Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Mensen schrokken, Koeman zegt gewoon dat hij er niet veel van kan’

Laatste update:

Kenneth Perez onthult dat in zijn vaderland Denemarken met verbazing werd geluisterd naar de uitspraken van Ronald Koeman over Brian Brobbey. De bondscoach van Oranje zei aan het begin van de interlandperiode dat de spits van Ajax uit nood was opgeroepen. "Ik was een week in Denemarken en daar schrokken ze echt van die uitspraken", zegt Perez in Voetbalpraat op ESPN.

"We hebben niet heel veel keus", zei Koeman tien dagen geleden op de persconferentie over Brobbey. "In dat opzicht hebben we misschien een probleem, alleen binnen deze selectie kan een aantal jongens daar prima spelen. De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we er niet heel veel mogelijkheden hebben. Je selecteert iemand die niet speelt, maar die wel een toekomst heeft. Wij hebben ook de jongens in Frankrijk gevolgd, maar ik heb de keuze voor Brobbey gemaakt omdat ik hem tien dagen wil zien. Ik denk nog steeds dat hij uiteindelijk beter wordt."

Perez komt daar nu op terug. "Koeman had iets gezegd van: 'Ik heb Brobbey maar geselecteerd, want ik heb eigenlijk niemand anders.' Ik merkte in Denemarken het verschil tussen hoe direct Nederlanders en hoe direct Denen kunnen zijn. Mensen daar schrokken echt: 'Wauw, hij zegt gewoon dat hij er niets van kan. Dat kun je toch niet zeggen over een speler?' Terwijl ik denk: tja, Koeman zegt gewoon hoe het zit. Hij moet een wisselspeler selecteren, omdat de spoeling zo dun is. Daarom paste ik misschien niet in Denemarken, ik ben heel Nederlands geworden", knipoogt Perez.

Door de eerdere uitlatingen van Koeman kwam het niet als een grote verrassing dat Brobbey zowel tegen Frankrijk (4-0 verlies) als tegen Gibraltar (3-0 winst) geen speeltijd kreeg. Kees Kwakman, die eveneens aanschoof bij Voetbalpraat, had Brobbey in de laatste wedstrijd toch graag aan het werk gezien. "Matthijs de Ligt ging eruit en toen bracht hij Tyrell Malacia", aldus Kwakman, die die wissel te behoudend vond. "Je staat met 2-0 voor tegen tien Gibraltarezen, dan had je Brobbey er ook nog bij kunnen zetten. Dan win je misschien met 6-0."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had Brobbey tegen Gibraltar ook laten spelen. Maar van de andere kant, je kunt een speler die er bij Ajax met de pet naar gooit ook niet belonen met speeltijd in Oranje. Dan wordt het sowieso nooit meer wat met hem.

29 maart 2023 om 01:30

Wordt sowieso niks als je op zijn leeftijd niet eens een wedstrijd vol kan maken

29 maart 2023 om 07:03

Het is wel armoede inderdaad . Het trieste is alleen dat hij nog beter is dan de eerste spits Weghorst. .

29 maart 2023 om 09:23

Wat is de reden eigenlijk? Na al die jaren nog steeds geen volledige wedstrijd.

29 maart 2023 om 10:47

Dat is inderdaad erg treurig. Enerzijds een jonge speler met het lichaam van een kooivechter die op zijn 21ste al niet meer de woede voelt om zich bij een topclub als Ajax in de basis te spelen. Anderzijds een theatrale drol die niet kan geloven dat hij bij Manchester United onder contract staat, terwijl hij in Oranje nog geen kans weet te creeren tegen Gibraltar en zich moeiteloos laat kaltstellen door de lokale dakdekker daar.

Ik vind dat met name sneu voor een speler als Thijs Dallinga. Wanneer je armoede voorin groot is kun je je daarbij neerleggen, maar je kunt ook vernieuwen. En Dallinga gaat dit leven evenmin de Ballon d'or ophalen natuurlijk, maar als je vergelijkbare statistieken met het verschil dat je wel basisspeler bent en n.b. in een van de vijf grote competities speelt en scoort verdien je meer dan een lullig reserveplekje bij Jong Oranje.

Maar Koeman heeft niet het vermogen om werkelijk te vernieuwen. Zijn houding laat ook 'my way or the highway' zien en helaas zijn zijn uitgangspunten vaak gericht op terughoudend voetbal en conservatisme. Bovendien heb je tegenwoordig bij voorkeur control freaks aan het roer van je team, perfectionisten die niets aan het toeval overlaten en overal van op de hoogte zijn en willen zijn. Van Gaal was uit ons trainersverleden een zeldzaamheid natuurlijk en met Ten Hag en Slot hebben twee toptrainers van hetzelfde slag in het verschiet liggen. Met dat soort obsessief vakmanschap kan Koeman zich eigenlijk niet meten. Zoals Frank de Boer een extra frons in zijn voorhoofd kreeg door zijn worsteling met de uitspraak van Gakpo - 'gapko' volgens hem, weet Koeman niet eens dat 'brubbey' Brobbey heet en weigert men het hem te vertellen. Kun je zeggen, waar maak je je druk om. Maar het verschil zit hem echt in de details als je het mij vraagt, hoe ogenschijnlijk onbelangrijk ook.

29 maart 2023 om 11:47

Des te merkwaardiger dat Ajax hem afgelopen zomer heeft terug gekocht, met de kennis dat deze jongen geen hele wedstrijd kan spelen,
Zie hem nu maar eens kwijt raken.

29 maart 2023 om 14:12

Spot-on!

Brobbey moet eens gaan zorgen dat hij na 20 minuten voetballen niet hijgend als een paard over het veld loopt.

29 maart 2023 om 01:35

Hij zweet gewoon snel. De man heeft echt stappen gemaakt dit seizoen, het enige is dat hij te veel te snel met zn krachten smijt. Doseren en geleidelijk over de gehele wedstrijd en niet elke actie op 120% in gaan.

29 maart 2023 om 08:09

Dat zou het kunnen zijn echter denk ik eerder dat hij duels nu aangaat op 80% maar het voor hem 120% aanvoelt. Dat is te verhelpen maar het jan ook andere oorzaken hebben, zowel fysiek als mentaal, waardoor hij dus niet de 90 min kan voetballen.

29 maart 2023 om 11:23

Die Ajacieden hebben ook voor alles een reden he, “Hij zweet gewoon snel” haha

29 maart 2023 om 11:54

Ik zweet met sporten ook snel, maar ga dan ook niet ineens minder presteren (welliswaar heel ander niveau). Die gast is hartstikke jong, na een aantal jaar, ik zou zo denken dat een paar wedstrijden genoeg moet zijn, moet je echt wel beter kunnen doseren. Met alle respect, maar tegen de simpelste clubs moet je makkelijk 90 minuten kunnen spelen

Ach, die Koeman heeft het allemaal zo goed gedaan.
Heeft teveel naar Schreuder gekeken.
Van Basten was een pannenkoek, Koeman een half poffertje.
Twee wedstrijden en beide geklungel van de bovenste plank. Visieloos voetbal, wat op geen enkel moment werd bijgestuurd. Ook niet van de zijkant. Dan kun je wel afgeven op een Taylor, maar de zogenaamde vedetten doen helemaal niets goed.

29 maart 2023 om 07:54

Iedereen heeft kunnen zien dat het niet best was en de trainer heeft daar natuurlijk een zekere verantwoordelijkheid voor, maar de selectie ontbeert ook gewoon kwaliteit en vorm. Bovendien speelde er ook nogal wat. Het is veel te makkelijk om alles op Koeman af te schuiven. Het gaat wel wat schelen als Frenkie terug is en de weinige creatieve spelers die we hebben meer ritme/vorm krijgen. Verder zijn de positie van aanvallende middenvelder en spits gewoon erg zwak bezet, niet de minst belangrijke plekken voor goed voetbal. Het zegt een hoop dat voor die posities bankzitters van Ajax zijn geselecteerd.

29 maart 2023 om 09:28

Feit is wel dat Koeman ook mede schuldig is aan het ontbreken van kwaliteit in je selectie. Hoe kan je nou geen Frimpong of Schouten oproepen. Er wordt blijkbaar voornamelijk gekeken naar de Eredivisie. En als je het dan moet doen met de selectie die je hebt opgeroepen, zet dan ten minste de juiste spelers op de juiste plek. Maar nee: Koeman zet bijvoorbeeld tegen Gibraltar twee middenvelders op de vleugels en een spits(die ook niet bekend staat om zijn spelverdeling) op het middenveld. Daarbij is het ook gewoon stuitend om te zien wat voor voorkeursrol Wijnaldum krijgt. Uit de beiden wedstrijden valt gewoon te zien dat hij echt klaar is. Tuurlijk zou het schelen als Frenkie terug was, maar dan zijn we er nog lang niet. Ik hoop dat Koeman op een of andere manier het licht gaan zien, maar ik vrees dat we het nog een tijdje moeten doen met spelers als Wijnaldum en Dumfries in plaats van Schouten en Frimpong.

29 maart 2023 om 11:47

Voorop gesteld, ik had ook Frimpong en Schouten (en van den Boomen) meegenomen, maar zijn dat dan de spelers die het verschil gaan maken? Tuurlijk niet, dat zijn reserves. En dat Wijnaldum wat krediet heeft bij Koeman snap ik nog wel, en bovendien zijn er weinig alternatieven op die positie, wat wel blijkt uit de selectie van Klaassen en Taylor. Ik had hem waarschijnlijk ook geselecteerd. Ik had hem alleen niet gelijk in de basis gezet.

29 maart 2023 om 14:20

@weef:

Het gaat er ook deels om dat je nu al drie van deze jongens noemt. Zouden zij het verschil direct maken? Nee, waarschijnlijk niet (op Frimpong na dan overigens denk ik) Je bent echter net bondscoach en het oproepen van zulke jongens geeft wel een ontzettend belangrijk signaal af; namelijk dat iedereen op nul begint bij een nieuwe bondscoach (vorm is doorslaggevend zoals Van Gaal dat zei). Dat hele signaal heeft hij nu al verkloot.

Nagenoeg alle mensen die de Bundesliga volgen/analyseren zeggen dat Frimpong één van de beste backs van de competitie is, hij is nog jong met potentie tot de wereldtop (het zijn niet de minste clubs die interesse in hem hebben!) en hij wil naar Oranje. Dan roep je hem niet op omdat hij 'verdedigend niet sterk genoeg is'. Dat is echt een kulargument als je vervolgens wel Dumfries meeneemt. Het is een stuk langer geleden dat die in een 4-3-3 speelde dan Frimpong (leverkusen speelt nog wel eens 4-3-3) en daarnaast ook verdedigend niet bijzonder sterk is omdat hij 80 procent van de tijd weg is. Volgende argument is dat je aan de linkerkant twee verdedigend sterke, maar aanvallend minder aanwezige backs hebt met Aké en Malacia waardoor je de aanvallende impulsen van Frimpong geweldig kan opvangen door het spel wat te laten kantelen. Volgende argument is dat je geen enkele rechtsbuiten in je selectie hebt (berghuis speelt daar op clubniveau al twee jaar niet meer, dus dat is geen echte) waardoor je toch met een naar binnen trekkende verkapte 10/spits op rechtsbuiten gaat spelen (simons of Berghuis of Malen). Dan heb je daar toch juist een aanvallende back achter nodig die er overheen kan gaan en dan heb je verdomme een rechtsback in je voorselectie die dit seizoen misschien wel top-5 ter wereld is op zijn positie. Koeman heeft er niet langer dan drie minuten over nagedacht om Frimpong wel of niet te selecteren, dat kan ik me gewoon niet voorstellen en dat is een uitermate vreemd als je bondscoach bent; zeker als je vervolgens bedacht hebt om Jurriën Timber als rechtsback mee te nemen, een positie waar hij nog nooit (goed) gespeeld heeft.

Als Frimpong nu eindelijk mag gaan debuteren over een tijdje kan die jongen het alleen nog maar fout doen en dat had echt makkelijk voorkomen kunnen worden, als hij al tot een debuut komt.

29 maart 2023 om 13:51

Zoals Taylor speelde was gewoon te gênant voor woorden. Hij verdient alle kritiek daarvoor. Vooral als hij zogenaamd een oranje-speler is

Misschien moet de KNVB maar een keer over de grens kijken voor een trainer. Altijd maar de huis, tuin en keuken trainers. Niemand wordt beter van een Blind of Boer. Koeman faalt ook overal de laatste jaren. Zijn visie is 443 en thats it. Als ik gisteren onze zuiderburen zag voetballen poohhh..... Nieuwe trainer, frisse wind.

29 maart 2023 om 07:37

Koeman deed het in zijn vorige periode bij oranje gewoon goed. Bij Barcelona had hij geen kans, mocht niks uitgeven en die club was inmiddels een slangenkuil. Dus onzinnige om te zeggen dat hij overal faalde de laatste jaren.
Wel hoop ik dat hij nu wakker is en gaat doorselecteren

29 maart 2023 om 08:13

4-4-3 moet wel lukken om de meeste wedstrijden te winnen.

29 maart 2023 om 10:13

Ja ik snap ook niet zo goed waarom heel Nederland in de vlekken schiet bij de gedachte aan een buitenlandse trainer. Je ziet het in de Eredivisie ook al dat een buitenlandse trainer bij de publieke opinie/media bij voorbaat 2-0 achterstaat en er constant gewezen wordt op zijn nationaliteit. Een buitenlandse bondscoach zou helemaal geen slecht idee zijn wat mij betreft. Niet omdat je dan opeens een garantie hebt op resultaten of prijzen maar simpelweg omdat we al jarenlang in ons beperkte Nederlandse potje graaien en je dan telkens bij dezelfde namen uitkomt. Een externe kijk levert wellicht ook wat andere keuzes op ipv alle veilige spelers uit de Eredivisie halen en de Ligue 1 bijvoorbeeld structureel negeren.

Ik vond dat ook een rare uitspraak van Koeman. En dat in combinatie met hem Brubby noemen. Niet echt netjes.

29 maart 2023 om 07:19

Vandaar dat de Denen zo aansloegen, die dachten dat hij het over Brøndby had

Vorm van interpretatie. Voor Perez komt het over als hij kan er niks van. Voor mij als hij is eigenlijk nog niet goed genoeg maar er is niemand beter. Dat laatste vind ik een positievere insteek. Een aantal van de pers en hier op socialmedia zijn weer bezig om Koeman helemaal af te schrijven. Zo jammer als je het mij vraagt. Tuurlijk was Frankrijk en Gibraltar niet goed maar om te zeggen Koeman moet alweer weg gaat mij ook weer wat te ver.

Koeman diskwalificeert zich gewoon door spelers als Lang niet op te roepen, om over Frimpong nog maar te zwijgen, en in spelers als Wijnaldum en Cillessen meteen terug vertrouwen te geven.

29 maart 2023 om 07:33

Nou een speler die zijn eigen team diskwalificeert met dat ze er geen fuck van kunnen en daar ook nog eens minimaal drie keer k*** achter elkaar te roepen verdient het niet om in het NL elftal te spelen. Hoop hem daar nooit te zien.
On: Het zegt al genoeg over Brobbey dat de bondscoach feitelijk meer ziet in Dallinga dan in hem

29 maart 2023 om 07:40

Juist een Koeman, die vroeger geen makkelijke jongen was (shirtje van Duitsland als wc papier gebruiken, doodschop aan zijn broer in een wedstrijd) zou een Lang op moeten roepen. Die jongen heeft de kwaliteiten. Als trainer zou ik het juist als een uitdaging zien om die jongen te begeleiden en tot wasdom te laten komen.
Nederland mist ook wel wat karakter op dit moment

29 maart 2023 om 07:41

Of je ziet het als compliment, want deze bondscoach ziet het in Memphis, Gini, de Roon, Blind, Klaassen en Cilessen. Niet zo erg om niet in dat rijtje te horen, lijkt mij zo. En dat temperament van Lang... Wou dat sommige andere spelers bij Oranje dat hadden

29 maart 2023 om 21:05

Idd

Koeman is net zoals de selectie, niet zo goed als je denkt. Hij wist bij Barcelona ook Frenkie niet goed te gebruiken…De Ligt voor een back die aanvallend niet uitblinkt.. Brobbey met de weinig minuten die hij krijgt is bijna topscorer in Nederland.

29 maart 2023 om 08:31

Weghorst in de kleine ruimte is een drama… Klaassen op 10 was logische geweest. Gini is ook met een tegenstander als Gibraltar niet degene die het verschil maakt. Wel blij dat hij op de weg terug is. Blind was met een tegenstander van dit formaat veel logischer geweest als back. Vind Wiefer wel een goede optie voor de toekomst. Uiteindelijk zou ik graag Wiefer met Gravenberch op het middenveld willen zien.

29 maart 2023 om 09:29

Klaassen? Dan liever Berghuis

Weghorst bewijst toch wel dat speeltijd irrelevant is. Als wat hij met speeltijd in zijn benen aan kwaliteit breng als acceptabel gezien wordt om in Oranje opgesteld te worden, dan kan je net zo goed een Brobbey met minder speeltijd in de benen en maar met meer talent opstellen.

29 maart 2023 om 21:04

Weghorst was gewoon de pechvogel de tweede wedstrijd. Net als veel anderen. Beetje mee zat had het gewoon 8-0 geworden. Dit was echt niet te danken aan de tegenstander dat het maar 3-0 bleef

Als je een speler niet goed genoeg vindt, selecteer je hem gewoonweg niet. Je hebt Brobbey er bij. Tegen Gibraltar laat je een overbodige verdediger vervangen door een andere overbodige vervanger. Dit terwijl Brobbey best een half uur kan spelen in een vol strafschopgebied. Dan hoeft hij ook niet veel te lopen, maar alleen te doen wat hij bij Ajax als wisselspeler regelmatig doet, namelijk scoren. Wie is er dus verantwoordelijk voor de nog grotere fouten? Juist —- onze bondscoach. Die heeft er twee wedstrijden een puinhoop van gemaakt.

Waar is de tijd van Kluivert van Nistelrooy Makaay Hasselbaink en van Hooijdonk.

Het grote probleem van Koeman is dat hij 1 op 1 probeert door te gaan op dezelfde manier als toen hij gestopt is. Maar hij vergeet dat we inmiddels 3 jaar verder zijn en er betere alternatieven zijn.

Maar waarom kan Brobbey geen hele wedstrijd spelen. Ik snap dat niet. Heeft blessures waar hij niet van af komt? Of geen goede conditie of? Zijn er zat van zijn leeftijd die gewoon 90min volhouden. Is wel dure voetballer op deze manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren