Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle breidt uitstekende reeks tegen De Graafschap verder uit

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de degradatiekraker tegen De Graafschap gewonnen. Het team van John van ’t Schip zegevierde op De Vijverberg, dankzij doelpunten van Clint Leemans en Younes Namli: 0-2. In alle competities heeft de Overijsselse club nu de laatste vier ontmoetingen met De Graafschap gewonnen en scoorde men daarin liefst zestien keer. PEC stijgt een positie en staat nu veertiende, terwijl de Doetinchemmers op een zeventiende stek blijven staan.

Na ruim tien minuten kwam het eerste gevaar van PEC Zwolle. Hidde Jurjus regaeerde goed op een schot van Namli. Eén minuut later nam het team van Van ’t Schip alsnog de leiding in Doetinchem: een vrije trap van Clint Leemans dwarrelde achter Jurjus in de lange hoek. Het werd enkele minuten later nog erger voor De Graafschap, toen Lars Nieuwkoop een rode kaart kreeg voor een wilde charge op Kingsley Ehizibue.

Henk de Jong greep in en haalde Furdjel Narsingh naar de kant, ten faveure van linksback Jordy Tutuarima. De Graafschap speelde tot aan de rust zeker niet slecht, maar was niet bij machte om de achterstand weg te poetsen. Arbiter Martin van den Kerkhof trok naast een rode kaart ook liefst zes gele kaarten in de eerste helft, mede door een opstootje na een tackle van Youssef El Jebli op Sepp van den Berg.

Ook na rust kon PEC de overtalsituatie lange tijd niet uitdrukken in een ruimere voorsprong. De Graafschap vocht met tien man voor wat het waard was. Een kwartier voor tijd gooide PEC de wedstrijd in het slot. Een heel mooi afstandsschot van Namli verdween achter Jurjus in het doel en dat was voor De Graafschap de genadeklap: 0-2.

Jurjus maakte bij beide tegendoelpunten geen goede indruk en mocht van geluk spreken dat hij niet voortijdig moest inrukken. Twaalf minuten voor tijd kreeg de doelman van De Graafschap slechts geel toen hij de bal buiten het strafschopgebied per ongeluk met de hand beroerde. De ploeg van De Jong heeft nu elk van de laatste vier competitieduels verloren.

Denk jij dat De Graafschap dit seizoen nog boven de rode streep zal komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, staat er in de kop nu echt 'PEC breidt uitstekende reeks uit'??? Welke uitstekende reeks?

1 december 2018 om 21:41

De reeks tegen De Graafschap, zoals ook in het artikel staat.

1 december 2018 om 21:50

Dank je Sempros, over heen gelezen. De schrik van deze eerste woordcombinatie was me iets te groot om het 2e gedeelte van de zin nog op te nemen.

1 december 2018 om 22:52

Snap ik, ik moest ook even een leesbril pakken toen ik het zag staan, ik dacht dat de auteur te diep ik het glaasje had gekeken.

1 december 2018 om 21:42

Uitstekende reeks tegen de graafschap inderdaad, 4 overwinningen in de laatste 4 potten

Zou Ajax al zenuwwachtig zijn voor volgende week? Blij dat deze wedstrijd over is. Was weer een niet om aan te gluren. Het is dat de eredivisie zo zwak is dit seizoen anders stond je nu gewoon op de laatste plaats.

1 december 2018 om 21:45

Passen volgend seizoen prima in de KKD! Hoe eerder de Graafschap degradeert hoe mooier...

1 december 2018 om 21:54

Met deze mensen aan het roer is het niet de vraag of we degraderen maar wanneer.

1 december 2018 om 22:19

Ach al zou je jurgen klopp er neerzetten degradeer je nog met zo'n elftal

Heerlijk volgend seizoen de wedstrijden op vrijdagavond! Nu al genieten van wedstrijden tegen RKC, Helmond, Almere etc.

1 december 2018 om 22:09

Nouja is niet heel gek toch met het materiaal wat jullie hebben? Je doet er nog best verbaasd over moet ik zeggen

1 december 2018 om 22:27

Waar doe ik verbaasd over? Weet zelf ook dat het dramatisch is. Maar je had zoveel hoger kunnen staan omdat je sommige wedstrijden het gewoon laat liggen, zoals tegen Groningen en ook vanavond. Maar goed.

1 december 2018 om 22:33

Beide verlies je terecht. Ze moeten gewoon veel beter en vooral slimmer voetballen. qua supporters horen ze absoluut in de eredivisie. qua spelersselectie is het echt heel erg slecht.

1 december 2018 om 23:00

Dat het materiaal beperkt is weet elke graafschap supporter (we zijn ook behoorlijk teleurgesteld in Hofstede) maar met steeds wisselende systemen en opstellingen wordt het echt niet beter. Daarbij missen we de positieve strijd (en niet de overdreven acties zoals we vandaag een aantal keren zagen).

16 december lekker aan het doelsaldo werken uit bij ajax... 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren