Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Oude bekende van PSV keert in elk geval voor even terug op De Herdgang

Laatste update:

Daniel Schwaab loopt de komende dagen mee bij de jeugdopleiding van PSV. Dat weet Rik Elfrink, clubwatcher van het Eindhovens Dagblad, te melden. De voormalig centrale verdediger speelde tussen 2016 en 2020 in het Philips Stadion en is momenteel jeugdtrainer bij SC Freiburg, de club die hem in het betaald voetbal liet debuteren. In die hoedanigheid mag hij even meekijken in de keuken bij PSV.

Schwaab stopte in 2020 met voetballen na vier seizoenen en onder meer een landstitel in 2018 bij PSV. Tegenwoordig werkt de Duitser in de jeugdopleiding bij Freiburg, maar hij wilde graag kijken hoe het er in de academie bij PSV aan toegaat. Daar wilde de Eindhovense club graag aan meewerken, omdat er volgens het ED waarde wordt gehecht aan een goed contact met oud-spelers en dus ook met Schwaab. Hij zal enkele dagen blijven om daarna met meer informatie terug te keren naar Duitsland.

Schwaab kwam in vier seizoenen in het Philips Stadion tot 103 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vier keer scoorde en vijf assists afleverde. In totaal maakte de gewezen mandekker bijna 8500 speelminuten in competitieverband voor PSV, dat hem transfervrij overnam van VfB Stuttgart. Eerder kwam Schwaab ook nog uit voor Bayer Leverkusen en dus Freiburg. In totaal speelde de Duitser veertien seizoenen op het hoogste niveau.

Zijn hoogtepunt in Eindhovense dienst was de landstitel in 2018, toen PSV kampioen werd door op eigen veld met 3-0 van Ajax te winnen. Dit seizoen is kampioen worden bijna niet meer mogelijk voor de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij. Als Feyenoord zondag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnend afsluit, zijn de Rotterdammers niet meer in te halen. PSV zal het naar alle waarschijnlijkheid moeten doen met plek twee en een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik schrok heel even!😂

11 mei 2023 om 22:43

Terwijl in de eerste zin het al duidelijk is dat hij niet als speler komt?

12 mei 2023 om 10:41

Als eerste lees je de titel. Dat is wat normale mensen doen.

12 mei 2023 om 13:06

Klopt. En in deze titel wordt geen naam genoemd.

Hij was destijds een prima aanwinst in de eerste 1,5-2 seizoenen. Zeker als transfervrije speler. Daarna werd het allemaal minder. Het was toen al bekend dat zijn gezin en hij heimwee hadden naar Duitsland etc. Hij oogde toen ook minder scherp en had wel immer een gebrek aan agressief meedogenloos verdedigen.

11 mei 2023 om 13:52

Vond het maar een matige speler. Veel te sloom en statisch voor dit niveau. Vergeet nooit zijn wedstrijd in de Arena, eigen goal en penalty veroorzaken waardoor er verloren werd daar.

11 mei 2023 om 14:32

Het was op zich prima speler. Ze hadden in ieder geval beter gedaan dan Ajax. Die had westermann destijds gehaald.

Blijft toch bijzonder hoe PSV in dat kampioensjaar 17/18 ondanks een verdediging ingevuld met Isimat, Schwaab en Brenet met dusdanig veel overmacht, kampioen wist te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren