Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pirlo heeft elf maanden na ontslag bij Juventus nieuwe aanbieding op zak

Laatste update:

Andrea Pirlo heeft de mogelijkheid om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. De voormalig middenvelder is door A Bola naar voren geschoven als topkandidaat bij SC Braga. Pirlo moet bij de Portugese subtopper als opvolger dienen van Carlos Carvalhal, die komende zomer uit zijn contract loopt. Laatstgenoemde werd afgelopen donderdag met zijn elftal uitgeschakeld in de Europa League door het Rangers van Giovanni van Bronckhorst.

Portugese media zijn ervan overtuigd dat Carvalhal zijn tot deze zomer lopende contract niet gaat verlengen bij Braga. Ondanks een uitstekend Europees seizoen - Braga werd donderdag in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door Rangers - is het achter de schermen al enige tijd onrustig. Een vertrek wordt om die reden voor alle partijen als meest gunstig beschouwd. Verwacht wordt dat Carvalhal naar Brazilië verkast, waar hij recentelijk op interesse kon rekenen van Flamengo en Atlético Mineiro.

Ondertussen wordt in Portugal druk gespeculeerd over de opvolging van Carvalhal. Volgens A Bola is er onlangs een ontmoeting geweest tussen de clubleiding van Braga en Pirlo, die is bijgepraat over de plannen van de club en wordt gezien als belangrijke schakel in een nieuw te vormen project. De voormalig middenvelder is bijna een jaar clubloos, nadat hij vorig jaar mei werd ontslagen als trainer van Juventus. Pirlo had opties om al eerder terug te keren als coach, maar sloeg onder meer een aanbieding van Salernitana af. Ook viel zijn naam bij Benfica, de club waar Roger Schmidt komend seizoen aan het roer staat.

Pirlo is volgens de Portugese sportkrant op de hoogte van de interesse van Braga en heeft de aanbieding in overweging genomen. De Italiaan zou dusdanig onder de indruk zijn van de interesse dat hij de voorbije dagen informatie heeft ingewonnen over de club. Braga lijkt uitgespeeld dit seizoen. De club bezet momenteel de vierde plek in de Primeira Liga en heeft een achterstand van negen punten op Benfica, dat als nummer drie verzekerd is van kwalificatie voor de Champions League.

Is SC Braga een geschikte club voor Andrea Pirlo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Braga een Portugese topclub? is dat niet net zoiets als FC Utrecht een topclub noemen?

16 april 2022 om 15:07

Ja zoiets. Net even gecheckt: in 100 jaar zijn ze1x tweede geworden en 3x de beker gewonnen. Er zit iets raars in de thee bij VZ.

16 april 2022 om 15:10

Ja en nee. Misschien voor Portugese begrippen, maar ik schat een Braga hoger in dan een Feyenoord. Doen het altijd redelijk in Europa. Dit jaar Monaco uitgeschakeld en in 2011 finale EL. Waar wij als land blij waren dat Ajax 6 jaar later als eerste Nederlandse club, na 2002 eindelijk een finale hadden gehaald. Braga is beter dan mensen denken. Misschien geen Ajax of PSV, maar wel sterk. En bovendien doen ze het beter dan de meeste Europese clubs in Europa.

16 april 2022 om 15:22

Mooi en leuk betoog maar dat maakt Braga toch geen Portugese topclub? Spurs zou hier waarschijnlijk ook kampioen worden maar dat maakt Spurs toch geen Engelse topclub?

Carvalhal doet het op dit moment best sterk met Braga en heeft gewoon een goeie ploeg gesleept. Ze staan gewoon waar ze horen, met een grote voorsprong op plek 5 (9 punten voorsprong, met een wedstrijd minder gespeeld) en achter de traditionele top 3 (benfica, Sporting, en Porto). Voor Pirlo is het een beetje de vraag als Portugal wel een zo goeie plek is om zijn carriere weer opnieuw tot leven te blazen. Die kan beter een Italiaanse middenmoter trainen, waarbij Sampdoria wel een mooie club is waar die denk ik zijn carriere opnieuw kan opbouwen. Giampaolo zijn contract loopt ook af, dus ideaal om in te stappen denk ik. Ze hebben ook wel een goeie ploeg om hoger te staan dan waar ze nu staan.

Wauw dit zou toch wel een mooie club zijn voor Pirlo. Zou het meteen doen als ik hem was, Sterke ploeg en het is een mooie uitdaging om te strijden tegen Porto, Benfica en Sporting Lissabon. Mooie selectie terwijl er niet verwacht word dat je kampioen word

Niets te melden over Pirlo maar dat stadion van Braga vind ik geweldig met die rotswand aan de open zijde. Oranje heeft daar nog een wedstrijd gespeeld tijdens het ek. Ik was direct verknocht aan dat stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren