Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pasveer: ‘Het zal er ook aan liggen wat voor type de bondscoach wil zien’

Laatste update:

Vitesse-keeper Remko Pasveer is naar eigen zeggen niet bezig met het Nederlands elftal, maar zou graag een uitnodiging ontvangen van bondscoach Frank de Boer. Doordat Jasper Cillessen en Jeroen Zoet bij respectievelijk Valencia en Spezia niet aan de bak komen, kiest De Boer op weg naar het EK van komende zomer mogelijk voor andere keepers in Oranje. Pasveer zat nog nooit bij de Oranje-selectie en spreekt zich in De Telegraaf uit over een eventuele uitnodiging.

Tijdens de laatste interlandperiode waren Tim Krul (Norwicht City), Marco Bizot (AZ) en Joël Drommel (FC Twente) de drie keepers in de selectie van het Nederlands elftal. Feyenoord-keeper Justin Bijlow haakte geblesseerd af. Volgens de krant is er links en rechts geopperd of geroutineerde keepers zoals Maarten Stekelenburg en Pasveer geen interessante opties zouden kunnen zijn voor Oranje.

“Het zou ontzettend mooi zijn als dat er nog ooit van zou komen, maar ik ben er zelf totaal niet mee bezig”, reageert de 37-jarige keeper. “Het zal er ook aan liggen wat voor type keeper de bondscoach wil zien. Ik ben een keeper die graag actief meevoetbalt en daarvan zijn er momenteel wat minder beschikbaar. Als hij zo’n keeper wil, komt het misschien eerder aan de orde.”

Pasveer stond van 2014 tot 2017 onder contract bij PSV. Hij moest in Eindhoven genoegen nemen met een rol als reserve. “Ik vond dat ik niet minder was dan Jeroen Zoet en dacht dat ik met mijn meevoetballende kwaliteiten een belangrijk pluspunt zou hebben. Alleen hechtte Phillip Cocu daar minder waarde aan dan ik vooraf had verwacht. Al met al heb ik zeker geen spijt van mijn keuze. Ik heb mooie jaren gehad bij PSV.”

Vier jaar geleden vertrok hij naar Vitesse, waar hij dit seizoen een uitstekende indruk maakt. Binnenkort gaat hij in gesprek met de clubleiding over zijn aflopende contract. “De intentie van de club is duidelijk en daar ben ik blij mee. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Vitesse en de manier van voetballen van deze trainer past heel goed bij mij. Dat zijn ook dingen die je laat meewegen bij je beslissing.”

Remko Pasveer verdient een uitnodiging voor Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf er meer een voorstander van om de jeugd aan oranje te laten ruiken. Aan de Andere kant kan het voor sommige ook als motivatie werken dat het nooit te laat is om alsnog internationaal te worden.

20 februari 2021 om 11:00

Nou, hij is wel zo'n type die ook goed voor de kleedkamer is, dat hebben jongeren toch minder.

20 februari 2021 om 11:44

goed voor de kleedkamer in zijn eerste interland met een gevestigde groep? ik denk dat dat heel erg zal meevallen.

20 februari 2021 om 12:12

Misschien goed voor een kledkamer bij Heracles of Vitesse, maar niet bij Oranje. Daar lopen genoeg persoonlijkheden rond die de boel op scherp kunnen zetten.

20 februari 2021 om 11:56

Dat "jonge spelers laten ruiken" vind ik altijd vrij grote onzin. Op die manier ben je altijd zaadjes aan het planten maar nooit aan het oogsten. Je ziet altijd dat oudere, meer ervaren teams het beter doen op EKs en Wks. Gemiddelde leeftijd ligt vaak 2 of 3 jaar hoger dan bij clubs.

20 februari 2021 om 12:02

Waarom? Het is niet zoals club voetbal en dat je talenten moet laten doorbreken. Dit is het hoogst haalbare. De beste gaan mee al zijn ze 37 of 18. Pasveer vind ik op dit moment zeker beter dan Bijlow en Steek. Drommel zou ook een goede kandidaat zijn.

20 februari 2021 om 13:09

Als je het mij vraagt is Pasveer momenteel de beste keeper van Nederland. De beste keeper hoort in het NL elftal

Ik vind dat deze man wel een Kans verdiend door zijn karakter en prestaties dit seizoen ... En die bizot lekker thuislaten

20 februari 2021 om 10:12

Ben ik het mee eens, vroeger nooit een bijzondere keeper gevonden maar heeft een soort 2e jeugd. Drommel mag van mij ook wel mee, hoop dat Ajax hem haalt als vervanger van Onana. Bijlow heb ik echt geen oordeel over, de wedstrijden die ik heb gezien waren niet geweldig maar van horen en zeggen schijnt hij wel de potentie te hebben. Een keeper met ervaring is wel een pre eigenlijk

Ondanks dat Pasveer goed bezig is moet je dit niet meer willen. Laat dan Bijlow en/of Drommel aan oranje ruiken als 2e of 3e keeper.
Waar ik het meest van sta te kijken bij dit bericht is dat Zoet dus blijkbaar zelfs bij Spezia geen eerste doelman is?? Die is hard gevallen zeg!

20 februari 2021 om 10:09

Nederlands keepers in Italië is nooit een succes geweest. Kans vooraf dat hij basisspeler zou worden was 10% voor mij. In Italië staat de laatste linie doorgaans een stuk dichter op de keeper dan in Nederland, dit vraagt een ander type doelman.

20 februari 2021 om 10:15

Ik vind Bijlow een erg groot talent maar je kan niet op hem bouwen momenteel door zijn blessure gevoeligheid. Ik zou dan wel graag Drommel zien.

20 februari 2021 om 10:25

Nou ja, hij was basisspeler volgens mij totdat hij uitviel met een blessure. Zit nu een paar weken weer bij de selectie maar dan is het lastig om de huidige keeper er weer uit te halen

20 februari 2021 om 10:33

Zoet is wel gewoon 1e keeper van Spezia hoor. Hij speelde 1 wedstrijd en raakte direct zwaar geblesseerd. Speelde overigens echt goed ook in de voorbereiding bij Spezia. Hij is nu net 1 a 2 weken terug. Maar verwacht echt dat Zoet aan het einde van het seizoen gewoon weer basisspeler is hoor. Keepers positie is veruit de zwakste schakel bij het prima spelende spezia.

20 februari 2021 om 11:32

Mwa ik weet het niet hoor, hij heeft liefst 2 (!) Serie A wedstrijden gespeeld voor Spezia, lijkt me een beetje vroeg om van eerste keeper te spreken dus. Hij is nu een maand terug wedstrijdfit (en bij de selectie) maar is in 6 opeenvolgende duels, zowel competitie als Coppa Italia, niet in actie gekomen. Ik neig er toch eerder naar om aan te nemen dat hij z'n plekje kwijt is en voorlopig 2e doelman is.

Stekelenburg zal toch wel ek gaan keepen als hij op een normale wijze seizoen uitspeelt. Die is betrouwbaar ervaren en die cillessen speelt niet.

20 februari 2021 om 10:35

Lijkt me echt absoluut niet dit... Stekelenburg is letterlijk nergens basisspeler geweest buiten Ajax champmanus. Heeft ook totaal geen sprongkracht of atletische reflex meer als je hem zag keepen de afgelopen wedstrijden.

Kom op zeg. Drommel en Bijlow zijn beiden op dit moment veel verder.

20 februari 2021 om 10:58

Veel verder nog wel, Bijlow is momenteel wederom geblesseerd. Laat hem überhaupt eerst fit zijn voordat we spreken over een plekje.

20 februari 2021 om 13:24

Ik snap ook echt niet dat Bijlow steeds genoemd wordt, die gast is echt meer geblesseerd dan dat hij keept. Pasveer en/of Drommel moeten er gewoon bij zitten maar ook Stekelenburg vind ik helemaal niet zo'n gekke optie. Laten we eens afwachten hoe hij de rest van het seizoen bij Ajax speelt.

22 februari 2021 om 12:08

Het zal inderdaad gewoon afwachten worden hoe boven genoemde keepers de rest van het seizoen spelen. Cilessen speelde laatst weer en die zal sowieso wel meegaan gok ik. Ben zelf geen fan maar qua niveau heeft hij simpelweg op het hoogste niveau gespeeld. Verder heb je dan Stekelenburg, Pasveer, Bizot, Drommel, Bijlow en Krul. Een luxe positie blijft het voorlopig niet zeg

Nee Remco, Je hebt niet bij Ajax gespeeld maar bij Psv. Anders was je allang opgeroepen. Bizot is echt niet veel beter dan wat jij laat zien de afgelopen seizoenen hoor. maar hé! Bizot heeft bij Ajax gebankt

20 februari 2021 om 11:30

Bizot was vorig seizoen de beste keeper van de Eredivisie qua statistieken.

20 februari 2021 om 11:35

Alsof zijn selectie destijds ook maar iets te maken had dat Bizot in een ver verleden voor Ajax speelde in de jeugd (heeft zelfs nooit in Ajax 1 gespeeld en is daar 8 jaar weg).. Hij hoorde gewoon bij de beste 3 Nederlandse keepers vorig seizoen, nu in deze vorm niet meer overigens denk ik. Wat een zielig jankverhaal zeg..

20 februari 2021 om 11:46

Wat een Calimero reactie. Bizot keepte vorig jaar erg sterk en op basis van het sterke spel van AZ verdiende hij het sowieso meer dan Pasveer die niet meer is dan een veredelde subtop keeper. Jouw reactie slang dan ook als een tang op een varken

Pasveer was 1e seizoenshelft echt feilloos. De laatste paar weken heeft hij elke wedstrijd wel een blundertje, maar heel vitesse draait momenteel natuurlijk niet echt lekker.

Als je dan voor routine kiest neem dan Stekelenburg mee. Overigens zijn de laatste weken de prestaties van Pasveer nu ook niet zo om over naar huis te schrijven, Oranje lijkt me dus nogal ver weg.

Ik blijf erbij, als je een 37 jarige gaat selecteren voor het Nederlands elftal. Maak je je jezelf als bondscoach in mijn ogen ongeloofwaardig.

20 februari 2021 om 11:56

Al ben je 45, als je de beste bent op je positie hoor je geselecteerd te worden. Nu is Pasveer niet de beste keeper van NL dus die hoeft ook echt niet bij Oranje van mij

20 februari 2021 om 11:59

Waarom? Het is niet zoals club voetbal waar talentjes moeten doorbreken. Dit is het hoogst haalbare en de beste moeten geselecteerd worden en ik vind Pasveer op dit moment beter dan Stekelburg en Bijlow.

20 februari 2021 om 12:00

Nee laten we wisselvallig twintigers opstellen. Met de hedendaagse conditionering is 37 jaar een prima leeftijd voor een keeper. Op WKs zie je vaak teams met een gemiddelde leeftijd van 30+ en die doen het vaak ook nog beter. Veel stabieler en mentaal weerbaarder.

20 februari 2021 om 12:53

Noem eens twee voorbeelden van zo'n team met een gemiddelde leeftijd van meer dan 30 die op een wk gepresteerd hebben

In aanloop naar het EK moet je voor de keepers gaan die op dat moment in vorm zijn. Zou dan gaan voor de keuze Krul, Drommel en Pasveer.

Zie eerder Stekelenburg er bij komen als ie dit halfjaar alles speelt bij Ajax en dat goed doet. Qua talent is die man nog steeds potentiële nr 1 maar heeft natuurlijk al jaren amper gespeeld, tot nu. (en keeper onder Frank dacht ik)

Cillessen was nummer 1 en blijft nummer 1, want hij stond vandaag weer in de basis na zijn lange blessure. Daarnaast zou het me niets verbazen als Maarten stekelenburg wordt opgeroepen. Staat nu basis en toont aan gewoon een betrouwbare keeper te zijn met de nodige ervaring. Iets wat pasveer niet heeft. Deze 2 kun je dan aanvullen met een jongere keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren