk om een stuk van een Portugal expert te lezen!
Je bent goed op de hoogte en dat breng je duidelijk over. Ook van mij 4.5 sterren.

De situatie van Pepe ziet er goed uit maar het is nog steeds niet helemaal zeker dat hij mee gaat. Hopelijk lukt het hem om op tijd 100 procent fit te zijn, in dat geval valt er iemand af. (waarschijnlijk Ze Castro). Verder is ook het ontbreken van Rui Patricio echt een verassing geweest, samen met Moutinho en Quim zijn dit toch wel de belangrijkste afwezigen. Amorim en Carlos Martins hebben een heel goed seizoen achter de rug en op die basis hadden ze ook wel mee gemogen, maar dat Queiroz beiden niet heeft opgeroepen is ergens ook wel te begrijpen.

De bondscoach heeft iig mijn steun. Uiteindelijk heeft hij Portugal al een keer wereldkampioen gemaakt ( U21). Hij is in Afrika geboren en weet wat hem daar te wachten staat.
Wat ook leuk is om te melden is dat Portugal onder zijn bewind de hoogste fifa ranking ooit heeft gehaald. ( derde achter Brazilie en Spanje). De feiten spreken wat dat betreft allemaal in zijn voordeel.

PS: De zin: Het nationaal team kan als enige de hele bevolking tot een eenheid brengen en de Portugezen weer trots geven gaat mij net iets te ver.
Portugal handhaafd zich al bijna duizend jaar en is behalve in de gouden eeuw op aansturing van Hendrik de zeevaarder altijd al een van Europa' s armste landen geweest, er is meer voor nodig om ze daar gek te krijgen. Een crisis meer of minder verdeeld het volk niet.

Ik zie graag jouw volgend stukje verschijnen .

greetz!

Fijn geschreven stuk. Je voegt eigenlijk niets toe bij wat ik al weet en jammer genoeg stel je niet vast hoe je de kansen inschat van Portugal met de verkozen spelers.
Persoonlijk zie ik ze niet ver komen. Queiroz leunt teveel op de individuele kwaliteit van CR7 en die jongen heeft al enkele jaren een "off-day" in het nationale elftal. En dan loopt de rest ook niet.
Ik verwacht een mooie internationale doorbraak voor Fábio Coentrão en een bevestiging dat Liedson inderdaad een onjuiste beslissing was om uit te nodigen voor het elftal.

Ik hoop voor het beste, maar mijn gevoel zegt anders. Bom torneio!

Je schets het naar mijn mening wel goed denk ik Boa Morte.
Toch blijft het weglaten van Joao Moutinho nog steeds vraagtekens bij mij opleveren maar dat zal het wel tot het einde van het toernooi blijven doen. Twijfels over deze coach heeft iedereen maar het is nu geen tijd meer om te twijfelen over de coach, we moeten er achter staan en hopen dat hij weet wat hij doet en met wie hij gaat schitteren op het toernooi.
Ik vind het toch mooi om te zien dat er nog wat Portugal liefhebbers zijn in Nederland, althans op Voetbalzone. Ik hoop dat Portugal ver gaat komen en het is mogelijk.
Toch zal inderdaad veel afhangen van Cristiano Ronaldo en zijn acties. Hoop dat hij het team op sleeptouw kan nemen maar wel zo dat hij onderdeel blijft uitmaken van het team en niet denkt het gehele team te zijn zoals ik soms nog wel naar voren vond komen tijdens kwalificatieduels.

Verder vind ik het jammer dat Vads een bevestiging moet hebben van een onjuiste beslissing ten opzichte van Liedson. Liedson heeft al jaren laten zien dat hij de beste topschutter is van de Portugese Liga. Waarom koester je toch zon wrok tegen Liedson, hij blijft gewoon de beste spits die Portugal op dit moment heeft. Almeida laat altijd te weinig zien in Portugal. Liedson is een spits die altijd wel een aantal kansen voor zichzelf creert en ook gewoon scoort op de momenten dat het van hem verwacht wordt. Dit in tegenstelling tot Almeida die vaak vele kansen nodig had voor een doelpunt. Ik snap dat Benfiquistas het moeilijk vinden dat de minst geliefde, altijd tegen Benfica scorende Sportingspits de spitspositie in handen heeft maar het is wel de beste spits die we hebben. Hoop dat iedereen achter hem staat want ik denk dat hij nog heel belangrijk kan zijn voor het Portugees team aangezien het een echte afmaker is die de vele kansen die Portugal altijd creert kan scoren.

Hoop op een Portugal dat mensen gaat verbazen want dit team is tot alles in staat. Ik zie ze al afdruipen richting huis als 3e van de poule maar net zo goed doorstoten naar de halve finale met Spanje op de zegenkar.
Bij mij heerst in ieder geval twijfel over dit Portugal, een twijfel waar ze op het WK maar een keihard positief einde aan moeten maken.

Bom torneio seleccao portuguesa de futebol!

21 mei 2010 om 10:15

Even kort mijn reactie hierop: ik ben Benfiquista, maar als het op de selecção neerkomt ben ik onpartijdig. Het maakt mij niet uit welk embleem de speler aanhangt, als er maar de beste Portugese selectie wordt gekozen.

Je zegt het goed: Liedson heeft laten zien. Heeft. Maar je moet wel realistisch zijn en de afgelopen anderhalve seizoenen heeft Liedson weinig laten zien. Waarom moet hij dan mee naar het WK? Waarom hij wel en Moutinho niet? Was Liedson dan DE bepalende factor in de kwalificatiewedstrijden naar dit WK toe?
Ons probleem zijn de spitsen, maar zoals José Mourinho deze week nog zei: als je iets mist, dan moet je geen paspoorten gaan uitdelen, maar juist naar andere oplossingen gaan zoeken binnen het land. Ofwel, je past je opstelling/ tactiek aan hetgeen je ter beschikking hebt.

24 mei 2010 om 21:28

Nee, ik snap jou ook in dat opzicht helemaal hoor Vads.
Bedoelde ook gewoon meer te zeggen dat aangezien jij voor Portugal bent je desondanks dat je er tegen bent dat Liedson nu Portugees is hem ook gewoon moet steunen en niet moet hopen dat hij flopt want daarmee geef je eigenlijk aan dat Portugal ook flopt want ik zie niemand anders het doen.
Voor de rest zal er altijd een discussie van paspoorten uitdelen ontstaan in landen als Portugal/angola/brazilie/kaapverdie zoals wel begrijpelijk is.

Vind het niet een bijster goed stuk, en zeker een van de slechtste titels die ik tot nu toe gezien heb.

Hoop geven voor een natie?

Probeer er een beetje iets pakends van te maken. Hetzelfde geldt voor de inleiding en slot. Daar moet je veel meer mee doen. Het centrale stuk, is gewoon een hele hele goede analyse maar je moet het echt beter aankleden. Zeker als het zo lang is anders wordt het saai. Een aap met een gouden ring is en blijft een lelijk ding, maar het omgekeerde bestaat ook. Ronaldo in een konijnenpak ziet er ook voor geen meter uit...

3 sterren, maar voor de volgende keer zit er zeker meer in als je op deze punten verbetert.

Weet je wat ik nou niet snap van de Zuid- Europese landen. Eerst doen ze dingen waarin wij in Noord- Europa niet eens kunnen dromen. Ik bedoel in Griekenland was de pensioenleeftijd iets van 53 jaar. Ja heel raar dat je dan in de financiële problemen komt. Eerst op veel te grote voet leven en dan zeuren dat je in moet leveren. En nu mogen andere landen gaan zitten te betalen omdat zij wanbeleid hadden. Ik heb persoonlijk niet heel veel medelijden (wel medeleven) met de Zuid-europese laden. En dat voetbal een leuke afleiding voor ze zal zijn. Fijn. Maar kan niet zeggen dat ik daarom voor ze ga juichen.

Over Portugal zelf. Subtopper met één absolute topper in het team. Toch zijn het niet de type voetballers waar ik warm van word. Type voetballers wat gaan liggen huilen op de grond als er een windvlaag komt. Of van die vieze mannetje die je de hele wedstrijd op gaan zitten te naaien. De mentaliteit en type voetballers spreken mij absoluut niet aan. Dus ik hoop persoonlijk dat Portugal niet heel ver gaat komen. Kijken naar mensen die op een andere (in mijn ogen vieze) manier willen winnen spreekt mij absoluut niet aan.

Aan de andere kant misschien speelt mijn trauma van al die wedstrijden die wij van de Portugezen verloren hebben. Ik heb er echter helemaal niks mee.

Ik ga je trouwens niet beoordelen. Ik ben veel te bevooroordeeld om een normaal oordeel te kunnen geven....

21 mei 2010 om 17:07

@ Filip, je bent idd te bevooroordeeld. De situatie in Griekenland is iets heel anders dan die van andere zuid europese landen en Engeland. Ter info , ook Spanje Portugal en Italie dragen een steentje bij mbt hulp aan Griekenland. Jouw 'tunnelvissie' zit er helemaal naast. Verder kost de hulp niets aan NL. Onze regering hier heeft zelf een lening afgesloten en vervolgens wordt het met een hogere rente aan Griekenland doorbelast. Zo kan iedereen wel helpen, maar de eigen interesse is wel opmerkelijk.

Verder adviseer ik jou om iets meer over de Marschall hulp te lezen.
Zo nu en dan moet staten elkaar helpen daarom is het een unie.
Maar om zo uit de hoogte te gaan doen zoals jij in jouw comment doet overkomen is meer een teken van onwetendheid en veel Nederland 1.

open jouw horizon amigo!

On: goed stuk, Porugal is derde op de Uefa ranking, 4 op het laaste WK en heeft alle kansen om ver te komen. Het verschil is dat men in Portugal niet bijvoorbaat al roept dat ze gaan winnen in tegenstelling tot veel oranjefans.

5ster!

22 mei 2010 om 16:01

Eusebio, je snapt niet het cynisme en het sarcasme dat Filip hier hanteert. Hoe het dan kan dat je van algemene Nederlandse onwetendheid spreekt, is mij een raadsel.

Overigens zit je er nogal naast, omdat inderdaad voornamelijk landen uit het oosten en zuiden van Europa last hebben van zwakke fundamenten in hun economie. Griekenland is slechts een eerste dominosteen en ik ben bang dat Spanje, Portugal en ook Ierland -niet alleen die richting dus- ook zullen omvallen.

Wat betreft de leningen zit je er totaal naast. Portugal en Spanje betalen inderdaad ook net zo hard mee, maar het Nederlandse belastinggeld voor Griekenland gaat zeer waarschijnlijk niet terugbetaald worden, aldus notabene de Griekse regering. Nederland wil hiermee kunnen leven, omdat het land slechts geringe invloed heeft op de Europese besluitvorming en omdat Nederland enorm afhankelijk van de EU is geworden, tot mijn spijt.

Daarnaast is er nog een vangnet voor de euro-munt gecreëerd, van intotaal 720 miljard euro, om de munt an sich te redden. Pijnlijk om te constateren dat wederom de economieën van het oosten en zuiden der Europese landen hierin het minste bijdragen, zoals deze landen dat überhaupt al doen binnen de Europese inkomsten. Dat is geen misplaatst Nederlands chauvinisme, dat is de bittere waarheid.

Goed, genoeg dramatiek over de Europese economie, nu een helder oordeel over dit column...

Ik vind het verhaal goed geschreven en aardig uiteengezet. Na het EK en het WK van respectievelijk 2004 en 2006 is mijn sympathie -als ik die al had- voor Portugal drastisch afgenomen, maar ik zal dat niet meenemen in mijn beoordeling van dit verhaal.

De kritieken jegens de Portugese bondscoach zijn begrijpelijk, alhoewel ik Portugal voor dit eindtoernooi wederom aardig hoog inschat. Jouw optimisme wat betreft Portugal staat gelijk aan de kansen die ik het land geef en ik ben dan ook erg benieuwd hoe Portugal het gaat doen over een kleine maand.

Jouw taalgebruik is prima, evenals je schrijfstijl. Ik zie slechts een minpunt betreffende je alineagebruik, omdat ik vind dat dit column uit te veel alinea's bestaat, welke allemaal te kort zijn. Dit vind ik niet prettig om te lezen. Al met al ben ik vrij neutraal in mijn oordeel -och jee, tóch dat verrekte chauvinisme- en wil ik dit column ook zo beoordelen, met een voordeel van de twijfel: vier sterren.

24 mei 2010 om 09:10

@ Fiheres:

''eusebio, je snapt niet het cynisme en het sarcasme dat Filip hier hanteert. Hoe het dan kan dat je van algemene Nederlandse onwetendheid spreekt, is mij een raadsel''. ------------ het is aan een persoon gericht en niet aan de gehele nederlandese onwetendheid zoals als jij dat hebt begrepen. Cynisme en sarcasme is geheel duidelijk, maar de arrogantie en het niveau van intelligentie is wat ik heb willen aankaarten.

''overigens zit je er nogal naast, omdat inderdaad voornamelijk landen uit het oosten en zuiden van Europa last hebben van zwakke fundamenten in hun economie. Griekenland is slechts een eerste dominosteen en ik ben bang dat Spanje, Portugal en ook Ierland -niet alleen die richting dus- ook zullen omvallen'' --------------------in mijn optiek is dat geografisch gezien heel europa, en kan het domino effect op den duur alle landen aandoen. Geen enkele reden om alleen zuid europa aan te halen.

Hoe dan ook, het gaat hier om voetbal en niet om politiek dus stop ik er ook weer mee. De kern van mijn antwoord aan Filip is geweest: ''verder adviseer ik jou om iets meer over de Marschall hulp te lezen. Zo nu en dan moet staten elkaar helpen daarom is het een unie''

Dit staat als een huis.

ik hoop dat portugal dit wk wint. ze zitten in een erg moeilijke poule, maar daarmee is het nog nie gedaan. het zal toch vooral van de individuele kwaliteiten moeten hebben. het heeft ook wel een voordeel omdat het niet in een favoriete positie zit zoals spanje, brazilie, nederland. daar kunnen ze wel van profiteren. overigens, ik snap ook niet waarom queiroz spelers als moutinho of amorim thuis laat, maar die heeft zo zijn reden.

Leuk stukje met genoegen gelezen.

Portugal heeft gewoon weer een sterk team als iedereen goed presteert wat niet altijd lukt in het nationale shirt omdat ze te graag willen ( Simao en C. Ronaldo ) en als de spits gewoon de bal tegen de touwen knalt wat in de kwalificatie niet altijd soepel ging. De verdediging en het middenveld staan als een huis!

Woon zelf in Portugal en tuurlijk is er crisis niemand is blij met de genomen maatregelen, maar ja als er gevoetbald wordt is iedereen er klaar voor en heeft iedereen een mening. De coach doet het altijd fout als de resultaten niet goed zijn dat is toch overal zo. Deze selectie was voor mij ook verrassend miste ook wat spelers, maar aan de andere kant laat die andere nieuwe jongens het gelijk van de coach maar bewijzen.

De kwartfinale moet mogelijk zijn met dit team ondanks een zware poule en wellicht in de achtste finale een Iberische derby

Goed stuk, je ziet direct dat je een insider bent qua Portugees voetbal, je legt de vinger op de zere plekken in dit team.

5 Sterren, gefeliciteerd amigo !

Ik vrees dat ze het lastig krijgen ik beschouw Brazilië en Ivoorkust als grote favourite in die poule alleen Ze moeten het hebben van ronaldo en dergelijke, van derest van het Portugese team hoor je niet veel meer, maar ze hebben een goede verdediging, maar ik denk persoonlijk dat Brazilië en Ivoorkust doorgaan.

Het is een schande dat een land als Potrugal zich plaatst voor een WK. De enige echte goede speler in Portugal is Ronaldo. Ronaldo zal alles alleen moeten doen en dat weet hij. Het zal wel lukken ook. De teams in de voorronde waren wel echt stom. Ze hadden hem gewoon neer moeten trappen, dan was F(ootbal) C(ountry) Ronaldo niet doorgeweest

24 mei 2010 om 09:22

Je praat als een kip zonder kop imo.
Ronaldo heeft wegens blessure veel en vooral beslissende wedstrijden in de kwalifikatie ronde moeten missen. Jammer he?

Verdiep je er voor de volgende keer iets meer in voordat je jezelf zo voor schut zet.
Jouw kennis van zaken en kijk op het voetbal is om te lachen.

PS: Als VZ jou als clown heeft ingehuurd om ons te vermaken dan neem ik mijn woorden terug.

24 mei 2010 om 15:46

jij bent echt een idota de merda excuus voor het taalgebruik maar waarom vind je portugal slecht het is een van de beste landen ter wereld. zeg gewoon je portugal slecht vindt

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren