Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overbodige Feyenoorder denkt niet aan vertrek: ‘Moet vechten voor mijn kans’

Laatste update:

Er kwamen dinsdag berichten naar buiten dat het Mexicaanse Club América Renato Tapia zou willen verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Feyenoord. De middenvelder moet het voornamelijk doen met een plaats op de reservebank in Rotterdam, maar Tapia is geenszins van plan te vertrekken.

“Hoewel het klopt dat ik niet veel speel, heb ik in anderhalf jaar bij Feyenoord de beker en de competitie gewonnen. Er is veel concurrentie in het team, we hebben een heel goede groep”, zegt Tapia in gesprek met het Peruviaanse Libero.Feyenoord nam de middenvelder anderhalf jaar geleden voor 2,4 miljoen euro over van FC Twente. Tapia heeft voorlopig nog een contract tot 2020 in De Kuip.

“Nu gaan we de Champions League in. Waarom zou ik vertrekken? Ik wil blijven. Ik moet vechten voor mijn kans, maar ik moet ook geduld hebben”, vervolgt de international van Peru zijn verhaal. In de met 3-1 gewonnen oefeninterland tegen Jamaica scoorde Tapia één keer. “Het geeft mij veel vertrouwen dat ik scoor, omdat ik bij mijn club niet veel heb gepresteerd. Ik wil met een schone lei beginnen.”

Moet Feyenoord komende zomer afscheid nemen van Renato Tapia?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, daar zullen de fans blij mee zijn. Je kan Tapia maar beter van de loonlijst hebben, houdt nu alleen maar een plek bezet.

14 juni 2017 om 09:54

In tegenstelling tot vejinovic en gustafsson heb ik zelf tapia nog niet helemaal afgeschreven. Als dit komend seizoen zijn insteek is heb ik hem er graag bij, iemand die bereid is te vechten voor zn plek heb je nodig op de bank

14 juni 2017 om 10:23

Dat zegt hij alleen maar om de gemoederen rustig te houden zodat hij zijn vette contract gewoon uitbetaald krijgt.

14 juni 2017 om 10:33

Als hij had gezegd dat t m niet meer ging worden had feyenoord nog steeds zn vette contract moeten uitbetalen dus wat is je toegevoegde waarde hierin?

Tja, wat kun je van Tapia zeggen. Elke wedstrijd bij Peru speelt ie en die hebben echt geen slecht elftal.bij Feyenoord lijkt het er nog niet uit te komen, maar wat wil je ook met zo'n ingespeeld middenveld. Speelde tegen Willem2 nog een belangrijke rol maar verder lijkt hij nog niet echt aan te kunnen haken. Tegen Zorya was hij vervolgens weer dramatisch. Is nog jong dus zou hem niet zomaar van de hand doen.

14 juni 2017 om 10:52

Ik heb ooit in een interview gelezen dat Tapia een erg groot talent zal zijn.

Ik denk dat je het beste nog niet gezien hebt van Tapia.

14 juni 2017 om 11:46

Precies, het ''ritme'' bij de nationale ploeg heeft hij wel, Peru is nog in de race voor een WK ticket al ligt het niet meer in eigen hand.

Het probleem met hem is dat hij nooit voor langere tijd de kans krijgt, wat overigens ook logisch is. Hij komt net een stapje te laat lijkt het maar om hem nou voor 5 wedstrijden te verkiezen boven Vilhena of El Ahmadi is natuurlijk gekkenwerk. Misschien moeten ze hem wat vaker in de tweede helft inbrengen om hem op die manier beter in zijn ritme te brengen.

Ik geloof nog wel in die jongen maar hij moet de weinige kansen die hij krijgt ook wel echt gaan pakken. Bij een topclub moet je immers meteen presteren want anders zijn er genoeg anderen die in jou plek willen spelen.

14 juni 2017 om 09:57

Verhuren geen optie?

14 juni 2017 om 13:21

Ik heb zowel bij Twente als bij Feyenoord niet gezien dat hij de kwaliteit heeft om mee te komen met Feyenoord. Bij Twente vond ik hem al matig en ik heb echt nooit begrepen waarom mensen een (groot) talent in hem zien. Hij is alleen maar met zijn tegenstander bezig, zijn balbehandeling is niet zo geweldig, hij komt bijna altijd te laat, hij toont in mijn ogen niet zoveel inzet, hij is slap in de duels en heeft niet voldoende doorzettingsvermogen om fouten te herstellen, laat staan om deze te voorkomen. Het spijt me Tapia, maar volgens mij ben je technisch, tactisch en mentaal niet goed genoeg voor de Nederlandse subtop en top.


Lekker laten gaan voor een miljoentje o.i.d. Je verlies accepteren en iemand anders proberen, want hij moddert nu al een tijd aan... Meer speeltijd zal dat denk ik niet veranderen, en hem meer speeltijd gunnen levert voor Feye risico op omdat hij niet zo goed is als andere middenvelders.

14 juni 2017 om 10:36

Leuke en succesvolle trainer zou jij zijn zeg: "nee, jij telt niet mee want je zit op de bank!"

Tapia is in mijn ogen een nuttige speler die Feyenoord goed kan gebruiken.
Helaas gaat de voorkeur uit naar andere spelers op dit moment voor Van Bronckhorst.
Maar ik denk dat deze speler moet blijven en uiteindelijk wel een basisplaats gaat krijgen nadat andere spelers deze zomer gaan vertrekken hoogstwaarschijnlijk.

14 juni 2017 om 12:45

Waarom zou helaas de voorkeur naar anderen uitgaan. El Ahmadi en Vilhena zijn toch gewoon stukken beter?

Zou imo juist helaas zijn als hij zou spelen ipv die twee. De keren dat hij ingevallen is heeft hij nou ook niet zo overtuigd dat hij tegen een basisplaats aan zit toch?

Ik heb hem overigens nog niet afgeschreven hoor, maar op dit moment staan gewoon de juiste spelers in de basis die het ook laten zien en dus verdienen.

15 juni 2017 om 07:32

Het zijn alle 3 andere soort spelers die je niet met elkaar kan vergelijken.
En als je een wedstrijd 10 min invalt kun je ook niks bewijzen.
Bij Peru speelt hij elke wedstrijd en dat niveau ligt ook nog eens een stuk hoger.

Beste voor beide is denk ik vertrekken naar een andere club of evtueel verhuren wanneer Feyenoord toch nog iets ziet in hem(wat ik nog niet gezien heb)...

Het lijkt mij heel simpel, elke speler moet vechten voor zijn plaats, maar het is de kwaliteit waarin hij tekort schiet!

Tapia is voor veel geld gehaald. Dit is de instelling die we graag zien in Rotterdam!! Als hij kan pieken dan kunnen we veel aan hem hebben als middenvelder voor in de breedte. Ik heb vertrouwen in hem!

Een heel matige voetballer die voor teveel geld gehaald is. Mooi dat hij er voor wil knokken maar als de kans zich voordoet dat hij weg kan moet hij dat zeker doen.

Nog maar 21 jaar deze speler. Ik meen dat er bij Ajax drie middenvelders rondlopen waarvan iedereen enorm veel verwacht die 20 jaar zijn en die ook buiten van de Beek nauwelijks speeltijd krijgen. Tapia is weliswaar over niet heel lang 22, maar het is een international van Peru en hij is nog enorm jong. Ik denk dat mensen dat vergeten, een 21 jarige is nog niet constant en kan nog zoveel groei doormaken. Ik heb hem nog niet afgeschreven in ieder geval. En die van Ajax ook niet trouwens voor wat het waard is.

Ik zou liever Veijinovic lozen dan Tapia. Tegen Willem II speelde Tapia ren belangrijke rol terwijl hij boor de rest weinig indruk heeft gemaakt. Van Veijinovic vraag ik me hardop af welke wedstrijden hij afgelopen jaar gespeeld heeft?

Aan de andere kant kun je natuurlijk ook op het Jan-Arie van der Heijden-effect. Die begon immers ook dramatisch bij Feyenoord maar is inmiddels nauwelijks uit de basis te slaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren