Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pellegrini: 'Ik verlies liever een bekerfinale dan dat ik mijn woord breek'

Laatste update:

Willy Caballero keept dit seizoen de nationale bekerwedstrijden van Manchester City, maar veel supporters en media waren van mening dat eerste doelman Joe Hart zondag moest keepen tegen Liverpool, omdat er een prijs op het spel stond. Manuel Pellegrini besloot echter om niet te wisselen en zag Caballero de held van de finale worden, door drie strafschoppen te keren.

/

Voor Pellegrini was het geen moment een optie om Hart op te stellen in de finale. “Ik verlies liever een bekerfinale dan dat ik mijn woord breek”, zei de Chileen na afloop. “Veel media hoopten dat Willy een fout zou maken zodat ze mij hadden kunnen bekritiseren, maar ik had veel vertrouwen in Willy.” Dat was terecht: na het 1-1 gelijkspel was Caballero de grote man in de penaltyreeks. Hij keerde de pogingen van Lucas Leiva, Philippe Coutinho en Adam Lallana.

“Ik ben blij voor alle spelers en stafleden, maar vooral voor Willy, omdat hij dit echt verdiende”, zei Pellegrini. Caballero reageerde erg emotioneel: “Dit is een groots moment voor mij en mijn familie”, vertelde de Argentijn, die zijn tranen niet kon bedwingen. “Ik heb bekeken hoe de spelers van Liverpool hun penalty's nemen, maar ik volgde op het veld mijn intuïtie.”

Verliezend trainer Jürgen Klopp van Liverpool baalde als een stekker: “Natuurlijk heb je een beetje geluk nodig tijdens een penaltyserie, maar ik denk ook dat je die penalty's wel wat beter mag schieten”, zei de Duitser. “Het was een prachtige dag voor ons, tot de laatste penalty. Maar wat ik nu ook zeg, het maakt niet meer uit. Het resultaat verandert er niet door.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch dat Willy het dan toch laat zien! Deze man heeft erg veel kritiek over zich heen gekregen, terwijl hij weinig kansen heeft gehad om zich te mogen bewijzen. Prachtig om dan de emoties te zien bij zo'n man :D

Prachtige coach Pelegrini, ik gunde het daarom ook City het meest om te winnen, Pelegrini verdient het om met een beker afscheid te nemen van een mooie tijd bij city. En mooi dat een niet populaire keuze van Pelegrini om Willy te laten spelen er toe leid dat je de beker wint.

28 februari 2016 om 22:43

Pellegrini vind ik inderdaad ook zo'n geweldige man. Een man van zijn woord en een gentleman pur sang. En bovendien een hele goede manager.

Enerzijds wel mooi dat Pellegrini zo'n eervol man is. Maar anderzijds moet hij Willy niet beloven om alle cupwedstrijden te mogen keepen. Je moet hem gewoon zonder belofte opstellen, en voor Hart kunnen kiezen als je dat wilt.

Hoe dan ook, mooi dat Willy het zo goed deed tijdens de penalty-serie. Maar Hart is een veel betere keeper dus hopelijk stelt Guardiola hem gewoon op in zo'n belangrijke wedstrijd.

28 februari 2016 om 22:43

Pep deed exact hetzelfde en liet Pinto alle bekerwedstrijden spelen. Hier is niets mis mee en de trainers tonen hier enkel en alleen hun respect en waardering voor de reservedoelman mee, want hun rol binnen een ploeg mag zeker niet onderschat worden! Kwaliteit is niet het enige van belang.

28 februari 2016 om 22:48

Je vergroot wel de kans om een prijs mis te lopen, want anders zou het niet je reservedoelman zijn. En daar gaat het om, respect voor hem is (een belangrijke) bijzaak.

28 februari 2016 om 23:04

Als je reservedoelman van een topclub bent, heb je zeker wel genoeg kwaliteit. Hij moet immers goed genoeg zijn om je eerste doelman op elk moment te vervangen.
Voetbal is een teamsport en daar staat de teamgeest boven de individuele kwaliteiten. Dat is ook het werk van een trainer en respect is echt wel veel meer dan een bijzaak, iets dat Pellegrini en Caballero hier zeer mooi aantonen.

28 februari 2016 om 23:18

Je begrijpt wel wat ik bedoel. Het gaat niet om een ondergrens qua kwaliteit, maar om de hoogst haalbare kwaliteit. Je wilt een finale winnen dus je stuurt je meest kwalitatieve spelers het veld in. Bovendien zijn het profs, en geen vrijwilligers die er mee kappen als de teamgeest hen niet aanstaat.

28 februari 2016 om 23:26

Het zijn en blijven mensen, geen robots. Als je beweert dat het mentale aspect geen rol speelt, heb je het goed mis vrees ik.

28 februari 2016 om 23:34

Caballero verdient het om wedstrijden te spelen, alleen al omdat hij elke dag het beste van zichzelf geeft op de training en daarmee ook de eerste keeper helpt en verbetert. Als je hem enkel laat spelen in kleine wedstrijden (van geen belang) zal hij na een tijd wel degelijk minder motivatie hebben en zich ondergewaardeerd voelen, wat zich onvermijdelijk zal uiten op de rest van de ploeg.
Je wil als trainer een zo sterk mogelijke ploeg hebben, niet enkel als elftal, maar als hele spelersgroep. Je mag dan uitzonderlijke spelers hebben van een hoog niveau, als je als team geen geheel vormt en samen de kwaliteit van het elftal niet verhoogt, heb je er weinig aan (kijk maar naar het verschil tussen bv. Real Madrid en Barcelona of Atletico Madrid).

28 februari 2016 om 23:35

@ Geert VS. Caballero keept heel het toernooi dus is het ook fair dat hij de finale keept mede dankzij hem staan ze er namelijk
Dus met zijn kwaliteiten kan je dus ook het hoogst haalbare halen namelijk het winnen van een prijs. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe je vorig seizoen naar de keepers van Chelsea keek of wat dacht je van het duo in Barcelona. Ik denken dat er maar weinig spelers voor jou zouden willen spelen op het moment dat je hoofdcoach was.

29 februari 2016 om 01:16

Ik denk het niet, want de clubs die hun reserve keeper de cups laat keepen is in verhouding tot clubs die het niet doen bijna niks.. Dus dan zou de meerderheid van de reservekeepers ontevreden moeten zijn.

29 februari 2016 om 01:17

Ik ben het er overigens wel mee eens dat deze Willy ook gewoon de finale moet keepen als hij heel het toernooi al keept.

29 februari 2016 om 06:48

Het zijn dan weer wel de topclubs die hun reservekeepers in bepaalde competities laten keepen. Clubs die een redelijk tot zeer goede keeper als stand-in willen voor hun nummer 1. Keepers die ergens anders makkelijk een basisplaats kunnen krijgen en/of hebben gehad. Het is dan ook bij deze topclubs dat de keepers sneller ontevreden worden over een gebrek aan speeltijd.

29 februari 2016 om 14:34

Ik beweer toch nergens dat het mentale aspect geen rol speelt? Je moet niet zo zwart/wit denken. Ja het mentale aspect speelt een rol, en ja Caballero heeft alle eerdere bekerwedstrijden gekeept dus valt er zeker wat te zeggen voor zijn basisplaats in de finale. Maar belangrijker is dat die prijs gewonnen wordt. En hoewel dat mogelijk is met Caballero (sterker nog, het is gelukt), is het waarschijnlijker om te winnen met Hart in het doel.

Dus met alles rekening houdende, vind ik het verschil in kwaliteit tussen Hart en Willy groot genoeg om voor Hart te kiezen in de finale. En dit kan je ook in het algemeen stellen, voor iedere club met zijn keepers.

Mooi hoor, helemaal nu het dus ook goed uit pakt en het niet achteraf als een slechte keuze bestempled kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren