Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre verbaast zich over één Ajax-speler in het speciaal: ‘Je hoort hem niet!’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk vindt het schrijnend om te zien hoe weinig leiderschap er wordt getoond bij Ajax. De analyticus verbaast zich bij NOS Studio Voetbal hardop over het gebrek aan communicatie bij de Amsterdammers, waar captain Steven Bergwijn volgens hem het voortouw in zou moeten nemen. “Hij mag een keer kop of munt zeggen, en voor de rest hoor je hem niet!”, aldus een onthutste Van Hooijdonk.

Ajax beleefde zondag een historische afgang: nog nooit verloor de Nederlandse recordkampioen met zulke afgetekende cijfers als in De Kuip tegen Feyenoord. De équipe van Arne Slot won maar liefst met 6-0, en logischerwijs beheerste dat het merendeel van de uitzending van Studio Voetbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Hooijdonk zag Ajax amper veerkracht tonen, en deed er volgens hem weinig aan om elkaar op te hitsen. “Het schip was zinkende en er is nul reactie naar elkaar toe in het elftal. Helemaal niks! Ik zit te kijken naar Bergwijn. Dan hebben we het over leiderschap, aanvoerder zijn. Die heeft die band om zijn arm gekregen, mag een keer kop of munt zeggen, en voor de rest hoor je hem niet!”

“Je mag toch wel een keer in het veld zeggen: 'Hé, dit gaat fout!'”, sluit Van Hooijdonk zijn tirade af. Tafelgenoot Rafael van der Vaart toont echter compassie voor Bergwijn.

“Ik denk dat Ajax op dit moment vijf, zes goede spelers heeft”, begint de oud-middenvelder zijn betoog. “Daar train je elke dag mee. Als goede speler denk je dan: ik heb gasten achter me, die er eigenlijk niet zoveel van kunnen. Dat kunnen ze nooit zeggen, maar ik kan dat aan deze tafel wel.”

Van der Vaart haalt Anton Gaaei als voorbeeld aan. “Die schiet er donderdag een bal in (tegen Go Ahead Eagles, red.). Fantastisch, dat is hem gegund. Maar het is heel moeilijk voor zo’n jongen, want hij speelt boven zijn niveau. Dat zag je vandaag (zondag, red.) ook weer: dan wordt hij onder druk gezet en is het in één keer weer heel magertjes.”

Door de nederlaag verzuimde Ajax NEC te passeren op de ranglijst, waardoor het genoegen moet nemen met een huidige zesde plaats. Het hoogst haalbare lijkt nog de vierde plek, die recht geeft op kwalificatie voor de tweede voorronde van de Europa League. Mocht Feyenoord de beker winnen, schuift het ticket door naar de nummer vijf van de ranglijst. Zo niet, is Ajax vermoedelijk veroordeeld tot play-offs voor Conference League-voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bergwijn is nooit een geschikte aanvoerder gebleken vanaf de aanstelling al. Nota bene hij die Nieuwkoop gewoon een klap op het achterhoofd geeft, gewoon rood. Laf inprincipe om dan maar rood te pakken en van het circus optreden af te zijn. Wederom wordt nu persoonlijk Gaaei aangehaald weliswaar met een bericht eromheen dat het collectief niet goed was. Maar wel weer zijn naam als enige, geen fan van. Ach, het aanvoerderschap mag je opsommen bij de andere tientallen zaken die nog opgelost moeten worden.

8 april 2024 om 08:35

Ben ik ook geen fan van. Net als dat Sutalo altijd het pispaaltje is bij deel van de fans of die analisten. Terwijl Hato veel dramsticher speelt. Ook zo een Kaplan, toont wat flair aan de bal en we vinden hem al geweldig. Inmiddels heeft die in die korte tijd al bijna een pingel veroorzaakt tegen az, bij sparta uit rood gepakt door dom verdedigen en werd die ook nog eens uitgekapt bij de 1 0. En gisteren leek het ook nergens op.

8 april 2024 om 11:42

Bij Hato zie je gewoon heel duidelijk dat hij wordt gehypd vanuit Ajax en alles wat met Ajax te maken heeft. Ajax heeft een financieel probleem als het niet gauw geld binnenharkt via transfers. De hoop op een financiele klapper is dan ook Jorrel Hato.

Hij wordt aanvoerder gemaakt, wordt door elke oud-ajacied c.q. fan ongepast de hemel ingeprezen en bestempeld als een van de grootste talenten voor de aankomende jaren.

Als Ajax deze zomer een bod van 25+ miljoen ontvangt brengt Sjaak Swart hem op de fiets naar desbetreffende club.

Met alle respect, Hato is echt wel verder dan de gemiddelde b-junior. Maar als je alle 17-jarige die basis stonden bij Ajax in de afgelopen 30 jaar naast Jorrel Hato gaat zetten dan schrik je ervan. Deze jongen is echt nog lang niet klaar voor het eerste van Ajax. Voor Hato is het beter om eerst 2 seizoenen in jong-ajax te leren voordat hij in Ajax 1 gaat spelen.

8 april 2024 om 08:43

Haha ja en toen dat niet werkte, besloot hij er maar met een blessure af te gaan. Ergens ook wel mooi dat die niet gegeven is, want tegen 10 man zou toch wel wat af doen aan de eindstand.

8 april 2024 om 08:50

Bergwijn spreekt niet met zijn mond, maar met zijn voet... ehh vuisten haha

8 april 2024 om 09:30

Het zal ook wel frustrerend zijn als je ziet dat er weinig capabele spelers rondlopen bij Ajax.

Dit is begonnen met Huntelaar en Hamstra, die juichend Bergwijn binnen haalde terwijl er zoveel betaald was. Het succes jaren is snel verdwenen, helaas voor het voetbal in de Eredivisie.

Er moet ontzettend veel gebeuren bij Ajax, wil het na de zomer een beetje "normaal" gaan lopen. 1 schot op de goal, voor de rest was de bal telkens op de helft van Ajax. Voor ons was het geweldig, maar kan me voorstellen dat het een nachtmerrie was voor Ajacieden.

8 april 2024 om 11:30

Bergwijn valt alleen in negatieve zin op. Domme eng nek is het.
Eerst iemand een tik in z'n nek geven en daarna nog tof lopen ouwehoeren tegen "het slachtoffer" ook. Nieuwkoop ging er heel netjes mee om door hem gewoon te negeren. Ik had hem in zijn plaats een flinke zaag gegeven als de bal een keer bij hem in de buurt zou komen.

Verder hoor je Bergwijn niet idd. Wat een kneus. Als je die nog ergens kan lozen...heel snel doen. Al krijg je er niets voor.

Dat ajax van Bergwijn aanvoerder heeft gemaakt zeg toch al genoeg. Die jongen is gewoon geen kartrekker. Die is alleen om zijn nationaliteit en leeftijd aanvoerder geworden, maar heeft al genoeg problemen om zelf zijn eigen niveau proberen terug te krijgen. Die is helemaal niet bezig met middenvelders die gaten laten vallen of verdedigers die achterin gaan lopen pingelen.

Ook flauw om Gaaei er uit te pikken met druk zetten, terwilj Kaplan en Hato de eerste 2 doelpunten toch wel heel eenvoudig weggaven....

8 april 2024 om 08:39

Bergwijn is in niks een aanvoerder, maar er is toch simpelweg geen andere optie?

8 april 2024 om 08:41

En Sutalo reserve-aanvoerder he! Omdat hij de dure aankoop was. Absoluut geen plan zat daarachter. Een jongen met 0 leiderschap aanvoerder en een andere jongen die niet eens Engels spreekt reserve.

Bovendien is een vleugelspeler überhaupt geen beste aanvoerder- die hebben meestal vanuit hun positie en op natuurlijke wijze dat overzicht niet. Het beste is het iemand in de as; Tadic was hier uitzonderlijk in, maar die speelde eigenlijk overal.

8 april 2024 om 08:56

Aanvoerderschap wordt dan gekoppeld aan naam en faam ipv leiderschapskwaliteiten. Zou hem eerder geven aan Berghuis, Taylor, van de Boomen of Henderson.

8 april 2024 om 09:10

Vooral Berghuis was een logische kandidaat geweest inderdaad. Taylor heeft volgens mij die leiderschapskwaliteiten ook niet, maar is wel een kind van de club met 100 wedstrijden die in de as speelt. Van den Boomen zie ik ook wel zitten, maar die werd zeker nog niet als basisspeler gezien voor het seizoen begon dus ik snap wel terughoudendheid met hem die rol geven. Henderson is een beetje mosterd na de maaltijd; die zit er pas sinds half januari. Is echt voor die rol gehaald natuurlijk

8 april 2024 om 09:21

Berghuis gaat raar doen zodra het tegenzit. Onbesuisde overtredingen, wapperen met zijn handen naar teamgenoten en als een klein gefrustreerd kind rondwandelen over het veld. Daarnaast lijkt die vaker geblesseerd dan fit. Ook niet echt een aanvoerder.

8 april 2024 om 09:24

Hij was bij jullie geen beste aanvoerder op het laatst maar hij speelde dan ook niet in een denderend elftal. Voorafgaand aan dit seizoen had hij qua ervaring, nationaliteit en statistieken gewoon een logisch recht op het aanvoerderschap.

8 april 2024 om 09:28

Maar dat is juist wat ik wil zeggen. Nog boven ervaring, nationaliteit en statistieken, is bovenal gedrag wat mij betreft het belangrijkste aspect voor een aanvoerder. Juist als ze niet in een denderend elftal spelen. Want als het goed gaat, kan iedereen leuke interviews geven.

8 april 2024 om 09:42

Je hebt een punt hoor en hoe Berghuis zich opstelde tegen Steijn gaf wel blijk ervan dat hij dat soort maniertjes niet gaat verleren natuurlijk.

8 april 2024 om 22:26

"want als het goed gaat, kan iedereen leuke interviews geven."

Bergwijn niet hoor.

8 april 2024 om 09:34

@rubje,

Vind dat ook altijd zwak, altijd dezelfde spelers roepen als het misgaat. Hato zou nooit spelen als er een kaliber Martinez speelde. Taylor en van der Boomen wat speelde die slecht. Daar hoor je weinig over.

Het is nu gewoon afsluiten van seizoen voor Ajax en schade beperken. Het moet echt anders na de zomer. En er moet veeeeel gebeuren.

Tsja open deur intrappen. Iedereen wist van tevoren al dat Bergwijn totaal geen leider is in het veld... één van de eerste die zijn koppie laat hangen en/of medespelers uitkaffert als het niet loopt. Blijf ook niet begrijpen waarom hij maar éérste captain blijft. Maar goed...

8 april 2024 om 08:53

Bergwijn vertrekt deze zomer, die gaat of vroeg cashen of voor tien miljoen terug naar Engeland. Hij gaat zeker geen conference league spelen met Ajax, daar voelt ie zich te goed voor en hij heeft zich absoluut onmogelijk gemaakt

Waarom nou weer Gaaei als voorbeeld nemen, dat is so makkelijk en in deze wedstrijd onterecht. De rest van de verdediging was veel slechter. Hato en Kavlan die moeten ff op de blaren zitten.

8 april 2024 om 08:42

Ik zag gisteren een aantal aannames van Gaaei, maar dat is gewoon amateurniveau. De meest simpele ballen sprongen van zijn voet. Wie heeft die jongen in godsnaam gescout?

8 april 2024 om 08:43

Nee hoor, Gaaei speelde ook weer uitzonderlijk dramatisch gisteren. Wat ik hem kan meegeven is dat ie één scherpe voorzet net iets te hard draaide op Bergwijn de eerste helft. Dat is het meest dat Ajax aanvallend heeft laten zien de eerste helft.

8 april 2024 om 08:45

Ik dacht na de eerste wedstrijd, toen velen Kaplan een verademing noemde, al laten we even zien hoe het gaat. Die jongen komt terug van een zware blessure natuurlijk is ie gemotiveerd en gaat ie er voor. Maar ook hij verzuipt in dit team. Het gaat niet meer om individuen die het verschil wel of niet maken, het is met de club Ajax en het team Ajax gewoon gedaan voor dit seizoen.

Bergwijn is bovendien ook een vervelend, arrogant en hautain mannetje. Die klap van gisteren en dan zo smerig kijken naar Nieuwkoop, zegt alles over de persoon Bergwijn. Daarnaast ook de eerste speler die zijn koppie laat hangen als het niet draait en hand nooit in eigen boezem steekt. Het is echt een schande dat zo iemand aanvoerder is. En waar was de VAR op dat moment??

8 april 2024 om 09:39

Bergwijn is allang klaar met voetbal. Die wilt gewoon gaan rappen en hoopt op een dikke contract bij een club in Saudi-Arabie. Die tattoo op zijn gezicht is al een signaal.

8 april 2024 om 14:12

Hahaha ik vind Bergwijneen heel vervelend, dom, irritant mannetje. Maar hier moet ik het toch voor hem opnemen.
Ik vind het te triest voor woorden hoeveel mensen lopen te janken over die tatoo in z'n gezicht en hem daarop veroordelen.....wat een BS. Als hij dat mooi vindt....laat hem lekker.

Beoordeel mensen op hun gedrag, niet op hun uiterlijk.

Ik snap niet dat mensen zich hierover verbazen. Iedereen inclusief Pierre weet toch dat Bergwijn geen aanvoerder is? Hij kan die band wel dragen, maar is in niks een leider. Was weer eens verstoppertje aan het spelen tijdens de klassieker, net als de andere 9. De enige die mensen op scherp wou zetten was nota bene Rulli.

Verder snap ik niet waarom zoon bus wordt opgewacht bij de Arena, ja ik kan begrijpen dat je als supporter te kijken bent gezet. Maar wat hadden mensen dan verwacht? Dat Ajax wel even Feyenoord op een gelijkspelletje zou houden omdat Volendam dit ook deed? Hou toch op! Ajax werkt als een rode lap op die Feyenoorders, helemaal met een goed gevulde kuip. Het hele seizoen spelen we met een team van een gemiddelde leeftijd wat? 22 jaar? Er is geen systeem en de trainers zijn beide een zwakke tacticus gebleken.

8 april 2024 om 09:02

Ondanks dat je zeker niet mocht verwachten dat Ajax een punt zou pakken kan ik mij wel voorstellen dat je als supporter heel erg teleurgesteld bent op het vertoonde spel. Dat een bus opwachten nodig is betwijfel ik, maar het lijkt soms wel voor een groot gedeelte van de Ajax spelers niet echt duidelijk dat er iets meer gevraagd wordt dan dat ze nu laten zien.

8 april 2024 om 09:57

Eens, echter betwijfel ik of ze het kunnen opbrengen om meer te leveren op dit moment.
Het past aan geen enkele kant dit seizoen. De staf en trainer, de spelers onderling met elkaar. Niets loopt soepel over in elkaar.

Het gaat in zoon seizoen ook in de koppies zitten natuurlijk, en onttrek je daar maar eens aan als 19, 20 of 21 jarige. Er komt veel af op zulke jonge jongens. Voor aankomend seizoen heb je ook echt spelers met ervaring nodig die de klappen van de zweep kennen. Afgelopen seizoen vaak verguisd, ook door mij, maar wat mis je nu een speler als Tadic zeg. Onder zijn leiding hadden we er minder beroerd voor gestaan dit seizoen dan nu. Tuurlijk hadden we dan geen 3e gestaan, maar de mentaliteit was dan wel anders geweest.

Verschrikelijke vent, laffe hond. Ook later even een blessure 'faken' zodat hij niet meer op het veld staat bij de al zo beschamende vertoning. Zeldfs Rijkhoff is meer aanvoerder dan Bergwijn. Echt neem die band af.

Off topic, wat heeft iedereen gezien in Hato?
Deze man is toch niet beter dan de gemiddelde verdediger van pec zwolle of Excelsior

8 april 2024 om 09:32

Dat is typisch zo een verschijnsel dat een speler puur en alleen wordt beoordeeld op leeftijd en niet op prestaties. Dat is ook precies de reden dat spelers als Rensch en Taylor in het Nederlands elftal hebben gespeeld (en Hato later ook).

En weer die focus op Gaaei. Dat Hato, Rensch en Kaplan ook de ballen doodleuk inleverde op het moment dat ze onder druk gezet werden en hier direct goals uit ontstonden laten we buiten beschouwing. Vooral blijven focussen op Gaaei als jongen die er niet zo veel van kan en je ogen sluiten voor de overige verdedigers die het net zo slecht doen. Gaaei vecht er tenminste wel voor en doet er alles aan. Als je dan weer Rensch rustig ziet wegdromen en daar al jarenlang geen verbetering ziet, misschien daar eens wat kritischer naar kijken.

8 april 2024 om 09:12

Is het ineens populair om nobel in de bres te springen voor Gaaei? Wat maakt het uit, die jongen kan er niks van en moet weg. 5 wedstrijden te gaan, die gaat niet meer dan dat spelen in Ajax 1. Lekker verhuren aan Kopenhagen met koopoptie ofzo. Maar hij doet er alles aan! Who cares. Je verliest 6-0

Ik ben totaal niet van schoppen naar alles wat beweegt. Maar dat Ajax naar zo’n wedstrijd geen elf gele kaarten heeft gepakt is niet te geloven. Ze zouden met het mes tussen hun tanden moeten knokken voor iedere meter.

Naast het gebrek aan kwaliteit (zeker in verschil met het Ajax van de afgelopen 5 jaar) is het denk ik voor 80% mentaal. Elke aankoop heeft vanaf het moment dat ze hun eerste wedstrijd hebben gespeeld (of eerder op de training al) van Steijn of de media al gehoord dat ze er niks van kunnen, en dat ze na dit seizoen al mogen vertrekken. In hoeverre zou jij je nog kunnen opladen als je weet dat je nog maar even door de zure appel hoeft door te bijten om het giftige gat wat Ajax heet te verlaten?
En degenen die er al waren, en dan kijk ik naar spelers als Taylor, Bergwijn, Berghuis en Rensch, zijn absoluut niet de types die een ploeg op sleeptouw nemen. Had je nu nog een Tadic, Alvarez, Klaassen en Timber gehad was het voor de nieuwe aankopen anders geweest. Daarnaast verloor je ook nog de beste speler in Kudus.
Tel daarbij nog op dat je een zwaar overspannen trainer aan het roer heeft staan die dankbaar gebruik maakte van de malaise om (tijdelijk) zijn droombaan uit te kunnen oefenen, maar met alle respect is het gewoon een zeer zwakke trainer.

Laat Potter en Vivell maar komen. Ajax heeft behoefte aan een tactische freak die weet hoe hij wilt voetballen en ook weet wat hij daarvoor moet doen.

Een aanvoerder hoort zowel binnen de kleedkamer als op het veld de leiding te nemen. Ik kan mij best voorstellen dat Stevie intern een leider zou kunnen zijn, maar op het veld is daar helemaal niks van te zien. Slechte keuze geweest als zoetmakertje.

Bergwijn is ook never nooit een aanvoerder gebleken. Voor de rest van het elftal is het een waardeloos zooitje amateurspelers zonder enige uitzondering die allemaal God echt op de blote knieën mogen danken dat ze op zo’n podium mogen acteren. Wat een schande.

Met deze selectie word het gewoon moeilijk om aanvoerder te zijn maakt niet uit wie de band zou dragen

Ajax heeft geen aanvoerder. Er is niemand geschikt. Net zoals er velen niet geschikt zijn om bij Ajax te voetballen. Er wordt op het moment maar wat gedaan bij Ajax. Door bestuur, trainersstaf en spelers. Het lijkt niemand te interesseren. Al die onrust en verkeerde beslissingen zijn funest voor een club. We moeten dit Ajax op dit moment zien in het rijtje Heerenveen en Sparta. Leuk dat Feyenoord met 6-0 wint, maar ze hebben het tegen elke Eredivisieclub verschrikkelijk zwaar. Daar zitten ook heel wat terechte verliespartijen bij. Na Overmars had ik wel verwacht dat ze wat in niveau terug zouden vallen, maar dat ze er zo’n puinhoop van konden maken is gewoon een prestatie op zich. In de ideale situatie komen er mensen die samen de schouders eronder willen zetten en een goede trainer aanstellen. Ook de selectie onder de loep nemen en spelers wegdoen. Desnoods met verlies. Opnieuw beginnen en rust in de tent. Helaas zal het wel weer een machtsstrijd worden op bestuurlijk niveau en gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet. In dat geval zal het langer duren voor je weer op niveau bent. We gaan het zien van de zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren