Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pavlidis schiet tien man van AZ naar zwaarbevochten zege op Legia Warschau

Laatste update:

AZ heeft zich hersteld van de 4-3 nederlaag bij Zrinjski Mostar. De Alkmaarders hadden het in eigen huis moeilijk met Legia Warschau, zagen Mayckel Lahdo een half uur voor tijd rood krijgen, maar wisten de 1-0 voorsprong vast te houden. Het goudhaantje was Vangelis Pavlidis, die vlak na rust van dichtbij binnentikte. AZ komt na twee speelrondes op drie punten terecht in Groep E, net als Legia, Villa én Zrinjski. In het andere onderlinge duel in de poule wist Villa pas in minuut 94 af te rekenen met Zrinjski (1-0).

Jansen koos ervoor om geen wijzigingen in zijn opstelling door te voeren ten opzichte van het gewonnen duel met Fortuna Sittard (4-0). Mathew Ryan verdedigde het doel en zag een viermansdefensie voor zich, bestaande uit Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Alexandre Penetra en David Møller Wolfe. Jordy Clasie en Sven Mijnans stonden achter Dani de Wit op het middenveld. Spits Vangelis Pavlidis werd op de vleugels bijgestaan door door Mayckel Lahdo (rechts) en Myron van Brederode (links).

In het door Poolse fans luidruchtige AFAS Stadion zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Tomás Pekhart deed de bal in het net belanden, maar juichen kon de Tsjech niet: hij stond buitenspel. AZ had het niet makkelijk met de bezoekers, al werd het enkele malen dreigend via Van Brederode.

Halverwege de eerste helft was de eerste serieuze kans voor AZ een feit. Clasie gaf handig mee aan de mee opgekomen Møller Wolfe, die met links en van dichtbij stuitte op goalie Kacper Tobiasz. AZ leek steeds dichter bij de 1-0 te komen, maar net op de momenten dat de Alkmaarders dreigend leken te worden ontbrak het aan precisie of snelheid. Vlak voor rust probeerde Pavlidis het maar eens van afstand. De Griek zag Tobiasz te ver voor zijn doel staan, maar zijn poging ging over het doel.

Legia leek aan het begin van de tweede helft het initiatief te grijpen. De Polen probeerden via de zijkanten door te komen en daar leek AZ het lastig mee te hebben. Uit de eerste aanval van de Alkmaarders na de onderbreking was het plots raak. Van Brederode gaf na een mooie schijnbeweging voor bij de tweede paal, waar De Wit terugkopte op Pavlidis. De Griek troefde directe tegenstander Radovan Pankov af en tikte binnen: 1-0. Clasie probeerde van de score enkele minuten later van afstand te verdubbelen, maar dit keer had Tobiasz wel een antwoord.

Uit het niets kwam AZ, na ruim een uur spelen, in de problemen. Lahdo kwam te hoog in met zijn voet en raakte Yuri Ribeiro daarbij. De vleugelspeler werd met direct rood van het veld gestuurd. Ondanks de ondertalsituatie kwamen de manschappen van Jansen niet direct in de problemen. Wel besloot de trainer defensief te wisselen met het inbrengen van Denso Kasius voor Van Brederode, terwijl ook Bruno Martins Indi en Ibrahim Sadiq niet veel later werden gebracht. AZ kwam niet meer aan voetballen toe en moest enkele hachelijke momenten toestaan. De Noord-Hollanders hielden echter stand en schrijven zo hun eerste driepunter bij.


Aston Villa - Zrinjski Mostar 1-0
In de groep van AZ namen ook Aston Villa en Zrinjski het tegen elkaar op. De geweldige comeback van de Bosniërs gaf hen het nodige vertrouwen tegen de nummer vijf van de Premier League. Zo moest Emiliano Martínez knap redden op een poging van Nemanja Bilbija en schoot Mario Ticinovic over. Villa stelde bijzonder teleur en kwam pas vlak voor rust echt dicht bij een treffer, ware het niet dat de omhaal van Nicolò Zaniolo niet zuiver genoeg was.

Na rust dacht Villa een penalty te krijgen na vermeend hands van Slobodan Jakovljevic, maar na het zien van de beelden besloot de arbiter die in te trekken. Villa drong aan en loste twee schoten via Diego Carlos, maar de ploeg uit Birmingham kreeg het lange tijd maar niet voor elkaar Zrinjski op de knieën te krijgen. In minuut 94 was het alsnog raak voor the Villans. John McGinn werd gevonden in de zestien en kopte in de verre hoek raak: 1-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze winst hadden we wel even nodig voor de coefficienten. Gefeliciteerd AZ!

Gelukkig nog een Nederlands team dat er met de winst vandoor gaat. Lahdo maakt het nog even spannend met die domme overtreding maar gelukkig hielden ze vol. Wat een saaie baggerpot trouwens man man man.

5 oktober 2023 om 23:00

Vergeleken bij Atletico - Feyenoord wel ja. Maar dat was ook echt een topwedstrijd. Dit is twee niveaus lager, maar heb echt genoten van de passie in de tweede helft. Schril contrast met de eerste want die was echt niet om te zien. Hele knappe overwinning, tegen een lastige tegenstander. Alles ligt weer open in onze poule

5 oktober 2023 om 23:02



Gefeliciteerd met de punten, goed bezig! Ik vond het ook in de 2e helft niet geweldig, misschien dat het kwam door het gebrek aan kansen aan beide kanten. Ik zei het ook in het live mee praten maar ik vind het wel echt heel knap hoe AZ met deze selectie weet te presteren. Er is denk ik oprecht geen speler die ik bij Feyenoord of PSV in de basis zou zien maar toch weten ze echt knappe resultaten te behalen. Misschien is die Jansen toch niet zo'n matige trainer. Ohja en succes aankomende zondag, volgens mij moet AZ dat wel kunnen winnen.

5 oktober 2023 om 23:10

Ik zou Penetra opperen voor Ramalho. Daar kan je het niet mee oneens zijn toch?

5 oktober 2023 om 23:17

Oke good call, maar ik zou sowieso Ramalho niet opstellen ten faveure van Bella Kotchap.

5 oktober 2023 om 23:21

Pavlidis en Clasie zijn ook niet slecht. Zullen ook wel van toegevoegde waarde zijn bij PSV of Feyenoord. In de basis weet ik niet direct, daarvoor ken ik beiden teams niet goed genoeg

5 oktober 2023 om 23:33

Zijn beide zeker goede spelers maar ik zie Luuk en Santi er niet uigespeeld worden door Pavlidis, evenals Wieffer en Schouten Door Clasie.

5 oktober 2023 om 23:36

Ramalho is geen basisspeler. Bella-Kotchap voelde zich niet goed genoeg om te starten. Maar inderdaad, die jongen van AZ is beter dan onze Braziliaanse pannenkoek

5 oktober 2023 om 23:47

Ik heb even snel gekeken maar Ramalho is in de laatste 14 wedstrijden 11 keer in de basis gestart. Dan ben je gewoon een basisspeler toch? Gelukkig hebben jullie Bella-Kotchap inderdaad want Ramalho is toch wel een grote dissonant in het elftal van PSV

6 oktober 2023 om 01:54

@komopaz:

Tja dat zegt in deze specifieke situatie niet zo heel veel om eerlijk te zijn. Ramalho stond in het begin van dit seizoen in de basis omdat Bella-Kotchap pas op deadline day is gekomen en heeft daarna nog één of twee wedstrijden basis gedaan totdat Bella-Kotchap alles rond had om te kunnen spelen en een beetje gewend was.

Bella-Kotchap is vervolgens in de belangrijke wedstrijden in de basis gestart, maar startte tegen Sevilla niet omdat hij iets had met zijn verstandskies. Ramalho speelt nu nog erg veel voor een wisselspeler, maar in principe is hij de derde keus voor twee CV-plekken (en voor Boscagli laat Bosz het liefst Schouten nog een linie terugzakken) en als we eens halverwege het seizoen zijn zal die statistiek ook wel anders uitpakken.

Heel fijn dit. Deze punten kon NL goed gebruiken. Misschien niet geheel terecht, maar wel knap nog altijd. We moeten Frankrijk echt voorblijven dit jaar want daarna komt het grote geld vanuit de CL.

5 oktober 2023 om 23:01

Die lopen deze speelronde wel in met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen.

5 oktober 2023 om 23:36

Valt wel mee.
Frankrijk haalt deze speelronde 6 punten/6 deelnemers = 1.00 coefficientpunt
Nederland haalt 4 punten/5 deelnemers = 0.80 coefficientpunt
Portugal haalt 2 punten/6 deelnemers = 0.33 coefficientpunt
Frankrijk loopt dus maar een klein beetje op ons in en we lopen flink uit op Portugal.
Frankrijk staat nog 1.7 punt op ons achter wat ongeveer gelijk staat aan 5 overwinningen. Hopelijk kunnen we ze achter ons laten

6 oktober 2023 om 07:51

Wel gewoon de tweede speelweek op rij dat er ingelopen wordt. Kan je elke week zeggen dat het niet veel is, maar dat zal nog maar moeten blijken.

5 oktober 2023 om 23:01

Niet geheel terecht? Legia heeft amper kansen gehad. AZ gewoon zeer solide met dank aan Goes en Penetra. Een absolute verademing bij spelers als Martins Indi, Beukema en Hatzidiakos. Verdedigend staat het gewoon erg goed dit seizen bij AZ, op de absolute afgang tegen Zrinsjki na dan

5 oktober 2023 om 23:06

Niet terecht? Legia was slechter dan AZ. Dus terecht? Mua jawel. Zijn wij in vorm als AZ? Nee, het moet beter. Nu winnen tegen Ajax dit weekend!

5 oktober 2023 om 23:11

Legia was aan de bal toch gewoon de betere ploeg? Het is dat AZ scoorde want ze waren ook gewoon niet goed, zeker thuis niet. Kwamen ook amper tot kansen. En dat kan natuurlijk maar ik vond AZ thuis niet veel beter dan wat Ajax uit liet zien vandaag. Verschil tussen de clubs zie je nu ook wel in de reacties.

Maar ondanks een mindere wedstrijd gewoon de punten gepakt en uiteindelijk gaat het daar Europees ook om. Dus gefeliciteerd az’ers.

5 oktober 2023 om 23:17

Ik vond AZ beter aan de bal. Al was de wedstrijd niet spectaculair, dus het zegt niet veel.
Na de rode kaart, ging AZ puur in de verdediging. Toen moest Legia het spel maken en was dus meer aan de bal. Maar dit was gelukkig niet al te best, vond ik.
We hebben niet zo'n goede verdediging dus ik was wel even bang of dit de goede keuze was van Pascal Janssen.

5 oktober 2023 om 23:18

Het was zeker geen goede wedstrijd was AZ. Maar een vergelijking met Ajax vind ik lastig te maken op dit moment. Ajax speelt met nul vertrouwen. AZ speelt degelijk en bijna saai maar geven bijna niks weg. Dat blijkt ook wel aan het aantal tegendoelpunten dit seizoen in de eredivisie (slechts 3). Als AZ slecht speelt kan het tegenwoordig leunen op de defensie, en als je er dan zelf een of twee inschiet win je wedstrijden. In tegenstelling tot Ajax die er elke wedstrijd minimaal twee tegen lijken te krijgen momenteel

5 oktober 2023 om 23:29

Ik had het even niet in de gaten dat wij maar 3 tegendoelpunten hadden. Ajax is wel onze rivaal, dus ik hoop dat ze extra gemotiveerd is tegen (dit) Ajax. Want dit Ajax is wel te verslaan

goed weggekomen vandaag. verdee geen woorden aan vuil maken. jammer dat villa toxh net gewonnen heeft in de laatste minuut. op naar zondag!!

Gelukkig winst, dat is hard nodig na die wedstrijd tegen Mostar. Goed doelpunt en de spelers hebben het uiteindelijk goed uitgespeeld na die domme rode kaart van Lahdo.

Jansen maakte absoluut geen goede indruk als coach weer.

Zo belangrijk deze. Aston Villa ook gewonnen in extremis dus dit zijn hele belangrijke punten voor AZ. Domme rode kaart van Lahdo, verder professioneel uitgespeeld. Bijna on-Nederlands. Heel knap, nu zondag tegen Ajax. Komaan AZ!

5 oktober 2023 om 23:04

Nee, niet komaan AZ. Maar komopaz
Dat Aston Villa is blijkbaar niet de beste club, nu het weer lastig had. Dus wellicht kunnen we daar nog een puntje of meer halen. Dan hebben we nog een kans op overwintertering! KomopAZ!

5 oktober 2023 om 23:08

Haha, ja dat vond ik te makkelijk. Vergeet niet dat Aston Villa gewoon 5e staat momenteel in de Premier League achter City, Tottenham, Arsenal en Liverpool. Ik weet alleen niet hoe serieus ze deze conference league nemen. Zou mooi zijn als AZ daar een resultaat weet te behalen, en thuis een magische avond. Sowieso een leuk affiche

5 oktober 2023 om 23:18

Idd een matige wedstrijd tegen Mostar van Villa. Maar we begonnen ook niet met de basiself. Uiteindelijk 75% balbezit en 27 schoten. Het had ook zo maar 6-0 kunnen zijn als we wat scherper waren geweest. Mostar alleen in de eerste helft een gevaarlijk schot, meer niet.

5 oktober 2023 om 23:24

Ik zag de statistieken inderdaad en vond het al gek dat ze maar geen goal maakte. Denk je dat ze de wedstrijd tegen AZ serieuzer zullen nemen of ook met een B-elftal op de proppen komen?

5 oktober 2023 om 23:35

Emery neemt Europees voetbal sowieso serieus. Maar we kampen ook met een aantal blessures. Ik verwacht dat we tegen AZ wel de basiself gaan zien. Emery zal AZ echt niet onderschatten en resultaat willen halen. Het wordt een mooie pot!

6 oktober 2023 om 00:45

Idd onnederlands goed. AZ neemt ook altijd een penalty serie erg goed. Ook erg onnederlands. Maar des te mooier.

Pffff dat Feyenoord, 0 punten voor Nederland gehaald. Elke keer hetzelfde liedje.

On topic: goed gedaan Az, niet mooi maar wel effectief. Mooi indribbelen van Goes bij de goal. Talentje hoor

Penetra, Goes en De Wit echt uitzonderlijk geknokt, verdedigd en gevoetbald (met een Sierlijke Pana van onze eigen Dani). Lekker boys! Genoten deze wedstrijd.

5 oktober 2023 om 23:06

Die Penetra is een toppertje in spe

Laten we allemaal even stilstaan bij onze Portugese vriend Penetra. Schiet AZ eerst met een beslissende strafschop tegen Brann Bergen de groepsfase in. Maar speelt daarna alsof hij al 10 jaar in de eredivisie speelt. Hij brengt zoveel rust achterin. Echt een diamantje die door onze scouting is opgepikt. Heel blij mee. Die zal dus wel weer weggekocht worden volgend jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren