Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Patrick Kluivert en Marco van Basten worden het niet eens over Brian Brobbey

Laatste update:

Patrick Kluivert is enorm onder de indruk van Brian Brobbey. Te gast in het programma Rondo van Ziggo Sport legt de oud-Ajacied uit dat hij de huidige spits van Ajax een ‘superspits’ vindt, maar dat er nog wel ruimte is voor verbetering. Marco van Basten is minder enthousiast dan zijn tafelgenoot.

“Ik heb af en toe nog wel contact met Brobbey”, vertelt Kluivert. “Want ik vind hem gewoon echt een superspits. Voor Ajax is dat echt een hele goede spits. Ik was natuurlijk heel anders dan Brian. Maar ik denk dat hij op dit moment wel goud waard is voor Ajax.”

Van Basten, die zich al eerder opbouwend kritisch uitliet over Brobbey, kan zich niet helemaal vinden in de woorden van Kluivert. “Daar heeft hij gelijk in, dat hij goud waard is voor Ajax...”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Maar om nou te zeggen dat hij een superspits is... als jij nou kijkt naar wat een spits van Ajax nodig heeft. Qua techniek, qua balbehandeling, qua samenspel”, vervolgt Van Basten.

“Dan vind ik hem in principe niet zo geweldig. Hij is niet zoals jij was of zoals andere spitsen waren. We zijn met z'n allen heel blij dat hij speelt, maar als je hem gaat ontleden zou hij eigenlijk nog beter moeten zijn, toch?”

“Ik begrijp wat je bedoelt”, reageert Kluivert. “De potentie is hoog. "Op dit moment laat hij goede dingen zien, maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Hij moet meer een killer zijn voor het doel. Hoe hij is als aanspeelpunt, daar hoeven we niet aan te twijfelen. Maar de spelers om hem heen kunnen ook meer in dienst van hem spelen. Ik denk dat hij nog te veel zijn eigen kansen moet creëren”, besluit Kluivert.

Van Basten vindt dat Brobbey zich ook minder moet laten afleiden. “Hij laat zich veel te veel uit zijn spel halen door zijn tegenstanders. Hij moet zorgen dat hij niet iedere wedstrijd ruzie heeft.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wil dit nog wel even terugkijken, want hoe mooi is dat als twee van de drie beste spitsen van de jaren '80 en '90 zich zo uitspreken over de huidige Ajaxspits. Brobbey is natuurlijk veel minder stylist dan Kluivert en Van Basten, maar wat is het een beest en op basis van kracht zouden die twee het altijd afleggen tegen Brobbey. Van Basten wil dat Brobbey zich niet wil laten afleiden maar juist dat vechten is een sterk punt van Brobbey.

2 april 2024 om 12:07

Vechten is niet erg maar hij word snel uit zijn spel gehaald. Zeuren op scheids etc..

Van basten heeft hier gewoon een punt. Brobbey is geen ajax spits. Hij mist gewoon de techniek en de finesse die een ajax spits zou moeten hebben. Ajax had eerst gewoon spitsen als suarez, traore, en dolberg en in minder mate haller rondlopen en die konden wel wat meer dan hun kont erin zetten en wegdraaien bij de tegenstander.

1 april 2024 om 23:52

Traore?!
Dat Dolberg fans heeft door dat ene fenomenale seizoen snap ik. En aan de kwaliteiten van Suarez hoef ik geen woorden vuil te maken. Maar Traore noemen is een 1 april grap of niet?

2 april 2024 om 00:09

Traore is gewoon een hele vaardige spits die geen enkele moeite had om met een actie zijn tegenstander te passeren. Traore heeft fenomenale wedstrijden gespeeld toen hij in het centrum werd gepositioneerd en ook gewoom goede wedstrijden gespeeld op de rechtervleugel.

2 april 2024 om 00:14

100 acties, maar geen goal kunnen maken. Die hoort echt niet in het rijtje thuis.

2 april 2024 om 00:21

Bertje hoort in mijn ogen zeker wel thuis in dit rijtje. Was gewoon erg belangrijk dat jaar in zowel de eredivisie als in de europa league run

2 april 2024 om 00:25

Heb me verschrikkelijk aan die huurspits geërgerd.

2 april 2024 om 00:47

Dat gevoel overheerst bij mij ook ja. Kan me herinneren dat rondom de thuiswedstrijd tegen Lyon het gevoel overheerste dat je niks aan hem had, totdat hij tijdens die 4-1 overwinning ineens wél heel goed speelde.

2 april 2024 om 03:08

Traore was niks bijzonders bij Ajax. Waarschijnlijk was je ook kritisch toen hij er speelde. Van je rijtje is alleen Suárez significant beter

1 april 2024 om 23:55

Volgensmij was er bij Haller juist ook kritiek dat het geen echte Ajaxspits was, ondanks al zijn goals in de champions league. Misschien moeten ajacieden eens de lat wat lager leggen. Spitsen die goed mee kunnen voetballen zijn er tegenwoordig überhaupt niet zoveel. Bij City spelen ze het voetbal wat Ajax nastreeft en doen het ook gewoon zonder echte 'ajaxspits'.

2 april 2024 om 00:18

Klopt daarom zeg ik ook in mindere mate haller. Haller is altletischer en is stukken beter in het koppen en afmaken dan brobbey. Dat een techniekloze brobbey nu de aanvalsleider is van ajax toont alleen maar het verval van de laatste jaren aan.

2 april 2024 om 00:22

Ja de lat laag leggen, we hebben dit seizoen gezien wat daarvan komt. Ajax moet juist niet de lat laag leggen. Ajax moet gewoon lekker voetballen zoals Ajax hoort te voetballen. Want leuk en aardig dat City dat spel nu speelt, maar het is ook City en Pep dat het Ajax spel nastreeft. Ajax speelt het met ups en downs al een pakweg 50-55 jaar.

2 april 2024 om 07:39

Het spel van City is allang niet meer het oorspronkelijke Ajax spel. Wat Pep met City doet is al meerdere stadia door geëvolueerd.

1 april 2024 om 23:58

Dat kan Brobbey dus ook. Brobbey kan ook gewoon het spel verleggen nadat hij de bal afschermt. Het is natuurlijk niet alleen kont erin zetten en wegdraaien. Hij heeft best wat goede assists waar hij gewoon simpel de bal teruglegt op iemand die hem kan inschieten. Hij kan ook diepgaan bijvoorbeeld, wat best zeldzaam is voor een spits die zo fysiek is.

Technisch is het alleen niet geweldig, en dat gaat hij ook nooit worden. Stel Brobbey had de techniek van Benzema zat hij al lang bij een topploeg. Een Eredivisiespits heeft altijd zwakke punten, daarom spelen ze nog in de Eredivisie.

Met iets meer rust in zijn spel kan dit best een prima subtopspits worden. Niet elke spits hoeft wereldtop te worden natuurlijk. Hoe Brobbey dit seizoen speelt is meer dan prima.


2 april 2024 om 00:27

De Ajax spits bestaat niet. De ene is net wat technischer, sterker of wat beter in het meevoetballen. Maar uiteindelijk gaat het er gewoon om of de speler in kwestie de spitspositie bij Ajax goed invult of niet. Het voetbal is niet meer hetzelfde als 40 jaar geleden, dus de rol van de spits is ook anders. En ieder elftal heeft zijn eigen kenmerken en met zijn eigen spits die daarin fungeert.

Mijn inziens vult Brobbey die rol uitstekend in. Dit is ongeveer wel het laatste waar je bij het huidige Ajax over mag zeuren, de invulling van de spitspositie met een uitstekende Brobbey en een plan B (met Akpom) waarmee je iets kan forceren.

2 april 2024 om 03:05

Wil je serieus beweren dat haller aan de bal beter was? Lol. Hij was koelbloedig voor de goal wat telt, maar zeker niet belangrijker voor het spel

2 april 2024 om 04:17

Suarez kan je toch niet vergelijken met Traore en Dolberg... Suarez schoot de gehele eredivisie aan gort. Het was altijd de vraag bij hoeveel goals hij betrokken zou zijn... 2 of 3? Dolberg had een goed seizoen, echt een machine... helaas daarna niet die vorm doorgetrokken. En Traore was gewoon een prima speler, deed wat je mag verwachten van een rechtsbuiten, maar niets meer dan dat. Was in ieder geval echt niets bijzonders. Dat zie je ook wel terug aan het vervolg van zijn carrière.

Van Basten zoals jij speelde, zijn er maar weinig die het na kunnen doen. Maar gun Brobbey op zijn beurt gezien zijn leeftijd een beetje ruimte. Hij kan heel goed een bal vasthouden en is heel erg goed bezig, zijn niveau gaat nog zeker omhoog. Maar zeg nou zelf hij heeft geen enkele steun vanuit het hart van Ajax. Ik bedoel een spitsen trainer en een zeer goede coach, kunnen van hem een wereld spits maken.

2 april 2024 om 00:02

Beetje ruimte? Dat doet van Basten ook, het is juist Kluivert die hem betiteld als super spits en hem onnodig ophemelt. Terecht dat van Basten hier zijn mening over geeft want je helpt zo'n jongen echt niet door hem onnodig op een voetstuk te plaatsen.

Het hangt natuurlijk van je meetlat af. Als je kijkt naar spitsen als Kluivert en Van Basten zelf dan is Brobbey lang niet zo compleet en ik zie hem ook niet wereldtop worden. Vergelijk je hem met de spitsen na Kluivert dan schat ik alleen Zlatan hoger in in zijn tijd bij Ajax en in retroperspectief Suarez.

Oprecht denk ik dat hij de kwaliteiten heeft om bij een CL deelnemer uit een top 4 competitie te spelen maar dat hij het killerinstinct en de techniek mist om een top 5 spits van de wereld te worden.

1 april 2024 om 23:56

Hoezo pas in restroperspectief Suarez? Die was juist in zijn Ajax tijd toch al geniaal? Of bedoel je dat die niet altijd als spits speelde? Juist Zlatan heeft mij pas echt weten te overtuigen in zijn laatste seizoen bij Ajax en in het buitenland.
Daarnaast vergeet je nog wel een naam Huntelaar

1 april 2024 om 23:57

Maar Huntelaar was eigenlijk ook helemaal geen Ajaxspits. Huntelaar was voetballend een beetje hetzelfde als Van Nistelrooij en daar hadden Cruijff en Van Basten best een sterke mening over haha.

2 april 2024 om 00:09

Ah op die fiets. Scummy man had het over hoger inschatten. Ik schat Huntelaar hoger in qua kwaliteit dan Brobbey maar het gaat dan zeker om hoger inschatten qua compleetheid?
Qua techniek zou ik Dolberg ook wel hoger inschatten. Heeft maar 1 echt goed seizoen gehad maar toen was hij wel fenomenaal. Een Bergkamp achtige techniek.

2 april 2024 om 00:17

Suarez was ook geen typische Ajax spits, maar het werkte wel.

2 april 2024 om 00:18

Zlatan was ik direct van overtuigd toen hij zijn debuut maakte tijdens het Amsterdam Tournament tegen AC Milan. Het kwam er alleen niet direct uit in de normale wedstrijden.

2 april 2024 om 06:43

Een beetje vaag van me gisteravond maar ik had het over inschatten op eindniveau terwijl de speler bij Ajax zat. Had bij Huntelaar hetzelfde als bij Brobbey nu. Het wordt een hele goede spits maar ontbreken gewoon een paar dingen om echt wereldklasse te worden.

Suarez was goud waard voor Ajax maar het zag er soms zon onorthodox uit dat ik niet verwacht had dat het hem bij Liverpool ook op die manier zou lukken en daarna bij Barcelona. Suarez is wel de absolute wereldtop geworden maar dat had ik in een Ajaxshirt niet verwacht. Wat Musi zegt, aan de kwaliteiten van Zlatan heb ik nooit getwijfeld ondanks dat het er vaak maar mondjesmaat uitkwam.

Vind het wel mooi van Van Basten. Die gast is een van de beste centrumspitsen ooit, 3 Ballon D’Or, tja dan wordt niet warm van een Brobbey. Zeker gezien hij niet een ras voetballer is al Van Basten was, maar meer het moet hebben van z’n fysiek en snelheid. een heel klein handjevol spitsen kan hem beamen denk ik. En ik kan daar van genieten. Zelfde geld voor Messi later, of juist al helemaal voor hem. Niemand gaat bij hem meer indruk maken. Want wie gaat er in de toekomst nou echt meer presteren dan Messi? Ik denk niemand

1 april 2024 om 23:56

Ik denk alleen bij Messi dat hij minder dan Van Basten en al helemaal minder dan een Cruijff de voetbalwereld (positief) verder wil en kan helpen. Messi is gezegend met een ongekende en bovenmenselijke hoeveelheid voetbaltalent en kwaliteit maar heeft eigenlijk tot nu toe nog geen leiderschap getoond in het overbrengen van evoluties in het voetbal.

2 april 2024 om 00:03@myvision, en wat ik Messi al helemaal niet zie doen, is ergens als analist aan de slag gaan om wekelijks zijn mening te verkondigen

2 april 2024 om 10:15

Wat is dit nou weer voor raars, Messi heeft Cruijff al tijden geleden overtroffen en heeft voor Argentinië, Spanje, La Liga en de wereld meer betekend dat elke Nederlandse voetballer bij elkaar.

Van Basten en Cruijff hebben ons geen WK aangeleverd. Leuk dat ze commentaar geven, maar hoe Messi voetbal domineerde en dat op een stoïcijnse wijze. Je kan Messi niet samen benoemen met die andere 2. Ook Ronaldo heeft veel meer voor het voetbal betekend. Van Basten is letterlijk een beta versie van Ronaldo.

2 april 2024 om 12:14

Ze hebben beiden precies niks betekend voor het voetbal.. ja messi nu voor de mls. Maar voetbal veranderd zoals Cruyff?? Niemand. Zonder Cruyff en de verandering de barca doormaakte door Cruyff had je waarschijnlijk nooit van messi gehoord. Die man had super veel talent, maar was zonder de renovatie van voetbal nooit goed genoeg bevonden kwa fysiek en was er geen club geweest die zijn groeihormonen zou betalen met risico dat hij fysiek niet mee kon.... ja messi is een geweldige voetballer, maar kijk zijn weerstand op een wk of die van de generatie cruyff/ van basten

De wonderen zijn de wereld niet uit. Ik ben het eens met Van Basten. Brobbey mist zoveel aspecten voor “een ajax spits”. Daarnaast is hij ook gewoon niet dodelijk voor de goal. Wat heb je er aan dat hij vecht?

Alle Ajacieden wensen een spits die Marco zijn goedkeuring kan krijgen. Logisch dat Brobbey dat niet is maar voorlopig is hij het beste wat we hebben.

2 april 2024 om 00:06

Als die er ooit komt, dan debuteert die waarschijnlijk op zijn 16e en wordt ie op zijn 17e voor 20+ miljoen verkocht

2 april 2024 om 00:09

Ik begrijp wat je zegt maar van Basten hekelt naar mijn idee voornamelijk hier de term superspits en het feit dat diverse mensen hem onnodig op een voetstuk plaatsen terwijl hij duidelijk nog zoveel te leren heeft. Ik denk dat Marco ook wel begrijpt dat je niet elke twee jaar een spits van het kaliber superspits kan hebben. Twee jaar, want zo snel zal hij verkocht worden heb je eindelijk die complete spits gevonden.

Brobbey is geen slechte spits, maar wat Van Basten denk ik probeert te zeggen is dat veel mensen zijn potentie iets wat te veel zijn gaan overdrijven en hem richting wereldtop duwen. Van Basten benoemt vervolgens goede punten waarom het allemaal wel meevalt met die potentie.

Ze werden het uiteindelijk dus wel eens. Brobbey is een superspits voor dit Ajax, met veel potentie, maar als hij een echte superspits wil worden moet hij die potentie wel waarmaken, en dus aan een paar minpunten werken.

Mooie is dat oud topvoetballers sws onvervangbaar zijn. Bedoel welke speler momenteel in Nederland en Europa komt bijvoorbeeld in de buurt van Van Persie, Robben, Xavi, Iniesta, Messi, Ronaldo, Bergkamp, Henry. Mbappe is goed op zijn manier, maar maakt bij lange na geen impact zoals Henry, Van Persie, Bergkamp. Misschien bij Real Madrid komt het. Pirlo en Gatusso daar zijn er ook geen van. Net als Seedorf. Het zijn allemaal spelers die 1/2 seizoenen pieken en daarna snel dalen in waarden. Modric ga je ook geen vergelijkbare speler vinden die zolang aan de top blijft. Ook op kantoor merk je dat. Na 5 jaar zijn ze ongemotiveerd en rennen ze niet meer. Of als ze kinderen krijgen, dan zakt hun marktwaarde gewoon zo drastisch. Eigenlijk in heel Europa zie je gewoon dat er weinig toptalenten meer komen. Komt door grote geld dat ze kunnen harken zonder al teveel moeite, en bovendien door maatschappij. Iedereen gaat naar festival, vliegen, chillen. Zie je nog spelers die naast hun training nog 20 uur knallen om te werken aan hun zwakheden? Bijna niet meer. Vroeger had je Beckham en Pirlo die vrije trappen perfectionieerde. Dat ga je nu amper zien. Hoogstens de gym om gespierder te zijn, maar qua afwerking is het tegenwoordig zo dramatisch.

Het ligt er gewoon aan welk voetbal je wil spelen en wat je van een spits verwacht. Als aanspeelpunt is er denk ik geen betere spits dan Brobbey. Als je daar de juiste lopende mannen naast zet, dan kan je daar alles mee winnen.

Ik ben het vaak niet eens met Van Basten; vind hem negatief, onstabiel en weinig persoonlijkheid hebben. Hier heeft hij echter wel gewoon gelijk. Brobbey is nog zeker niet op het niveau van Huntelaar, Suarez en Tadic. Ook heeft hij nog geen plek in Oranje afgedwongen, ik vind hem inderdaad wel goud waard voor Ajax. Maar is gewoon nog lang niet zo dominant als deze voorgangers. Potentie zit er zeker in en hij heeft een prettig karakter. Geen Michiel Kramer of Summerville-achtige trekjes. Gewoon een leuke gast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren