Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez stelt Ajax voor om basisspeler uit droomelftal van 2018/19 terug te halen

Laatste update:

Ajax formeerde in het gewonnen uitduel met NEC (1-2) zondag een piepjong elftal. De 22-jarige Diant Ramaj was na Steven Berghuis (31) en Steven Bergwijn (26) de oudste Ajacied die aan de aftrap verscheen. En dus ontbeert het Ajax aan ervaring, is de algemene conclusie. Kenneth Perez komt derhalve bij Dit was het Weekend met een opvallende suggestie: Lasse Schöne terughalen naar Amsterdam.

"Bergwijn en Berghuis zijn de oudjes van ons team, eigenlijk", grapt Brobbey na afloop voor de camera van ESPN. Zelf hoort de aanvaller met zijn 21 jaar ook bij het oudere deel van de jonge selectie. "Ik ook al bijna? Nee hoor, dat niet. Ik blijf nog jong", lacht hij.

Ook Berghuis erkent dat het Ajax aan ervaring ontbreekt. "We missen wel ervaring, leiderschap en bepaalde mentale kwaliteiten om wedstrijden als tegen Marseille (4-3 verlies, red.) over de streep te trekken. Wat dat betreft is het bij ons niet heel handig ingericht", lacht de reserve-aanvoerder.

"Die balans is een beetje scheef", wijst ook John van 't Schip op de mix tussen jonge spelers en routiniers. "Daar moeten we misschien in de winterstop wat aan gaan doen, maar als dat niet kan moeten we het hiermee doen", doelt de trainer op de transferperiode.

Schöne
Na het bekijken van de interviews van de Ajacieden en de oefenmeester doet Perez een opvallende suggestie. "Lasse Schöne (37, red.) terughalen? Of is dat een brug te ver?"

"Ze zoeken wel een 6", vult tafelgenoot Kees Kwakman aan. "Dat is denk een brug te ver, ook qua leeftijd", antwoordt presentator Milan van Dongen. "Die heeft het bij NEC ook al vrij lastig."

"Ik hoorde dat Kees Luijckx met Marten de Roon kwam, maar dat moeten we ook nog maar zien de komende transferperiode. En dat moet hij zelf ook maar willen", concludeert het panel.

Schöne kende zijn hoogtijdagen in de Nederlandse hoofdstad. De Deen was basisspeler bij de ongelofelijk succesvolle Amsterdammers in het seizoen 2018/19, toen Ajax op het nippertje in de halve finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schone is ondertussen echt veel te oud. Heeft al moeite om het bij NEC te belopen, laat staan bij Ajax. Mooi voor het sentiment en zal na zijn spelerscarriere vast terug kunnen keren, maar als speler zal dat niet meer gebeuren. Was toen hij naar Italië vertrok eigenlijk al te oud, had niet verwacht dat hij op z'n 37e nog aan het voetballen zou zijn.

Ramaj was vasr de oudste op die twee andere na, niet de jongste.
Bizar trouwens, zo'n jong elftal.

Schone terughalen? Af en toe is die Perez echt niet te begrijpen. Dan kan je net zo goed Shinji Ono terug naar Nederland halen.

3 december 2023 om 22:30

Dat gaat niet meer. Die is net gestopt

4 december 2023 om 11:47

Misschien kunnen we Sjakie Swart polsen.

Niet nu, veel te laat. Je had hem in 2020 terug moeten halen toen ie op een dood spoor zat in Italië. Dat had iets moois kunnen zijn, Blind, Schone en Tadic allemaal in de as van je elftal voor meerdere jaren.

Ik denk dat Perez dit niet serieus bedoelde ? Ajax heeft op het middenveld een aanjager nodig , de spelers die ze nu hebben missen dit.

4 december 2023 om 09:41

Los van een aanjager hebben ze uiteraard weel ervaring nodig die de jonge spelers bij de hand nemen. Maar dit was vanaf het begin van de competitie al bekend. Je hebt met Akpom en Branco wel 2 oudere spelers gehaald, maar dit zijn beide geen spelers die (langer) op een hoog niveau gespeeld hebben.

Als ajax ervaring wil op een minder goed bezette plek, dan hebben ze voldoende opties lijkt me. JvhS als rechtsbuiten lijkt .e dan een goede optie. Bogarde terughalen als links back. Wellicht wil Edgar Davids zijn positie bij de kmvb wel voor een half jaar neerleggen, of anders Nigel de Jong.

Schöne terughalen? Ja, als (jeugd)trainer.

Paniek in Nijmegen! De bank is zelden zo 'schön' geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren