Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje vrouwen houden perspectief door late treffer

Laatste update:
/

De Nederlandse voetbalsters hebben in de nacht van maandag op dinsdag de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Canada gelijkgespeeld. Invaller Kirsten van de Ven schoot Oranje in de 87e minuut naast het gastland, dat lang aan de leiding ging door een doelpunt van Ashley Lawrence: 1-1. Oranje eindigde met vier punten als derde in Groep A en moet afwachten of dat genoeg is voor een plek in de achtste finales.

Als de Nederlandse voetbalsters doorgaan, spelen ze zaterdag in Ottawa tegen de nummer één van Groep B of volgende week dinsdag in Vancouver tegen de winnaar van Groep C. De start van de Leeuwinnen was ronduit dramatisch. Nadat Sophie Schmidt eerst op de bovenkant van de lat had gekopt, schoot Lawrence het gastland al na tien minuten op voorsprong. Lawrence kreeg de bal via Stefanie van der Gragt voor haar linkervoet en haalde doeltreffend uit: 1-0. Dat was niet de enige vroege domper: al snel moest Desiree van Lunteren met een blessure afhaken. Dominique Janssen was haar vervangster.

/

Oranje zocht nog voor rust naarstig naar een gelijkmaker, maar Lieke Martens en Daniëlle van de Donk faalden in de afwerking. In de tweede helft golfde het spel op neer, met kansen voor Vivianne Miedema en Manon Melis Lawrence had haar tweede kunnen maken, maar Loes Geurts kreeg de bal recht op haar af. Uiteindelijk kwam Oranje drie minuten voor tijd op gelijke hoogte: op aangeven van Melis werkte Van de Ven het leer tegen de touwen.

De vier beste nummers drie van de zes poules gaan verder op het WK, samen met de nummers één en twee van iedere groep. Canada eindigde bovenaan met vijf punten, China kwam uit op vier na het gelijkspel op de laatste speeldag tegen Nieuw-Zeeland (2-2). Oranje houdt in ieder geval Thailand achter zich, de nummer drie van Groep B die al uitgespeeld is. De voetbalsters moeten hopen dat in de andere vier poules nog een ploeg minder presteert.

De Nederlandse voetbalsters weten waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag al of ze verder mogen op het WK: dan vallen de beslissingen in Groep C en D. Zeker in Groep D is de kans klein dat de nummer drie het beter doet dan Oranje. Na twee duels gaan de Verenigde Staten aan kop met vier punten, gevolgd door Australië (drie), Zweden (twee) en Nigeria (één). Alleen als de Nigeriaanse vrouwen stunten tegen Team USA, is het mogelijk dat het land dat als derde eindigt, met betere cijfers kan pronken.

Ook in Groep E, die woensdag op donderdag wordt beslist, is de kans klein dat de nummer drie beter presteert dan Oranje. Alleen als Costa Rica verrast tegen de Braziliaanse topploeg, kan een situatie ontstaan waarin de nummer drie het beter doet dan de 'Leeuwinnen'. Bij het bepalen van de beste nummers drie wordt eerst gekeken naar het aantal behaalde punten, dan naar het doelsaldo en vervolgens naar het aantal gemaakte treffers. Als dat allemaal gelijk is, gaat de FIFA over tot loting.

Denk jij dat Nederland het WK gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het Nederlands elftal hoger ingeschat! komen duidelijk te kort tegen andere landen. Ze zijn 3x weg gespeeld en dat zal de vierde keer denk ik ook gebeuren. Zou desalniettemin leuk zijn als Nederland zich plaatst voor de KO-fase! Come an girls!

16 juni 2015 om 07:23

Drie keer weggespeeld? Ze hebben gewoon verdiend van Nieuw-Zeeland gewonnen hoor met 1-0. Tegen China en Canada kwamen ze gewoon tekort.

16 juni 2015 om 10:17

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar lees en zie dat het op en neer ging, beiden teams 16 doelpogingen hebben gehad, waarvan 5 op goal en dat NL 54% balbezit heeft gehad... hoezo werden ze dan weg gespeeld of kwamen ze te kort?

16 juni 2015 om 10:18

Tegen Nieuw Zeeland waren ze ook zeker de onderliggende partij.

16 juni 2015 om 10:24

Tegen nieuw Zeeland gelijkwaardig ietsje beter tegen China onderliggende partij tegen Canada iets onderliggende partij, uitslagen zijn goed uitgebeeld hoe de verhoudingen waren. Even over Nieuw Zeeland was Nederland veel technischer waar Nieuw Zeeland fysiek sterker was, dus is het snel een verbeelding, maar zeker niet realistischer.

16 juni 2015 om 10:37

De wedstrijd was echt niet om aan te zien. Je hebt een speelster erbij zitten in het Nederlands elftal die enigszins lijkt te kunnen voetballen endat is die Martens die linksbuiten begon. Voor de rest staan er zoveel speelsters die de basisprincipes nog nieteens onder controle hebben van een bal aannemen open draaien en gewoon in de voeten spelen van een medespeler. Van die 5 ballen op goal waren er 3 rolletjes recht op de keeper af, en het ergste was dat dit ook nog eens kwam na aanleiding van een nonchalante verdediging van Canada keer op keer, die net zo veel inleverde als Nederland zelf. Had je tot en met de 70ste minuut ook nog de nummer 10 van Nederland die letterlijk geen bal goed heeft geraakt in de hele wedstrijd maar ze toch bleef opeisen. Ik kan eerlijk zijn, ik heb het gisteravond een kans gegeven maar ik ga het niet meer kijken. Het was gewoon afgrijselijk. Dan kan men zeggen je moet het met een korreltje zout nemen, maar het is eerder een berg zout die je nodig hebt. Dan heb je ook nog eens Frank Snoeks die de instructies heeft gekregen om alles recht te praten dat het allemaal best goed is. Gaan ze naar de studio en zit die oud-voetbalster er die het allemaal best goed vindt terwijl een ieder kan zien dat de wedstrijd het aangluren niet waard is.

Wat ook meehelpt is dat je een verschrikkelijk publiek erbij hebt dat amper de regels van het spel lijkt te kennen. Met als enige chant 'let's go Canada' die elke 5 minuten werd ingezet, dat je je begon af te vragen of de publiekgeluiden überhaupt echt waren. Was er een gele kaart voor Nederland begon het hele stadion hard te juichen. Valt er een dame op de grond dan beginnen ze allemaal te fluiten en hoor je geluiden van afschuw. Ja dan heb je veel begrepen van de sport.

Nee geef mijn portie maar aan Fikkie. Het werd steeds meer een vleeskeuring i.p.v. dat het over voetbal ging.

16 juni 2015 om 12:15

Amen!!

16 juni 2015 om 13:12

Die ene actie waarbij Miedema voor de keeper werd gezet zou anders ook een wereldactie zijn geweest wanneer Messi of Neymar die actie had uitgevoerd. In de eredivisie heb ik het afgelopen jaar niet één keer zo'n actie gezien. In de middencirkel met de rug naar het vijandelijke doel de bal op de borst meenemen en doordraaien totdat je met het gezicht naar het vijandelijke doel staat en de bal, voordat deze ook maar op de grond kan stuiteren, in één keer over de verdediging van de tegenstander gooien en de medespeler voor de keeper zetten. Doe het maar eens na. 😃 Die ene actie maakt voor mij meteen alles goed. Niet dat de wedstrijd goed was, maar zo'n actie is gewoon genieten geblazen.

16 juni 2015 om 14:54

@romario, natuurlijk was dat een mooie actie, echter als de 80 ballen ervoor maar oeverloos ergens naartoe geschopt worden kan je je afvragen of er überhaupt enig idee hierachter zat. Hiernaast denk ik dat je de eredivisie beter in de gaten moet houden als je zo'n actie niet een keer hebt gezien, ik kan me er persoonlijk al 2 van Pröpper voor de geest halen.

Mijn punt hierbij is gewoon dat als je het in een Hele wedstrijd moet hebben van één actie die leek op heel opportunistisch de bal maar een trap verder geven dan heb ik gewoon moeite met het niveau. Als je het live meepraten zag kon je ook zien dat het iedereen ontzettend tegenviel, en dat het meer ging over randzaken die niks met voetbal te maken hebben. De enigste positieve berichten komen naar voren wanneer er gescoord werd, maar dat had volgens mij meer te maken dat het 'ons Oranje'-gevoel naar boven kwam bij velen.

Als jij oprecht kan zeggen dat je hebt genoten van de wedstrijd dan moet je natuurlijk blijven kijken ieder zijn eigen ding. Ik heb alleen mijn twijfels of ik gisteravond naar voetbal heb zitten kijken en zoals ik al heb gezegd, het is niet mijn ding. Het grootste obstakel voor mij is trouwens ook dat er telkens wordt gepraat in de interviews alsof ze mooi verzorgd aanvallend voetbal spelen, echt de Hollandse school weer het veld opbrengen, wat natuurlijk lijnrecht tegenover staat wat ze laten zien. Of heb ik de memo gemist waarin staat dat de Hollandse school gebaseerd is op fouten van de tegenstander en het liefste een bal nog geen 3 meter naar links of rechts naar een medespeler kunnen spelen.

16 juni 2015 om 18:48

Over het algemeen vind ik het niveau ook niet best hoor. Ik heb dan ook niet genoten van de gehele wedstrijd, maar wel van dat ene moment.
Wil je me laten weten in welke twee wedstrijden Propper de bal op eenzelfde wijze met de borst aannam, doordraaide en direct over de verdediging volleerde in de loop van een medespeler?

16 juni 2015 om 08:20

Komt ook door ervaring dit is het eerste wk voor ze volgende keer min 3

16 juni 2015 om 09:13

Hoe kun je deze dames hoger hebben ingeschat, het vrouwenvoetbal ligt lichtjaren achter op de zeker 75% van de deelnemende landen. Dan vind ik dat ze het nog niet eens zo slecht doen, laat ze wat vaker meedoen. Misschien dat ze dan eens een keertje kunnen verrassen en een rol van betekenis kunnen spelen.

16 juni 2015 om 10:24

Wie neemt sowieso het vrouwenvoetbal serieus in Nederland ; je hoort er nooit iets over.

ON: Mooi dat ze door zijn! Hopelijk kunnen ze voor een stuntje zorgen maar ik zie het somber in

16 juni 2015 om 11:51

@objectief
Wie neemt het vrouwenvoetbal uberhaupt serieus?
Maar het is iderdaad leuk voor ze dat ze door zijn, maar we moeten nu verder geen wonderen van ze gaan verwachten.

Best knap tegen een land waar vrouwen voetbal veel verder is dan in Nl...

Trouwens ( Offtopic) : hoe staan vrouwen in een muurtje? Ook handen voor het kruis ( yep, kijk eigenlijk nooit vrouwenvoetbal )

16 juni 2015 om 07:34

Wat boeit het hoe ze in een muur staan ?!?

16 juni 2015 om 07:53

Roel, voor sommigen hier zijn vrouwen bijzonder interessante wezens, wie weet komt die interesse bij jou nog, zo niet ook geen probleem. In Nederland zijn we ruimdenkend wat dat betreft.

16 juni 2015 om 12:12

Roel houdt van mannen

16 juni 2015 om 07:50

Handen meestal langs het lichaam, of een elleboog voor het gezicht (daar zijn de vrouwen kwetsbaarder )

16 juni 2015 om 09:57

Ik kijk ook geen vrouwenvoetbal maar serieus? Ze blokken hun visie voor de bal? Ik dacht misschien 1 hand voor het kruis en 1 voor de borsten (aangezien die ook gevoelig zijn)

16 juni 2015 om 10:05

Ja google maar eens wat plaatjes, ze hebben inderdaad ook weleens een arm voor de borsten. Uiteindelijk staan in het mannenvoetbal ook niet meer alle mannen traditiegetrouw met beide handen voor het kruis, je ziet er wat verschillen in. Overigens zal een bal in het kruis voor de vrouwen ook geen prettige aangelegenheid zijn.

Ze zijn theoretisch al door. Ze staan nu in een groep met 5 andere als derde geplaatste teams. Ze hebben sowieso al één punt meer dan Thailand dus dan gaat het nog om 4 teams daar waar plek is voor drie erbij, maar als je goed kijkt zie je dat in Groep D Zweden het nog tegen Australië moet opnemen. In alle gevallen zullen de Oranje dames (een) meer punt(en) hebben dan één van die twee teams en zijn ze dus 100% al door!

16 juni 2015 om 08:32

Dat dacht ik eerst ook, maar als nigeria met precies 2 goals verschil van de vs wint (niet meer en niet minder) eindigen deze ploegen allebei hoger dan Nederland (zelfde doelsaldo, meer gescoorde goals). De nummer 3 in die poule is dan ook beter dan Nederland.

De kans is dus 99,9 procent ongeveer

Wat bepaalt eigenlijk of ze nou tegen de winnaar van B (duitsland) of de winnaar van C (japan) moeten? Dat staat nergens echt duidelijk uitgelegd. Weet iemand hoe dit werkt?

16 juni 2015 om 09:05

Zal te maken hebben wie de beste nummer 3 is etc.

Ook daar komt een ranking in. Duitsland, Noorwegen of Japan. Ach 1 wedstrijd extra is leuk maar die ronde ga je niet overleven

16 juni 2015 om 14:00

Vooral Duitsland lijkt me heel moeilijk. Ik heb die wedstrijd van hun tegen Nigeria gezien, 10-0...
Maar je weet het niet, Nederland incasseert in ieder geval heel weinig doelpunten (goede keeper) en als ze dat volhouden is alles mogelijk.

Erg kinderachtige reacties. Ik heb in ieder geval heel veel bewondering voor het NL dames team.

16 juni 2015 om 12:13

Kinderachtig omdat het een bedroevend niveau is?

16 juni 2015 om 17:19

Wat verwacht je dan?

Knap resultaat, afgehaakt gisteren in de 2de helft maar toen zag het er al goed uit, ging een stuk beter dan tegen China. Leuk als ze doorgaan.

Het was in ieder geval de beste wedstrijd tot nu toe. Leuk voor de dames dat de eerste ronde overleeft wordt. Meer gaat waarschijnlijk niet inzitten. Overigens hoor ik iedereen zeggen dat Manon Melis MOTM was, maar de enige 2 die ik goed vond waten Spitse en in iets mindere maten Martens.

Goed gedaan vrouwen!! GA zo door!

Vind het jammer dat veel mensen hier redelijk negatief zijn richting het damesvoetbal!

Tuurlijk, je kan het niveau niet vergelijken met mannenvoetbal, maar ze halen nog een best redelijk niveau vind ik, ik doe het ze niet na! Daarnaast speelde ze gisteren eindelijk eens zonder de spanning en speelde ze beter dan de andere 2 wedstrijden. Enige wat doodzonde is, is het feit dat de beste speelster van het team constant wordt overgeslagen in het spelletje (Miedema). Dit terwijl zij degene is die bijna 1 op 1 loopt in haar gehele carrière qua doelpunten, dan is ze pas 18, maar ze heeft deze statistieken wel over 3 seizoenen opgebouwd.

Daarnaast hebben we 1 van de beste keepers ter wereld (Geurts), en zijn de dames die in Noorwegen en Zweden spelen ook subtop tot wereldtop in het meidenvoetbal!

Op papier heeft het elftal een enorm goed team, maar ervaring en spanning en dergelijke maken het ze iets lastiger..

Toch knap. Nederland werd hier gewoon genaaid door de (werkelijk dieptrieste) arbitrage.

Als je voor helmond sport bent, dan ben je niet voor helmond sport omdat het intergalactic voetbal speelt. Dan ben je voor helmond omdat het je clubbie is. Ik ben Nederlander dus was fanatiek supporter vannacht. Vond het geweldig hoeveel passie ze erin stopten. Comeonnn dames!

Waarschijnlijk gaan ze dus wel door. Maarja wanneer ze dan tegen de vs spelen moeten ze serieus gaan uitkijken voor hoge cijfers. Zeker met die kinderlijke verdedigende fouten van vannacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren