Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pellè realistisch: 'Dat is het lot van Feyenoord, het lot van Nederland'

Laatste update:

Graziano Pellè speelde twee seizoenen voor Feyenoord en kwam in die periode tot 50 doelpunten in 57 competitiewedstrijden. Hij mag het nu op een niveau hoger gaan proberen: Ronald Koeman heeft besloten om de Italiaan mee te nemen naar zijn nieuwe club in Engeland, Southampton. Feyenoord ontvangt acht miljoen euro en dat bedrag kan nog oplopen tot tien miljoen.

/

Pellè is zeker niet de enige speler die Feyenoord verlaat: Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi zijn ook al verkocht en Stefan de Vrij zal waarschijnlijk gaan volgen. "Vanuit sportief oogpunt is het heel jammer voor de club, maar dat is het lot van Feyenoord, het lot van Nederland", zegt Pellè in De Telegraaf. "Ik ben blij dat Feyenoord zo'n mooi bedrag voor mij heeft gekregen."

"In sportief opzicht hoop ik dat Feyenoord komend seizoen of anders het jaar erna de titel pakt. Ik heb er alles aan gedaan om Feyenoord kampioen te maken, maar helaas is het net niet gelukt", besluit Pellè, die dinsdagavond nog niet in actie kwam in de oefenwedstrijd van Southampton tegen EHC Hoensbroek.

Denk jij dat Feyenoord gaat instorten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leegloop bij Feyenoord was te verwachten na dit seizoen

8mil voor een speler die 50goals heeft gemaakt in 57..?!! Wat klopt hier niet? Ongeacht competitie of duur van de contract moet 10 mil het minimale zijn!!

Feyenoord krijgt voor de overige twee niet eens 20mil terwijl deze een stuk jonger zijn, basisklanten in de nationale elftal nog erg jong en getalenteerd. De vrij was volgens vele een van de topverdedigers op het Wk, basisklant bij zn club, basisklant bij het nationale elftal, pas 22 jaar.. dan verwacht ik een minimale bedrag van 14mil voor hem. Vergelijk het eens met een Luiz die voor 50(!)mil is gekocht.. Vergelijk hem eens met een de Vrij of zelfs een Vlaar.... Wat klopt hier niet?!!

16 juli 2014 om 08:04

Ik denk dat Feyenoord niet zoveel keus heeft. Investeerders en schuldeisers willen ook een keer geld zien.. Al is het dood zonde, maar in tijden van crisis moet je wel.

16 juli 2014 om 08:07

Alles klopt er volgens mij? 8 mil is een prima bedrag voor pelle, een speler die wat 28/29 is?
en pas 2 seizoen daadwerkelijk iets heeft gepresteerd.

Daarnaast is er voor southampton geen doorverkoop waarde meer dus lijkt me dit voor beide partijen een prima deal.

16 juli 2014 om 08:10

Luiz heeft jarenlang op Champions League niveau en internationaal tournooien gespeeld. Ik zeg niet dat hij 50 miljoen euro waard is, het is wat de gek ervoor geeft, maar hij wordt nog wel gezien als een topverdediger.

Vlaar is een goede kracht in de onderkant Premier League en heeft een geweldig toernooi gespeeld. Hij heeft wel kunnen uitblinken in een Nederlands elftal waarin de verdediging versterkt is - dit is toch anders bij Villa.

De Vrij heeft behalve op het WK de afgelopen jaren niet zoveel constant laten zien op een dergelijk niveau. Feyenoord speelde steeds maar 1 ronde Europa League, en eigenlijk heeft hij nog geen heel seizoen gehad waarin hij goed was (vorg seizoen was hij vooral de tweede helft erg goed).

16 juli 2014 om 09:43

Je moet het zo zien: een huis van 150 vierkante meter en 3 verdiepingen is in het ommeland van Groningen 350.000,-. Als je exact datzelfde huis wilt kopen maar het staat in Den Haag of Amsterdam dan betaal je 1.000.000,-. Zo is het ook met spelers. Spelers met exact dezelfde kwaliteiten kunnen heel veel in waarde verschillen omdat ze bij een andere club spelen in een andere competitie.

16 juli 2014 om 09:52

Als jullie het voetbalnieuws nou een beetje extra hadden gevolgd. Dan wis je dat Pelle met Feyenoord een afspraak had. Hij zou regelen dat feyenoord hem voor weinig zou krijgen en dan was de afspraak ook dat hij voor minder weg mocht als hij dat wilde.

16 juli 2014 om 10:42

Ja maar dat is appels met peren vergelijken.. Suarez en Huntelaar zijn zo rond de 20 miljoen weggegaan en waren ook meerdere jaren topscorer van Nederland. Nog eerder ging van Nistelrooy zelfs voor 35 miljoen weg maar de Eredivisie stelde gewoon meer voor..

Naast het feit dat Pelle veel ouder is dan de 3 voorbeelden die ik noem op moment van transfer heeft hij ook naast deze 2 jaar weinig gepresteerd..

Tel daarbij de devaluatie op van de Eredivisie en het feit dat de laatste topscorers allemaal geflopt zijn in grotere competities (dost, de Jong, Vleminckx maar ook van Wolfswinkel)...

Nou daarom betalen ze maar 8 miljoen voor Pelle..

16 juli 2014 om 12:34

Ik weet niet wat Luiz verdiende bij Chelsea, hoor. Maar stel nou dat dat 4 miljoen per jaar was, hij heeft daar ongeveer 3 jaar onder contract gestaan = 12 miljoen Euro. De transfersom die Chelsea voor hem betaald heeft was ongeveer 25 miljoen. 25 + 12 = 37 miljoen aan kosten aan alleen Luiz voor Chelsea. Buiten shirtverkoop etcetera maakt Chelsea dus in dit voorbeeld ‘maar’ 13 miljoen winst op David Luiz.

Geen idee hoe lang de Vrij onder profcontract heeft gestaan bij Feyenoord maar misschien als ik zeg dat hij in totaal 2 a 3 miljoen heeft verdiend bij Feyenoord dat ik in de buurt zit. Feyenoord heeft geen transfersom voor de Vrij betaald dus ik neem even die 3 miljoen aan kosten voor Feyenoord aan de Vrij. Wanneer de Vrij voor 10 miljoen wordt verkocht maakt Feyenoord dan 7 miljoen winst op de Vrij.

7 miljoen winst op de Vrij. 13 miljoen winst op Luiz. Shirtverkoop etcetera niet meegerekend.

Geen idee of het klopt, maar het is het enige wat ik kan verzinnen waarom de bedragen zo gigantisch lijken te verschillen. Ook clubs in Portugal betalen hun spelers flink, dus lijkt het ook logisch dat die spelers een stuk duurder zijn voor andere clubs, terwijl de sportieve prestaties lang niet altijd beter zijn.

17 juli 2014 om 08:58

Je bent warm... Het salaris is inderdaad een belangrijke factor bij een transfer. Je moet een contract afkopen. Simpel gezegd, hoe meer salaris des te duurder de transfer wordt.

Hij heeft ook gewoon gelijk. De ED is een opleidingscompetitie. Spelers die doorbreken zullen nooit de hoofdprijs opleveren waardoor je nooit de hoofdprijs kan bieden voor andere topspelers. Het is zuur, maar helaas.

Feyenoord zal niet instorten. Wat een onzin zeg. Als er bij instorten al gedacht wordt aan een 5e plek vindt ik dat wel erg overdreven om dat instorten te noemen. Doelstelling was afgelopen jaren altijd al top 5 en dit jaar zal t niet anders zijn.

Verder vind ik dat we nog een goede talentvolle selectie hebben en zal van Geel de selectie samen met Rutten genoeg aanvullen om weer top 5 te halen. Kampioen worden zou een uitzonderlijke prestatie zijn.

16 juli 2014 om 08:42

Helemaal mee eens. Deze spelers moesten nu gewoon worden verkocht omdat daar nu de tijd rijp voor was. Pelle raakt al op leeftijd en de rest heeft net een goed WK in de benen. Maar we hebben nog steeds een jonge talentvolle groep met hier en daar een meer ervaren speler. Kampioen wordt misschien lastig maar zelfs dat zie ik niet eens als onmogelijk. Ook Ajax en Twente raken spelers kwijt.

7,7 voor Indi. 7,5 voor Janmaat. 10 voor Pelle. Ook och even 25 miljoen en daar zal nog zo'n 10 bijkomen voor Stefan. We krijgen voor het WK ook zo'n 400.000 en voor Ronde Kongolo 450.000 wat kan oplopen tot een miljoen. Hopen dat Vlaar nog een transfer maakt dan kunnen we nog wat miljoenen bijschrijven. Dan gaan we toch richting de 40 miljoen! 6 miljoen gaar naar de laatste schuld. Dan blijft er nog zo'n 30-34 miljoen over waarvan zo'n 10 tot 18 miljoen van geïnvesteerd mag worden in spelers. Daar moet je toch zeker 3-4-5 echte versterkingen van kunnen halen.

Helaas zal dit altijd gebeuren bij nederlandse clubs!

de vrij en vlaar moeten beiden (in principe, als je het vergelijkt met andere verdedigers) verkocht worden voor minimaal 15 miljoen de man.. eigenlijk minimaal 20 miljoen de man.
erg jong, basis bij eigen club, basis in het nederlands elftal, bewezen op het wk!

maar dat soort bedragen zijn wij niet gewend en we zijn nogal snel tevreden hier!

jammer, heel erg jammer!

16 juli 2014 om 08:47

Vlaar is 29 of nu zelfs 30. Dat vind ik niet erg jong

Feijenoord heeft toch nog genoeg spelers die hun kunnen opvangen?

16 juli 2014 om 09:31

"ik heb er alles aan gedaan om Feyenoord kampioen te maken"

Vind dat ie juist Feyenoord in de steek heeft gelaten met zijn woedeuitbarstingen met schorsingen tot gevolg!

16 juli 2014 om 09:47

Welnee, deze man heeft Feyenoord zoveel gebracht. Zoveel zekerheid in aanvallend opzicht, hij heeft bijna nooit teleurgesteld. En die schorsingen, dat waren minpunten, maar in de wedstrijden dat hij er niet was, heeft Feyenoord maar weinig punten verspeeld hoor.

16 juli 2014 om 11:56

Daar liet hij zijn ploeg inderdaad in de steek, alleen je kunt gewoon niet ontkennen dat hij veel betekend heeft voor de club. Hoe vaak heb je het geluk dat je voor een tweede keer een niets zeggende spits in de schoot geworpen krijgt maar die het op zijn heupen krijgt en de ene na de andere goal maakt. Wellicht zat er meer in het vat maar zonder hem was Feyenoord waarschijnlijk nooit twee keer als tweede geëindigd.

16 juli 2014 om 13:11

Pellè speelt alleen goed zonder druk. Als er druk op staat knapt ie en slaat ie door met schorsingen tot gevolg. Een beetje hetzelfde als Suarez met als enig bijkomend voordeel dat hij anderen niet bijt, maar desalniettemin is hij net zo instabiel.

Wat is Feijenoord ook zo dom om de contracten niet optijd te verlengen , want dan krijg je dit.
Ik vind dat dit de bedragen hadden moeten zijn.
Janmaat 15mil
Pelle 18 mil
Clasie 15 mil
Indi 12 mil
De vrij 15mil

Maar het is ook een teken om te laten zien hoe lief we in Nederland zijn , al is het ook super dom van Feijenoord om die contracten niet op tijd te verlengen want dan ben je ook gedwongen om het voor dit soort bedragen te doen

16 juli 2014 om 10:14

Als je Feyenoord had gevolgd, had je geweten dat ze tot afgelopen januari met Janmaat hebben onderhandeld over een nieuw contract. Doordat er geen ruimte meer was in het salarishuis konden ze hem niet bieden wat hem toekwam. De Vrij had al een keer verlengd (in de tijd dat jongens als Fer en Wijnaldum liever naar een andere Nederlandse club gingen) en ook hem kon niks extra worden geboden. Er is toen afgesproken dat er gewacht zou worden tot in de zomer met weer onderhandelen, want niemand had verwacht dat de Vrij mee zou gaan naar het WK, laat staan dat Oranje het zo goed zou doen met onze jongens in de defensie. Janmaat was al belangstelling voor, maar voor de Vrij is het pas na het seizoen op gang gekomen.

Meneer Pelle heeft Feyenoord meerdere malen in de steek gelaten met zijn vreemde gedrag. Ik denk ook niet dat hij het gaat maken, te weinig talent en mag de schoenen nog niet strikken van Bony.

Ik kan zijn woorden wel begrijpen alleen in mij. Ogen ga je alleen naar Southampton voor het geld. Want als je de clubs gaat vergelijken is Feyenoord toch wel een stapje groter. We spelen wel niet in Engeland. Maar Feyenoord heeft toch echt wel een grotere naam dan Southampton. Plus Pelle met Southampton koet je niet raar kijken als je dit jaar tegen degradatie zal spelen. Wel is het zo zonde dat Feyenoord zonder spits in de voorronde straks moet gaan starten. Wat met te vrede heb je natuurlijk niks voorin staan. Deze jongen is gewoon te licht voor Feyenoord. Leuk als 2e of 3e spits maar verder niet. Wie zegt dat hij een kans moet krijgen is A familie van hem of B heeft geen verstand van voetbal. Feyenoord maar zeker van Geel moet nog echt even een mannetje halen. Eentje waar de camera's op staan zoals Guidetti, Pelle, pi-air, bosvelt, de wolf, kiprich enz. Nu komt straks alles op Jean Paul aan, die is daar nog te jong voor. Ik maak me toch wel een beetje zorgen over hoe Feyenoord eruit gaat zien.

16 juli 2014 om 11:38

Helemaal mee eens. Kan altijd vrij slecht tegen de mensen die hier gaan lopen roepen dat een Feyenoord of Ajax na een jaartje in de PL zou degraderen. Die mensen beseffen ten eerste niet dat we met ons beleid en het inkomen dat je krijgt in PL juist tot de gezondste clubs zou behoren. Als je daarbij ziet wat vanuit Amsterdam, Arnhem en Rotterdam de afgelopen jaren in de PL speelt en die jongens nog gewoon bij onze clubs zouden ballen, heb je wereldtop.

Het komt wel weer goed met Feyenoord. Hoop dat ze Affelay oppikken en verrassen in de voorronde CL. Heb weer zin in het komend seizoen, vriend!

Ik snap dat sommigen enig sinds teleurgesteld zijn over de bedragen, alleen men moet er wel rekening mee houden dat Feyenoord in de afgelopen jaren niet veel spelers verkocht heeft die het internationaal gemaakt hebben. Waarbij ook nog mee speelde dat men in club verband Europees ook niks hebben laten zien. Kuijt, van Persie en Vlaar noem ik bewust niet omdat het erg lang geleden is dat zij Feyenoord verlieten. Als de Vrij, Martens Indi, Janmaat, Pelle en eventueel Clasie succesvol de vervolg stap maken zal dat buitenlandse clubs ook meer vertrouwen geven, als Feyenoord dit met enige regelmaat voor elkaar krijgt weet men in het buitenland ook dat spelers van Feyenoord voor een bepaalde kwaliteit staan. Waardoor men ook meer voor haar spelers in de toekomst kan vragen.

Een van de redenen waarom er altijd in Nederland "relatief" meer betaald word voor Ajax spelers is omdat men in het buitenland weet dat een van Ajax afkomstige spelers (wel of niet zelf opgeleid) vaak goede investeringen zijn (ongeacht voor welk niveau ze gehaald worden) en staan voor een zekere kwaliteit. Naast de waan van de dag is het denk ik dus ook heel belangrijk dat je als club met enige regelmaat een goed track record kunt overleggen van spelers die je verkocht hebt, essentieel is wel dat je daarvoor wel Europees moet spelen. Wat dat betreft kun je het wel een "god geschenk" noemen dat het wereldkampioenschap plaats vond en de jonge Oranje spelers met een Feyenoord achtergrond het redelijk tot goed deden. Wanneer Feyenoord erin slaagt om weer structureel Europees voetbal te spelen weet ik bijna zeker dat ze in staat zullen zijn om een goede reputatie op te bouwen.

Ze zijn uit de schulden, voeren een goed sportief (jeugd) beleid, en nog belangrijker is denk ik dat nu ze uit de schulden zijn dit ook een positieve invloed zal hebben op het aantrekken van nieuwe sponsors of betere sponsor bedragen. Natuurlijk zijn sportieve prestaties daarbij essentieel, alleen denk ik dat je ook meer sponsors of betere deals kunt krijgen wanneer sponsors weten dat hun geld niet in een bodemloze put verdwijnt maar besteed kan worden om de kwaliteit van alle sportief technische zaken te verbeteren. Wellicht moet men nog 1 seizoen geduld hebben omdat er veel sterktehouders vertrekken maar de weg naar boven is definitief in gezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren