Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC blijft ongeslagen na hattrick Veldwijk tegen oude werkgever

Laatste update:

Lars Veldwijk maakte in het seizoen 2013/14 liefst dertig competitietreffers voor Excelsior en hij had daarmee een groot aandeel in de promotie van de club. Bij de Rotterdammers wist men dus wel wat de spits in zijn mars heeft, maar Excelsior kon zaterdagavond niet voorkomen dat Veldwijk drie keer scoorde namens PEC Zwolle. De spits deed zijn oude ploeg hiermee veel pijn: 3-0.

/

Veldwijk vierde zijn goals wel, maar ingetogen. Na een klein kwartier spelen was het voor het eerst raak: PEC kreeg al twee mogelijkheden, via Sheraldo Becker en Wouter Marinus, voordat Veldwijk de score opende. Dirk Marcellis speelde Rick Dekker in en hij stuurde met een handige voetbeweging Veldwijk weg, die oog in oog met Filip Kurto hard binnen schoot. PEC bleef na dit doelpunt de bovenliggende partij en tien minuten na de openingstreffer werd het 2-0, toen Ouasim Bouy na een uittrap van Kurto een kopduel won en zo in een keer Veldwijk een uitstekende kans bood. De spits haalde ook nu de trekker over.

Veldwijk kreeg in de eerste helft ook nog een goede kans om zijn hattrick compleet te maken, maar ditmaal stuitte hij op Kurto, waardoor de teller op twee uit drie kwam te staan. Namens Excelsior was Tom van Weert nog het dichtst bij een doelpunt gekomen, maar nadat hij doelman Kevin Begois was gepasseerd kwam de aanvaller in een te lastige hoek terecht, waarna hij de bal op de paal mikte. Even later probeerde Van Weert overigens nog een strafschop te versieren, maar scheidsrechter Danny Makkelie liet zich niet voor de gek houden en trok een gele kaart.

/

PEC nam de 2-0 voorsprong mee de rust in en in de tweede helft probeerde Excelsior direct druk te zetten, om zo een snelle aansluitingstreffer te forceren. Daryl van Mieghem kreeg ook al vroeg in het tweede bedrijf een kans, maar zijn schot belandde in het zijnet. Excelsior vergat vervolgens om te verdedigen en dat kwam de ploeg duur te staan. Stef Nijland veroverde rond de middellijn de bal, waarna PEC er met vier aanvallers tegen twee verdedigers uit kwam. Door een verkeerde aanname leek Becker de kans nog te verprutsen, maar hij gaf de bal nog voor op Veldwijk, die van dichtbij de 3-0 binnen kon koppen.

Het was de laatste actie van Veldwijk, die eerder in de wedstrijd ook een tik had gekregen en daarom uit voorzorg naar de kant werd gehaald. De supporters van PEC gaven de spits een staande ovatie, waardoor er dus sprake was van een vroege publiekswissel. Vanaf de kant zag Veldwijk zijn ploeg nog wel een paar mogelijkheden krijgen, via bijvoorbeeld Bouy en Nijland, voordat Nijland een strafschop verdiende en Sander Fischer een rode kaart kreeg. Nijland wilde de penalty zelf binnen schieten, maar zijn matige inzet werd gekeerd door Kurto, waardoor het dus bij de hattrick van Veldwijk bleef: 3-0. Excelsior eindigde de wedstrijd overigens met negen man, want kort voor tijd kreeg Van Weert ook nog eens zijn tweede gele kaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen super wedstrijd van PEC ondanks de drie punten.

En aan Bouy gaat PEC nog veel plezier beleven!

Heerlijke afmakers van Veldwijk.

Idd Bouy gaat een goeie worden.

Toch wel weer genoten van PEC. Het combineert er weer zoals vanouds op los en daar geniet je als toeschouwer van. Bouy speelde een sterke wedstrijd en ik kijk er zeker naar uit om hem dit seizoen te zien spelen. Veldwijk was ook lekker efficiënt vandaag en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd al snel beslist was.
Tip: volg @forzapeczwolle op instagram.

Veldwijk is een hele trage spits, Fischer keek erbij toen hij de beide goals maakte. Beide goals waren goed ingeschoten, maar kom op zeg als zo een trage spelers zoveel meters kan maken zonder gestopt te worden. Heel matig.

13 september 2015 om 18:09

Jij doet je naam wel eer aan, echt een grapjas ben jij. Veldwijk heel matig?? Voorlopig heeft hij er 5 inliggen, aan het eind van het seizoen spreken we elkaar weer over deze matige spits

13 september 2015 om 18:45

"jij doet je naam wel eer aan"

Origineel hoor, heb ik niet vaker gehoord:

Ik had het over de verdediging van Excelsior wat heel matig stond bij beide goals. Niet over Veldwijk.

13 september 2015 om 19:14

Nou ik vind veldwijk niet fantastisch. Hij heeft er 5 in liggen, maar hij Is wel enorm traag en technisch niet heel fantastisch. Hij stond deze wedstrijd gewoon op de juiste plek op het juiste moment. Hiervoor heeft hij eigenlijk maar 1 goal gemaakt, zijn eerste was namelijk een penalty.

Een vrij makkelijke avond waarin wij geen enkel moment in de problemen zijn gekomen. Achterin stond het prima en Excelsior gaf teveel ruimte weg om überhaupt gevaarlijk te kunnen worden. Alleen die fout van Begois en die bijna afstraffing van Van Weert kon een breekpunt in de wedstrijd zijn, maar gelukkig was die hoek te scherp om hem af te maken. Er werd zoveel ruimte weggegeven door Excelsior dat Veldwijk (die overigens best snel is, ondanks dat Fischer nauwelijks vooruit komt) eigenlijk weinig moeite moest doen om aan zijn kansen te komen. Hij had er die avond wel nog drie kunnen maken.

Ik vond dat Thomas en Bouy de uitblinkers van de avond waren gisteren. Zeker de laatstgenoemde is zo rustig aan de bal dat de voorhoede met veel meer vertrouwen speelt. Hij deed me licht denken aan Mokotjo toen hij bij ons speelde.

Wat Nijland allemaal aan het doen was bij die penalty begreep ik voor geen meter. Dan heeft je concurrent in de spits die avond er drie ingeschoten en dan ga je zo achteloos met jouw moment van glorie om. Zeer dom van hem, want nu staat Stef onderaan de pikorde lijkt mij.

13 september 2015 om 11:02

Nijland heeft ook gister werkelijk geen bal goed geraakt. Wat was die slecht

13 september 2015 om 13:17

Echt he, dat hij die penalty überhaupt nog mocht nemen..

13 september 2015 om 13:38

Die tackle waar de 3-0 uit viel raakte hij wel erg goed, maar daar bleef het ook bij

13 september 2015 om 17:11

Hij speelde idd vrij zwak. Zijn andere concurrent op de nummer
10 positie Marinus maakt het hele seizoen al een sterke indruk. Wij gaan hem de komende tijd niet in de basis zien ben ik bang.

13 september 2015 om 17:27

Zou me niet verbazen als Thomas vaker op 10 gaat spelen dan Nijland dit seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren