Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez fantaseert over Ajax-speler onder Slot: ‘Dan kan er wél muziek in zitten’

Laatste update:

Kenneth Perez raakt steeds meer overtuigd van Yankuba Minteh. De analist zag Minteh in de Klassieker (6-0 winst) met twee goals zijn totaal van de laatste zeven competitiewedstrijden opvijzelen naar zes. Perez denkt echter wel dat Mintehs bloedvorm grotendeels aan Arne Slot en de structuur bij Feyenoord te danken is. “Hij mag van zoveel geluk spreken dat hij bij Feyenoord is gekomen op deze leeftijd.”

De afgelopen weken doen veel goeds voor Mintehs seizoenscijfers. Sinds het duel met Almere City op 25 februari produceerde de Newcastle United-huurling zes goals en twee assists, zijn totaal deze jaargang op negen goals en vier assists brengend. Perez wil daarom terugkomen op zijn eerdere kritiek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De analist plakte eind vorig jaar namelijk nog de stempel ‘dobbelsteenspeler’ op Minteh, die te grillig zou zijn om op te kunnen vertrouwen. Volgens de Perez is de Gambiaan ‘de dobbelsteen inmiddels voorbij’.

“Hij is een mooi voorbeeld van iemand die van zoveel geluk mag spreken dat hij op die leeftijd (19, red.) bij Feyenoord is gekomen. Dat hij Slot heeft ontmoet, en dat hij in Nederland al die dingen heeft geleerd waar wij hier prat op gaan”, aldus Perez bij Dit was het Weekend.

Perez trekt de parallel met Carlos Forbs – in zijn ogen een vergelijkbare speler – die bij Ajax niet uit de verf komt. “Als het andersom was geweest, en hij met de structuur van Feyenoord had gespeeld, hadden wij waarschijnlijk gedacht: daar zit muziek in. Hij (Minteh, red.) heeft nu veel meer, maar ik denk dat dat zo’n grote rol speelt.”

“Dit soort spelers hebben vrijheid nodig, maar ook structuur”, concludeert Perez tot slot. “Wat heb je bij Ajax? Nul structuur. En bij Feyenoord heb je heel veel structuur. Maar hij is geen dobbelsteenspeler meer. Nee.”

In principe keert Minteh komende zomer terug naar Newcastle, al sprak de vleugelspits al wel zijn welwillendheid uit langer in Rotterdam-Zuid te blijven. “Als ik de kans heb om hier te blijven, dan blijf ik natuurlijk, want het is een geweldige club”, zo sprak Minteh in maart na de zege op Heracles Almelo.

Zou Carlos Forbs bij Feyenoord wél uit de verf komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Denk ook dat Minteh een absolute wereldspeler gaat worden. Een soort Mané. Tegen Atletico uit veel hij al op alleen was het toen nog een renpaard, maar beetje bij beetje wordt hij completer. Vind hem ook uniek met zijn energie, drukzetten en bal veroveren en hoge handelingssnelheid.

8 april 2024 om 08:05

Minteh heeft echt meer dan genoeg potentie en techniek in de kleine ruimte. Soms nog wat onrustig maar, hij is nog ontzettend jong. Kan een hele interessante speler gaan worden.

Forbs vind ik technisch een beetje ondermaatst waarbij echt snelheid zijn grootste wapenfeit is. In de kleine ruimte maakt hij technisch echt teveel fouten. Is vooral leuk bij een counterploeg. Forbs had fantastisch bij een AZ kunnen passen.

8 april 2024 om 08:25

Ik weet niet op welke basis hij bij AZ zou passen. AZ is momenteel beter dan Ajax en ook daar zal hij over de bal struikelen als hij eenmaal dertig meter een loze sprint heeft gemaakt.

Ze zijn dus niet vergelijkbaar. Forbs is een ongeleid projectiel. Dat leek Minteh ook, maar Minteh is gewoon nog heel nieuw in t profvoetbal. Nog geen 2 jaar profvoetballer en toch al in de top van de Eredivisie actief. En op dagen als gisteren beter dan Antony ooit was in de Eredivisie.

Minteh is eigenlijk een enorm talent die heel laat ontdekt is. Als hij nog beter keuzes leert maken wordt hij gewoon een speler voor de top 5 Premier League. Hij heeft eigenlijk alles. Hij is snel, verdedigt geweldig mee, zet goed druk, heeft een individuele actie, een goed schot en een prima voorzet.

Geen enkel team kan zn linksback naar voren sturen als Minteh daar staat.

Forbs is gewoon wat onbeholpen. Balbehandeling is lomp, maar hij is wel snel.

8 april 2024 om 07:52

Misschien moet Ajax Forbes ook gewoon eens 10 wedstrijden laten staan en zien wat er gebeurt. Volgens mij zit daar ook echt wel talent achter. Sowieso 1 van de meest snelle buitenspelers die ik ooit gezien heb. Vond het dan ook onbegrijpelijk dat Ajax gister in die 4-4-2 begon. Tegen Bodo thuis begonnen ze ook zo en was zo’n beetje de slechtste wedstrijd van het seizoen.

8 april 2024 om 07:58

Maar Forbs komt toch ook van City af ofzo? Die gozer moet dan toch wel wat kunnen? Al koopt City veel als investering, dan zien ze er toch wat in. Maar goed, ik heb het nog niet gezien. Ajax kan dit seizoen geen vastigheden creëren, dus blijven rouleren heeft ook geen zin.

8 april 2024 om 08:19

Hij heeft in de jeugd gezeten van City. Dat zegt dus niet bijster veel. Een speler als Sandler heeft dat ook gedaan.

8 april 2024 om 08:22

Forbs stond er dit seizoen de eerste tien wedstrijden in in de basis. Hij levert niets. Hij moet net als Gaaei gewoon op huurbasis weg deze zomer en dan kijken of hij het renderen kan leren. Bepaalde dingen kan ie wel, maar er zijn genoeg spelers die kunnen rennen maar er vrijwel niets mee kunnen doen.

8 april 2024 om 08:31

Sandler doet het niet verkeerd bij NEC.

8 april 2024 om 08:32

Zeggen dat een speler wel wat moet kunnen omdat hij op z'n 15e door City is gescout is absurd. Ook bij City slaagt het grootste deel niet als profvoetballer en er is een reden dat ze bereid waren hem te verkopen.

8 april 2024 om 08:49

Bongiorno toen was het bar en boos bij Ajax. De rust was enigszins terug aan het keren en nota bene de 2e helft toen Ajax de rug rechte tegen Bodo met die goal van Berghuis’ in de blessuretijd pikte Forbs z’n goal nog mee.

8 april 2024 om 08:57

Ajax heeft geen moment de rug recht gehad tegen Bodo, elk aspect daar was 100 procent mazzel en het is het hele seizoen al bar en boos. We hebben een reeks gehad dat we tegen wat kleine teams minimale overwinningen pakte en tegen Heracles zelfs een keer uithaalde. Dat was zonder Forbs, waarom zou je hem dan ineens gaan brengen weer?

8 april 2024 om 09:10

Ik zeg niet dat Forbs “de” oplossing, maar ben er wel van overtuigd dat jullie weer beter voor de dag zouden komen in een 4-3-3 met Forbs/bergwijn op links ipv die 4-4-2. Vond verder tegen Bodo dat er wel degelijk een stijgende lijn in het spel zat en denk dat het met 4-3-3 nooit 0-2 was geworden.

8 april 2024 om 09:15

Pieter, God zegene je ziel, maar we stonden 18e met Forbs/Bergwijn op links in een 4-3-3. Ajax werd totaal van de mat gespeeld in Noorwegen en zelfs voor het grootste deel in de JC Arena. 4-4-2, 4-3-3, 5-3-2, het werkt niet als er 0 chemie zit in het elftal, 0 balans en een coach van het niveau degraderen met PEC Zwolle.

8 april 2024 om 09:28

Dank je. Hoop dat hij die van jou ook zegent lol. Muah vond het wel karakter in Noorwegen met Taylor die toen scoorde. Daarna hadden jullie door moeten pakken, maar zijn jullie t Schip in gegaan wederom met die 4-4-2 in o.a. Birmingham.

8 april 2024 om 09:33

Karakter? Taylor raakt een voorzet verkeerd en die vliegt in het doel. Ik ben een groot fan van "geluk dwing je af" in het voetbal als principe, maar hier was niks aan afgedwongen. Het was nauwelijks 4-4-2 te noemen, overigens, eerder 4-5-1 zonder echte buitenste middenvelders/vleugelspelers. Brobbey heeft er het hele seizoen aan moeten trekken voorin.

8 april 2024 om 09:41

Deels inderdaad 😉 Daar ben ik ook fan van. Oké, mja ik ben vroeger zelf vleugelspeler geweest en het is daarom de positie die me het meest boeit. Zal dan ook altijd meer genieten van een klassieke 4-3-3 dan een 5-3-2, 4-4-2 of wat dan ook. Klopt Brobbey heeft een puike prestatie geleverd. Enige lichtpuntje van gister was dat van t Schip hem niet liet invallen, want dan blijft hij fit en kan hij nog mee naar het EK misschien.

8 april 2024 om 08:02

Haha Feye_88; een kinderhand is snel gevuld hoor. Sowieso te flauw voor woorden om de buitenspeler in een redelijk draaiend team te vergelijken met de buitenspeler van een team die nota bene van een stel amateurs hebben verloren. Die 1 op 1 vergelijkingen raken dan natuurlijk kant noch wal. Of denk jij dat Minteh bij Ajax nu wel even het verschil zou maken?

8 april 2024 om 08:08

Minteh is best een frustrerende speler om naar te kijken hoor. Hij is nog behoorlijk ongepolijst. Maar hij heeft wel de potentie wat mij betreft.

De huidige Minteh zou bij Ajax zeker basisspeler zijn. Iets wat Forbs niet is (en dat is al veelzeggend). De Minteh aan t begin van het seizoen had gewoon veel tijd met Slot enz nodig.

8 april 2024 om 08:12

Is wel heel makkelijk om dat overal als argument te gebruiken. Forbs laat al een tijd lang helemaal niets zien, geen enkele vorm van dreiging als hij in het veld staat.

8 april 2024 om 08:14

Minteh zou bij Ajax meer laten zien dan de hele aanval bij elkaar (los van Brobbey).

Wat ik gisteren heb gezien bij hun was schokerend, zielig, achterhaald en schandalig. Kreeg gewoon medelijden met die ploeg. Dat hun 6e staan is een godswonder.

8 april 2024 om 08:23

Hij vindt minteh tegen het zwakste Ajax ooit ook beter dan Anthony die Dortmund over de knie legde.

8 april 2024 om 08:35

@vigo
Speelt Dortmund ook in de Eredivisie dan?

8 april 2024 om 08:47

Speelde Ajax Eredivisie waardig dan?

De ondergrens bij Ajax, die het gister aantikte, is amateurniveau (zie Hercules).

8 april 2024 om 08:55

@kingb

Ze staan 5e in de Eredivisie.

8 april 2024 om 09:52

Speelde ze gister eredivisiewaardig was mn vraag?

Ik neem aan dat jij ze ook hebt zien schutteren?

Ik wil de prestaties van Feyenoord gister niet geheel bagatelliseren, maar er is geen een Eredivisie club, die van dit Ajax niet had gewonnen.
3-4 doelpunten werden kado gegeven.

8 april 2024 om 10:06

Dat is ook wel een beetje makkelijk. Ja er werden fouten gemaakt maar die doelpunten zijn stuk voor stuk ook goed uitgespeeld.

8 april 2024 om 10:50

@kingb

Aah het oude verhaal: Feyenoord was niet sterk, maar Ajax was zo zwak. 3-4 doelpunten werden cadeau gegeven omdat Feyenoord enorm goed kan afjagen. Andere clubs proberen dat ook weleens he... maar daar haalt Ajax wel punten tegen.

8 april 2024 om 11:13

Er werden misschien doelpunten cadeau gegeven, maar er werden ons ook pingels en rode kaarten voor de tegenstander ontnomen.

Trekt elkaar mooi recht👌🏼

8 april 2024 om 11:16

Hato, Kaplan, en van de Boomen die kiezen om te kappen ipv de bal vooruit te spelen of weg te rossen, die balletjes had Kramer ook afgepakt hoor. Als je niet inziet dat dit amateur niveau is, dan weet ik het ook niet meer.

8 april 2024 om 11:19

Zoveel punten haalt Ajax anders niet hoor.. Het zou Feyenoorders eens sieren als ze wat meer met beide benen op de grond zouden blijven. Zet je supportersbril eens even af en lees vervolgens de comments van je medesupporters eens even onder dit bericht.

Feyenoord doet het redelijk dit seizoen, maar ook niet meer dan dat. CL was niet spetterend en in de competitie sta je 9 punten achter en ben je (ondanks dat je technisch gezien nog kampioen kon/kan worden) eigenlijk al een aantal weken 'uitgeschakeld' voor de titel. Als ik de berichten hier mag geloven is Slot de beste trainer ooit, gaat Minteh naar City en is Feyenoord een combinatie van Bayern/barcelona in hun beste jaren.

Nogmaals: Feyenoord doet het heel aardig, maar zo buitengewoon zijn de prestaties verder niet toch?

8 april 2024 om 15:25

‘ Als ik de berichten hier mag geloven is Slot de beste trainer ooit, gaat Minteh naar City en is Feyenoord een combinatie van Bayern/barcelona in hun beste jaren.’

Als jij de reacties leest als dusdanig dat je al deze punten ervaart, klinkt dat toch echt als jouw eigen manier van dingen overdrijven. Feyenoord was gisteren gewoon goed, kon beter en Minteh leverde 1 van de betere individuele prestaties van dit seizoen in de competitie. Dat heeft niks te maken met City, Barca en Bayern, zeker als je je daadwerkelijk gaat verdiepen in de meningen en je ziet dat Minteh juist lange tijd zeer kritisch beoordeeld is. Dat hij de complimenten krijgt voor gisteren lijkt me niet meer dan terecht. Hij heeft de rijkste en meest kapitaal krachtige club van het land vernietigd in De Klassieker terwijl die pas 2 jaar op profniveau speelt.

9 april 2024 om 13:27

Feyenoord speelt een beter seizoen dan vorig jaar joh alleen je vergeet te benoemen dat psv tot voor kort nog niet eens verloren had. Daar valt weinig tegen op te boxen.

Betreft CL, we hadden door moeten gaan gezien het spel maar atletico en lazio zijn geen koekenbakkers. Lazio wist gewoon thuis van bayern te winnen, atletico gaat door ten koste van inter milan. Het is geen schande om 3de te worden in die poule.

8 april 2024 om 08:03

Die vergelijking met Antony is onderbuik of gebaseerd op statistieken?

8 april 2024 om 08:15

Statistieken. Minteh heeft nu al net zoveel eredivisiegoals als Antony in zijn beste seizoen, en Minteh heeft 500 minuten minder gespeeld.

8 april 2024 om 08:26

Op allebei

Antony leek altijd erg dreigend, maar zn rendement was niet echt geweldig. Minteh is veel directer in zijn spel en vaker beslissend. Ook is hij verdedigend echt een wapen.

9 goals en 4 assists nu tegenover 9 goals en 8 assists van Antony. Antony deed daar wel een stuk langer over. En Minteh was aan het begin van het seizoen nog wel heel onervaren in de profwereld. In zijn laatste 8 wedstrijden maakte hij 6 goals en 2 assists. Dat zijn best indrukwekkende cijfers.

8 april 2024 om 08:27

Volgens mij heeft Kolbein Sigthorsson meer goals dan Robin van Persie in de Eredivisie.

8 april 2024 om 08:33

@bongiorno

hahaha als je dan zo'n soort punt wilt maken, zorg dan dat ie klopt... Sigthorsson heeft minder goals gemaakt dan van Persie vlak voor die met voetbalpensioen ging.

8 april 2024 om 08:36

In ieder geval begrijp je het punt. Het is onzinnige scorebordjournalistiek.

8 april 2024 om 08:42

Bongiorno jij hebt het er echt heel erg zwaar mee he? De vergelijking tussen Antony en Minteh is niet eens zo gek aangezien het beide jonge wingers zijn met een goede individuele actie (in de ED) die ook in de PL gaan uitkomen. Grote verschil is alleen dat Minteh zeer waarschijnlijk wel iets gaat toevoegen waar Antony bekend staat als waardeloze fidgetspinner. RVP vergelijken met Kolbein Sighthorsson... zucht.

8 april 2024 om 08:49

Als je alleen statistieken zou gebruiken zou het onzinnig zijn, maar ik onderbouw het ook door aan te geven dat Minteh veel directer in zijn spel is en verdedigend meer brengt. Statistieken zijn niet altijd alleen maar onzinnige scorebordjournalistiek. Het gebrek aan rendement in de acties van Antony is precies wat hem opbreekt bij United. Te veel aan het pielen met de bal. Te weinig productiviteit.

8 april 2024 om 08:59

@FR-Berend, mijn punt was dus juist dat RVP een veel betere speler is dan Sigthorsson. Of Minteh ook in de PL wat toevoegt is speculatie, maar directheid en productiviteit zijn niet per se wat een speler beter maakt dan een ander.

8 april 2024 om 09:00

Ja alleen de Eredivisie waar Antony in speelde was vele malen sterker dan de Eredivisie nu. Dit is de zwakste Eredivisie in 10 jaar. Kijk hoe superieur spelers als Timber, Geertruida en Wieffer gister tegen Ajax waren. Diezelfde spelers zijn veruit de minste in het Nederlands elftal als ze mee mogen doen. Zo ver zijn we achteruit gegaan in kwaliteit in Nederland de afgelopen 2 jaar.

8 april 2024 om 09:07

@Feye_88

Minteh is directer en werkt harder; tsja, je weet niet hoe dat op hoger niveau uitpakt. Antony heeft zeker niet geleverd wat ze hoopte bij United, maar "direct zijn en hard werken" vat niet samen of een speler nou echt beter is, want dat zou je dus bij wijze van ook over Dmitriy Bulykin kunnen zeggen.

8 april 2024 om 09:14

De eredivisie waar Antony in speelde had een zwakker PSV en een zwakker Feyenoord. Ook Twente van nu is sterker dan het Twente van toen. AZ is wel zwakker.

Dit seizoen deden 2 ploegen meer in de Champions League, waarvan er 1 overwinterde en de ander net niet. Leverde Ajax in die tijd niet Taylor, Klaassen, Blind, Gravenberch en Berghuis af aan Oranje? Waren dat de hoogvliegers van Oranje?

Overigens is Wieffer niet beter of slechter dan de overige middenvelders op die positie. En vergeleken met 2 jaar terug is het middenveld van Oranje juist beter geworden. Juist door alle spelers die nu in de Eredivisie doorbreken.

8 april 2024 om 09:16

@bongiorno

Als directheid samenvalt met rendement is dat zeker wel een indicator of een speler beter is. Defensieve arbeid is ook ontzettend belangrijk voor een speler om het te maken op een hoger niveau. En die defensieve arbeid is ook nog eens van hoge kwaliteit. Het drukzetten en storen van Minteh heeft meerdere goals opgeleverd.

8 april 2024 om 09:17

Ik denk dat deze eredivisie beter is, Psv, Feyenoord en Twente sowieso. Dat ajax uit de toon valt is teleurstellend, maar het niveau dat Psv en Feyenoord dit seizoen soms aantikken heb je niet vaak gezien in de eredivisie de laatste jaren. Dat haalde alleen ajax incidenteel

8 april 2024 om 09:24

@Baardgrasmus,

De top, ja. Maar het algemeen niveau van deze competitie is toch tranentrekkend? Dit is de slechtste eredivisie die ik ooit heb meegemaakt, en ik ben midden dertig.

8 april 2024 om 09:24

En je kan dit vooral Europees goed vergelijken, kijk je naar de Europa league in 2020 2021, dan strandde Willem II (!) In de voorronde, Az en Feyenoord in de poulefase, Psv in de eerste knock-out fase tegen Olympiakos en Ajax in de kwartfinale tegen As Roma. Je zou de punten erop na kunnen slaan, maar dat is nou geen denderend seizoen geweest. De beste jaren Europees haalde Feyenoord o.a. de finale conference league, dit team is ontegenzeggelijk beter.

8 april 2024 om 09:25

Nee gast, omdat Feyenoord en PSV toen minder presteerde in de Eredivisie wilde ook niet zeggen dat ze kwalitatief minder waren. Toen was er veel meer weerstand in de Eredivisie. Nu is het alleen maar armoede wat er rondloopt. Die prestaties die we als Nederland zijnde toen in Europa leverde daar plukken we nu de vruchten van met twee directe CL plekken. Met de prestaties die we nu aan het leveren zijn, staan we de twee directe CL plekken weer binnen de kortste keren af. En dat is het verschil met kwaliteit wat ik bedoel tussen de Eredivisie nu en de Eredivisie van een paar jaar terug. Toen had je aan Feyenoord een goede derde club in Europa die belangrijke punten pakte op het derde niveau. Nu heb je daar een zwakke tweede club aan die geen potten kan breken in de CL.

8 april 2024 om 09:48

Ajaxfollower, waar wil je het dan op baseren? Is een eredivisie waar vlak voor de winterstop ajax en utrecht laatste staan zo veel slechter? Dat zegt toch ook iets over de weerstand?

Europees hebben we de afgelopen drie jaar elk jaar meer punten gehaald dan alle jaren ervoor tot 2013/2014. De waarde van de eredivisie? Die is alleen maar gestegen, vrijwel alle clubs hebben spelers met hogere waardes. Waar zouden we naar moeten kijken om hier iets over te zeggen? Je wijst op Timber (even serieus 24 minuten in oranje, ga je lekker?) en nog een paar Feyenoorders, maar dit is wel een Oranje dat zich kwalificeert voor eindrondes he. Dat deden we niet in 2016 en 2018.

Nogmaals, ik snap dat na gisteren die 6-0 de druiven zuur zijn en dat zo'n fatalistische houding dat alles slecht is dan verleidelijk is, maar baseer het eens op feiten. Waaruit blijkt dat de eredivisie zo veel slechter is geworden dan de tien jaar hiervoor?

8 april 2024 om 10:49

Bekijk ff z'n geslaagde dribbels en vooral gecreëerde kansen. Antony speelde in een ploeg waar mvp tadic 9 van de 10 x het eindstation was of een halte daarvoor.
Daarnaast had Antony een goed overzicht waarbij minteh zo vaak de verkeerde keuze maakt wat overigens ook past bij z'n onervarenheid.
Ik vind minteh niet eens van het niveau madueke. Verre van zelfs.
Maar goeie pot VS Ajax en je kan de bpl in. Mogen de amateurs ook maar ipv Vitesse eredivisie spelen dan ?
Dit Ajax is waardeloos en zelfs de winger van ally city leek op figo

8 april 2024 om 10:52

Vind minteh trouwens ook beter dan forbs, maar dat lijkt me niet zo moeilijk. Jochie krijgt niet eens individuele training van de coach terwijl hij iets heeft wat geen enkele Ajax vleugel heeft namelijk snelheid.
Je zal denken werk met zo een jongen

8 april 2024 om 11:22

Maar hoe weet jij dan precies wat Minteh in een United shirt zou gaan doen? Je vergelijkt nu Minteh in een redelijk draaiend elftal (op Eredivisie niveau) tegenover Antony in een slechtdraaiend elftal in de zwaarste competitie ter wereld.

Jij denkt dus serieus dat Minteh in een United shirt het aanzienlijk beter zou doen dan Antony? Antony was destijds voor Ajax wel bepalend in de CL, Minteh heeft Feyenoord daar toch ook totaal niet kunnen helpen? Ook tegen PSV heb ik Minteh niet of nauwelijks gezien.. waarom dan die hype?

8 april 2024 om 11:42

Antony heeft dan ook 2 jaar bij Ajax gezeten en was al 2 jaar ouder dan Minteh. ik ben heel benieuwd wat Minteh volgend jaar zou kunnen laten zien in een Feyenoord shirt in de CL. Als hij deze lijn doortrekt sluit ik namelijk niet uit dat hij ook bepalend gaat kunnen zijn in de CL.

9 april 2024 om 14:31

Hahaha Ajaxfollower, droom lekker verder. Timber, geertruida, wieffer, hancko allemaal spelers op lijstjes van grote clubs. Het is altijd wanneer ajax kampioen wordt dat eredivisie dan zogenaamd veel sterker was maar wanneer PSV of Feyenoord kampioen worden, ligt het ineens aan de zwakke eredivisie.

8 april 2024 om 08:20

Ik vind de vergelijking ook wel vreemd. Forbs kan alleen hard rennen, dan stopt het wel bij hem. Minteh is vrij compleet, is technisch wel goed etc maar mist soms het overzicht. Laatste tijd gaat het beter maar daarvoor was het wel bizar.

8 april 2024 om 08:22

Ik vind ze inderdaad ook totaal onvergelijkbaar. Forbs moet het eigenlijk alleen van zijn snelheid hebben en past dus beter in een counterploeg, waar Minteh vooral goed is in de kleine ruimte, een goede techniek en schot heeft en daarnaast ook nog eens bloedsnel is. Bij beiden zit een groot verbeterpunt in het overzicht. Dan is dsn inderdaad wel weer vergelijkbaar.

8 april 2024 om 08:31

Haha. Minteh loopt elke back voorbij in de eredivisie. Geef hem nog een jaar bij Feyenoord en gaat 20+ goals maken.

8 april 2024 om 08:52

Maar dit is toch ook Forbs eerste seizoen in het profvoetbal? Zijn beiden ook even oud geloof ik.

8 april 2024 om 10:37

Forbes is ook nieuw...
Minteh heb jij je zo vaak aan geërgerd. Velen. Dat hij goed speelt VS een hato die dramatisch was zegt weinig. Meneertje zegt in de week van de wedstrijd nog dat hij geen back is tsja

8 april 2024 om 11:19



"en op dagen als gisteren beter dan Antony ooit was in de Eredivisie. "

Ja zo kennen we de feyenoorders weer. Meteen hun spelers weer over the top op hemelen.

Hij speelde gisteren goed, maar en ondanks dat ik helemaal geen fan ben van Antony, die jongen heeft natuurlijk bij ajax een veel hoger niveau laten zien dan Minteh nog ooit heeft laten zien.
Ook meteen die vergelijking maken met een ajax speler, puur om een beetje te sarren he, of ga jij nu echt beweren dat je 100 achter die uitspraak staat? Want dan weten we ook meteen dat we jou woorden niet meer serieus hoeven te nemen.

En nee ik heb niks met Ajax maar het valt wel op hoe graag de feyenoorders perse bevestigingen willen hebben dat hun spelers beter zijn dan ajax spelers, altijd maar weer willen meten en vergelijken.
Kijk gewoon naar je eigen club en naar de prestaties van je eigen spelers ipv meteen weer een andere club bij te betrekken.
Vermoeiend hoor dat je zo kan zijn. Alleen maar bezig zijn met de ander ipv met je eigen team, ik vind het zelf zielig worden.

8 april 2024 om 12:06

@keepertoob

Wat een frustratie, kerel. Ik sta zeker achter die uitspraak. Ik heb ook aangegeven waarom. Als er 1 speler gehypet werd, dan was het Antony. Hij kon af en toe iets laten zien, maar je ziet nu bij United ook dat hij volledig door de mand valt.

Minteh is een behoorlijk ruwe diamant, maar hij laat toch gewoon enorm veel potentie zien? Hij sprint ook in minuut 80 volle bak terug om te verdedigen. Zijn 1 op 1 actie lukt steeds vaker. Hij scoort veel en hij is pijlsnel. En dat voor een speler die nog geen 2 jaar professional is.

Ik ben helemaal niet alleen bezig met de ander. Integendeel.

8 april 2024 om 12:24

Was Ziyech ook gehyped dan, omdat hij bij Chelsea niks liet zien?
Kezman bij PSV vast ook gehyped.
Antony was gewoon prima in de ED. Dat hij niet van United niveau is goh wat gek, is hele andere koek. Een Antony zal dit Ajax al vooruit helpen, want nu staat baby hlynsson op rechts. Nou daar worden we blij van maar niet heus.

Minteh was vorige maand nog de winger die men liever kwijt dan rijk was in Zuid.
Sterker nog de Feyenoord vleugels zijn verre van denderend dit seizoen.

8 april 2024 om 16:56

Dus omdat hij in de zwaarste compeitie van de wereld door de mand valt vind jij dat hij gehypt werd?

Prima dat je Minteh goed vindt, maar meteen die vergelijking maken met een ajax speler die voor heel veel verkocht is die ook goede wedstrijden liet zien op Europees niveau.
Het komt op mij heel erg jaloers over van kijk ons wij hebben een veel betere speler dan ajax destijds had waarom krijgen die daar 100 miljoen voor.
Maar zelf weten hoor.

8 april 2024 om 17:14

Ziyech is een inidvidualist om wie je je team moet bouwen. Dat past niet bij Chelsea en het moderne voetbal. Daarom slaagde hij niet. Maar de klasse droop er wel echt vanaf ja. Dat kun je van Antony niet zeggen. Kezman was een doelpuntenmachine.

Beide spelers waren de uitblinkers van hun team. Antony deed leuk mee bij Ajax, maar had te weinig rendement. Die 100 miljoen was belachelijk en zeker gehyped. Ziyech en Kezman werden wat dat betreft een stuk minder gehyped.

Minteh heeft gewoon meer kwaliteiten dan Antony, maar is een stuk onervarener. Hij is sneller, heeft een betere actie, een net iets minder schot en een veel betere werklust.

Er gaat genoeg fout, maar hij laat toch gewoon veel meer potentie zien dan Antony?

Ik moet toch wel mijn eerdere woorden terugnemen! Als supporter heb ik Minteh echt vervloekt aan het begin van het seizoen. Ondertussen hoop ik met heel mijn hart dat Feyenoord Minteh nog een seizoen kan huren, of kan kopen na een paar verkopen..

8 april 2024 om 08:13

Denk dat hij naar Leipzig gaat 😉 Nee Minteh zou er goed aan doen om minimaal nog 1 seizoen in de Kuip te blijven. Als hij nu naar Newcastle gaat komt hij als een lichtgewicht binnen en wordt het een gevalletje Fabio Silva.

8 april 2024 om 08:32

Idem hier. Blinde draver noemde ik hem altijd. Paar weken gaf hij een pass die niet aan kwam en zei ik nog "hij kan in ieder geval passen, dat wist ik al niet". En nu gaat hij maar door met verrassen en zit er ineens zelfs heel veel muziek in.

Toch wel bijzonder dat Perez zijn riedeltje van vorig jaar door blijft zetten en alles blijft gooien op de trainer. Gisteren ook weer dat de spelers kwa niveau op het niveau van Feyenoord zitten en alleen de trainer het verschil is. Meer dan de helft van de spelers van Feyenoord zat er al en heeft dus een ontwikkeling door gemaakt (mede door Slot). Maar als je Perez moet geloven is dat geen talent maar stort het weer volledig in bij die spelers als Slot weggaat.

8 april 2024 om 08:55

Uiteraard is dit Ajax kwalitatief niet zo goed als Ajax in andere jaren was, maar als je voor dit seizoen Slot en Schip had gewisseld dan denk ik dat Ajax deze wedstrijd wint. Je ziet alleen dat de spelers van Feyenoord spelen met zó veel intensiteit, vertrouwen en een goed tactisch plan dat ze boven zichzelf uitstijgen. Bij Ajax is het precies andersom: de spelers hebben geen flauw idee wat ze nou precies gaan doen, het vertrouwen is extreem broos en ze spelen nergens meer voor (vrees dat zij het zo interpreteren iig) dus leveren ze ook niet de intensiteit die mag worden verwacht.

Dus ik sluit niet uit dat veel spelers niet zo goed zijn als ze nu lijken, zoals dat bij een Atalanta of Brighton ook nog wel eens het geval is.

8 april 2024 om 09:12

Of Feyenoord heeft een keer echt talentvolle spelers die ook gewoon kunnen groeien. Maar velen denken dat dit bij Feyenoord niet mogelijk is. Allemaal 22 jarigen maar ze presteren allemaal boven hun niveau en hebben hun plafond allang bereikt ofzo.

Elke speler van Ajax zou het nu bij Feyenoord beter doen als bij Ajax.
Slot is geween klasse trainer die het beste uit een speler weet te halen.
Forbs zou het in het Ajax onder Ten Hag ook veel beter gedaan hebben.

8 april 2024 om 08:26

Dat denk ik ook, zet een willekeurige speler van ajax bij feyenoord of psv en de meesten zullen wel laten zien dat ze veel beter kunnen. Daarom heb ik ook nog steeds hoop dat met een nieuwe staf komend seizoen in ieder geval voor P3 kunnen gaan en outsier zijn van de top 2.
Het zou toch vreemd zijn dat er 2 transferzomer echt alleen maar miskopen zijn binnengekomen en opeens geen enkele jeugdspeler nog lijkt te kunnen voetballen. Dat zou niet alleen betekenen dat H2 en mislintat zwaar gefaald hebben maar ook de mensen die afgelopen 5-10 jaar de jeugdopleiding hebben gerund.

8 april 2024 om 08:31

Er zit wel talent in de jeugd, alleen worden die niet opgesteld ipv falende basisspelers. Vos, Misehouy, van Axel-Dongen, Kalokoh, Rijkhoff (Rijkhoff is niet lang bij Dortmund geweest) en dan heb je spelers als Brobbey en Gravenberch die wat ouder zijn.

Ipv daarvan krijgen spelers als Salah-Eddine, Youri Baas, Tristan Gooijer, Jaydon Banel en Ar'Jany Martha speeltijd. Ja, dat wordt dan niks.

Kijk uit hoor, Perez. Volgens velen ligt het niet aan de trainer maar zijn dit gewoon hele, hele slechte spelers. Uit dit mareriaal is simpelweg niet meer te halen, al zet je Guerdiola voor de groep. Nee, aan Van het Schip ligt het niet. Haha, ja precies.

8 april 2024 om 08:19

Combinatie van meerdere factoren. Tuurlijk met een betere trainer valt hier meer uit te halen, maar de vraag is of dat genoeg is. Ik heb toch sterk mijn twijfels of sommige het niveau wel aankunnen en dat heb ik echt bij meerdere spelers. Ook de spelers die niet echt gevoelig zouden moeten zijn wie hun trainer is, presteren gewoon totaal niet wat laten zo’n Bergwijn en Berghuis nou zien. Dat de rest niet echt overeind blijft door de druk en het zelfvertrouwen begrijip ik ook nog wel.

8 april 2024 om 08:35

Ik ben het er ook zeker mee eens dat de spelers kwaliteiten missen, natuurlijk. Maar er waren hier gisteren een legio aan mensen dat vond dat het niet aan Van het Schip lag, uit deze spelers is simpelweg niet meer te halen. Sorry, maar dat vind ik oprecht lachwekkend.

Uit deze groep is absoluut meer te halen. Een stuk meer. Ja, door blessures zijn we momenteel een veredeld Jong Ajax en is er binnen deze ploeg heel veel mis. Maar er mist tactische duidelijkheid, tactische keuzes vallen verkeerd uit, er wordt al maanden amper tot geen druk gezet, er is onduidelijkheid olin het veld, spelers wordt niet duidelijk gemaakt wat nou zowel in balbezit als zonder bal de bedoeling is, etc. Dit Ajax is een heel stuk beter dan we het afgelopen jaar zien als je er gewoon een goede coach neerzet.

Nee, kampioen zouden we nooit worden met deze ploeg. Te weinig kwaliteit. Maar kijk voor de grap eens naar Utrecht onder Jans, naar GAE onder Hake of naar NEC onder Meijer en zeg me dan nog eens dat een coach een ploeg niet beter kan maken.

8 april 2024 om 09:03

@Tinus88

Je hebt helemaal gelijk. We hebben meerdere spelers die gigantische talenten waren/zijn. Een Mannsverk, Sutalo, Brobbey- in een elftal onder Jans zouden ze waarschijnlijk fantastisch zijn. Je ziet ook bij een speler als Ramaj, een keeper die het minste te maken heeft met tactiek, dat hij wel degelijk kan uitblinken. Dat is dan ook meestal hoe keepers hun vroege reputatie verdienen.

Ik zeg je: Ajax moet gaan voor Jans. Ik weet niet wat je die man moet bieden, bied hem een zak geld die hij niet kan weigeren. Het is het waard. Na een jaar of twee Jans ben je klaar voor een innovatieve trainer. Pascal Jansen is van de regen in de drup. Van 't Schip is een trainer die het bij PEC al niet uithield.

8 april 2024 om 09:42

Ben ik met je eens hoor. Maar welke trainers hebben bewezen hier meer uit te kunnen halen, ik denk Bosz, Slot, ten Hag en Koeman. Dat zijn de enige beschikbare namen die echt spelers beter maken denk ik. Of je moet een buitenlandse optie hebben.

Kijk je kan Jans en Meijer noemen maar Steijn paste een aantal maanden geleden ook zeker in dat rijtje. Misschien zijn het toptrainers hoor, maar dat moeten ze ook nog maar bewijzen in de top. De spelers van Ajax zijn natuurlijk niet slechter dan die van Nec maar de druk is natuurlijk wel loodzwaar voor Ajax vergeleken met dat sport clubs.

Niet alleen door blessures is Ajax een veredeld jong elftal. Ze hebben het geld compleet verkeerd geïnvesteerd. Meer dan 100 miljoen en niemand is beter dan wat je al in huis had. Dan wordt het een moeilijk verhaal. Echt onbegrijpelijk hoe daar ingekocht is.

8 april 2024 om 08:48

Je hebt buitencategorie trainers die overal wat van maken en het weer opbouwen. Die zijn in Nederland al zeldzaam. Vaak moet je het doen met prima/goede trainers en als Ajax de zaken op orde heeft en zorgt voor een goede selectie dan worden meestal gewoon de resultaten behaald die verwacht mogen worden. Dus ja, er kan vast meer uitgehaald worden maar je moet wel van goede huizen komen als de selectie niet op orde is.

8 april 2024 om 09:00

We spelen in de eredivisie. Als Jans, Meijer en Hake hun ploeg gewoon het gros van de wedstrijden kunnen laten winnen, dan hoef je echt geen bijzondere coach zijn om dat voor elkaar te krijgen. Dit Ajax won dit jaar echter maar 12(!) van de 29 competitie potjes. Dat ligt echt aan de coaches, niet aan de spelers.

8 april 2024 om 10:32

En vorig jaar was het ook niet best. Je kan moeilijk zeggen dat ze 4 keer een slechte trainer hebben aangesteld. Van het Schip heeft de moeilijkste klus ooit aangenomen, die zou met Utrecht/nec/gae misschien ook wel in de buurt van Ajax gestaan hebben. Die druk is volkomen anders. Of dat een tegenstander tegen Ajax speelt of tegen NEC. Tegen Ajax blijft voor vele de wedstrijd van het jaar, waarbij iedereen nu bloed ruikt. Waarbij NEC 1 van de 17 wedstrijden is voor elke club, buiten Vitesse.

Maar zegt hij nu dat Slot een goede trainer is en van het Schip een slechte of allebei ?

Ik snap nog steeds niet dat er Ajax supporters zijn die blij zijn dat van het Schip voor de groep is gaan staan. Het blijft heel nobel van hem, maar hij heeft wederom niet laten zien een goede trainer te zijn.

8 april 2024 om 08:34

Allebei de waarheid lijkt mij. Zit er al een lijn in bij Ajax? Worden er spelers beter? Worden, op Gaaei na, spelers op hun kwaliteiten ingezet? Allen nee.

En stel deze vragen bij Slot/Feyenoord en je hebt andere antwoorden. Dus hier zit echt een groot verschil.

8 april 2024 om 09:03

@faptherooster,

Zit er al een lijn in bij Ajax?
- Zeker wel, een lijn om continue mensen op verkeerde posities neer te zetten.

Worden er spelers beter:
- Absoluut, Borbbey, Godts, Kaplan, Hllynson en Tahirovic. Allen beter dan aan het begin van het seizoen.

Worden op Gaaei na, spelers op hun kwaliteit ingezet?
- Hato, Kaplan, Tahirovic, Godts, Bergwijn en Brobbey worden op hun kwaliteit ingezet ja.

8 april 2024 om 09:22

In het systeem van de laatste weken word Brobbey juist niet op zijn kwaliteit ingezet. Wat heeft Brobbey of eigenlijk de hele aanval nou gepresteerd nadat schip het systeem gewijzigd heeft. Spelers die hun hele leven in een bepaald systeem hebben gespeeld trek je zelfs het laatste beetje vastigheid/automatisme onderuit

8 april 2024 om 10:43

Op Brobbey na is dat lijstje echt lachwekkend. Alle 4 hebben goede wedstrijden gespeeld die op 1 hand te tellen zijn.

8 april 2024 om 08:58

@superfarmers,

Waarom snap je niet dat die blij zijn dat hij ons uit de shit helpt.
Dat hij tekort komt ziet iedereen, maakt ook zeer stomme beslissingen keer op keer, maar je moet er iemand hebben staan. En op dat moment had je niemand.

8 april 2024 om 10:02

Op welk gebied helpt hij Ajax dan uit de shit ?

Ik snap niet dat er wel vaker gezegd wordt (ik zeg niet dat jij het zegt) dat er geen andere trainer zou zijn die voor deze groep zou willen staan. Ik denk dat er genoeg trainers zijn die deze klus op zouden pakken.

Inzake van het Schip denk ik dat hij zowel als trainer en gezien zijn thuis situatie niet klaar was voor deze klus. Ik vind het heel nobel van hem dat hij het gedaan heeft, maar ik vind het vooral vanuit Ajax een hele slechte zet.

Ben jij er ook niet van overtuigd dat Ajax met een betere trainer verder was geweest?

8 april 2024 om 10:26

@superfarmers,

Door voor de groep te gaan staan op het moment dat je daar niemand voor had.

Dan noem de trainers eens op die aangetoond hebben beter zijn, en midden in het seizoen naar Ajax hadden willen verhuizen?

8 april 2024 om 14:21

Zelfs een Heitinga of Dave Vos waren een betere keuze dan van het Schip. Deze man heeft nergens laten zien een goede trainer te zijn. Bij Twente wordt hij gezien als 1 van de slechtste trainers die ze daar ooit gehad hebben.

Maar volgens mij zijn er op elk moment genoeg trainers vrij. Wie er op dat moment beschikbaar was weet ik zo niet. Is ook niet echt een realistische vraag. Dat is meer dan een half jaar geleden.

8 april 2024 om 14:38

@superfarmers,

Maar zowel Vos als Heitinga was een even grote gok geweest als van 't Schip...

8 april 2024 om 18:52

Elke trainer of speler die je haalt is een gok. Waarbij je bij Heitinga het beste wist wat je zou halen. Hij heeft deze functie zo al eens vervuld.
Persoonlijk was ik nooit voor van het Schip gegaan. Vanwege zijn privé situatie en omdat hij nergens heeft laten zien een goede trainer te zijn. Ik zie los van sentiment geen enkele reden om met van het Schip in zee te gaan. En met sentiment pak je geen punten.
Als je naar de behaalde punten kijkt heeft Ajax vooral in zijn begin periode veel punten gepakt. Hoe langer van het schip trainer was hoe minder punten ze pakten.

9 april 2024 om 09:57

@superfarmers,

Van 't Schip maakt vaak domme beslissingen, maar denk je ook niet dat het minder punten samenhangt met de schorsingen en blessures waar Ajax continu tegenaan loopt?

Minteh is een aparte speler. Je hebt steeds het idee dat hij eigenlijk niet kan voetballen, maar hij frommelt zich er toch elke keer langs en is ook redelijk effectief. Ik ben vooral verrast dat hij blijkbaar pas 19 jaar oud is. Ik dacht serieus dat hij een jaar of 26 was, maar dat verklaart wel een hoop van zijn gebreken. Leuke speler om naar te kijken, zou mooi zijn als hij nog een paar seizoenen bij Feyenoord kan rijpen.

En dan komen we weer uit bij de trainer. De een top, de ander flop. Gewoon mee doorgaan, Michael!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren