Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Pier Eringa zei: ‘Intern bij Ajax ziet iedereen hem als het zwarte schaap’’

Laatste update:

Er zijn een hoop daders aan te wijzen voor de huidige malaise bij Ajax, maar binnen de club kijken vooral veel mensen naar Maurits Hendriks. Dat zegt voormalig Raad van Commissarissen-voorzitter Pier Eringa in het boek Ajax in crisis van Menno de Galan. De schrijver van het boek was vrijdagavond te gast bij Vandaag Inside en ging uitgebreid in op het falende beleid in Amsterdam.

"Veel Ajacieden zien Maurits Hendriks als de kwade genius", opent Johan Derksen de discussie in het praatprogramma. "Pier Eringa heeft daar iets interessant over gezegd in mijn boek", onthult De Galan vervolgens.

"Hendriks wordt intern ook gezien als het zwarte schaap", gaat de journalist verder. "Daar kun je verschillend over denken. Aan de ene kant kan je zeggen: hij heeft als niet-Ajacied en als niet-voetballer de regie in handen genomen en heeft hij een grote rol gehad in het aantrekken van Sven Mislintat."

"Aan de andere kant kan je ook zeggen: hij had wel daadkracht. Dat heeft dan verkeerd uitgepakt misschien, maar hij heeft in ieder geval wel iets gedaan", aldus De Galan.

Derksen mengt zich vervolgens weer in de discussie. "Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan hoor", aldus De Snor. "Ja, natuurlijk blijft Ajax dan bestaan. Ze hebben het ook lange tijd zonder algemeen directeur gedaan", reageert De Galan.

Mike Verweij
Eerder deze week ging ook Mike Verweij in op de status van Maurits Hendriks binnen Ajax. In de podcast Kick-off van De Telegraaf onthulde de journalist dat 'de mensen op De Toekomst het bloed van Hendriks wel konden drinken'.

"Het is natuurlijk in elk functionerend bedrijf onbestaanbaar dat iemand die zo'n ravage aanricht gewoon lekker door kan huppelen", richtte Verweij zijn pijlen op Hendriks. "Want hij loopt er nog elke dag rond en de mensen op De Toekomst kunnen allemaal zijn bloed wel drinken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alhoewel die Hendriks echt in m'n allergie zit, vind ik het ook dom om alle schuld in zijn schoenen (of bij enkele individuen) te schuiven. Als bij het wegvallen van de TD direct chaos en een machtsvacuum ontstaat, dan zou je eerder moeten stellen dat er iets structureels mis is in de club. Iemand van bijvoorbeeld Hendriks' positie zou nooit zo veel macht naar zich mogen kunnen trekken. Simpelweg omdat het niet in zijn takenpakket zit. Aan de andere kant, als hij degene is die tenminste tot beweging kwam, dan heb je al die jaren de verkeerde mensen op de verkeerde posities gehad. En niemand die het binnen de organisatie toetste, totdat het een keer fout ging.

18 november 2023 om 07:36

Denk echter dat Pier Eringa ook een persoon is van wie velen t bloed kunnen drinken.... Hij leeft en regeert ook enkel vanuit zijn ivoren torentje, volledig via zijn eigen wil en creëert een cirkeltje om zich heen van vnl hielenlikkers. Dus kritische noten bereiken hem niet.

Het is volkomen meer dan logisch. Deze man heeft tenslotte meer dan aandeel gehad omdat hij als adviseur van mis-in-dat zijn gebreken in praktijk bracht.
Totaal geen toegevoegde waarde dus en eruit deze man!
Als feyenoorder is deze man slecht voor het NL voetbal!

Het probleem zit wel iets dieper dan Maurits Hendrix lijkt me. Afgelopen twee jaar was er een technisch directeur die 115 miljoen heeft stukgeslagen op tweederangsspelers. Een trainer/coach die zonder ervaring in de top prestigeduels uitvocht via de media met de td. Een algemeen directeur die geen zin kan uitbrengen zonder 3 keer uuh te zeggen en voor iedere beslissing met de RvC belde.
Supportersgroepen die de directie bedreigden en probeerden invloed uit te oefenen op het beleid. En ga nog door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren