Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz zet vraagtekens bij keuze Koeman: ‘Ben daar toch wel verbaasd over’

Laatste update:

Peter Bosz vindt het vreemd dat Jordan Teze geen deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal. Waar Joey Veerman en Jerdy Schouten wel konden rekenen op een uitnodiging van Ronald Koeman, werd de rechtsback van PSV gepasseerd.

Teze speelde tot nog toe vier interlands voor Oranje. Tijdens de laatste interlandperiode in november behoorde de 24-jarige verdediger nog wel tot de definitieve selectie van Koeman.

Teze deed uiteindelijk negentig minuten mee in het laatste EK-kwalificatieduel met Gibraltar, een wedstrijd waar niets meer op het spel stond.

Bosz is enigszins verrast dat zijn verdediger geen uitnodiging heeft gekregen voor de oefenduels van Oranje later deze maand. “Ja, daar ben ik toch wel een beetje verbaasd over”, gaf de oefenmeester antwoord op een vraag.

“Hij heeft het bij het Nederlands elftal goed gedaan, vind ik. Jordan heeft aan het begin van dit kalenderjaar even een mindere periode gehad. Maar daar is hij aan het uitkomen, de laatste twee wedstrijden vond ik hem weer ijzersterk spelen en hij groeit weer toe naar zijn topvorm”, gaf Bosz aan. “Maar de bondscoach heeft het overzicht dat ik niet heb. Hoe hij wil gaan spelen en welke spelers hij voor iedere positie beschikbaar heeft.”

Nederland speelt vrijdag 22 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland, waarna dinsdag 26 maart een treffen met Duitsland volgt.

Koeman lijkt tijdens deze duels voor een 5-3-2 formatie te kiezen. Denzel Dumfries (Inter) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) kregen van de bondscoach als aanvallende wingbacks de voorkeur boven Teze, die vooral defensief sterk is. Tegen Gibraltar kreeg de verdediger van PSV een kans vanwege het geblesseerd wegvallen van Frimpong.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sja Frimpong en Dumfries zijn een ander kaliber en Geertruida kan ook nog rb spelen. Hij is gewoon niet nodig.

1 maart 2024 om 21:14

Klopt. Gewoon teveel concurrentie. Maar Teze ipv Geertruida was op basis van dit seizoen niet vreemd geweest. Dus logisch dat Bosz er iets van zegt.

1 maart 2024 om 21:21

Geetruida is veelzijdiger en kan gewoon veel beter voetballen dan Teze. Teze heeft het geluk in een super draaiend elftal te spelen en voert verdedigend zijn taken uit maar dat is het dan ook. Type balletje afpakken en inleveren. Verder leuke gozer no hard feelings.

1 maart 2024 om 21:22

Teze ipv Geertruida zou kunnen, maar Bosz moet zich helemaal niet laten verleiden tot dit soort uitspraken. Hij moet zich er helemaal niet mee bemoeien.

1 maart 2024 om 21:23

Geertruida speelt inderdaad een wisselvallig seizoen, maar denk toch dat zijn piek wel hoger ligt dan die van Teze

1 maart 2024 om 21:37

"Bosz moet zich helemaal niet laten verleiden tot dit soort uitspraken"

Tuurlijk wel. Hij zegt dit uiteraard vooral om Teze even een veer in z'n reet te steken. Lekker toch als je trainer in de aanloop naar een topper zo voor je opkomt.

1 maart 2024 om 21:45

Ja die veer moet echt via de media en daarbij eigenlijk ook je collega afvallen.... onnodig

1 maart 2024 om 21:53

@sitostick: dat was wel degelijk vreemd geweest. Teze is bij lange na niet het nivo van Geertruida... gisteren niet,vandaag niet,nooit niet

1 maart 2024 om 21:57

@fr010frdam:

Ach, "je collega afvallen"... Het valt wel mee, toch? Ik denk niet dat Koeman hier slaap door verliest. En zo'n gekke uitspraak is het ook niet. We hebben het hier slechts over de voorselectie, een speler die al het hele seizoen onbetwist in de basis staat bij dit PSV had best in dit lijstje mogen staan.

1 maart 2024 om 22:05

Leuke gozer die wel op 19-jarige leeftijd een tegenstander bespuugt. Wat jaartjes geleden, maar zoiets gebeurt niet per ongeluk.

1 maart 2024 om 22:14

Geertruida is toch wel een niveautje hoger dan teze.

1 maart 2024 om 22:15

Teze is toch een rechtsback waar Geertruida als RCV is geselecteerd en in nood als RB of VM kan spelen. Of kan Teze ook als CV uit de voeten en is hij op die positie beter dan Geertruida?

1 maart 2024 om 23:18

Gisteren beter, vandaag beter en morgen beter!

2 maart 2024 om 01:09

Ja dat kan die heeft hij regelmatig gespeeld! Ik vind hun nivo niet heel veel van elkaar verschillen, waar Geertruida vorig jaar beter was vind ik dat Teze dit jaar bezig is aan een sterker seizoen. Maargoed daar is de bondscoach voor. Met Dumfries en Frimpong heb je aardige concurrentie!

3 maart 2024 om 08:47

Mwah vind ik niet. Geertruida is veel veelzijdiger en heeft een hogere top. Staat ook gewoon op 8 goals ofzo dit seizoen. En je kan hem op RB, CV en zelfs DM zetten als het echt moet. Hij is op geen van die posities de beste, maar wel een capabele stand-in.

Goed dat Bosz zich uitspreekt. Misschien moet Koeman zelf een keer een wedstrijd van psv bezoeken ipv zijn broer te sturen.

1 maart 2024 om 21:11

inprincipe hoef je alleen heen voor een Lang, Veerman en Schouten. Een Teze zal zeker geen verkeerde RB zijn, maar je heb al een Denzel en Frimpong..

1 maart 2024 om 21:11

Precies. Toen PSV bij Ajax in de JC ArenA kwam voetballen vond Koeman het belangrijker om enkel naar Aké te kijken bij City. Logica van een pond worst. Sowieso ook die trip naar de woestijn voor z'n vriendje Wijnaldum sloeg ook nergens op.

1 maart 2024 om 21:15

Ake zat op de bank en is toch al een zekerheidje. Kwam waarschijnlijk gewoon kijken hoe Flekken het doet als hij 3 ballen per minuut te verwerken krijgt.

1 maart 2024 om 21:20

Alsof Koeman de Nederlandse spelers in Nederland niet vaak genoeg ziet spelen

1 maart 2024 om 21:37

Hij ging speciaal kijken bij Flekken. Lijkt mij belangrijk genoeg gezien de keepers discussie

2 maart 2024 om 08:14

Een statement maken en er zo naast zitten. Hij was daar voor Flekken.

1 maart 2024 om 21:13

Teze is toch niet nodig als je Frimpong, Dumfries en Geertruida hebt? Tegen die tijd is Timber er mogelijk ook.

1 maart 2024 om 21:19

Bosz moet zich helemaal niet bemoeien met de bondscoach

1 maart 2024 om 21:29

Tuurlijk wel. Bosz ziet hem dagelijks spelen. Juist heel goed dat hij zich uitspreekt.

1 maart 2024 om 21:37

En ziet Bosz Geertruida, Dumfries en Frimpong ook dagelijks trainen?
En weet Bosz waar Koeman naar kijkt?

Zou ook wat zijn als al die trainers in de media hun zegje gingen doen over de bondscoach. Benieuwd hoe Bosz dat zelf vindt als hij straks bondscoach is.

1 maart 2024 om 21:40

Er word een vraag aan hem gesteld waar hij antwoord op geeft. Het gaat om een speler die hij dagelijks ziet spelen. Dus juist goed dat hij zich over Teze uitspreekt en niet over Geertruida en Frimpong.

1 maart 2024 om 22:16

Iddz mag Bosz lekker zelf bondscoach worden, graag zelfs

2 maart 2024 om 08:16

Door zich over teze uit te spreken spreekt die zich indirect ook over zijn concurrenten uit

Teze lijkt me ideaal als 2e rechtercentrale verdediger in een 5 mans defensie. De Vrij heeft vorige interlands aangetoond de beste te zijn voor die plek. Maar daarachter is J. Timber nog niet fit. De Ligt heeft zelf aangegeven die plek niet te beheersen. En op het moment is Teze meer in vorm dan Geertruida. Enige andere goede optie is in mijn optiek Veltman

1 maart 2024 om 21:14

Veltman? Jouw gedachten zijn echt botman!

1 maart 2024 om 21:56

Teze is helemaal niet meer in vorm dan Geertruida. Geertruida heeft anderhalf maand een dipje gehad voor de winterstop,maar is sinds de winter gewoon weer in topvorm en gewoon veel en veel beter dan Teze

1 maart 2024 om 22:35

Teze heeft absoluut niet het noodzakelijke niveau. Dit is ook plek waar PSV zich miet gaan versterken.

2 maart 2024 om 05:49

Je hebt ook nog Van de Ven he.. Dus De Vrij, vd Ven, De Ligt, Van Dijk, Ake en dan nog evt Timber. En als daar plek vrij komt heb je het over Geertruida en Teze, waarbij Geertruida voetballend normaal gesproken beter is.

2 maart 2024 om 07:26

Teze is helemaal niet in betere vorm dan Geertruida die minimaal 2 klasse beter is. Mensen zeggen echt alles hierzo..

Wie heeft er nog vertrouwen in Koeman?? Wijnaldum er bij. Roep van Basten ook maar op....

1 maart 2024 om 21:24

Alleen Wijnaldum is bijzonder, maar de rest van zijn selectie is vrij logisch.

3 maart 2024 om 16:30

Onder Koeman komt Oranje niet verder. Snel vervangen.

Teze komt gewoon tekort voor het Nederlands elftal, dat heeft Koeman goed gezien

Tsja voor de RB positie zijn Dumfries en Frimpong natuurlijk een stuk beter. Ook Geertruida vind ik beter en completer dan Teze.

Voor de RCV positie is hetzelfde geval met de Vrij, Geertruida en dalijk ook Timber eventueel.

Ik hoop wel dat we ook nog een reactie krijgen van Schip die niet snapt waarom Rensch niet is opgeroepen. En dan Wijnaldum boven Taylor, die Koeman snapt er niks van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren