Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Pascal Jansen voert één wijziging door bij AZ voor kraker tegen Lazio

Laatste update:

Pascal Jansen heeft de opstelling van AZ voor het Conference League-duel met Lazio bekendgemaakt. De oefenmeester heeft weinig verrassingen in petto voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri. Jansen voert één wijziging door ten opzichte van de gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse (0-1) van afgelopen vrijdag. Aanvoerder Jordy Clasie keert na zijn schorsing in Arnhem terug op het middenveld. De kraker tegen Lazio vangt om 18.45 uur aan en is te zien op Veronica en ESPN.

Mathew Ryan verdedigt het Alkmaarse doel. Jansen heeft in zijn defensie nog steeds weinig smaken om uit te kiezen. Yukinari Sugawara en Milos Kerkez starten als backs, terwijl de achttienjarige Wouter Goes en Pantelis Hatzidiakos het hart van de Alkmaarse defensie vormen. Op het middenveld kiest Jansen voor het trio Tijjani Reijnders, Clasie en Sven Mijnans. Clasie komt in de ploeg voor Djordje Mihailovic. In de voorhoede moeten Jens Odgaard, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson het nodige gevaar stichten.

Lazio
Lazio is bezig aan een flinke opmars in de Serie A. De equipe van Sarri won zijn laatste drie competitieduels, waardoor het momenteel derde staat. In de Conference League hopen de Romeinen in de voetsporen te treden van aartsrivaal AS Roma, dat het toernooi vorig jaar won ten koste van Feyenoord. Flinke tegenvaller is het ontbreken van Ciro Immobile. De topscorer aller tijden van i Biancocelesti kampt met een dijbeenblessure. De 33-jarige spits deed vrijdag nog wel negentig minuten mee in de wedstrijd tegen koploper Napoli, waar de manschappen van Sarri verrassend met 0-1 wonnen.

AZ gaat eveneens met een goed gevoel het duel van dinsdagavond in. De ploeg won vrijdag met 0-1 van Vitesse en houdt zodoende maximale druk op titelconcurrenten Feyenoord, Ajax en PSV. AZ zal het scenario van de thuiswedstrijd van Lazio tegen Feyenoord eerder dit seizoen willen voorkomen. De Rotterdammers keken toen binnen een halfuur tegen een 3-0 achterstand aan. Jansen gaf al aan dat er een applaus volgde bij zijn spelers, nadat Lazio aan de Alkmaarders werd gekoppeld. "Dat was vooral om de grootte van de club lijkt me", vertelde hij.

Bij AZ heerst al maanden een volle ziekenboeg. Met name in de achterhoede is de spoeling dun voor Jansen. Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Zinho Vanheusden, Maxim Dekker, Dani de Wit en Riechedly Bazoer ontbreken allemaal in de 21-koppige selectie. De achttienjarige Goes vult zijn rol als centrumverdediger tot op heden uitstekend in en mag het ook in Rome vanaf het begin laten zien. Jeugdspelers Rome-Jayden Owusu-Oduro en Mexx Meerdink zijn wel meegevlogen naar Rome en mogen voor het eerst hopen op speelminuten in de hoofdmacht.

Opstelling Lazio: Maximiano; Lazzari, Patric, Casale, Marusic; Milinkovic, Cataldi, Luis Alberto; Pedro, Anderson, Zaccagni.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Wat verwacht jij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig!! AZ tegen Lazio wat een affiche. Ben volledig klaar ervoor en ik hoop op een 0-1.
Goed voor NL , goed voor AZ!

7 maart 2023 om 18:00

Succes Prem wij gaan duimen voor jou club.
Gaat zwaar worden en ik teken voor een gelijkspel maar liever winst want is goed voor de coefficientenlijst

7 maart 2023 om 18:09

Hoi Mitch bedankt voor de wensen!
Gelijkspel is ook akkoord

7 maart 2023 om 20:37

Tevreden mitch?

Prima opstelling van AZ. Hopelijk weten ze de ploeg van Maurizio te sarren en met de winst ervandoor te gaan. Succes AZ!

AZ doet het vaak goed tegen Italiaanse ploegen (Udinese en Napoli in de afgelopen jaren). Desondanks verwacht ik een hele lastige avond. Ik heb het idee dat Lazio deze wedstrijd wel serieus neemt en de ECL toch zien als een mooie prijs. Heb er zin in, dit zijn toch de potjes waar je Europees voetbal voor wil spelen en voor de vele jonge jongens van AZ een prachtige ervaring. KomopAZ!

Eigenlijk heeft AZ gewoon best een goed team. Niet dat ik denk dat ze van Lazio gaan winnen vanavond, maar als je deze opstelling zo ziet zitten er best leuke spelers tussen.

Zal duimen voor AZ vanavond, gewoon de pot dichthouden (wat prima kan met twee verdedigend ingestelde middenvelders als Clasie en Reijnders) en dan loop je vanzelf een keer tegen een counter aan. Hopen dat het op dat moment nog geen 3-0 staat natuurlijk, maar Lazio is wel behoorlijk wisselvallig

Lazio dat met wat wisselspelers gaat spelen, al zegt dat niet zoveel. Zou mooi zijn als AZ voor een stunt kan zorgen.

Hoop dat az de punten pakt. Maar word een zware pot. Al scheelt het al veel dat immobile niet nee speelt. Helaas savic wel voor az, vind dat echt een geweldige middenvelder.

Vond dat Anderson in de spits er eigenlijk vrij weinig van bakte in de wedstrijden tegen Feyenoord, dat is zeker een voordeel.

7 maart 2023 om 18:18

Is dan ook geen echte spits maar vleugelaanvaller. Snap niet waarom Lazio niet gewoon jeugdspeler de kans geeft als je geen nummer 9’s op de bank hebt (allemaal geblesseerd)

Wat Lazio middenveld. luis Alberto & Milinkovic-savic. Ben benieuwd of Reijnders en Clasie die kunnen afstoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren