Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Plannen voor 'gesloten Champions League: 'Milans en Inters zijn in paniek'

Laatste update:
/

Marcel Brands maakt zich zorgen over de toekomst van de Champions League. De directeur voetbalzaken van PSV heeft geluiden gehoord dat er wordt gedacht aan een 'gesloten competitie', waaruit je maar erg moeilijk kan degraderen. Dat zou slecht nieuws zijn voor het Nederlandse voetbal.

Volgens Brands wordt er nagedacht over een competitie met Europese topclubs, waar je je niet ieder jaar voor hoeft te kwalificeren. "Dat komt doordat de Milans en Inters momenteel helemaal in paniek zijn", zegt Brands in het Algemeen Dagblad. AC Milan en Internazionale zijn behoorlijk afgegleden en doen dit jaar niet mee aan de Champions League. "En er zitten nogal wat Italianen in de UEFA, als je begrijpt wat ik bedoel", aldus Brands.

Momenteel kan alleen de kampioen van de Eredivisie direct meedoen aan de Champions League. "Dat ligt niet alleen aan de ranking, maar ook aan reglementering die stilletjes aangepast wordt. Grote clubs worden steeds belangrijker en machtiger", besluit Brands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt samen met Toon de ambitie om binnen 5 jaar op regelmatige basis de groepsfase van de CL door te komen. Dan is deze uitspraak des te pijnlijker.

13 december 2014 om 15:10

Het is pijnlijk dat deze 2 koop clubs worden geholpen en dat clubs als Ajax, PSV en Feyenoord de dupe van worden.

ac milan heb ik alleen respect mee in de tijd met Andriy Shevchenko en Marco v Basten. Nu loopt er een fransman in de spits met een stokbrood onder zijn arm die het net niet weet te vinden..genaamd: Menez. En nog wat (eigenschuld dikke bult) voor hun, dat ze niet meer tot de top behoren met hun slecht beleid! Na vreemde ontslag van icoon-speler Seedorf zijn ze mij sympathie kwijt geraakt en ik zal vast niet de enige zijn die er zo over denkt.

Kom op guys! De stadions zitten overal leeg, behalve bij Juve en Napoli. Ze moeten eerst eens zorgen dat er wat publiek komt, ook al sta je weer met de cup met de grote oren in de handen (sta je er wel lullig bij) of niet soms?

13 december 2014 om 15:29

Behalve bij Napoli zegt ie hahah. Als je er geen verstand van hebt zeg dan niks. Daar soms nog geen 30% opdagen.

13 december 2014 om 15:48

Jammer dat je niet ff erbij hebt gezegd dat 30% er niet bij kan, omdat de onderste ring niemand mag zitten.. vanwege slecht onderhoud van het stadion.

ps: Dat zegt iemand die geen verstand van hebt

13 december 2014 om 15:49

Ik weet niet hoor maar Napoli zit zo goed als vol elke wedstrijd. Nergens in Italië leeft voetbal zoveel als in Napoli. Als je ergens geen verstand van hebt zeg dan niets hafc1903 want dit is de onzinnigste opmerking die ik ooit gehoord heb.

13 december 2014 om 15:50

Napoli? ik heb het daar een keertje in een top wedstrijd vol gezien maar voor de rest niet. Juventus is de enige die elk weekend zo goed als uitverkocht is, Genoa en Sampdoria komen nu redelijk in de buurt door dit goede seizoen.

13 december 2014 om 16:12

Napoli had vijfduizend toeschouwers in de EL donderdag. Historisch dieptepunt. Nee ook Napoli krijgt het stadion bijna nooit vol.

13 december 2014 om 16:13

Menez heeft er 7 inliggen in de competitie hoor...

13 december 2014 om 17:48

En jij denkt zeker ook dat de stadions niet vol zitten ''omdat er lelijk voetbal gespeeld wordt''?

Ik vind het verschrikkelijk dat Seedorf is ontslagen en was het er niet mee eens, maar het was enigzins te begrijpen vanuit Milan hun standpunt.

13 december 2014 om 18:12

Ik gaf je nog per ongeluk een groen duimpje ook, maar wat een dom gelul van je. Het zit daar nooit vol. Afgelopen week 5.000 man. Bravo. En nergens leeft het meer dan daar. Ja hoor maak dat de kat wijs.

13 december 2014 om 16:36

Door de recente wijzigingen in de CL word het voor een Ajax en PSV juist moeilijker om de groepsfase te overleven.

Tot nu toe zaten PSV en Ajax altijd boven in pot 3 en hadden afhankelijk van welke clubs de kwalificatie rondes niet overleefden een kans om in pot 2 te komen.

Maar met de recente wijzigingen (dat de kampioenen van de top 7 altijd in pot 1 zitten) zullen clubs zoals Ajax en PSV verder weg zakken in de ranking en het niveau van de clubs in pot 2 zal waarschijnlijk stijgen
Omdat de top landen allemaal 3 of 4 clubs in de CL hebben zal het voor een Ajax en PSV onmogelijk zijn om ooit in pot 2 te komen.
Een Ajax en PSV (en andere clubs zoals hun) zullen dus altidj 2 sterkere ploegen in hun poule hebben.
Dus in pot 2 zal een Nederlandse club nooit meer komen. De kans is zelfs groter dat een Nederlandse club in pot 1 komt dan dat ze in pot 2 komen maar om dat te bereiken zal Nederland in de top 7 moeten komen iets wat ik niet snel zie gebeuren.

De laatste jaren worden er continu regels aangepast in de CL zodat de top landen meer zekerheden hebben.

14 december 2014 om 10:30

De verschillen binnen de top 16 worden al veel te groot. Als ik naar mijn eigen club Schalke kijk, halen we de afgelopen drie seizoenen telkens de achtste finales. Met uitzondering van dit seizoen ging het ook nog redelijk makkelijk, een keer waren we zelfs groepswinnaar. Maar als je daarna tegen de echte top speelt, heb je geen schijn van kans. Een Real, Barca, Bayern of Chelsea walsen er dan nog met een nulletje of vier overheen. Er zijn binnen de CL steeds minder kanshebbers op de eindzege.

Dat zou een hele slechte zaak zijn. Op die manier blijven gevallen topclubs teren op hun naam en kunnen de kleinere clubs niet doorgroeien tot een topclub. Zou ook slecht zijn voor het Nederlands voetbal, omdat je dan waarschijnlijk maar maximaal met 1 club CL speelt.

13 december 2014 om 15:05

hetzelfde is toch ook in nederland van toepassing ? de top 5 blijft de top 5 , kun je bijna elk jaar in de toto invullen . die 5 ploegen verdelen de helft van het tv geld , zo'n 50 miljoen euro . de begroting van dort is net 2 miljoen . het was toch allemaal eerlijk ? die top ploegen hebben meer fans dan die zogenaamde top ploegen in nederland dus moeten ze ook veel meer krijgen volgens jullie denkwijze .

13 december 2014 om 15:41

Dat is toch gewoon logisch. Een ploeg uit Zwolle kan toch nooit even aantrekkelijk of groot worden dan een ploeg uit Amsterdam. Net zoals een ploeg uit Rotterdam niet zo groot wordt of kan worden als een ploeg uit Londen.

13 december 2014 om 16:16

daarom snap ik de protesten niet van de top ploegen in nederland . ze stellen op europees en wereld niveau geen bal voor . als je er voor zorgt dat eens iedereen dezelfde inkomsten heeft met betrekking tot de tv gelden dan wordt het wel een stuk eerlijker . ik vergelijk het altijd met een hardloopwedstrijd . hoe zou jij het vinden als de tegenstander 20 meter voorsprong krijgt omdat hij meer fans heeft ? dat is het probleem in het eredivisie voetbal . de top 5 ploegen krijgen 2 of 3 top spelers die ze van de tv gelden betalen . zo kan ik ook winnen .

14 december 2014 om 09:35

Het verschil is dat de nederlandse top top is geworden door het voetbal , een city, chealsea, psg etc zijn top geworden door extern geld. Vroeger hoorde de nl top automatisch ook bij de europesche top. Nu ben je minder dan de nummer 4 van spanje,engeland etc en dat komt door geld.

13 december 2014 om 15:32

Ja precies. Clubs als Atletico Madrid en Dortmund, die de laatste jaren een topclub zijn geworden, zouden in een gesloten competitie helemaal niet een topclub geworden zijn.

Dit bedoel ik, door dit soort idiote plannen krijg ik steeds minder zin om het voetbal in zijn algemeen te volgen! De maffiosi verpesten uiteindelijk alles..

corrupte blatter heeft weer n plannetje....?!

13 december 2014 om 14:59

Dit plan speelt al een tijdje, maar ik denk dat Blatter er nu niks mee te maken heeft. Ik denk dat Brands doelt op clubs als Milan en Inter die dit jaar geen CL spelen, maar wel en grootte naam in Europa hebben. In de Uefa zitten best wat Italianen. Dit voorstel komt denk ik eerder van hun. Niet altijd Blatter de schuld geven.

13 december 2014 om 15:00

Tsja..dat zou kunnen. Weet niet hoe t precies gaat. Maar je denkt al gauw aan blatter...

13 december 2014 om 17:52

Maar op welke basis kunnen clubs zich dan kwalificeren hiervoor? Op basis van naam of populariteit? Want op basis van prestaties zullen Inter en Milan niet in de eerste competitie komen en zullen ze evenveel problemen hebben als Nederlandse clubs.

13 december 2014 om 14:59

Blatter is Fifa, dit is een zaak van de UEFA.
Dit is een belachelijk plan en ik snap niet dat dit niet meteen afgeschoten is.

13 december 2014 om 15:00

Blatter heeft hier toch niks mee te maken?

13 december 2014 om 15:02

Blatter is gewoon een vieze smerige gluiperd met arrogante, racistische & dictatoriale trekjes. Daarbij begint hij overduidelijk te dementeren en dat is nog veel ergerlijker. Hij beseft het zelf niet eens meer dat hij als een debiel uit z'n nek lult en de hele wereld hem uitkotst. De enige fan van Blatter is Blatter. Hij heeft het voetbal totaal verkracht in de afgelopen decennia (corruptie, poen, macht en kwantiteit ipv kwaliteit). Hij is machtiger dan Kim Yung Un arroganter als Poetin en z'n organisatie corrupter dan Amerika en de EU bij elkaar. Van mij mogen ze hem een spuitje geven!

Ik ben alleen bang dat z'n opvolger net zo'n grote kwal is (platini)...

13 december 2014 om 15:07

Ja oke leuk enzo, maar wat heeft dit alles precies hiermee te maken?

13 december 2014 om 15:18

Nou morgan had het over Blatter dus het heeft met de comments te maken, beetje opletten he gnabry?!

13 december 2014 om 15:20

Je weet dat Blatrer van FIFA is en Champioens leugue door de UEFA word georganiseerd? Wanneer begrijpen mensen dat nou.!

Dit zou wel de kers op de taart zijn qua corruptie. Daarnaast is dit ook een serieuze beschuldiging, dus ik zou zeggen dat je vrij zeker van je zaak bent als je zoiets roept.

Haha dat zou natuurlijk echt te belachelijk voor woorden zijn. Kan me ook niet voorstellen dat er op het moment iemand voor de lol naar Milan of Inter wil kijken. Lijkt me ook sterk dat dit (binnenkort) gaat gebeuren, als het wel ooit gebeurt stop ik in ieder geval met kijken.

Dit zou echt een belachelijke beslissing zijn en nog maar eens bewijzen hoe partijdig de Fifa is.
Dat Milan en Inter er niet bij zijn, is volledig hun eigen schuld. Ze moesten maar presteren het afgelopen zijn en niet naderhand lopen klagen!

Te ziek voor woorden dit.. Meest corrupte bonden ooit is de Uefa .

Ik snap het niet helemaal. Wanneer ben je dan officieel een 'topclub'? Ik vind het maar vaag. En ik denk niet dat Inter in paniek is. Thohir heeft plannen, tenminste dat word gezegd en ik hoop dat het waar is. Want anders worden wij een gevalletje Arsenal. Veel beloftes, maar daar blijft het bij.

Als geld de promotie-degradatie en sportieve aspect overneemt. Kun je stellen dat de voetbalsport failliet is. Willen we dan überhaupt nog wel meedoen met die 'grote jongens' kunnen we beter met kleinere landen een eigen voetbalbond opstarten en de Uefa op die manier naar de afgrond drijven.

Hij heeft gewoon gelijk. Pure onzin hoe het er nu aan toe gaat. Grote clubs worden groter en kleine clubs blijven krimpen. Het is toch, als je er neutraal en eerlijk naar kijkt, van de zotte dat landen als Engeland, Duitsland en Spanje 4 vertegenwoordigers kunnen hebben, en andere landen het met minder moeten doen?

13 december 2014 om 15:10

Eindelijk, de eerste zinnige post. Volledig mee eens, niks meer aan toe te voegen.

13 december 2014 om 15:19

'de grote clubs worden groter' is hier niet van toepassing aangezien Milan en Inter juist wegzakken en ze dat proberen tegen te gaan. Maar goed, die twee zullen zich voorlopig misschien wel helemaal niet meer kwalificeren, dus dat je je niet jaarlijks hoeft te kwalificeren gaat hen niet helpen.

Voetbal is voor mij een heerlijke sport om te volgen, maar als het zo doorgaat, vraag ik me af hoe lang dat nog gaat duren. Dit is toch te belachelijk voor woorden?! Je moet je plek gewoon verdienen, al ben je FC Barcelona! Daarnaast is er ook sprake van oneerlijke concurrentie, want een speler kiest natuurlijk in de eerste plaats voor de Champions League en hij kan dus voor een team kiezen dat al-tijd Champions League speelt. Dat is gewoon oneerlijk ten opzichte van de teams die dat voordeel niet hebben.

Misschien moet ik maar solliciteren bij de Uefa... deze lui breken het voetbal af.

Als je zo gaat beginnen kunnen teams als Nottingham Forrest, Leeds United enzo, die ook ooit tot de absolute top in Europa behoorde, ook aanspraak maken om mee te doen in die gesloten competitie.

13 december 2014 om 15:47

Zeker. Net als Feyenoord, Psv, Aston Villa etc. Manchester City en PSG hebben er dan niets te zoeken.

Dit plan past wel in de ontwikkeling die de CL in de loop der jaren heeft doorgemaakt. In eerste instantie was het de vervanger van de Europacup 1 en dus een toernooi met louter kampioenen (vandaar de naam Champions League). Ondertussen is het een Europese competitie die als cashmachine fungeert voor de grote clubs. Met niet minder dan vier deelnemers uit competities als de Engelse en de Italiaanse, is het voor clubs uit kleinere landen al zo goed als onmogelijk geworden iets klaar te spelen. En mocht een grote club eens een uitglijder maken, dan is er altijd nog het systeem met de poules dat ze in staat stelt om de zaken weer recht te zetten.

Het is de bonden van de mindere voetballanden niet gelukt om deze ontwikkeling af te remmen of te stoppen, dus als er echt serieuze plannen zijn om de grote clubs nog meer te beschermen, moeten wij ons echt zorgen gaan maken.

Dit is dus echt onzin en ik kan me niet voorstellen dat het ooit zover gaat komen...

Dat gehuil vanuit Milan snap ik ook niet... Ze moeten er gewoon zelf voor zorgen dat ze zich weer naar de top knokken. Ik bedoel als andere teams af zouden glijden dan hadden zij zich er ook niet druk over gemaakt. Maar nu ziet men dat het op eigen kracht niet wil lukken, dan maar alles om gooien zodat ze er alsnog bij kunnen. Dan denk je toch ook wie the fuck zijn hun?

Vooral ook (met alle respect) Inter Milan... In de jaren 60 successen geboekt in de CL daarna geen rol van betekenis gespeld tot 2010 waar men even een uitschieter had en gelijk weer de afgrond in dook.

Als hun zich een "topclub" mogen noemen, dan is Ajax (in die vergelijking) absolute wereldtop.

Het enige wat zij aan de CL misschien kunnen veranderen is de naam. Want met "champions" heeft het weinig te maken. Als je ziet dat er ook een heleboel teams spelen die als nr. 2 t/m 4 in hun land zijn geëindigd.

Ik vind het per definitie al een verschrikkelijke slechte zaak dat je zoveel geld kan verdienen met een toernooi... Je verdient daar snel zoveel geld mee dat de afstand tot de andere clubs in de vaderlandse competitie nog groter wordt... De verhouding is compleet weg met die belachelijke inkomsten van de CL.

13 december 2014 om 15:36

Dat is toch normaal. De Champions League wordt wereldwijd uitgezonden en brengt enorm veel geld op. Logisch om het geld te verdelen onder de deelnemers. Aan wie moeten ze het anders geven? Platini?

13 december 2014 om 15:42

Als het aan Platini ligt wel.

Dat is gewoon het systeem dat ze in de grote Amerikaanse sporten hebben. De Nba, NHL en NFL hebben een groep teams die altijd tegen elkaar spelen en je kunt niet degraderen of promoveren. Men noemt dat eerlijker omdat elk team ongeveer even groot is en iedereen dus ongeveer evenveel kans maakt om te winnen.

Natuurlijk is een van de charme van voetbal in Europa dat je als klein team wel eens tegen een groot team kan spelen en ook wel eens een resultaat kan neerzetten (heel soms).
Voor de internationale markt daarentegen is het heel interessant om steeds dezelfde teams tegen mekaar te laten spelen, bevordert de herkenbaarheid van de teams en kunnen grote fanbases worden opgebouwd. De hele tijd andere teams die 1 jaar meedoen en het jaar daarna weer niet, is minder interessant.

13 december 2014 om 15:50

Verschil is dat we in Europa vanuit een bepaalde geschiedenis komen van soevereine landen. In Amerika is dat nooit zo geweest zodat de uitgangsposities wezenlijk anders zijn.

13 december 2014 om 16:44

Dat is zo. Daarom denk ik ook dat dat Amerikaans systeem helemaal niet zou werken of zou geapprecieerd worden in Europa.

Wij praten altijd wel negatief over ons Nederlanse competitie, dat het steeds slechter wordt en dat we steeds verder afglijden. Maar als je kijkt naar de Italiaanse competitie en dan met name naar AC en Inter dan is dat bijna om te huilen. Een aantal jaren geleden hadden ze de beste teams in de wereld en nu huren ze reserve spelers van Chelsea om te presteren.

Brands is laatst met een aluhoedje in Eindhoven gesignaleerd schreeuwend dat de illuminati op het stadhuis aan het vergaderen waren. Zo vader zo zoon, ook al zo'n luchtfietser

De hele CL kan me gestolen worden, de hele opzet is zo oneerlijk als de pest mede door de beschermde status van de echte topclubs. Of deze status laten verdwijnen en doorgaan met de pouleindelingen of meteen knockout fase...hierdoor hebben de kleinere clubs meer kans om verder te komen.

In een sportklimaat zouden de organisaties juist zoveel mogelijk gelijkheid moeten promoten, om zo het product, voetbal, spannender en beter te krijgen. Maar in realiteit gebeurt juist het tegenovergestelde. Het woord corruptie verklaard dit.

Onzin is dit. Hou de Champions League gewoon zoals hij nu is. Dit zou het helemaal verpesten voor heel veel clubs en fans, en knock out systeem is zowiezo leuker dan competitie formaat.

Ja hoor die Italianen willen weer 1 of andere constructie opzetten waar door hun topclubs er een stuk beter voorstaan.. ik zeg dat ze gewoon moeten presteren om terug in die CL te komen!!!

Er moet inderdaad wel wat gebeuren aan die CL want de 'koningsklasse' is het allang niet meer met clubs als Roma, Leverkusen of Liverpool die al jaaaaaaaaaaaren geen kampioen meer zijn geworden!!

Alle Europese kampioenen de EL winnaar mogen meedoen aan de 'koningsklasse' en dan heb je de nummers 2/3 uit alle competities die een soort voorronde tegen elkaar spelen met als inleg een startbewijs voor de Cl!!

Ook clubs die ernstig in de schulden zitten mogen wat mij betreft niet meedoen aan de CL, een club uit Nederland of Duitsland mag geen schulden maken terwijl die Spanjaarden met geld aan het smijten zijn terwijl ze het niet eens hebben!!

Ik ben alleen bang dat de grote clubs beschermd worden en dat de Uefa Ajax, Feyenoord, Anderlecht en Celtic gewoon laat zakken!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren