Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC profiteert mee van belangstelling voor spits ‘van de buitencategorie’

Laatste update:

Tomás Necid baarde nogal wat opzien, toen hij in de zomer op huurbasis overstapte van CSKA Moskou naar PEC Zwolle. De 25-jarige spits van Tsjechische komaf, meervoudig international van zijn land en een voormalig toptalent bovendien, lijkt echter garen te spinnen bij zijn keuze. Na nog geen half seizoen heeft hij zich aardig in de kijker gespeeld en daar kan ook PEC Zwolle de vruchten van gaan plukken.

/

Necid definitief vastleggen kan een mogelijkheid zijn, al zitten daar wel wat haken en ogen aan. Hem overnemen van zijn Moskouse werkgever vergt een financiële inspanning en bovendien is het de vraag of Necid zelf niet iets groters voor ogen heeft. PEC kan echter ook op een andere manier mee profiteren. Necid wordt immers gevolgd door Ajax, Feyenoord, FC Twente en Borussia Dortmund.

Mocht een van die clubs hem in januari willen hebben, dan zal er gepraat worden met CSKA. De Russen zijn bij een verkoop van Necid aan een andere partij ook verplicht een vergoeding te betalen aan zijn huidige club PEC. “Omdat wij hem dit seizoen een podium bieden waarop hij zich kan ontwikkelen”, bevestigt directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International.

Hij zegt in het weekblad dat het ‘onrustig’ is rond de Tsjechische aanvaller en dat dat ook nog wel even zo zal blijven tot de transferperiode aanbreekt. Dat is ook niet zo vreemd, want Necid maakte vier goals in tien wedstrijden voor PEC Zwolle. Men prijst zich dan ook gelukkig dat hij tot de selectie van Ron Jans behoort. “Hij is voor ons een voetballer van de buitencategorie. Wij hopen dan ook dat hij blijft.”

Denk jij dat Tomás Necid na januari nog voor PEC Zwolle uitkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het nog steeds prachtig, dat je toch een spits van zo'n naam kunt halen van een club zoals Cska Moskou. Hoop overigens dat PEC een mooi bedrag krijgt, dan kunnen ze weer gaan doorgroeien.

6 november 2014 om 19:02

@ Forzazitterd,

Het is ook gewoon prachtig dat PEC Zwolle Tomáš Necid tijdelijk heeft weten te huren van Cska Moskou en het zou nog mooier zijn als PEC Zwolle Necid definitief binnen kan halen in de winterstop en vervolgens aan het einde van dit seizoen flink op hem kunnen cashen, voor PEC Zwolle zijnde dan.

Maar sinds PEC Zwolle in de Eredivisie speelt, hebben ze dat wel vaker, dat ze dan afdankertjes van de topclubs hier uit Nederland halen, of in het geval met Necid uit het buitenland, en dan vervolgens met aardig wat winst doorverkopen.

Eerst hadden ze dat met Youness Mokhtar, die ze voor €150.000 van PSV hadden gekocht en vervolgens voor plusminus €1.000.000 aan FC Twente hebben verkocht, daarna hadden ze dat met Kamohelo Mokotjo, die ze volgens mij ook voor €100.000 van Feyenoord hebben gekocht en vervolgens voor €1.500.000 (duurste uitgaande transfer van PEC Zwolle) aan FC Twente hebben verkocht, daarna met Mateusz Klich, die ze voor €150.000 van VFL Wolfsburg hadden gekocht en Wolfsburg had een clausule op laten nemen dat ze hem voor €800.000 konden terugkopen en daar hebben ze in de afgelopen zomer ook gebruik van gemaakt.

Het is jammer dat Guyon Fernandez het afgelopen seizoen werd gehuurd van Feyenoord, maar ik denk dat als hij een vast contract bij PEC Zwolle had, dat PEC Zwolle ook aardig wat winst op hem zou maken, want Fernandez was vorig seizoen toch zeker wel van waarde voor PEC Zwolle.

Nu zullen ze dat dus waarschijnlijk hebben met Necid en ook al zal Necid wel wat duurder kosten dan de spelers die ik hierboven heb opgenoemd, PEC Zwolle zal er in ieder geval een scorende spits voor terugkrijgen en uiteindelijk krijgen ze dus waarschijnlijk ook nog een aardig transferbedrag voor hem, dus dit kan opzicht dan wel een win-win-situatie worden.

Over het salaris van Necid: wie weet wilt hij dan hetzelfde als Klich doen. Die verdiende ook een te hoog salaris die PEC Zwolle niet kon betalen, maar uiteindelijk leverde hij wel salaris in, maar hij zit nu helaas bijna altijd op de bank bij VFL Wolfsburg.

6 november 2014 om 22:22

Ik kan je een ding zeggen Mokotjo is niet weggegaan voor 1.5 miljoen dat bedrag klopt niet. Zwolle dit heel geheim over transfer sommen en brengen hele lag bedragen naar buiten.

7 november 2014 om 09:35

Die bedragen lijken me allemaal onzin. Zwolle kan zich dergelijke spelers permitteren omdat er voor eventueel volgende transfers niet gunstige voorwaarden voor de club in staan. Ik denk dat Mokotjo en Klich een habbekrats hebben opgelevert voor Zwolle, Lachman helemaal niets. Dat blijkt ook wel als je ziet dat het afgelopen seizoen ondanks alle verkopen en bekerwinst toch nog weer een tekort is van een paar ton en we waarschijnlijk weer in een lagere categorie komen. Neemt niet weg dat de leiding van Zwolle er steeds weer in slaagt om dergelijke spelers op het veld te krijgen. Jammer is dat het vaak voor de korte termijn is. Zie vorig seizoen. Hoeveel sterkhouders zijn daar nog van over.

6 november 2014 om 22:57

Ik vind het een beetje overdreven allemaal. Zo'n geweldige speler is het nu ook weer niet. Zijn cijfers zijn nu ook weer niet zo heel spectaculair, nauwelijks beter dan die van Fernandez bijvoorbeeld. Ik heb hem in Alkmaar 90 minuten gezien en toen sprong hij er niet bovenuit. Vind die Drost wel een hele goede speler. Lam vond ik toen ook goed spelen trouwens.

Vind het vooral prachtig dat hij zich niet te groot voelde om deze stap te maken.

6 november 2014 om 16:44

Waarom zou hij zich ook te groot voelen?
Het is een nuchtere kerel en bij een club als PEC is hij verzekerd van een basisplaats.
Op deze manier heeft hij zich weer in de kijker gespeeld bij de bondscoach net als Klich eerder al deed en nu ook Sainsbury.
Ik zeg goed bezig Pec, het zou geweldig zijn als we er ook nog iets aan over zouden houden.

6 november 2014 om 17:48

Nou, wat Wimme zegt is iets heel normaals. Veel spelers voelen zich nu eenmaal te groot voor een club als PEC Zwolle.

Van die jongen ook een verstandige keus geweest om lekker bij PEC te gaan ballen. Hij was toch al behoorlijk uit de kijker verdwenen, na toch altijd de titel van ''toptalent'' te hebben gedragen. Het lijkt mij verstandiger om nog gewoon even lekker in Zwolle te blijven, want net nu hij weer wat opleeft lijkt het mij niet verstandig om al weer spoedig te vertrekken.

De clubs die interesse zouden hebben lijken nou niet echt interessante opties, op het salaris wellicht na. Bij Dortmund kan je wel aannemen dat daar geen speeltijd voor hem is weggelegd, en bij Ajax ben je als spits zijnde al helemaal nergens zeker van. Feyenoord en Twente, tja... Dan kan je wellicht beter kijken wat er op je pad komt na een volledig (of langer) seizoen bij Pec.

Aardige spits, mag voor mij naar Feijenoord gaan. Behouden voor PEC zal lastig worden al weet je het maar nooit. Het blijft altijd maar de vraag of spelers dan blijven presteren. In Zwolle hebben ze Avdic gehad die aardig presteerde. Toen naar AZ, vervolgens naar Heracles, maar raakt geen pepernoot meer. Sommige spelers voelen zich prettig bij een club en een verandering levert dan net niet meer prestaties op. Necid mag natuurlijk blijven, als hij maar niet naar Muntjesman's Twente gaat. Dat is geen gelukkig huwelijk voor ex-PEC-spelers. Mokhtar op de bank; Lachman op de tribune en Mokotjo haalt zijn Zwolle-niveau nog niet. Ik denk overigens niet dat hij een Ajax-spits is.

6 november 2014 om 16:28

Avdic moet eerst zijn ritme weer te pakken krijgen; hij is sinds een week weer terug bij het team door een blessure. Ik vind dat je hem nog niet af moet schrijven. Weghorst zit in een goede flow, vandaar dat hij de voorkeur boven Avdic krijgt momenteel.

Gewoon Peters bij Emmen weg halen als opvolger. Is een jonge talentvolle speler uit de Twente opleiding.
Die tjech is niet te houden. Hopen dat ze in Zwolle ook Fischer van excelsior kunnen halen is transfervrij.

Hahn
Polen Fischer werf hintum
Brama rienstra drost
Saymak Peters Tomas

6 november 2014 om 16:56

Peters komt te kort voor het niveau wat Zwolle graaag na streeft.

Hahn
Dijkhuizen , vd Werff ,lam , v.hintum
Rienstra , Drost , Gosens
Botaka , Te Vrede , Saymak

Dijkhuizen van Roda is een type Janmaat past prima bij Zwolle. Botaka is groot talent van Excelsior. Gosens van Dordrecht is een prima voetballer voor Zwolle. Te Vrede volgend seizoen huren van Feyenoord.

6 november 2014 om 17:24

Peters komt helemaal niet te kort. Uitstekende spits. FC Twente gaat hier nog spijt van krijgen..

7 november 2014 om 09:28

Nou, het vervangen van Van Polen lijkt me prima, die kan er niet zoveel van, maar Dijkhuizen is dat niet een linkspoot. Die zet ik liever voor van Hintum neer en Lam kan de plek innemen van Van Polen.
En Hahn, die is na dit seizoen wel uitgekeept ben ik ban. Die kan er helemaal niets van en voegt niets toe. Dat heeft Feijenoord heel goed gezien. Die speelt volgend seizoen ergens in de JL, dus hoop zeker dat we die niet houden. Voor de rest kan ik er goed, zeer goed zelfs, mee leven.

6 november 2014 om 20:37

Fischer is voorlopig niet nodig, we hebben genoeg centrumverdedigers die even goed of beter zijn

Die blijft gewoon bij Zwolle. Feyenoord wil een griote vis binnen halen die gerant staat voor goals dus geen Necid of Kramer.

6 november 2014 om 17:04

Necid is voor Feyenoord een grote naam. Jij kent hem niet echt geloof ik. Dat kan niet anders. Zou een fantastische spits zijn, perfecte oplossing wat mij betreft. Voor zowel Feyenoord als Tomas.

6 november 2014 om 19:22

Zeg je het niet verkeerd?
Feyenoord is voor Necid een grote naam.
Zijn zijn statistieken dan zo goed?
25 jarige international.
Te Vrede scoort ze ook, en Kazim, ja, dat zal dan wel de teamspeler zijn, want met Te Vrede speel je met een eiland.

Voor zo'n jongen zou speeltijd op dit moment belangrijker moeten zijn dan geld of een grote club. Misschien kan PEC hem definitief overnemen en met de speler afspreken dat hij nog anderhalf jaar blijft en dan voor een redelijk, vooraf vastgestelde transfersom weg mag. Als je dan Cska ook nog een percentage daarvan kan beloven heb je voor drie partijen een goede oplossing denk ik.

Ik hoop dat deze jongen een goed voorbeeld is voor andere spelers die bij de grote clubs alleen maar banken. Het zou mooi zijn als we meer van zulke spelers naar Nederland kunnen halen, dan stijgt het niveau van de Eredivisie toch aanzienlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren