Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz: ‘Ajax mag zijn handen dichtknijpen dat hij heeft verlengd’

Laatste update:

Peter Bosz blikt in een interview met HELDEN nogmaals terug op zijn, voor de buitenwereld onverwachtse, vertrek bij Ajax. Een conflict binnen de trainersstaf van de Amsterdamse club was de belangrijkste reden voor de breuk. Daar doet de nu trainer van Olympique Lyon niet moeilijk over, al heeft hij het liever over andere onderwerpen. “Moeten we die oude koeien uit de sloot halen? Natuurlijk vond ik het erg”, vertelt Bosz in gesprek met het tijdschrift. “Er stond bij Ajax een nieuw elftal waarin enorm veel potentie zat. Dan ga je niet weg omdat je het sportief niet meer ziet zitten.”

Het boterde niet tussen enerzijds Bosz en Hendrie Krüzen en aan de andere kant assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo l’Ami en hersteltrainer Björn Rekelhof. Sinds de winterstop van 2016/17 was er nauwelijks meer sprake van enige communicatie tussen de partijen en ontstond zodoende een onwerkbare situatie. “Het is dat jij erover begint, want ik zie Ajax als een afgesloten hoofdstuk waarop ik niet meer hoef terug te komen. Al vrij snel stonden Hendrie en ik aan de ene en de andere vier stafleden aan de andere kant. Zo ontstond er een sfeer die vreselijk veel energie kostte.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar was na afloop van het seizoen, waarin Feyenoord de landstitel won en Manchester United in de Europa League-finale een maatje te groot bleek, niet bereid om de door Bosz geëiste verandering in de staf aan te brengen. Hij kreeg ook nog eens te horen dat hij geen prijs had gewonnen. Uiteindelijk ging hij, na een dienstverband van slechts een jaar, in op de avances van Borussia Dortmund. “Nogmaals, ik beantwoord jouw vragen, maar ik kijk liever vooruit dan achterom.”

“Overigens is de relatie met Marc Overmars na mijn plotselinge vertrek bij Ajax wel heel goed gebleven, onze vrouwen zijn ook nog altijd heel goede vriendinnen.” Hij looft de rol van de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club. “Ik denk dat Ajax zijn handen mag dichtknijpen dat Marc Overmars zijn contract heeft verlengd. Het loslaten van het salarisplafond is ook een heel goede zet geweest. In mijn tijd was het maximum een miljoen. Ik heb geen idee wat spelers bij Olympique Lyon verdienen, maar ik denk dat ze op dit moment niet meer verdienen dan bij Ajax.”

Bosz ziet hoe Ajax aan de hand van Erik ten Hag successen boekt. “Marcel Keizer kreeg de tijd niet, Erik wel. Hij had het, net als ik, in het begin ook even moeilijk. Je ziet dat Ajax herkenbaar speelt en weer heel natuurlijk jonge spelers inpast. Daarin zie je echt de hand van de trainer.” Bij Ajax bewees Bosz met jonge spelers aantrekkelijk te kunnen spelen en bovendien goede resultaten te kunnen halen.

Ajax moest de landstitel echter met een punt verschil aan Feyenoord laten en verloor de finale van de Europa League tegen Manchester United (0-2). Daarin speelden de Amsterdammers met het jongste elftal ooit (22 jaar en 282 dagen) in een Europese eindstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, destijds was het zonde en natuurlijk een betere beslissing om voor Bosz te gaan ipv (toen al bekende) stoorzender Bergkamp. Achteraf gezien weet je nooit hoe het anders was verlopen rondom Ten Hag en heeft Ten Hag als coach nog net wat meer kwaliteiten dan Bosz denk ik. Ajax is er uiteindelijk, na dat roerige halfjaar in ieder geval niet minder op geworden.

11 januari 2022 om 08:54

Denk dat Ten Hag vooral wat realistischer is en ondanks dat hij aanvallend voetbal speelt, vooral zijn verdediging toch goed voor elkaar lijkt te hebben. Bij Bosz had ik altijd het gevoel dat je elk moment een tegendoelpunt kon krijgen. Het hele naïeve lijkt er wel af, maar denk wel dat dat het grootste verschil is.
Wanneer je kijkt naar een ander groot verschil (salarisplafond) had ik nog weleens willen zien wat Bos kon met nog die paar grote, met name ervaren, versterkingen die Ten Hag nu wel heeft gekregen

11 januari 2022 om 09:11

Ten Hag is vooral realistischer dan Bosz. Bosz wil ten alle tijden niet afstappen van dat aanvallende. Het lijkt erop alsof hij daarmee goodwill wil kweken o.i.d.

11 januari 2022 om 10:34

Achteraf bedenken hoe het had kunnen lopen is één grote "wat als?" en daar komt zelden een zinnig antwoord op. Bekijk het andersom: als het niet zo was gelopen, dan had Ajax niet gestaan waar het nu staat en dat is een zegen op zich. Tenminste, ik vind dat we ons met Van der Sar, Overmars en Ten Hag in de handen mogen knijpen en ik heb het vertrouwen dat deze ploeg dit jaar weer kampioen wordt en Europees iets kan neerzetten na een al fantastisch verlopen poulefase.

11 januari 2022 om 11:58

He? Ik ben toch juist niet in wat als aan het denken en zeg toch juist dat je nooit weet hoe het anders was gelopen? Je zegt precies hetzelfde als ik

11 januari 2022 om 12:34

Ja ach, een instemmende reactie zo nu en dan is ook wel lekker toch?

Hoeveel interviewers zijn wel niet vol goede hoop naar Leverkussen of Lyon gegaan voor een sappig interview met Bosz over zijn vertrek bij Ajax. Telkens weer met als resultaat een nog-niet-half zo sappig verhaal over iets anders.

Als Ten Hag ooit een keer weg gaat hoop ik dat ze Bozs halen.
Zou trouwens niet weten wie je anders moet halen.

11 januari 2022 om 08:54

Hopelijk kan Johnny Heitinga zich goed ontwikkelen bij Jong Ajax, zou het mooi vinden om hem ooit Ajax 1 te zien leiden.
Of dat realistische is geen idee van de week een leuke documentaire gezien over Heitinga als trainer,dat zag er toch wel veelbelovend uit.

11 januari 2022 om 08:57

Was ook wel verrast. Kwam tijdens voetbalcarrière op mij over als (gechargeerd gezegd) een wat domme kracht en ben wel verrast dat hij het nu als trainer op pakt. Denk wel dat het goed is dat hij nu wat meters maakt in de KKD, dus laat Ten Hag nog maar een jaartje of twee blijven haha

11 januari 2022 om 08:58

@burwatti vindt jij Heitinga goed genoeg om trainer te worden van het eerste??
Ik weer het niet.

11 januari 2022 om 09:10

Jong Ajax doet het dit jaar goed, terwijl ik wel vind dat de KKD dit jaar van een matig niveau is. Maar toen Heitinga bij een wedstrijd van O18 tegen (volgens mij Feyenoord) iedereen met een stadionverbod uitgenodigd had had ik wel het gevoel dat deze man nog dommer was dan dat ik dacht. Op dit moment maakt hij op mij een betere indruk. Hoewel ik zijn uitstraling niet echt positief vind, maar bij Ten Hag is die niet echt veel beter.

11 januari 2022 om 09:14

Heb een paar jaar terug best wat wedstrijden van de -19 gekeken bij Ajax met Heitinga als coach. Moet eerlijk bekennen dat ik hem nooit op een tactische aanwijzing heb kunnen betrappen. Het bleef voornamelijk bij leuzen als ‘blijf voetballen’, ‘ga ervoor’ en ‘ik wil meer zien’. Hoe ze dat dan moesten doen liet hij in het midden, ook bij een achterstand nooit een tactische twist.

11 januari 2022 om 09:22

Momenteel nog niet, hij moet zeker nog wat vlieguren maken als hoofdtrainer, en hij zal zich inderdaad vooral op het technische vlak nog moeten verbeteren.
Hopelijk kan hij wat opsteken van Ten Hag en zijn assistenten, je ziet wel dat hij er nu voor leeft en ook gretig is om zelf te leren.

11 januari 2022 om 09:24

Daar kan je je nog zeker in ontwikkelen, we moeten niet vergeten dat hij (zeker toen) nog echt in de baby luiers van het trainerschap zit.

heb nu helaas al een tijd geen wedstrijd van Jong Ajax kunnen bezoeken, dus ik heb geen idee hoe hij het nu langs de lijn doet.(buiten wat je af en toe op tv voorbij ziet flitsen)

11 januari 2022 om 18:20

Slot. Heeft het goed gedaan met AZ en doet het zeer goed met Feijenoord. Speelt aanvallend voetbal. Vind ik de beste optie. Even los van het sentiment.

Jammer dat Bosz op deze manier is weten vertrekken. Geloof echt wel in zijn kwaliteiten als trainer. Soms iets te aanvallend maar wel vaak spectaculair. Zoals hij zelf aangeeft heeft ten Hag ook veel tijd gekregen om een elftal naar zijn hand te zetten. Ik juich dat van harte toe. Niet te snel afscheid nemen van een trainer en je ziet waar het je kan brengen. Laatst docu gezien of Man United, daar zag je ook goed dat vertrouwen alles is voor een trainer. Ferguson heeft daar de eerste paar jaar weinig tot niets gewonnen.
Denk als United nog steeds zo denken ze ene stuk verder waren geweest dan nu het geval is. Nieuwe trainer is toch voor iedereen wennen. Ben erg blij met ten Hag. Mag van mij nog tien jaar trainer blijven bij Ajax.

Ach toen was het voetbal van Bosz leuk om
Naar te kijken, naar 5jaar beton voetbal onder de boer, maar ik denk dat dat kamikaze voetbal van bosz. Op de langere termijn toch gaat ergeren zeker als er daardoor vaak verloren gaat worden, van daar dat ik liever iemand anders zie komen als ten hag weggaat

11 januari 2022 om 13:40

Zijn elftal was destijds gemankeerd bij Ajax, hij had geen goeie linksback en om een prijs te kunnen pakken moet je wel een compleet elftal hebben. Younes die passeerde wel maar afwerken deed die zelden. Peter Bosz is echt een trainer die wel in de top 20 hoort van de wereld. Ik zou hem echt graag in Oranje willen zien na deze WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren