Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Platini waarschuwt FIFA voor uitslag van Ballon d’Or-verkiezing

Laatste update:

Michel Platini is van mening dat de FIFA Ballon d’Or in januari naar een Duitse voetballer hoort te gaan. Die Mannschaft werd in de zomer wereldkampioen in Brazilië en volgens Platini betekent dat als vanzelfsprekend, dat één van de beste Duitsers de topkandidaat is om de prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

/

In gesprek met het Spaanse persbureau EFE legt Platini woensdag uit, hoe hij denkt over de verkiezing. “Ik denk dat de prestaties van de Europese teams erkend zullen worden, en dan met name die van Duitsland. Veel Europese spelers zullen in de prijzen vallen. Er zijn er verschillende die de Ballon d’Or verdienen, maar ik vind dat de prijs naar iemand moet gaan, die in Brazilië wereldkampioen is geworden.”

“Dat zei ik vier jaar geleden ook al, toen de prijs in mijn ogen naar een Spaanse speler had moeten gaan”, aldus de Fransman. Destijds was het echter Lionel Messi die won, en niet Xavi of Andrés Iniesta. In 2006 ging de prijs voor het laatst daadwerkelijk naar een speler, die een half jaar eerder wereldkampioen werd: Fabio Cannavaro. Sindsdien wonnen Kaká, Cristiano Ronaldo (twee keer) en Messi (vier keer).

Een Duitser hoort de Ballon d'Or te winnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk gezegd van platini maar hoogst onwaarschijnlijk. Ik ben ook wel van mening dat een duitse speler moet winnen maar net zoals in 2010 gaat het niet geneuren denk ik. Hoop op messi maar denk toch dat ronaldo wint.

26 november 2014 om 15:18

Tis de prijs voor de beste speler en niet voor het beste team, dus inderdaad messi of ronaldo in mijn ogen. Als je het dan puur om de prijzen doet hoeven we deze verkiezing niet eens te houden.

26 november 2014 om 16:14

Beste speler van het afgelopen jaar. Dus Messi kun je vervangen door Robben, die heeft echt een beter jaar gehad.

Ronaldo of Robben, Messi is een topvoetballer en de beste van de laatste tien jaar en misschien wel de beste ooit, maar niet van afgelopen jaar.

26 november 2014 om 16:26

Als Messi en Ronaldo de beste spelers zijn waarom hebben zei dan juist zoveel moeite om zich te kunnen onderscheiden bij hun nationale ploeg? Als je dat goed bekijkt dan zijn zei juist meer onderdeel van een team.

26 november 2014 om 20:49

Wat een onzin. Hij zegt gewoon dat Ronaldo het niet mag winnen. (ook Messi volgens hem niet)
Ik vond het afgelopen jaar geen enkele Duitser in de buurt komen van Ronaldo en Messi. Ook al hebben ze het WK gewonnen.
Voor mij is het niet meer dan logisch dat Ronaldo de Prijs wint. Over het hele jaar gezien heeft hij gewoonweg het beste gepresteerd. Nu heb je mensen die roepen dat Ronaldo niks heeft gepresteerd op het WK en in de Champions League finale. Dat mogen ze roepen, maar zonder Ronaldo was Portugal niet op het WK beland en Real Madrid niet in de finale gekomen.

Ik snap nooit wat teamprestaties ook maar enige invloed moet hebben op een individuele prijs.

26 november 2014 om 14:36

Dat is ook onzinnig. Het gaat er om wat een individu gedurende een geheel voetbaljaar heeft gepresteerd op alle niveaus.

26 november 2014 om 14:37

Ik vind ook niet echt dat een Duitser moet winnen. Ze hebben het Wk echt als team gewonnen en ook in clubverband was er niet echt een Duitser fenomenaal goed afgelopen jaar. Ik heb al eerder gezegd dat de strijd van mij tussen Ronaldo en Robben mag gaan.
Ronaldo vanwege zijn goals, record aantal CL goals in 1 seizoen en het winnen van de 10e CL. Robben vanwege zijn grote aandeel in het overtuigend winnen van de landstitel, Beker en het bij de hand nemen van Oranje tijdens het WK.

26 november 2014 om 14:59

Dus bij Ronaldo mag het winnen van de CL wel meetellen maar bij een Duitser het winnen van het WK niet? Dat is een beetje dubbel. Overigens gaat het gewoon weer tussen Messi en Ronaldo. Robben heeft een goed jaar gehad, maar Messi en Ronaldo waren nog steeds beter.

26 november 2014 om 14:59

Ronaldo heeft vanwege al zijn doelpunten al een prijs gehad.

Als je ziet hoe een Neuer bijvoorbeeld gepresteerd heeft in de CL BL en op het WK dat is toch echt van een andere orde, Neuer presteerde op alle niveaus geweldig, Ronaldo speelde op het WK als een natte krant.
Dus in mijn ogen zou Neuer hem moeten winnen, maar ja, de kans dat een keeper de prijs wint is te verwaarlozen, dus denk ik dat Ronaldo met de prijs naar huis gaat, en dat is ook wel te verdedigen hoor, maar in mijn optiek heeft Neuer er net iets meer recht op.

26 november 2014 om 16:56

Een keeper kan nooit een discipline winnen dat gemaakt is voor voetballers. Niet om 1 of ander maar een keeper doet 80% met de handen, je kan dat dus nooit vergelijken. Ze zouden voor keepers een aparte prijs moeten maken.

26 november 2014 om 20:31

Maar Ronaldo heeft de CL met het team R Madrid gewonnen , de goals is hef enige wat bijzonder is. Hij heeft niet het verschil kunnen maken op het Wk bij een slecht Portugal
Messi heeft op momenten wel toegeslagen waar door het team gewonnen heeft

26 november 2014 om 14:44

Dit snap ik ook totaal niet, dat zelfs Platini zo een denkwijze heeft zegt natuurlijk genoeg. Vorig jaar liep hij ook te roepen dat Ribery het moest winnen omdat hij in een ''team'' zat die dat jaar alles won. Dit slaat helemaal nergens op, de ballon d'or is een prijs voor een speler die individueel de beste was dat jaar en niet voor een speler die dat jaar in een team zat die alles won. Een prijs win je toch met je team? En niet alleen, dus dit slaat helemaal nergens op! Belachelijk ook dat de voorzitter van de Uefa die zeker macht heeft binnen de Fifa hier zijn voorkeur geeft. Naar mijn mening was Ronaldo de beste individualist dit jaar.

26 november 2014 om 14:54

Helemaal niets dus.

26 november 2014 om 16:33

Ronjans ik ben het helemaal met jou eens! Als jij in een slecht team speelt maar je tilt dat hele team naar een hoger niveau ben je beter als dat je goed speelt bij bijv. Barca of bayern

Gaan we weer. iedereen heef het er weer over

Tsja als er maar 1 Duitser is die dat prijs verdient, dan moet het wel.Manuel Neuer zijn. Gvd, wat was die belangrijk voor Duitsland geweest.....

26 november 2014 om 14:52

Waarom vind je dat Neuer zo goed was eigenlijk? Als je zag dat Howard het record van meeste reddingen in één wedstrijd had verbroken en dat Ochoa ook de meest katachtige reddingen had. Neuer had natuurlijk goeie redding, is de beste keeper, maar op het WK waren andere keepers belangrijker voor hun land.

26 november 2014 om 14:56

Als Neuer niet meer reddingen kan verrichten dan Howard omdat hij niet zoveel ballen krijgt, kan hij dus al niet meer winnen? Raar. Ik vind ook dat Neuer hem moet winnen. Kampioen van Duitsland, Duitse beker gewonnen en natuurlijk wereldkampioen. Hij heeft een groot aandeel gehad in dit alles.

26 november 2014 om 15:23

Ja, ik vind zelf dat ie hem dan niet kan winnen nee. Want hij heeft zich dan niet onderscheid van de rest van het team. Dat hij de Duitse beker, landskampioen en wk heeft gewonnen is geen argument. Dat hebben Schweinsteiger, Kroos, Muller en Lahm bijvoorbeeld ook. Ik heb altijd geleerd:
'als de beste man van het veld je keeper is, dan heb je wat verkeerd gedaan.' Dan heeft ie dus teveel reddingen gehad.

26 november 2014 om 15:37

Maar dan zou voor landenteams dus een speler als Bale hem altijd moeten winnen.. of Zlatan of Ronaldo.
Ronaldo heeft zich op een bepaald vlak onderscheiden van Real Madrid, maar de beste speler van vorig jaar Real Madrid vond ik persoonlijk Modric. Ronaldo heeft 17 goals gemaakt in de CL, maar Di Maria was misschien wel de belangrijkste man in de bepalende wedstrijden.

Zo is het natuurlijk lastig om aan te geven. Ochoa had prachtige reddingen en was daarmee onderscheidend, maar die kan toch nooit in de top 20 beste keepers komen verder.

Het is altijd een voorkeurs kwestie, ik vind Messi de beste speler, maar op basis van individuele kwaliteiten en vooral de invloed op het team, zouden Lahm, Ronaldo en Neuer een logische top3 zijn. In willekeurige volgorde.
Want daar kom je op het puntje voorkeur. Ronaldo is bepalend met zijn goals en zijn aanwezigheid. Lahm speelde een foutloos seizoen en wk. Neuer echter, is zo verschrikkelijk bepalend geweest voor het elftal. Niet zozeer door reddingen, maar door zijn manier van spelen en aanwezigheid kan duitsland en ook Bayern een manier van voetballen hanteren dat Barcelona in de goede jaren niet eens kon. Hij is gewoon een van de verdedigers qua positie. Daarom geef ik een top 3 om 3 verschillende redenen. een winnaar kiezen laat ik aan de andere over

26 november 2014 om 16:41

Hij was wel zeer belangrijk voor 't Duitse Mannschaft. Als ie niet erbij was bij de laatste 16 tegen Algerije, dan was Duitsland (mogelijk) al uit het WK geweest. Voor Bayern kunnen we al vaststellen dat hij geweldig keept, maar bij topwedstrijden blijft hij zn mannetje staan en laat ie zich niet verslaan door de tegenstander.



Het wordt wel tijd dat keepers ook wat eer krijgen voor hun prestaties. Dit WK in Brazil hadden we keepers als Howard (USA), Ochoa (Mexico), Navas (Costa Rica), Enyeama (Nigeria) etc. die het toernooi wel beetje spannender maakten. Allemaal hebben ze geweldig voor hun land gespeeld en speelden een grote rol bij de prestaties van hun ploegen

Waarschuwen voor wat? Het zijn de aanvoerders en bondscoaches van de nationale elftallen die hun stem uitbrengen. Als de meesten voor Messi stemmen, dan wint Messi dat ding, als de meeste voor Ronaldo stemmen, wint Ronaldo, als de meeste voor Neuer stemmer, dan wint Neuer. Wat kan de Fifa daar nu aan doen dan? Enige wat ze in de toekomst zouden kunnen is het proces van stemmen veranderen met andere regels, bijvoorbeeld dat het publiek wat meer te zeggen heeft in deze verkiezing. Maar waar moet je nu voor waarschuwen? Als Ronaldo of Messi de Gouden Bal wint, is dat dan de schuld van de Fifa?
Echt waar, bij dit onderwerp zeggen veel mensen de meest waardeloze en hersenloze dingen. Gebruikt eerst je hersenen voordat je iets zegt.

Als het een duitser word. Moet het muller worden die was verschrikkelijk goed op het wk.

Ik snap de logica niet helemaal. Volgens Platini zit dus de beste speler van het jaar standaard in het beste nationale team van het jaar? Volgens mij is het bij het houden van een "beste speler" verkiezing juist de bedoeling om te kijken naar individuele prestaties van een speler ongeacht de prestaties van zijn teamgenoten...

26 november 2014 om 14:57

@tufke

Het is vrij complex. Het WK is het allerhoogste podium waar je als professionele speler op actief kunt zijn. Wat een speler daar laat zien, staat hoger aangeschreven dan wat een speler in de jaarlijkse competities laat zien.

Je zult het dus in de juiste context moeten kunnen plaatsen:
Cristiano Ronaldo: Copa del Rey + CL gewonnen + Meeste CL-goals in 1 seizoen

Voor alle Bayern-spelers die actief waren op het WK volgt de volgende reeks aan achievements: Bundesliga gewonnen + Halve finale CL + Beker gewonnen + WK gewonnen

De uitblinkers (muller/neuer) met deze reeks aan achievements, vooral hun bijdrage aan de WK-titel, doen die van Ronaldo echt klein lijken.

Ik begrijp dus waar Platini op doelt en als een Bayern-speler 'm wint zal ik niet verbaasd raken. Maar vooralsnog denk ik dat Ronaldo 'm wint, niet op basis van zijn prestaties, maar dat het lobby'en achter de schermen doorslaggevend zal zijn.

26 november 2014 om 15:00

Volgens mij wordt alles uit de kast getrokken om de beste speler ter wereld niet te laten winnen. Wanhoopspogingen zoals Neuer of Lahm zijn gewoon triest, ze hebben een geweldig WK gespeeld waar Ronaldo het met een Eder moest doen. In de CL kun je ze het best vergelijken.

26 november 2014 om 15:12

@kondogbia

Met deze prestaties zou Ronaldo in elk ander jaar gewoon de Ballon d'or pakken.

Zijn ongeluk is dat er een WK heeft plaatsgevonden en dat de Bayern-spelers erg sterk waren en Duitsland naar de titel hebben geschoten, naast hun Bundesliga winst, beker winst en halve finale CL.

De bijdrage van de uitblinkers (muller/neuer) in deze reeks aan achievements compenseert of overtreft zelfs Ronaldo's CL-winst en zijn meeste CL-goals in 1 seizoen.

Platini's woorden zijn dus gewoon terecht. Verder heeft Ronaldo gewoon ongeluk. Maar vooralsnog hoop ik wel dat hij 'm wint.

Het gaat over individuele prestaties. In mijn ogen verdient Ronaldo hem. Muv en e matig WK de beste speler. Messi op 2, Neuer,Muller of Lahm op 3.

26 november 2014 om 14:38

Messi op 2? Pardon? Heeft dan wel de WK finale gespeeld en op het WK belangrijke doelpunten gemaakt maar dat je Robben niet eens in je top 3 schaart? Is belachelijk belangrijk voor Bayern, beslist de bekerfinale en zorgt er bijna eigenhandig voor dat Oranje 3e word op het WK. Om Robben kan niemand heen wat betreft een top 3 klassering.

26 november 2014 om 15:03

Messi is Messi, mensen hebben de grens zo hoog gelegd dat hij alleen maar minder presteert. Toch heeft hij een beter jaar gedraaid dan Robben en die Duitsers.

Als deze prijs niet naar Ronaldo gaat is het lachwekkend, platina is ook niet meer serieus te nemen.

26 november 2014 om 15:04

waarom dan?
Ronaldo heeft veel gescoord in de cl en die gewonnen.

aardig gescoord in de competitie (voor zijn doen niet eens veel) en slechts derde geworden.
Helemaal niks laten zien op het wk en in een nog een aantal belangrijke wedstrijden.
de beker gewonnen.
Verder veel gescoord.

Een paar spelers van bayern hebben de competitie gewonnen, de beker en het wk.
Daarnaast ook met prima spel.
Een kroos scoort wel niet zo veel maar kijk naar zn statistieken.
Of lahm, weergaloze cijfers.
Voetballend beiden beter dan ronaldo, net als bijvoorbeeld modric.

Dus er lijkt me wel degelijk ruimte voor discussie.

Dit gaat over de beste voetballer en niet over degene die het meeste goals scoort. Natuurlijk tellen veel goals mee, want dat is een onderdeel van voetbal. Als je zoveel scoort als ronaldo dan verdien je een hoge klassering.

26 november 2014 om 15:24

Kijk jij het voetbal of niet, niet veel gescoord voor zijn doen, hij had samen met suarez de meest doelpunten hij heeft de goudenschoen gewonnen, dus de meeste doelpunten in competitie verband, de meeste doelpunten in de cl plus het record tevens de spaanse beker gewonnen.

17 goals cl, gouden schoen meeste goals in competitie, Spaanse beker.

WK waren er geen uitblinkers, op robben en James... maar deze hebben de rest van het jaar minder gepresteerd.

Wat betreft het duist elftal er was geen echte uitblinker, tevens heb je al een prijs voor beste speler op het wk, deze heeft messi gekregen, onterecht vind ik, deze moest naar robben of naar James.

Als de prijs voor de beste wk speler niet naar een Duitser ging, hoe kan je dan op basis van het wk wel de gouden bal aan een Duitser geven?

Gouden Bal gaat om een persoonlijke prijs, Ronaldo is persoonlijk gewoon de beste dit jaar.

Een paar jaar gelden, won Sneijder de cl, kampioen in Italie en de beker, wk finale. En naar wie ging de gouden bal idd naar Messi.

Nu het om Ronaldo gaat zit iedereen ineens te zeiken!!!

26 november 2014 om 16:01

dat messi de prijs voor beste speler van t wk krijgt vindt iedereen vreemd. Ook al had ie blijkbaar de beste statistieken als je er dieper induikt. Die prijs had uiteraard ook naar een duitser moeten gaan.

En ja ik kijk voetbal, heb jij een geheugen?
Ronaldo had voor zijn doen niet veel goals in de competitie, 31. Daarvoor had hij er 34, 46 en 40, Dan is 31 toch niet veel??

Messi had er ook een stuk minder dan die 4 jaar dr voor.
Dat maakt het niet slecht. En toch had messi een waardeloos jaar volgens velen.

En het gaat om beste voetballer. Ronaldo is een weergaloze goalmachine, uiteraard een belangrijk onderdeel in het voetbal.
Maar qua voetbal is hij weer stukken minder dan kroos, modric, messi enz.

Dus zoals ik al zeg...ronaldo moet ook absoluut in aanmerking komen. Maar er zijn meer gegadigden

26 november 2014 om 16:12

Ja maar het gaat toch om dit seizoen en dit seizoen was hij de beste in het maken van goals, niemand meer dan hem. En voetballend is hij niet zo slecht hoor anders scoor je niet zo veel
Kijk ook eens hoeveel voetbal er zit in de counter waar hij altijd bij betrokken is...

26 november 2014 om 18:12

@babymongo

'qua voetbal' wat baseer je op dat voetbal is? Want als Ronaldo 'qua voetbal' even goed of beter moet zijn Kroos, Modric of Messi dan kunnen we beter de regels aanpassen dat alleen technische spelers mogen voetballen omdat de rest 'qua voetbal' niet goed genoeg zijn. Die term is puur gebakken lucht en voor het grootste deel van de voetballers uets waar geen eer op te behalen valt.

Weet je wat ik goed vind qua voetbal? Dat je zoals Batistuta niet 5 man voorbij hoefde te dribbelen en een steekpass te geven omdat hij hem vanaf 28 meter met links en rechts de kruising in joeg.

Als je denkt dat een goedevoetballer zijn om techniek gaat dan begrijp je niet wat techniek is. Raar is dat niet omdat het grootste aantal mensen bijna flauwvallen van de aannames van Zidane vroeger. Niet omdat ze daadwerkelijk zo speciaal waren maar omdat men dat zelf met afstand nooit kon.

Vandaar dat er dingen worden gezegd als 'goed in de kleine ruimte, betere spelmaker en dus ook qua voetbal'.

Omdat men totaal niet weey wat die dingen inhouden. Wat techniek inhoudt.

Niet naar een Fransman?

26 november 2014 om 14:56

Heeft ruzie met Ribery

Het gaat mij er niet om of een Duitsers hem moet winnen. Maar naar Duitsers gekeken zou een Gouden Bal Neuer niet misstaan.

Ronaldo speelde het hele seizoen fantastisch maar was op het WK nergens te bekennen, in de belangrijkste periode van het jaar kon hij het niet waarmaken waar zijn voorgangers (maradonna, pele, Ronaldo Nazario en Zidane) hem voorgingen en hun titel als beste speler ter wereld wel hadden waargemaakt.

26 november 2014 om 14:57

Allemaal leuk en aardig maar die wereldspelers hadden ook geen Eder of Almeida naast zich..dat is niet eens subtop Europa.

26 november 2014 om 15:13

Maradona had bij napoli een minder elftal dat Ronaldo bij Madrid tja zo kan je uren doorgaan...
Portugal heeft gewoon een vrij aardig elftal,en Ronaldo presteert daar al een paar jaar niet echt super in,Messi heeft dat een beetje bij Argentinië. 1 spelers kan wel degelijk verschil betekenen in een team,James heeft bijv Colombia praktisch in zijn uppie gedragen. Eigenlijk zou daar eens naar gekeken moeten worden,hoe belangrijk is iemand voor t team. Real wint ook wel prijzen zonder Ronaldo,Barcelona zonder Messi ook,maar had Atletico zover gekomen zonder Costa bijvoorbeeld?

26 november 2014 om 16:22

@feyroferr
Ronaldo schoot Portugal hoogstpersoonlijk tegen Zweden naar het WK. Dat Pepe in die wedstrijden zo'n domme fout maakt en dat ze bij Duitsland in de poule zitten, is gewoon pech. Maar als je Argentinië gaat vergelijken met Portugal, dan is Argentinië toch een stuk beter, zeker qua tactiek en instelling. Ook hebben zij een makkelijker programma gehad dan Portugal. Dus dat Ronaldo zijn team niet verder kon schieten, kan je hem niet echt kwalijk nemen. zeker als je idd zoals @kondogbia zegt naar zijn team kijkt.

26 november 2014 om 16:34

@brandwijk.d
Portugal wist zich in een uitermate zwakke poule niet eens direct te plaatsen en ,zowel Ronaldo als Messi presteren eigenlijk altijd al ondermaats bij hun nationale ploeg.

Wat een bullshit. Dit is een individuele prijs en geen teamprijs. Ben benieuwd wie het wordt, Robben was de beste van het wk en Ronaldo gedurende de competitie. Ik verwacht Ronaldo maar we zullen zien.

26 november 2014 om 15:34

Neuer had toch een groot individueel aandeel in de successen van Bayern en Duitsland?

Dus waarom bullshit?

Je kan Neuer en Ronaldo niet met elkaar vergelijken allebei fenomenaal op hun manier en wat was dan doorslaggevender? Dat is ook heel moeilijk om te zeggen. Kortom hier kom je op een objectieve manier niet uit.

26 november 2014 om 18:16

Ok Neuer was inderdaad doorslaggevend voor zowel Duitsland als Bayern. Het is erg lastig vergelijken. Sowieso zouden prijzen voor keeper en veldspeler apart moeten zijn in mijn ogen. Zelfs dan is het lastig om een absoluut beste te benoemen. Robben was echter net zo belangrijk voor Bayern en was op het wk minimaal even goed. Het blijft erg lastig.

Dan kon in 2010 net zo goed Xavi of Iniesta winnen. En als Valdes bij Spanje basis was dan hoorde hij net zoveel lof te krijgen als Neuer nu.

26 november 2014 om 15:34

Valdes was nooit in zijn leven zo goed als Neuer.. dus aub bespaar mij die onzin.

Hoe erg Ik het messi ook zou gunnen Ronaldo verdient hem het meest daarna komen spelers als Messi robben Lahm kroos Müller Neuer

Ronaldo in zijn beste jaar ooit: 54 goals en 17 assists
Messi in een matig jaar: 52 goals en 22 assists.

Just saying.

26 november 2014 om 14:58

Dit was niet zijn beste jaar ooit en volgens mij heeft Messi ook meer gespeeld.

26 november 2014 om 15:00

Wie zegt dat Messi een matig jaar heeft? Messi zit voor mij in de top 3 standaard.
Vind wel dat hij in de eerste paar maanden zijn gretigheid liet afweten. Sjokte op het veld en deed hem allemaal maar niks. Op het WK tijdens de knock out weinig van gezien.

Laatste maanden is hij weer goed op dreef en heeft hij er ook zin in. Top 3 willekeurig Robben Messi en Ronaldo.

Ronaldo maakt wel kans, maar iets zegt me dat hij het niet gaat winnen als er zulke uitspraken komen. Ik heb al verschillende topics gelezen over Platini maar ook andere coaches die graag zien dat er een Duitser wint. Laatst nog gelezen over Cruijff. Ik vind zelf dat Ronaldo een uitstekend jaar toe nu toe heeft maar Robben is ook niet mis. Neuer word een beetje overhypt met die Gouden Bal. De beste keeper hoor niks mis mee, maar nee geen winnaar voor de Gouden Bal voor mij.

De Duitsers waren geweldig op het WK, maar wonnen vooral doordat ze allemaal toppers waren die een enorm sterk collectief vormden. Wat mij betreft had geen van de Duitsers, indien ze Nederlands waren geweest, het Nederlands elftal zo kunnen dragen als Robben heeft gedaan afgelopen zomer. Dus wat mij betreft wint Robben hem, maar dat zal wel niet gebeuren. Ik denk dat Kroos, Ronaldo of Messi hem gaat winnen, met name omdat die landen veel meer invloed hebben binnen de Uefa en Fifa.

26 november 2014 om 15:38

Ja en waarom is Ronaldo individueel de beste?

In welk opzicht is hij individueel beter dan bijvoorbeeld Neuer? Gezien het feit dat Neuer individueel ook gewoon een uitstekend jaar (en niet het eerste voor hem) had met Bayern en Duitsland.

26 november 2014 om 18:33

@ Feyenoord223

Ok als je het zo ziet. In mijn ogen zijn alle 11 spelers belangrijk.

Maar dan nog zijn er zat andere spelers die op individueel gebied gewoon uitstekend waren, maar dan wel een andere rol hebben dan bijvoorbeeld Ronaldo. Lahm bijvoorbeeld is een speler die elke wedstrijd gewoon uitstekend zijn taken verricht en amper op fouten te betrappen is.

En hier komt dus het falen van de Gouden Bal naar boven, het is een wassen neus.
Voetbal is een teamsport en geen individuele sport. Leuk dat Messi en Ronaldo zo goed zijn maar ze zijn nog geen wereldkampioen geworden.

Die hele verkiezing gaat nergens over, het is toch altijd een strijd tussen Ronaldo en Messi. Ik vind het beide geweldige spelers maar die hele Gouden Bal kan me gestolen worden. Een zinloze verkiezing dat precies past bij dat geldverslindende corrupte instituut dat Fifa heet.

Fanboys kom er maar in...

26 november 2014 om 15:26

Persoonlijk vind ik het niet eens zo erg dat Messi en Ronaldo geen wereldkampioen zijn geworden. Wat ik wel vind is dat hun prestaties op een WK wel wat zwaarder mee zouden mogen wegen. Ze spelen bij hun club vaak geweldig, maar ze spelen daar natuurlijk ook met allemaal andere geweldige spelers om zich heen. Op het WK hebben ze dan wat mindere spelers om zich heen en dan blijken ze ineens wel heel erg veel minder te spelen dan bij hun clubs. Messi had op het WK dan nog wel wat sublieme acties, maar het niveau van Ronaldo was natuurlijk bedroevend.

Prachtig hoor al die goals wanneer je in een elftal speelt dat samen met nog twee of drie ploegen ver boven alle andere ploegen in Europa uit steekt, maar een ploeg op sleeptouw nemen dat kunnen de heren blijkbaar niet.

Ik hoop echt op robben ook als is het een kleine kans

Probleem met keepers is dat ze niet vaak genoeg opvallen in vergelijking met andere top voetballers voorin. Haast afgelopen 10 jaar heb je iemand voorin als uit eindelijke winnaar en dat komt doordat zij het meeste opvallen ondanks dat bijvoorbeeld Casillias geweldig EK en WK speelde aantal jaren terug en dat nu Neuer een geweldige seizoen achter de rug heeft ondanks het halve finale verlies met Bayern.

Neuer verdiend het even veel als Ronaldo en als Messi dit maand en december dit vorm aanhoudt is hij nog zeker top 2 waard. Dat is waar het moeilijk wordt om objectief te beoordelen in plaats van je favoriete speler te kiezen, want Ronaldo en Neuer hebben een geweldige jaar gehad en Messi begon misschien minder gretig, maar afgelopen maanden is hij zijn oude vorm aan het herpakken en doet hij het ook weer goed al heeft hij andere rol binnen Barcelona.

Kort gezegd, als een Barcelona fan vind ik Ronaldo, Neuer en Messi de top 3 en het zou mij niet veel uitmaken wie het wint al zeg ik het eerlijk. Ik heb liefst dat Messi heel goed speelt komende maand of 2 zodat als hij wint het ook redelijk terecht zou zijn. Dat is dan natuurlijk ook afhankelijk van hoe goed Ronaldo en Neuer zullen presenteren natuurlijk, als zij ook deze vorm pakken zouden hun het weer meer verdienen.

Het is een streepje voor als je met je team wereldkampioen bent geworden. maar ik vond het meer een teamprestatie van Duitsland. Neuer was wel erg goed. Robben heeft zowel voor zijn team als op het wk sterk gespeeld. En waarom altijd een aanvaller. Neem een Godin, die speelde verdedigend ijzersterk, maar scoorde ook nog eens als verdediger 3 cruciale doelpunten...tegen Barca wat Atletico de titel opleverde, in de CL-finale en op het WK, wat Uruguay naar de volgende ronde bracht......dat is sowieso het probleem met die Gouden Bal....aanvallers vallen meer op, maar hoe vergelijk je de presaties van een aanvaller met die van een verdediger of een keeper.....wat mij betreftbeter als ze per linie een Gouden Bal geven.....beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder, beste aanvaller. (neuer, Godin, Kroos, Robben)

Volgens mij is het nog altijd de prijs voor de beste speler en dus een individuele prijs. Al vind ik persoonlijk dat Lahm er wel bij hoort te zitten. Verder waren er weinig uitblinkers aan de kant van Duitsland op het WK.

Zowel Messi als Ronaldo waren op het afgelopen WK dramatisch. Sterker nog, ik heb die twee nog nooit goed gevonden op een WK. Het zijn spelers die het goed toen in een sterk elftal, maar daarbuiten zijn ze gewoon minder.

Platini heeft geen verstand van voetbal waarom moet een duitse spelet persee de gouden bal winnen... echt bullshit

26 november 2014 om 16:37

Misschien omdat met name verschillende spelers van Bayern Munchen het meeste gepresteerd hebben afgelopen seizoen.

Als 100 mensen mogen stemmen en 98 stemmen op Ronaldo, Platini en Blatter op Neuer zal ,uiteraard Neuer als winnaar uitkomen. Er moet nieuwe manier van stemmen komen.

Ballon d'or is een individuele prijs en geen teamprijs dus wat platini slaat nergens op.

Het wk is het hoogste podium Ronaldo en Messi hebben hier gefaald ook al zat Messi met Argentinië in de finale. En moet de wereldtitel zwaarder wegen dan het winnen van de CL
De top 3 zou dus eigenlijk
1 Reus
2 Messi
3 Robbe

Dat is mijn mening
En aub niet komen met , je bent niet goed wijs of je hebt geen voetbal verstand

26 november 2014 om 23:48

Je bent niet goed wijs en je hebt geen voetbal verstand

Ronaldo verdient hem en Messi op 2 geen Neuer of Robben met alle respect maar zo goed is Neuer ook weer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren