Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PL-clubs besteden voor het eerst meer dan een miljard pond aan transfers

Laatste update:

Met de transfer van Shkodran Mustafi, voor zo’n 41 miljoen euro, naar Arsenal is er dinsdagavond een bijzondere barrière doorbroken: de clubs in de Premier League gaven deze transferperiode voor het eerst meer dan een miljard pond, 1,17 miljard euro, uit aan transfers.

/

Absolute knaller van deze transferperiode was de overstap van Paul Pogba naar Manchester United, waarbij the Red Devils zo’n 105 miljoen euro betaalden aan Juventus. United was echter niet de enige club die deze zomer zijn transferrecord verbrak. Liverpool, Crystal Palace, West Ham United, Southampton, Swansea City, Bournemouth, Leicester City, West Bromwich Albion, Watford, Burnley en Hull City legden allen ook meer geld neer voor een speler dan zij ooit eerder hadden gedaan.

Dit is de vierde transferperiode op rij dat de Premier League-clubs het record verbreken. Vorig jaar werd er 870 miljoen pond, zo’n 950 miljoen euro, uitgegeven tijdens de zomertransferperiode. Naast United lieten ook clubs als Manchester City, met de komst van onder anderen John Stones, Ilkay Gündogan, Claudio Bravo en Leroy Sané, Liverpool, dat onder anderen Sadio Mané en Georginio Wijnaldum verwelkomde, en Arsenal, met onder meer Mustafi en Granit Xhaka, hun financiële spierballen rollen.

Denk jij dat het record volgend seizoen opnieuw verbroken wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die ban was dus ook doorbroken zonder Mustafi.

30 augustus 2016 om 23:06

Laat maar, word gefopt.

31 augustus 2016 om 00:49

Mij hadden ze ook bijna haha, 3 keer gelezen voor ik het zag!

31 augustus 2016 om 00:57

Ja dat staat er wel. 'Met de transfer van Mustafi' ... is een barriere verbroken. Terwijl dat inderdaad niet zo is want dat was al voor zijn transfer

31 augustus 2016 om 00:59

Edit: het gaat natuurlijk om pond en niet om euro's, dan klopt het wel

31 augustus 2016 om 03:21

Jaa hahah

Wat wel scheelt hierin is dat de Pond laag staat. Vorig jaar stond hij rond de 1.40, nu 1.17. Dus als je vorig jaar een aankoop deed van 40 miljoen euro kostte hij maar 28.6 miljoen pond, nu kost hij 34.2 miljoen pond. Dat scheelt zo'n 20 procent.

Maar ondanks dat is het nog steeds bizar veel, en we zijn nog niet eens klaar, de dag waarop het meest uitgegeven word moet nog komen.

Apart stukje tekst:
Met de transfer van Shkodran Mustafi, voor zo’n 41 miljoen euro, naar Arsenal is er dinsdagavond een bijzondere barrière doorbroken: de clubs in de Premier League gaven deze transferperiode voor het eerst meer dan een miljard pond, 1,17 miljard euro, uit aan transfers.
..
1,17 miljard is 170 miljoen meer dan 1 miljard.. Zonder die transfer van Mustafi was die barrière ook al lang doorbroken..

30 augustus 2016 om 22:56

Lezen beste Robb. De barriere van 1 Miljard Pond, niet miljard euro. Die was volgens mij vorig jaar al gehaald.

30 augustus 2016 om 22:57

1,17 miljard euro is 1 miljard pond, kwestie van goed lezen.

30 augustus 2016 om 23:00

Ik moest ook even lezen, maar het gaat over 1 miljard pond. En 1 miljard pond staat gelijk aan 1.17 miljard euro.

Wat een geld zeg. Sommige regeringen in de wereld hebben dat geld niet eens.

Was wel te verwachten. De Engelse clubs hebben gewoon erg veel geld en dit weten andere clubs. De vraagprijzen zijn absurd, maar ook logisch. Wie veel heeft kan meer betalen.

Ik denk dat ook het dit jaar meevalt met het aantal 'domme' transfers. Het beleid van veel Engelse ploegen is vaak blind geweest en er werd maar wat neergelegd voor middelmatige spelers. Nu hebben de meeste clubs toch spelers gehaald die past bij hun visie of die echt nodig was (niet allemaal natuurlijk). Benieuwd of ze dit jaar Europees weer wat meer kunnen uithalen, ook de ploegen in de Europa League, al vraag ik me af of ze die nog serieus nemen.

30 augustus 2016 om 23:19

Bolasie, Smith, Ibe, Tomkins, Success, Baston, Perez, Djiloboji, Hojbjerg, Bailly, Gabriel Jesus en Janssen zijn allemaal spelers waar wel echt te veel voor is neergeteld zou ik nu zeggen, maar die spelers hebben allemaal nog tijd om aan te tonen waarom ze zo duur waren.

31 augustus 2016 om 09:03

Janssen vind ik wel meevallen, Perez en Hojdberg ook wel. Maar goed, zoals je aangeeft hebben ze idd nog allemaal tijd. Ik vind het rijtje best meevallen.

31 augustus 2016 om 09:53

Had als eerste Pogba genoemd.

Wie is de duurste Liverpool speler dan? Was Benteke niet duurder vorig jaar?

31 augustus 2016 om 01:03

Volgens mij mane 52 miljoen.

31 augustus 2016 om 01:06

Excuus klopt toch niet helemaal. Mane werd gehaald voor 34m pond. Maar benteke werd in ponden voor minder (32.5) gehaald maar in euros voor meer gehaald door het koersverschil van de pond.

Ik ben benieuwd wie er achter al dat geld zit, en hoeveel mensen benadeeld zijn door deze instanties met verhogingen van...

31 augustus 2016 om 09:44

Dat is niet zo lastig. Dit seizoen is de nieuwe TV deal van de Premier League ingegaan. Daarmee wordt zo'n 2,4 miljard pond per seizoen verdeelt over de 20 Premier League clubs. De ploeg die als laatste eindigt ontvangt in totaliteit alsnog zo'n 97 miljoen pond tv geld over het seizoen.

Ik weet niet wat je probeert te zeggen met 'benadeeld door instanties met verhogingen van..'?

31 augustus 2016 om 15:18

Wat ik probeer te zeggen is dat die 2.4 miljard ergens vandaan moet komen, oa van jou en mij, fox sport abbo, nu ben ik al benadeeld want ik moet er een ziggo abbo bij nemen om bpl te zien, weer extra centje voor ze wat is het over tien jaar, moet ik dan per club een abbo nemen, zodat er nog meer geld in de bpl gepompt kan worden... Ik weet dat wij de eindketen zijn maar uiteindelijk moet fox straks meer gaan betalen voor de rechten en jij dus ook toch..

31 augustus 2016 om 15:38

Fox had de rechten voor Nederland, maar nu niet meer omdat ze de rechten verloren zijn aan Ziggo. Dat je nu een Ziggo abonnement moet hebben kan de PL zelf weinig aan doen natuurlijk.

Verder is het een simpel vraag een aanbod verhaal. De zenders bieden tegen elkaar op en kunnen het schijnbaar terug verdienen. De PL heeft het voordeel dat meerdere zenders de rechten bijzonder graag willen hebben waardoor het de prijs opdrijft.

Ben wel benieuwd hoeveel geld er is uitgegeven aan binnenlandse transfers en buitenlandse transfers

Zegt toch wel erg veel over de huidige situatie in de Engelse competitie en dat ze simpelweg weinig tot niet mee kunnen in de Europese competities als de UCL en EL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren