Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Kroes staat te boek als zuinig: ‘Ging om een bedrag van 150 euro’

Laatste update:

Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, is goed te spreken over Alex Kroes. De twee werkten jarenlang samen bij de club uit Deventer en Van Dop denkt dat de aanstaand algemeen directeur van Ajax de Amsterdammers weer terug naar de top van het Nederlands voetbal kan leiden. De oud-collega van Kroes denkt dat laatstgenoemde daarbij wel op de centjes gaat letten.

"Alex was ook wel een jongen die echt op de knip zat, dat mag je best weten", vertelt de directeur van Go Ahead in gesprek met Ajax Showtime. "Laatst stond dat ook nog in een artikel van het Financieel Dagblad, waarbij het ging over de transfer van Jacob Mulenga."

Bij die deal wilde Kroes niet te veel betalen, vertelt Van Dop. "Het ging om een verschil van 150 euro per maand. We speelden toen nog wel in de Keuken Kampioen Divisie. Hij wilde dat laten afschieten, omdat hij zei: 'Dit is voor mij het maximale, klaar'."

De zuinige houding van Kroes kan ook gaan doorwerken in de organisatie bij Ajax, stelt de directeur van Go Ahead. "Stel er zitten nu vijftien man op media, dan kan hij zeggen dat dat ook met tien man kan. Dat ligt ook absoluut in zijn aard."

"Kroes heeft er echt een bloedhekel aan om één euro extra of één euro te veel uit te geven", gaat Van Dop verder. "Als dat betekent dat de organisatie te hoog in elkaar zit, dan zal hij daar ook naar gaan kijken, laat ik het zo maar even netjes zeggen."

Startmoment Kroes
Ondertussen heerst in Amsterdam de vraag wanneer Kroes daadwerkelijk kan beginnen in de Johan Cruijff ArenA. Als Ajax de regels van het concurrentiebeding volgt, mag de algemeen directeur pas halverwege maart aantreden.

De Telegraaf meldde echter eerder deze maand dat Michael van Praag en Louis van Gaal namens Ajax contact hebben gezocht met AZ. De RvC-leden willen met de Alkmaarders een overeenkomst sluiten, waarbij Kroes in ruil voor een Amsterdamse tegenprestatie alsnog eerder kan beginnen bij Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 oktober 2023 om 23:45

Het zal vrees ik helaas wel alleen gelden voor de uitgaven aan andere dingen dan zijn eigen salaris ‘ Kroes heeft er echt een bloedhekel aan om één euro extra of één euro te veel uit te geven", gaat Van Dop verder’ prima maar dan verwacht ik dat ook terug te zien in zijn eigen beloning anders is het makkelijk praten

Niks mis met Hollandse zuinigheid toch? Je moet principes hebben en een gedegen financiële huishouding is gewoon super belangrijk voor een voetbalclub. Of welk bedrijf dan ook.

Je mag af en toe best de portemonnee trekken zo lang je maar niet té gek doet!

17 oktober 2023 om 17:17

Zeg dat maar tegen Mislintat hahaha

17 oktober 2023 om 17:57

Helaas zie ik vooral verkeerde zuinigheid of kruideniersmentaliteit. Lange termijn heb je dr bijzonder veel last van. Natuurlijk moet je beetje opletten wat er uit gaat maar dit soort zuinigheid die Kroes wordt toegedicht word ik niet vrolijk van.

17 oktober 2023 om 18:26

Leg mij dan eens uit waarom jij verkeerde zuinigheid en kruideniersmentaliteit ziet? Wat is er precies mis in jouw ogen dan?

Ales Kroes heeft bijvoorbeeld van Go Ahead Eagles de gezondste club van Nederland gemaakt in 2021. Daarnaast is hij ooit sportbedrijf SEG begonnen die o.a. de belangen van Van Persie en Depay behartigde. Dit bedrijf heeft hij uiteindelijk in 2018 verkocht en hij is hierdoor multimiljonair geworden.

Ik zie hier geen verkeerd beleid in.. integendeel. Ik zie juist een verantwoord beleid wat uiteindelijk veel oplevert! Meerdere voorbeelden van bij deze Kroes.

17 oktober 2023 om 18:36

Prima, jij blij. Ik reageer gewoon op het artikel en het voorbeeld wat daar wordt gegeven vind ik een typisch voorbeeld van verkeerde zuinigheid. We hebben t met alle respect voor go ahead over Ajax heh. Sterker Overmars heeft zijn succesvolle termijn juist verkregen door juist meer risico's te nemen. Daar plukken we nu ook wel weer de wrange vruchten van, maar om maar even een argument aan te dragen.

17 oktober 2023 om 19:20

Haha voel je niet aangevallen hoor! Getypte letters zijn altijd emotieloos en worden vaak verkeerd geïnterpreteerd.

Ik wilde gewoon graag weten wat je precies bedoelde en of je dat kon uitleggen! Vond ik wel interessant.

Maar nu snap ik je.

17 oktober 2023 om 19:44

Geen probleem . Komt misschien ook voort uit het feit dat aan Kroes bijna heilige kwaliteiten komen te hangen. Terwijl ik me echt wel afvraag of hij de boel nu recht gaat trekken. Ik hoop t natuurlijk van harte maar vind t helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Dat zou in elk geval een rigoreuze omslag zijn voor Ajax met wat er nu (te veel) uitgegeven is.

Terug naar de maximaal-5-miljoen-tijd ten tijden van De Boer?

17 oktober 2023 om 17:18

Ja dan kom je zeker alleen uit bij Brazilianen, Mexicanen en Afrikanen en jeugdspelers in Nederland onder de 16 jaar.

17 oktober 2023 om 17:20

Nee dat mag ook niet dan krijgen we weer het spelers van een 2e niveau gelul weer. Oh wacht.....nee dat geldt alleen voor Europese spelers. Spelers van het 2e niveau in Zuid Amerika staan we altijd wel om te springen natuurlijk.

17 oktober 2023 om 17:59

Noem eens een voorbeeld van een speler van het 2e niveau in Zuid Amerika waar mensen om zaten te springen?

17 oktober 2023 om 17:43

Ik denk dat het een beetje een mix zal worden vanuit het tijdperk de Boer, maar ook bijvoorbeeld het tijdperk van Bosz en ten Hag. In het tijdperk de Boer haalde Ajax namen als Hoesen, Poulsen, Babel, Bulykin. Boerrigter, Sana, Schöne, etc. voor relatief weinig geld of transfervrij binnen. Was een beetje een mix van talent en ervaring. En de spelers waarvoor er wat forsere bedragen werden betaald, waren spelers als Cillessen, van der Hoorn, Sigthórsson en Serero die toen allemaal als spelers bekend stonden die best wel wat talent en potentie hadden. En spelers als Janssen en Moisander werd ook in die tijd veel voor betaald vanwege hun ervaring en kwaliteiten.

Veel van deze spelers hebben toen zeker hun waarde gehad en dat werd aangevuld met spelers uit de jeugd als de Sa, Castillion, van Rhijn, Klaassen, Tete, Riedewald, etc. en niet allemaal spelers die toen ook het niveau hadden van Ajax. Maar wel gewoon waardevol.

Onder Bosz ging Ajax wat meer uitgeven en werden o.a. Ziyech en Neres gehaald, maar bijvoorbeeld Davinson Sánchez was toen voor 'maar' 5 miljoen een van de goedkopere aankopen terwijl een paar jaar daarvoor een speler van rond de 5 miljoen de absolute topaankoop was. En het werd goed aangevuld met jeugd zoals de Ligt, Onana, Dolberg, Kluivert, etc. toen. Sánchez was overigens wel serieus een beest bij Ajax.

Hebben daarna eigenlijk nog wel ongeveer hetzelfde gedaan onder Keizer. Werd bijvoorbeeld Wöber gehaald, Huntelaar transfervrij en Orejuala. Onder ten Hag hebben ze in de loop de jaren ook steeds iets meer uitgegeven: begon toen met Tagliafico voor 4 miljoen en liep uiteindelijk op naar Haller voor 22 miljoen en alles wat daar tussen zat qua bedragen of wat lager zoals Tadic, Blind, Magallán, Labyad, Álvarez, Marin, Martinez (was ook nog relatief goedkoop, zoals Davinson en Tagliafico), Promes, Antony, Kudus, Klaiber, Klaassen, Berghuis, Gorter, etc. en dat werd goed aangevuld met spelers uit de jeugd (volledig en deels-opgeleid) zoals Mazraoui, Gravenberch, Timber, Dest, etc.

Hier moet Ajax terug naartoe. En ik hoop vooral dat ze de draad weer op gaan pakken in Zuid-Amerika. Hebben ze de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd en lopen genoeg opties rond die haalbaar zijn. Sinds Overmars is vertrokken, kijkt Ajax daar helaas niet meer naar en dat heeft ook geresulteerd in het vertrek van Veldmate. Dat was een kenner van de Zuid Amerikaanse-markt en ik hoop dat Ajax weer iets of iemand vind met ingangen, een goed netwerk en oog voor talent voor de markt daar.

Scandinavië moet Ajax uiteraard ook gewoon blijven doen. Maar in Zuid-Amerika lopen er natuurlijk ook hele goede spelers rond. Wel wat prijziger, maar Ajax keek volgens mij vanaf 2016 tot 2017 vooral in Colombia rond en is zich daarna meer gaan focussen op alleen Brazilië en Argentinië. Ik hoop eigenlijk dat Ajax ook wat verder kijkt en weer teruggaat naar Colombia, maar ook landen zoals Uruguay en Chili waar ook genoeg goeds en haalbaars voor Ajax loopt.

Dit is precies wat ajax nodig heeft. Hebben de afgelopen jaren met een pak grootheidswaanzin met enorme bedragen lopen strooien. Gelukkig halen ze (nog) veel binnen met uitgaande transfers, maar dan slaat het alsnog echt nergens op. Spelers van 20m zijn niet per se beter dan spelers van 10m. Gewoon goed scouten en normaal doen.

Nouja, we praten hier ook wel over een budget verschilletje. Go Ahead budget is niet dat van Ajax. Dus ik denk dat het wel zal meevallen hoe zuinig hij zal zijn. Zou ook niet passen bij een grote club. Als een speler het waard is dan begrijp je wel dat je de portemonnee moet trekken. Of je wilt weer te weinig betalen en dan kom je uit bij spelers die het net niet zijn.

Ongelukkig voorbeeld van de media afdeling. Als er nou iets is waarin Ajax uitblinkt en van absoluut CL niveau is dan is dat wel de media en marketing afdeling o.l.v. Geelen. Die houden de naam van Ajax tenminste nog een beetje hoog in deze barre tijden. Allemaal 10% erbij!

Dit voorbeeld klinkt niet als zuinig maar als principieel en duidelijk. Dat vind ik iets anders eerlijk gezegd.

Het commeriele gedeelte noet je de man die dat nu al jaren zo goed doen lekker laten doen en niet aan komen. Dat is tenminste nog iets wat goed loopt

Van Marc Netto naar Alex Netto. Hopelijk komen er dan weer betere tijden aan! En zuinig zijn is prima als het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren