Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle profiteert niet optimaal van rode kaart en lijdt eerste puntenverlies

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zijn eerste puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie geleden. In eigen huis kwam het niet verder dan 2-2 tegen Willem II, dat vanaf de veertigste minuut met tien man op het veld stond. Aan Tilburgse zijde zorgden Max Svensson en Lucas Woudenberg voor de doelpunten, terwijl Lennart Thy en Tomislav Mrkonjic de Zwolse treffers maakten. Ondanks het gelijkspel is PEC nog wel koploper in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Willem II het voorlopig moet doen met een achtste plek.

PEC zette vorige week nog zijn ongeslagen reeks voort door op de valreep met 1-2 van FC Den Bosch te winnen. Coach Dick Schreuder voerde ten opzichte van dat duel één wijziging door bij zijn ploeg: Younes Taha ontbrak tegen Willem II, terwijl Thy juist wel in de basis startte. Willem II startte met dezelfde elf als tegen ADO Den Haag (1-0) vorig weekend. Zeven van die elf spelers speelden vorig seizoen nog niet in Tilburg, waaronder doelman Kostas Lamprou, die deze zomer de overstap maakte van PEC Zwolle naar Willem II.

De eerste helft, die vooraf werd gegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van voormalig PEC-keeper- en trainer Piet Schrijvers, stond bol van het spektakel. De Tricolores kwamen al vroeg op voorsprong, toen Jasper Schendelaar een terugspeelbal van Bart van Hintum niet goed aannam en Svensson profiteerde. Binnen het kwartier stond het zelfs 0-2: Woudenberg liep na een vrije trap gemakkelijk weg bij Luis Görlich en verdubbelde de score. De thuisploeg begon zo dramatisch aan het duel, al had Willem II de zaken ook prima op orde.

Daar kwam in de veertigste minuut verandering in, toen Erik Schouten de doorgebroken Apostolos Vellios neerhaalde. Schouten kreeg rood, waarna Bart van Hintum de bal uit de daaropvolgende vrije trap tegen de arm van Daniel Crowley schoot. De bal ging op de stip, en Thy benutte dat buitenkansje. Nog voor de rust wist PEC zelfs op gelijke hoogte te komen: Thomas van den Belt zag zijn inzet nog gekeerd worden door Lamprou, maar Mrkonjic was alert in de rebound en zorgde zo voor de 2-2.

Willem II-trainer Kevin Hofland koos ervoor om een stuk verdedigender aan de tweede helft te beginnen, in de hoop het punt over de streep te trekken. PEC rook bloed en creëerde kansen via onder meer Mrkonjic en Van den Belt, terwijl invaller Jeremy Bokila namens Willem II dicht bij de 2-3 was. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide ploegen genoeg moesten nemen met een punt. Voor PEC staat het eerstvolgende duel komende maandag al op het programma, als het op bezoek gaat bij Jong AZ. Datzelfde team ontvangt Willem II volgende week vrijdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dramatisch domme rode kaart.
Zwaar onterechte penalty een minuut later
0-2 weggeven omdat je ineens met 10 man staat en alsnog geen winnende thuisploeg.

Heerlijke 1e-divisieavond wel weer zo

Willem 2 begon heel overtuigend, maar na die domme rode kaart van Schouten kon PEC terugkomen. Maar in de tweede helft creëerde PEC veel te weinig, ze hadden eigenlijk gewoon moeten winnen van Willem 2.

9 september 2022 om 22:36

Pec heeft totaal geen creativiteit in de ploeg. Het is alleen maar pompen naar voren. Het is van Polen nog een counter eruit haalt anders had pec gewoon verloren.

9 september 2022 om 22:45

Klopt en de verdediging is ontzettend kwetsbaar wanneer alles op de aanval gaat. Tegen kleine teams in de KKD is dat geen probleem, maar tegen mede titel kandidaten wel zoals Willem 2 of Heracles.

10 september 2022 om 00:45

Eerste goal van W2 was een enorme domme fout van de keeper. De 2de was vrij snel maar dat zag er achterin ook echt niet best uit.. Pec mag eigenlijk van geluk spreken dat een oliedomme rode kaart pakt en daarna die zeer twijfelachtige penal kwam.

En uiteraard had pec dit inderdaad moeten afmaken. Waarschijnlijk waren ze alsnog in schok door die 2 tegengoals.

De reden van de penalty heb ik in het stadion gemist. Schijnt hands te zijn geweest, zou alleen niet weten waar en wanneer, haha. Rode kaart gewoon heel dom en terecht. PEC was de tweede helft tegen tien man vrij onmachtig. Veel te voorspelbaar gevoetbald. Ook credits naar WillemII die het verdedigend met 10 man eigenlijk beter hadden staan dan met 11

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren