Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain gaat flink tekeer in 189 seconden en leidt de dans

Laatste update:

Paris Saint-Germain gaat na vrijdagavond alleen aan kop in de Ligue 1. Het team van trainer Mauricio Pochettino was in eigen huis veel te sterk voor Montpellier, dat dik zeventig minuten met een man minder op het veld stond: 4-0. Door de zege heeft PSG nu drie punten meer dan Lille OSC, dat zondag een uitwedstrijd bij nummer vijf Stade Rennes speelt. Nummer drie Olympique Lyon, dat vijf punten minder dan de Parijzenaars heeft, speelt zondag bij Saint-Étienne ook een uitwedstrijd.

PSG ging dankzij een heerlijk doelpunt van Mbappé met een voorsprong de rust in, al had de voordelige marge van de Parijzenaars zeker ruimer mogen zijn. Halverwege de eerste helft kreeg Mauro Icardi twee goede kansen om de score te openen, daar beide pogingen naast het doel van Dimitry Bertaud gingen. Laatstgenoemde stond niet aan het startsignaal: Jonas Omlin kreeg na het onderuithalen van Mbappé een gele kaart, maar na het bekijken van de videobeelden koos de arbiter in de negentiende minuut toch voor een rode prent.

Met een man minder op het veld moest Montpellier na 34 minuten toch een tegentreffer incasseren. Ángel Di Maria gaf de bal goed mee aan Mbappé, die in het strafschopgebied een versnelling inzette en de bal fraai over Bertaud wipte: 1-0. De tactiek van Montpellier na de onderbreking, met vijf verdedigers en vier middenvelders, was veelzeggend. Mede dankzij een briljante redding van Bertaud op Mbappé hielden de bezoekers in de eerste vijftien minuten na rust stand, maar daarna was er geen houden meer aan.

Na 59 minuten en 17 seconden zorgde Neymar met een intikker op aangeven van Mbappé voor de 2-0 en snel volgde het derde doelpunt. Op de klok stonden 60 minuten en 53 seconden toen Icardi in het strafschopgebied een van richting veranderde pass hoog in het doel werkte. De 4-0 stond na 62 minuten en 26 seconden op het scorebord en kwam tot stand na een razendsnelle counter. PSG veroverde de bal ter hoogte van de middenlijn en daarna ging het snel via Neymar, Icardi en uiteindelijk Mbappé.

Dat was uiteindelijk ook de eindstand. Het aluminium voorkwam dat een fraaie omhaal van Layvin Kurzawa, die wederom de voorkeur boven Mitchell Bakker kreeg, de 5-0 betekende en Abdou Diallo kopte uit een vrije trap van Di Maria over het doel van Montpellier. Bakker deed als vervanger van Kurzawa alleen de laatste vijftien minuten mee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ten zeerste te hopen dat Paris St Germain eerste blijft na deze speelronde. Rennes moet winnen van Lille en het zou ook leuk zijn als Lyon onderuit gaat in de derby. Ongelooflijk dat ze nog steeds vijfde staan terwijl ik het gevoel heb alsof ze veel en veel minder spelen als vorig seizoen.

22 januari 2021 om 23:29

Waarom is dat ten zeerste te hopen? Het zal allemaal toch niet zoveel uitmaken, daar PSG uiteindelijk hoe dan ook wel kampioen wordt

22 januari 2021 om 23:56

De reden hiervan is dat ik een groot hart heb voor Stade Rennes en hen al het succes toewens, stel nu dat na deze speelronde Lille bovenaan staat heeft Rennes verloren en wel in een zes punten duel.

23 januari 2021 om 09:22

Rhyno / Op het einde gaat iedereen weer punten verspelen behalve Psg, het is ieder jaar hetzelfde liedje daar. En deze Franse competitie wordt niet eens uitgezonden in NL, hoe zal dat in de rest van Europa zijn? En dan heb ik ook nog eens vernomen dat de grote media gigant die de Ligue 1 broadcast het contract niet verlengd heeft waardoor de Franse clubs veel minder tvgelden gaan krijgen vanaf volgend jaar.

Mbappé geweldige wedstrijd weer, hopen dat ie snel voor Real tekent!

23 januari 2021 om 09:51

Zeker te hopen! Hij gaf gister een cryptisch interview na de partij. Ik denk dat we snel meer over zijn toekomst gaan horen, het is ook nu of nooit, hij kan bij Real binnen komen als de grote meneer, iedereen is aan het wachten op zijn komst, het zal Zidane ook wat rust geven, het zal Benzema en Hazard ook vertrouwen geven. Ik kan niet wachten op die Communicado Oficial

23 januari 2021 om 13:15

Hij zei dat als hij bijtekent, dat dit voor een hele lange tijd zal zijn. De enige aantrekkingskracht die wij nog op hem hebben is Zidane en die ligt momenteel toch wel in de kreukels. Als Perez besluit Zidane op korte termijn of aan het eind van het seizoen te vervangen, dan zie ik Mbappé echt niet komen. En al helemaal niet als een kleine Argentijn uit Catalonië besluit om zich bij zijn maatje Neymar te voegen.

23 januari 2021 om 18:03

RM / Ik snap wat je bedoelt maar de club zal er wel een paar keer over nadenken voor ze Zidane wegsturen, daar zou ik me niet teveel zorgen om maken, immers mocht Zidane afgelopen zomer geen euro uitgeven en vorig seizoen wist hij nog Laliga + Supercopa te winnen, het kan niet ieder jaar feest zijn. Die versterkingen gaan echt niet naar ons toe komen als er onrust is dus de club zal Zidane zeker nog een seizoen zijn ding laten doen, en ik verwacht zelfs nog wel langer. PSG is niet in staat om en Neymar en Mbappe en Messi op de loonlijst te houden. En ze zouden er echt van genieten om Real sterker te maken door Mbappe aan ons te verkopen en barcelona zwakker te maken door messi te signen. Dat scenario zie ik eerder gebeuren

23 januari 2021 om 18:10

Laat hem maar kletsen. Zidane heeft genoeg krediet opgebouwd om te mogen blijven. Aankomende zomer zal Mbappé gewoon naar Madrid komen. Enige wat nog roet in het eten zou kunnen gooien is covid 19.

23 januari 2021 om 18:21

Forever / Exact, meer dan genoeg krediet opgebouwd, alleen maar succesvolle seizoenen en nu heeft hij 1 seizoen alles tegen en loopt het niet en wil men Zidane op de brandstapel hebben, ja zo werkt het natuurlijk niet, hij is een club legende en staat wat mij betreft al ver boven de club, ik zeg niet dat elke Real trainer boven de club staat maar Zidane zeker wel, net als Del Bosque dat ook had en Miguel Munoz dat ook had. Ik verwacht overigens in augustus zeker wel fans bij evenementen, dit covid gedoe kan ook niet voor eeuwig door gaan

23 januari 2021 om 20:51

Ho, @forever, kletsen? Ik wil niets liever dan dat Zidane blijft en natuurlijk heeft hij genoeg krediet opgebouwd. Je hoeft geen rocket scientist te zijn om dat te weten. Maar zelfs de pro-Real journalisten in Spanje spreken van een wisseling van de wacht. Bovendien kan Zizou zelf ook plotseling eruit stappen zoals de laatste keer toen hij dat deed. De druk is immers altijd zwaar bij ons. Ik hoop ook dat Mbappé komt (wie niet), maar ik zie gewoon nog veel beren op het pad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren