Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars: ‘Voor hem zou een verhuurperiode in de Eredivisie goed zijn’

Laatste update:

Ajax is bezig om Mateo Cassierra tijdelijk ergens anders onder te brengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vindt de aanvaller nog niet goed genoeg voor Ajax 1, maar denkt dat hij zich bij een andere Eredivisie-club wel kan ontwikkelen. Overmars beaamt dat Cassierra een te dure speler is om zijn wedstrijden voor Jong Ajax te spelen.

De Colombiaan, twee jaar geleden voor 5,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali, kwam afgelopen seizoen slechts viermaal in actie voor Ajax in de Eredivisie. Hij speelde het leeuwendeel van zijn wedstrijden in de Jupiler League: namens Jong Ajax was Cassierra goed voor 29 optredens en 18 doelpunten. Hij had daarmee een wezenlijk aandeel in het kampioenschap van het beloftenteam, maar dat lijkt volgend seizoen niet te resulteren in een plek bij Ajax 1.

"Eigenlijk heeft Mateo best een goede ontwikkeling doorgemaakt", vertelt Overmars vrijdag aan Ajax TV. "Hij zat dicht tegen het eerste elftal aan en ik snap dat supporters hem graag een paar wedstrijden zouden zien spelen bij Ajax 1. We hebben natuurlijk Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg en daar zat hij gewoon achter. Ik vind dat Mateo nog een stapje moet zetten. Daar zijn we mee bezig."

"Ik denk dat het voor hem een goede stap zou zijn als hij een jaar wordt verhuurd aan een goede Eredivisie-club. In dat proces zitten we nu. Dan zou het zomaar kunnen dat hij daarna terugkeert", aldus Overmars. De 21-jarige Cassierra zei eerder deze maand nog dat hij volgend seizoen deel wil uitmaken van de A-selectie. "Door veel te spelen en te scoren heb ik mezelf op een positieve manier laten zien", liet hij toen weten aan Voetbal International. Onlangs werd Cassierra nog in verband gebracht met een overstap naar FC Groningen op huurbasis.

Is een verhuurperiode in de Eredivisie het beste voor Mateo Cassierra?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als cassiera zijnde zou ik me echt afvragen waarom je de kans niet krijgt. Dolberg was heel het seizoen uitvorm als die speelde maar toch mocht die meer spelen dan mateo. Het lijkt me verstandig dat ajax bij de verhuuroptie ervoor zorgt dat cassiera niet tegen ajax kan spelen, je wilt niet dat je straks kampioenschap misloopt omdat die dan net tegen je scoort.

18 mei 2018 om 19:55

Als je aan de lopende band scoort in de Juup en dan alsnog achter Siem de Jong in de pik orde staat dan zou ik mezelf wel even achter de oren krabben.

18 mei 2018 om 20:07

Moet Cassierra dan achter zijn oren krabben of Ten Hag..?

18 mei 2018 om 20:33

In de periode waar Ten Hag het over heeft, speelde Cassiera niet zo goed.

19 mei 2018 om 06:30

Is in Nederland volgens mij niet mogelijk dat te eisen. Enkel als de hurende club dit zelf initieert. Groningen zou inderdaad een goede optie voor hem zijn.

19 mei 2018 om 13:06

Het mag in Nederland niet op papier staan, maar zoiets kan uiteraard wel mondeling afgesproken kunnen worden.

Inderdaad een goede voor cassiera. Dan wel bij een ploeg dat beetje nog aanvallend wilt spelen. Heerenveen of PEC zou wel goed voor hem zijn, denk ik.

18 mei 2018 om 19:56

Ajax verhuurt geen spelers aan clubs met kunstgras dus PEC valt af...

18 mei 2018 om 23:59

Precies, daarvoor werd hij vaker genoemd bij PEC. Zou hem graag hebben zien komen, ook al wil je het aantal huurlingen tot een minimum beperken.

19 mei 2018 om 13:07

Willem 2 zal waarschijnlijk nog een spits nodig gaan hebben en die willen over het algemeen wel voetballen. Lijkt mij ook een mooie club voor hem.

Zoals al in De Telegraaf stond: FC Groningen heeft vergaande interesse en de beste papieren om Cassiera een jaar te huren. Zou goed zijn voor alle partijen.

18 mei 2018 om 20:53

Als almere promoveert zal ik hem daar stallen. Kan hij in de regio Amsterdam/Diemen blijven wonen.

18 mei 2018 om 21:18

Groningen zal wel iets hoger niveau zijn en wat aanvallender spelen zodat hij daar wat meer leert. Zal toch anders voetballen dan degradatievoetbal, iets wat je bij Ajax ook niet zo snel zal doen.....

18 mei 2018 om 21:20

Ik zou wel een wat hoger niveau dan FC Groningen of Almere voor hem willen sowiesoe een stabiele club en een trainer die ook het ajax spel kent en eigenlijk kom je dan automatisch bij PEC uit. Ook qua voetbal en organisatie een veel betere club dan Groningen of Almere

19 mei 2018 om 00:11

PEC een hoger niveau dan FC Groningen is alleen gebaseerd op de ranglijst en dat is weer gebaseerd op 1 seizoenshelft? FC Groningen eindigt al een decennium hoger en de laatste seizoenshelft van PEC was ook compleet waardeloos.

FC Groningen heeft wellicht een voordeel met Spijkerman.

Hoop eigenlijk dat hij gewoon blijft we hebben veel blessure's gehad afgelopen seizoen. Ik denk dat we hem komend seizoen nog nodig hebben zeker als we europees gaan spelen. Maar als hij dan gaat hoop ik op een leuke club. Als je hem nu verhuurt dan is hij volgend seizoen ook niet goed voor Ajax 1.

18 mei 2018 om 20:09

Denk dat Sierhuis en Danilo ook het uitstekend gaan doen in Jong Ajax, is voor Cassiera prima om een seizoen lang in de eredivisie te spelen.

Ajax is ook al met een nieuwe spits bezig, dus de kansen voor Cassiera zullen bij Ajax niet al te groot zijn.

18 mei 2018 om 20:20

Leeuw087, vraagje uit interesse. Hoe weet je dat Ajax bezig is met een nieuwe spits? Namelijk nog niks over gelezen op VZ of andere sites.

18 mei 2018 om 20:34

@ Leeuw087,

En jouw bronnen dat Ajax met een nieuwe spits bezig is, zijn?

Ik weet wel dat Ajax een paar weken geleden met een Argentijnse spits van CA Banfield in verband werd gebracht: Julián Carranza, dat is een 17-jarige (wordt op 22 mei 18-jaar) spits, die tot dusver 12 wedstrijden (en 3 goals) in het eerste van Banfield heeft gemaakt, maar vrijwel direct daarna hoorde je er niets meer over en meer dan 'geruchten' over deze Carranza zal het denk ik niet zijn.

Een nieuwe spits is trouwens ook wel het laatste wat Ajax in mijn ogen nodig heeft, zelfs als Cassierra verhuurd is. Met Dolberg, Huntelaar en Sierhuis heb je 3 prima spitsen, Danilo zal aankomend seizoen waarschijnlijk meer gaan spelen in Jong Ajax en hopelijk doorgroeien naar Ajax 1, terwijl je dan dus ook nog een verhuurde Cassierra hebt en een Siem de Jong die bij hoge nood nog als nummer 9 uit de voeten kan.

18 mei 2018 om 20:35

ajaxrkc, waarom denk je dat hij volgend seizoen dan nog steeds niet goed genoeg voor Ajax zal zijn. Het komt regelmatig voor dat spelers na een verhuurperiode sterker en beter terugkomen.

18 mei 2018 om 21:22

In de Turkse pers stond dat Ajax interesse heeft om volgens Seizoen Janssen te huren van Tottenham en dat Tottenham in de deal Dolberg wil betrekken. en in ruil voor verhuur en een koopoptie voor Ajax als tegenprestatie een eerste recht tot koop wil hebben op Dolberg. Jansen zou dan ca 15 Mio kosten en Dolberg het dubbele

18 mei 2018 om 22:00

Pantelic16, Rochester en Xajacfa,

Sorry niet direct een spits maar een topscorer van Fc Thun( Zwitserland)

Marc is als het goed is bezig met Marvin Spielmann de topscorer van Thun (12 doelpunten in competitie 1 in de beker) zou in de belangstelling staan van Ajax. Spielmann is een 22-jarige rechtsbenige middenvelder, die momenteel in een 4-4-2 formatie als tweede spits fungeert naast Dejan Sorgic. De Zwitser heeft nog een contract van één jaar bij FC Thun.

bron Ajax1 site.

Het idee is goed en zou in principe ook het beste voor hem zijn. Ik denk dat Dolberg volgend seizoen gaat vlammen. En als Huntelaar nog één jaartje blijft zal hij weer weinig kans krijgen. Hij moet nog gewoon iets meer rijpen in zijn snelheidshandeling. Die moet hij op Eredivisie niveau nu gaan waar maken. Aan welke club hij dan ook word verhuurd. Hij moet het verschil daar gaan maken. Maar ik heb daar wel vertrouwen in.

Prima spelertje voor elke subtopper/middenmotor, hoewel ik het ook wel voorbarig vind dat Ajax hem geen kans geeft in de voorbereiding. Huntelaar is een waardevolle speler, maar qua rendement niet zo efficiënt meer als vroeger. Intussen geeft Dolberg ook geen garantie, dus ik zou Cassiera op zijn minst de kans geven zichzelf te laten zien temidden van betere ploeggenoten.

Opmerkelijk dat de eveneens niet goedkope Colombiaan Orejuela totaal uit beeld is; je hoort echt niets meer van die gozer. Verontrustend, want als je nog minder bent dan Kristensen... Weet iemand iets over zijn status en Ajax' plannen met hem?

18 mei 2018 om 20:39

@ Gomes1psv,

Als Ajacied was ik aan het begin van dit seizoen wel benieuwd naar Orejuala en hoopte ik dat hij zich in de basis bij Ajax 1 zou kunnen spelen, maar dat gaat 'm denk ik niet worden. Ik heb hem dit seizoen vrij vaak bij Jong Ajax zien spelen en echt een goede indruk maakte hij daar niet op mij.

Waarschijnlijk zal hij het ook niet gaan redden bij Ajax en daarom is Kristensen (die overigens ook nog geen sterke indruk maakt) in januari binnengehaald. Moet wel zeggen dat ik als Ajacied bij Orejuala wel een beetje het idee had dat hij als een soort 'paniekaankoop' van Ajax werd binnengehaald afgelopen zomer, omdat toen o.a Richarlison dus op het laatste moment werd weggekaapt voor de neus van Ajax en bijvoorbeeld de transfer van Barac (bij wie ik ook mijn twijfels had) afgeketst was vanwege problemen rondom z'n hart of iets dergelijks.

Vitesse is nog opzoek naar een 2de spits, hij is van harte welkom in arnhem

18 mei 2018 om 20:37

Mij lijkt het de bedoeling dat hij gaat spelen in de Eredivisie. Verhuren zodat hij bij een andere club op de bank kan zitten heeft weinig zin.

19 mei 2018 om 00:16

Tom, wat denk je dat het doel is van een verhuurperiode? 🤦🏾‍♂️

Een verhuurperiode is denk ik ook het beste voor zowel Ajax als Cassierra. Persoonlijk ben ik altijd wel een fan van Cassierra geweest en naar mijn mening verdiend hij ook meer kansen in Ajax 1, maar die heeft hij dit seizoen niet gehad en ook aankomend seizoen zal hij die niet krijgen.

Zijn eerste seizoen bij Ajax stond gewoon in het teken van wennen en aanpassen en eigenlijk had hij dit seizoen dus meer moeten spelen, maar ook nu kreeg hij weinig speeltijd in Ajax 1.

Een tijdje geleden werd FC Groningen genoemd als club die interesse in Cassierra had om hem op huurbasis binnen te halen en ik denk dat een verhuurperiode aan Groningen voor alle partijen goed zal zijn: Cassierra zal daar waarschijnlijk veel spelen en zich dus door kunnen ontwikkelen op een goed niveau, FC Groningen heeft er een prima spits bij als tijdelijke oplossing en Ajax krijgt er dan na afloop een spits voor terug die zich goed doorontwikkeld is en ik verwacht eigenlijk dat Huntelaar na aankomend seizoen wel klaar is bij Ajax en dan kan Cassierra mooi veel speelminuten gaan maken in Ajax 1.

Dan is een jaartje VVV Venlo de beste optie.

Willem II als vervanger van Sol!'

Cassierra niet goed genoeg en Siem de Jong wel?!

Onbegrijpelijk. Ik denk dat je afgelopen seizoen met hem in de spits ipv siem de jong al 6 punten meer had gepakt, dat bleek wel in zijn invalbeurten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren