Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars geconfronteerd met twee namen: ‘We kijken naar talent in Nederland’

Laatste update:

Marc Overmars heeft donderdagavond voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma een update gegeven van de stand van zaken binnen de selectie van Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers werd voor de camera van RTL gevraagd naar Owen Wijndal en Joey Veerman. Overmars benadrukt dat Ajax ‘de beste Nederlandse spelers probeert te krijgen’, maar geeft tegelijkertijd te kennen dat hij hoopt dat Nicolás Tagliafico komende zomer bij Ajax blijft.

“Owen Wijndal wellicht, Joey Veerman: hoe mogen we daar naar kijken?”, zo vraagt RTL-verslaggever Marcel Maijer aan Overmars. “Nou, ik denk dat we altijd kijken naar wat voor talent er in Nederland rondloopt”, antwoordt Overmars. “We proberen de beste Nederlandse spelers te krijgen. Maar dit zijn vragen waar ik niet veel mee kan. Omdat ik niet weet wat er met ons eigen team gebeurt. Nogmaals: ik hoop dat Nico (Tagliafico, red.) blijft.”

“Maar hij wordt 29 en wil graag nog een stap maken, maar ik ga het gesprek aan: blijf lekker een jaartje zitten. We staan in de kwartfinale van de Europa League met een heel jeugdig team, vanwege blessures. Dat is ook een gevaar, de ervaren jongens mis je in zo’n wedstrijd”, vervolgt Overmars, terwijl hij wijst op het ontbreken van onder meer Daley Blind, Maarten Stekelenburg en Sébastien Haller tegen AS Roma. De technisch eindverantwoordelijke bij Ajax durft zich nog niet uit te spreken over de eventuele uitgaande transfers die voor de deur kunnen staan.

“We leven in een wereld waarin we moeten zien of spelers überhaupt weggekocht gaan worden. We zijn een beetje verwend door de grote bedragen van de afgelopen jaren, maar die zie ik nu niet zomaar gehaald worden. Dat is aan de ene kant een voordeel, omdat spelers blijven. Maar we weten ook dat Ajax één of twee grote transfers moet doen om het een beetje op orde te houden”, stelt Overmars. Ajax gaat komende zomer in ieder geval afscheid nemen van Brian Brobbey, die een contractaanbod naast zich neergelegd heeft en transfervrij naar RB Leipzig gaat verkassen.

“Dan heb ik een halfuurtje nodig, om helemaal terug te blikken”, reageert Overmars als hem gevraagd naar zijn visie op het verhaal over het vertrek van Brobbey. “Ik heb gezegd dat ik er heel erg van baal, omdat hij een spits is. Dat heeft Ajax al heel lang niet gehad vanuit de eigen jeugd. Maar hij is ook een fantastische speler én fantastische jongen, die heel goed in onze groep past. Met Timber, Rensch, Gravenberch: dat groepje beweegt zich mooi door het team heen.”

Zie jij Nicolás Tagliafico komende zomer vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Blijft toch zonde dat Brobbey vertrekt en onlangs die spits uit de jeugd (rijkhoff) ook al. Zo lukt het maar niet om een spits zelf op te leiden, terwijl ook de buitenspelers vooral gekocht worden. Natuurlijk kan je niet alles zelf opleiden maar dat zijn vaak ook wel de meest spectaculaire spelers en dus extra leuk als je ze uit eigen jeugd hebt, denk ik.

8 april 2021 om 21:46

Misschien Gakpo voor 10 a 15 miljoen ophalen en op de spits zetten? Kan altijd kijken hoe dat uitpakt, helemaal voor dat wisselgeld.

8 april 2021 om 21:57

O nu maak je ze in Eindhoven denk ik wel een beetje boos. Beetje provocerend is t wel

8 april 2021 om 22:00

Jij denkt dat PSV Gakpo laat gaan voor 10-15 miljoen hahaha. Ten eerste, Gakpo blijft sowieso nog, want dit is zijn eerste seizoen als basisspeler. Ten tweede is hij een geboren Eindhovenaar die echt niet naar Ajax gaat.

8 april 2021 om 22:40

@sbvd20 maar op FIFA is dit best mogelijk

8 april 2021 om 22:49

Ik denk dat Gakpo liever ballenjongen bij PSV is dan dat hij bij Ajax in de basis staat...

8 april 2021 om 22:52

bij Football Manager ook

8 april 2021 om 23:07

10 a 15 miljoen wisselgeld. Ik denk dat Ajax blij moet zijn dat jij niet hun TD bent zeg.

9 april 2021 om 06:36

Haha, dat gaat niet gebeuren. Zou een vreemde stap opzij zijn en natuurlijk is dat veel te weinig geld. En lekker met 15M smijten alsof Ajax dat niet voelt. Beetje kinderachtig praatje wel. En dan ben ik niet eens een PSVer

8 april 2021 om 21:58

Nou ja, het feit dat er nu geen spits wordt opgeleid komt dus door andere redenen. Ik heb echt wel vertrouwen in de opleiding van Ajax en er wordt zo veel afgeworpen, dat ik me geen zorgen maak over de toekomst.

8 april 2021 om 23:11

Ik zeg ook juist niet dat het zorgwekkend is, juist dat het voor Ajax, met zo'n goede opleiding, frustrerend moet zijn dat ze het elke keer niet lukt omdat jongens eerder weg gaan en niet omdat ze geen spitsen kunnen opleiden. Het lukt ze op andere posities wel om dergelijke spelers te behouden en door te laten stromen. Maar wellicht heeft het ook met de positie te maken, zijn jonge spitsen nou eenmaal meer in trek omdat die later het meest opleveren en wellicht zijn spitsen zelf ook wat opportunistischer wat betreft hun carrière. Wie zal het zeggen. Voor Ajax is het een hard gelach dat Rijkhoff en Brobbey nu al vertrekken.

Door het uitstekend functioneren en aantrekken van dure en goede spelers van Ajax de afgelopen jaren is de eredivisie eigenlijk een gepasseerd station voor Ajax.
De prijzen zijn anders en de subtoppers ruiken kansen om meer geld voor een speler te vragen en krijgen dan weleer (ondanks de corona). Ajax is de enige die Wijndal kan kopen, maar ik denk dat deze speler naar 't buitenland zal gaan. Veerman komt te kort voor Ajax, hij zou prima bij AZ en PSV passen, maar goed die tikken niet (gokje van mijn kant 10 a 12 Miljoen neer voor hem. Al met al denk ik dat Ajax meer gokje zal wagen met het aantrekken van getalenteerde jeugd en deze via jong Ajax klaar probeert te stomen voor het eerste of een Zuid-Amerikaans talent voor veel geld. Los van wat ik denk zou het natuurlijk goed zijn als talenten verder rijpen in Nederland. Ga er voor Ajax, al hoop ik op Veerman bij PSV.

8 april 2021 om 23:30

Zucht.... Ik blijf me verbazen dat sommige PSVers niet willen leren van fouten (lees: blunders) uit het verleden. Veerman bij PSV.....god verhoede het. Ben je Doan, Maher, Ramselaar alweer vergeten? Of zag je hun komst ook helemaal zitten. Misschien vinden we het leuk om moeilijk te hebben tegen de middenmoot? Ik niet! De lat mag, nee MOET hoger liggen dan Veerman.

9 april 2021 om 01:16

Er zijn genoeg spelers vanuit middenmoters / subtoppers naar PSV gegaan die het daar prima hebben gedaan. Van Nistelrooy, van Bommel, Robben, Mertens en Strootman bijvoorbeeld.

9 april 2021 om 01:54

Waarvan elke voetbalblinde leek kon zien dat dat toppers in spé waren. Dat kunnen we van Veerman bepaald niet zeggen...

Schijnbaar kun je tegenwoordig al naar PSV als je onverhoopt eens een bal naar het juiste shirt passt.

9 april 2021 om 06:39

@SneekPSV: Veel drogredenen. Maher leek ook de toekomst te hebben. Strootman kon niet elke voetbalblinde zien. Beetje loze uitspraken om jouw eigen tekst kracht bij te geven. Tevens denk ik wel dat Veerman tekort komt voor PSV

Zou proberen Lammers te halen. Nederlandse speler die in mijn ogen echt een prima ajax spits zou zijn. Speelt nauwelijks in Italië

8 april 2021 om 21:59

Lammers redde het niet eens bij PSV, dus lijkt me ook niet dat hij het bij Ajax redt...

8 april 2021 om 22:17

Had hij vooral te danken aan het feit dat hij een zware knieblessure opliep, en toen hij eenmaal terug was, was Malen hem voorbij gestreefd. Dus okay, Lammers heeft het niet bij PSV gered, maar daar kwam dus wel voor een belangrijk deel pech bij kijken.

Overigens heeft Huntelaar het ook niet bij PSV gered, en die heeft het toch niet onverdienstelijk bij Ajax gedaan. Een zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar het lijkt mij nog te vroeg om Lammers al af te schrijven.

Zou proberen Lammers te halen. Nederlandse speler die in mijn ogen echt een prima ajax spits zou zijn. Speelt nauwelijks in Italië

8 april 2021 om 22:01

Waarom zou een spits die in Italië nauwelijks speelt een prima spits voor Ajax zijn? De lat mag wel wat hoger worden gelegd!

8 april 2021 om 23:35

Als backup spits lijkt me dit een prima optie hoor

8 april 2021 om 22:03

Ajax moet mikken op iets beters dan lammers. Die heeft zich niet bewezen bin psv en ook niet bij atalanta

Ajax moet sws voor Wijndal gaan, en dan eventueel voor Stengs of Gakpo

9 april 2021 om 06:29

Stengs? Laat die lekker bij az het eeuwige talent blijven

Wijndal zou zeker een aanwinst zijn maar AZ gaat hem niet naar ajax laten gaan vermoed ik en ik denk dat ajax niet kan/wil betalen wat AZ voor hem wil hebben. Veerman komt te kort voor het spel van ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren