Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peruvianen gewaarschuwd voor aardbeving na doelpunt van Farfán

Laatste update:

Peru schudde woensdagnacht op zijn grondvesten. Het Zuid-Amerikaanse land plaatste zich als 32ste en laatste deelnemer voor het WK, na een 2-0 zege op Nieuw-Zeeland. Jefferson Farfán opende de score in Lima en bracht daarmee een ongekende eruptie van vreugde teweeg.

De Spaanse versie van de Earthquake Network app, een app die via telefoons van gebruikers trillingen ontdekt, stuurde vrijwel direct na het openingsdoelpunt zelfs een waarschuwing voor een aardbeving naar zijn gebruikers. Het werd al gauw duidelijk wat de echte reden voor de melding was. "Er is geen aardbeving in Lima. De vreugde van de Peruvianen heeft de app geactiveerd, zo lijkt het", aldus Sismologia Chile, een bedrijf gelinkt aan de app.

In de heenwedstrijd had Peru met 0-0 gelijkgespeeld, waardoor men in de returnwedstrijd moest winnen. Farfán scoorde in de 28ste minuut en verdediger Christian Ramos bepaalde in de tweede helft de eindstand. Bij Peru deed ook Feyenoorder Renato Tapia mee; de stond als verdedigende middenvelder negentig minuten op het veld. Het is voor Peru de eerste keer sinds 1982 dat het land weer deelneemt aan een mondiale eindronde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jefferson Farfan Augustin Guadalope wat een held, met als hoogtepunt z’n goal tegen Milan ( Dida).

16 november 2017 om 09:05

Oh dat ben ik helemaal met je eens. Wat mij van het EK van vorig jaar zal bijblijven zijn de fans van Ijsland en Will Griggs, en niet bijvoorbeeld de finale want zo denderend was die niet.

16 november 2017 om 09:11

Let vooral op Nigeria op aanstaand wk, ze hebben best veel goede talenten dus ik denk dat ook zij hoge ogen (kunnen) gooien.

16 november 2017 om 09:24

Ik weet nog, op het laatste WK s'avonds laat kijken naar Zuid-Korea-Algerije en tegen mezelf zeggen "wat een héérlijke wedstrijd!"

16 november 2017 om 10:05

Algerije vs Duitsland dat was pas een wedstrijd! Algerije was zo dichtbij! Was echt een leuke wedstrijd en kan me de keeper van Algerije nog herinneren M'Bohli die geweldig keepte. Ja dat zijn leuke wedstrijden.

16 november 2017 om 10:05

Speelde wij het afbraakspelletje maar net zo goed als Portugal. Misschien had Iniesta niet gescoord in de 117e minuut en hoefde Cilessen niet opeens zijn allerbeste penalty shootout ooit te keepen. Wat ik probeer te zeggen is: ondanks alle afkeer en kritiek boeit het die Portugezen geen reet en hebben zij een EK op hun naam staan. En verder komt het voorbeeldje van Portugal altijd terug op dit forum, omdat ze ons jarenlang overmeesteren in alle wedstrijden. Ik geniet van het Portugese, tactische aspect. Kunnen wij nog niet een paar trainers op stage sturen naar de Portugese bond?

16 november 2017 om 10:37

Eens Peru heeft ook gewoon een leuk elftal. Zouden wel eens kunnen verrassen.

Kan iemand mij uitleggen waarom Peru in pot 2 is geplaatst? Gaat dat om ranking of om andere criteria?

16 november 2017 om 10:26

Fifa ranking.

Eindelijk weer op een WK naar 36 jaar. Toen ik in januari uit Perú vertrok stonden ze troosteloos 8e en leek het er absoluut niet op dat ze zouden gaan. Nu staan ze gewoon op het WK!
Het land is in extase en vandaag is een nationale vrije dag. Wat mooi om te zien. Echte passie.
Het is ze gegund!

Kom op zuid Amerikaanse land laat zien wat jullie kunnen.
Ik hoop finale Brazilië x Argentinië
Kom op Brazilië

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren