Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje moet vrezen voor ijzersterke kwalificatiegroep voor WK 2018

Laatste update:

Momenteel zijn Guus Hiddink en co alleen maar bezig met kwalificatie voor het EK van 2016, maar over ruim een maand zal er in Sint-Petersburg al geloot worden voor de Europese kwalificatiegroepen voor het WK van 2018 in Rusland. Nederland zal bij deze loting een van de groepshoofden zijn, maar heeft zeker geen garantie op een gemakkelijke poule.

/

Volgens Voetbal International zit Nederland bij de loting in Pot 1, net als Duitsland, België, Roemenië, Engeland, Wales, Portugal, Spanje en Kroatië. Deze landen worden dus ontlopen, maar Europese grootmachten als Frankrijk en Italië zitten in Pot 2. Deze ploegen zouden bij de loting, die op 25 juli plaatsvindt, dus aan Oranje gekoppeld kunnen worden.

Alleen de nummers een van elke poule zullen zich direct plaatsen voor het WK; de acht beste nummers twee mogen proberen om zich via een play-off te kwalificeren voor het eindtoernooi in Rusland. Vanwege commerciële overwegingen staat het vast dat Nederland net als Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje in een groep van zes landen terechtkomt.

De pottenindeling bij de loting:

Pot 1: Duitsland, België, Nederland, Roemenië, Engeland, Wales, Portugal, Spanje, Kroatië

Pot 2: Slowakije, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk, IJsland, Denemarken, Bosnië-Herzegovina

Pot 3: Polen, Oekraïne, Schotland, Hongarije, Zweden, Albanië, Noord-Ierland, Servië, Griekenland

Pot 4: Turkije, Slovenië, Israël, Ierland, Noorwegen, Faeroër, Montenegro, Estland

Pot 5: Cyprus, Letland, Armenië, Finland, Wit-Rusland, Macedonië, Azerbeidzjan, Litouwen, Moldavië

Pot 6: Kazachstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgië, Malta, San Marino, Andorra.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roemenië en Wales in pot 1 hoe dan?

16 juni 2015 om 23:39

Doordat ze veel winnen de laatste tijd

17 juni 2015 om 00:38

Wales is goed joh!!

17 juni 2015 om 08:52

Bales

17 juni 2015 om 20:08

EK gaat Polen winnen dat weet ik

Nederland frankrijk polen en turkije in 1 poule. Dat wordt een leuke kwalificatie

17 juni 2015 om 00:11

Je hebt ze voor het gemak ook even op volgorde van eindstand in de poule gezet?

Je zou maar een poule hebben met Frankrijk, Oekraïne, Turkije, Armenië, Kazachstan. Zelfs de 'makkelijke' wedstrijden liggen weet ik hoe ver weg en zullen dan ernstig in je nadeel werken.

17 juni 2015 om 08:09

Als je jouw poule al als sterk aanmerkt (vanwege de afstanden) dan is elke poule sterk. Over een jaar staat er een fantastisch Nederlands elftal dat groeit naar een WK vorm. Let maar op!

Wat ik raar vind is dat er in de titel wordt gesugeereerd dat alleen Nederland kans maakt op een ijzersterke poule, maar Italië Frankrijk Oostenrijk en Zwitserland zullen hrt in pot 2 nog veel zwaarder krijgen

Een poule met frankrijk , Polen , Slovenie , Wit-Rusland en Luxemburg kan al moeilijk worden.

17 juni 2015 om 08:53

Elke poule wordt moeilijk voor dit NL

17 juni 2015 om 11:40

Snap je, zolang Hiddink aanblijft (of Blind) zullen we het zelfs tegen Andorra nog moeilijk krijgen.

Je zal maar en poule hebben met Roemenië, Oostenrijk, Noord-Ierland, Faroer, Litouwen en San Marino

16 juni 2015 om 23:39

Dat moet zelf voor ons te doen zijn denk ik.

16 juni 2015 om 23:47

Haal Oostenrijk weg en zet er Slowakije neer en ik heb geen idee wie er door gaat -.-
Oekraïne doet wel mee, ben wel benieuwd wat er gebeurd als ze zich plaatsen.

17 juni 2015 om 07:02

Slowakije is nu de nummer 1 in de ek kwalificatie groep mst duitslanf dus die gaan wel door in zo n poule

17 juni 2015 om 07:49

Slowakije staat eerste bij Spanje in de groep. Polen bij Duitsland

17 juni 2015 om 09:09

En nog steeds is men in het arrogante Holland deze landen aan het onderschatten. Stukje bij beetje beginnen die landen meer spelers aan de top af te leveren. Over tien/twintig jaar zullen we net als Ajax blijven verwijzen naar successen in het verleden.

Met Blind als coach en een Robben, Sneijder, Huntelaar, Van Persie, De Jong etc. die allemaal oud worden, zie ik dit Oranje het WK niet halen als ze in een sterke poule terecht komen.

16 juni 2015 om 23:46

Ach ga toch weg. Er staan altijd nieuwe mensen op, dat is altijd zo geweest. Wie weet is over 2 jaar Depay al een wereldtopper en hebben we Robben niet meer nodig? Wie weet blijft Strootman fit en hebben we de Jong niet meer nodig? Het is veel te ver om over na te denken of we ons dan al plaatsen..
Wie weet hebben de zogenaamde sterke landen ook wel afbouwende spelers? Maar ook daar staan nieuwe talenten op.

Vanwaar de kritiek op Blind? Ik zou ook graag iemand anders zien, maar wie weet doet hij het wel erg goed? Jammer dat hij nu al wordt beschreven als iemand die het niet kan terwijl hij nog niet eens de kans heeft gekregen zich te bewijzen.

Al die negativiteit..

17 juni 2015 om 00:52

Ik ga weg op het moment dat jij gelijk krijgt, maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet gaat gebeuren. Dit heeft de volgende redenen:

1. De kwalificatie voor het WK begint al in 2016 en op dat moment is Depay nog geen wereldtopper. Hij gaat nu een jaar tegemoet waarin hij gewoon zoveel mogelijk moet aanpassen en daarbij zoveel mogelijk minuten te pakken. Mogelijk dat hij dat in 2018 is, maar als je dan niet meedoet, heb je daar erg weinig aan.
2. Strootman is inderdaad een prima vervanger van De Jong, maar wie vervangt Huntelaar / Van Persie en Sneijder? Leuk dat je mijn argument op basis van een speler kan weerleggen, maar weerleg ze nu eens allemaal.
3. Blind heeft zich nog nooit ergens bewezen als hoofdtrainer. Vandaar dat er nogal wat negativiteit rondom hem heen hangt. Als assistent is Blind een prima invulling, maar als hoofdtrainer zal hij weer hopeloos door de mand vallen en Oranje dus ook.

De negativiteit is niet gebaseerd op flauwe kul, maar op keiharde feiten. Nederland gaat achteruit en er zijn te weinig toptalent die het nu al op kunnen vangen. Dat jij dit niet kan inzien heeft meer te maken met nationalisme of subjectiviteit.

De bijgevoegde opstelling is gebaseerd op hoe het er over 1 a 2 jaar uit kan gaan zien. Als Indi zich ontwikkeld, Clasie en Wijnaldum een mooie stap maken en Willems ook aan kan tonen vaste basisklant te zijn, zou dit niet echt materiaal zijn waarmee je hoge ogen kan gooien op een WK. Dan mag je hopen dat je jezelf kwalificeert, zeker als je in een sterke poule terecht komt met Frankrijk / Italie etc.

Cillissen
v/d Wiel
de Vrij
Vlaar/Indi
Willems
Wijnaldum
Clasie
Strootman
Robben (?)
Hunt/Persie
Depay
17 juni 2015 om 08:00

Clasie basisklant bij Oranje onder Blind terwijl zoonlief Blind in de Europese top speelt. Uhuh, dream on.

17 juni 2015 om 08:19

Ben het met Arszenal eens. Er staan altijd nieuwe spelers op. Een Depay, Promes, Dost, Clasie, Strootman, Blind en een ijzersterke verdediging brengen Nederland met gemak naar het WK in 2018.

Daarbij vind ik trsiner Blind een ook wel ok en xijn Robben en Van Persie er nog gewoon bij hoor. Sneijder wordt al jaren verkeerd gebruikt dus die ga je ook niet echt missen. We zullen niet tot d er favotieten behoren, maar verslaan een hoop landen...

17 juni 2015 om 08:20

Keiharde feiten he ja? Punt 3 is anders nergens op gebaseerd. Blind is nog nooit hoofdtrainer geweest dus hij zal wel door de mand vallen. Hoezo? Er zijn toch wel vaker mensen nog nooit hoofdtrainer geweest en succesvol geweest? En anders zou dat zomaar een eerste keer kunnen.
Het feit dat jij zeg dat het op feiten gebaseerd is maar het zelf niet nakomt vind ik niet erg sterk.

Speciaal voor jou zal ik in punt 2 nog een keertje uitleggen. Het niveau van Sneijder ligt op dit moment niet dermate hoog dat het onbereikbaar is binnen een jaar voor bijvoorbeeld Wijnaldum. Over de spits positie ja, daar moet ik je helaas gelijk geven, had graag gezien dat ook daar potentie te zien was.

Nu kan je zeggen dat mijn punten voortkomen uit nationalisme, maar ik denk eerder dat ik realistisch ben. Vorig jaar waren we ook heel negatief maar toen het wk begon waren we opeens allemaal heel blij.

Je hoef ook geen hoge ogen te gooien op het volgende wk, maar kwalificeren moet lukken als een voetballand als deze. Ook andere landen krijgen misschien te maken met een mindere lichting.
Ik kan je opstelling helaas niet bekijken zit op me mobiel.

"Vanwege commerciele redenen". Je zou bijna denken dat voetbal bijzaak wordt..

16 juni 2015 om 23:48

Het is sowieso beter dat Nederland in een groep van 6 landen komt want je krijgt volgens mij meer punten voor een kwalificatieduel dan voor een vriendschappelijk duel dus dat is voordelig voor de Fifa ranking.

Færöer in pot 4, omdat ze 2 potjes winnen tegen de Grieken?

Noord-Ierland in een hogere pot dan Ierland?

Wales in pot 1?

Roemenië pot 1?

Ijsland in pot 2 vind ik ook nogal wat.

16 juni 2015 om 23:50

Doen het allemaal goed de laatste wedstrijden.
Noord-ierland staat er ook goed bij met spelen.
Wales boven aan in hun groep en zie ik ook zomaar eens het WK halen.
Roemenië foutje dat niet meer terug te draaien was.

Doet Bulgarije niet meer mee?

16 juni 2015 om 23:45

Scherp , maar inderdaad

17 juni 2015 om 00:00

Waarschijnlijk zitten die in pot 4 omdat daar maar 8 landen staan en er moeten 9 landen in elke pot zitten

17 juni 2015 om 00:06

Ik zie Gibraltar ook niet.

17 juni 2015 om 00:07

En Estland ook niet.

17 juni 2015 om 00:21

Estland staat er wel tussen pot 4

17 juni 2015 om 00:36

Gibraltar mag van de Fifa. Iet meedoen, vandaar dat je die niet kan vinden in de lijst

Hoe kan Roemenië en Wales zo hoog staan, dat zijn beide erg matige teams volgens mij en dan staan Italië en Frankrijk weer in pot 2. De ranking moet echt aangepast worden want dit slaat nergens op.

Hopelijk loot Nederland: Ijsland, Noord-Ierland, Faeroër, Moldavië en San Marino

17 juni 2015 om 08:37

Wales is echt geen matige team, hebben spelers als bale en ramsey en staan eerste in hun kwalificatiepoule voor het EK.

17 juni 2015 om 09:15

Volgens jou zijn ze matig? Oftewel je hebt ze nooit zien spelen en baseert je mening op de orde uit het verleden. Fifa ranking is een hele redelijke manier om te bepalen waar een team staat. Je krijgt weinig punten tegen laagvliegers op de lijst en meer punten tegen toppers.

17 juni 2015 om 11:16

Nee ik bazeer het op hun selectie, buiten bale en ramsey niet echt toppers. Die cv van swansea is nog wel aardig volgens mij maar dan houd het wel op denk ik. Qua spelers materiaal acht ik ze niet top10 van europa.

17 juni 2015 om 11:25

En Nederland wel?

Ze kunnnen net zo goed slechte landen treffen dan als wat hier gesuggereerd word. Want een onzin en misleidende titel zeg. De kans dat ze slechter loten is vele malen groter.

Lekkere titel. Moet vrezen voor een lastige kwalificatiegroep ... Er is een veel grotere kans dat er gewoon allemaal kleine voetballanden geloot worden. Er is niks bijzonders aan deze loting.

Bulgarije? Rusland?

17 juni 2015 om 11:44

Hij heeft nog een Hangover

18 juni 2015 om 21:58

Oeps!

Ok, het kan zomaar weer een herhaling worden van de wk kwalificatie, net als 2002:
Nederland
Frankrijk
Polen
Ierland
Armenië
Georgië

En het meeste makkelijke:
Nederland
Slowakije
Griekenland
Faeröer
Litouwen
San Marino.

Voor dit Nederlands elftal zou ik dan toch voor het makkelijkste kiezen..

We moeten hopen dat we Italië en Frankrijk ontlopen, van de rest moeten we gewoon bovenaan eindigen. We zitten nu in een dip, maar ook daar komen we wel weer uit. En mochten we 2de worden, dan zijn we toch weer geplaatst voor de play offs. Dus wij zijn er gewoon weer bij. Waar het WK ook gehouden word, in Rusland of toch ergens anders.

Die potindeling slaat alles. Het moet niet zo zijn dat als je laag staat en wat potjes wint je jezelf ineens tot de top mag scharen. Teams die vorig wk hebben gespeeld en gepresteerd hebben zouden nog extra punten moeten krijgen. Hoe je het went of keert, de berekening moet zo zijn dat een matige ploeg als Wales die nooit ergens aan heeft meegedaan niet ineens in pot 1 terecht kan komen.

17 juni 2015 om 09:18

We leven in 2015 en niet in het verleden. Wales staat zo hoog, omdat ze wonnen van hoog geklasseerde landen, die waarschijnlijk een walk-over verwacht hadden. Dan krijg je dit en is het eigen schuld. Net als bij het hele Fifa affaire merk je dat mensen kleine voetballanden het liefst achtergesteld houden.

Duitsland pot 1... zoals gewoonlijk. Op naar 2018 en voor de 5e ster gaan!

Zoals Oranje nu speelt is bijna elke poule een flinke uitdaging. Van de spelers en trainers krijg ik al genoeg hartkloppingen...de loting is echt onze minste zorg.

Ach beetje speculatief om nu al te 'vrezen' voor een loodzware loting. Er is een kans, maar de kans op een poule met B-landen is net zo groot. Grappig dat iedereen bij zo'n pot-indeling altijd maar uit gaat van het slechtste.

Vooralsnog kan je als Oranje zijnde ook 'gewoon' bij Ijsland, Albanië, Faeroer, Moldavie en Malta terecht komen.

Al die paniek om te vrezen voor een loodzware groep valt toch wel mee. De kans dat je Frankrijk of Italië in de groep loot is niet eens 25%, Het zijn natuurlijk traditionele toplanden, maar je hoeft daar echt niet zwaar aan te tillen. Je moet aan de bak, maar Nederland moet in zo een groep altijd minimaal 2e kunnen worden. Stel je wordt 2e in een groep met Italië of Frankrijk dat ben je geplaatst voor de play-offs en dan tref je een land aan als Denemarken, Tsjechië. Die moet je gewoon in 2 wedstrijden verslaan anders hoor je niet op een WK thuis. En die andere landen in pot 2, daar moet Nederland altijd boven eindigen. Ik ben veel opgeluchter dat we landen als Spanje, Duitsland en België niet kunnen loten. Die hebben op dit moment iets te veel kwaliteit en kunnen putten uit een grotere groep sterspelers. Na deze stroef verlopen EK-kwalificatie verwacht ik een iets soepeler WK-kwalficatie en is de nr.2 en 3 van de afgelopen 2 Wk's gewoon present op het WK in 2018. Wat wel het verschil zal zijn met de EK-kwalificatie is dat je bij de WK-kwalificatie niet veel steekjes mag laten vallen. Dat kan dodelijk zijn.

Vrezen voor een ijzersterke poule? Het is maar net hoe je het op wilt schrijven.
Je kunt ook 'gewoon' zeggen: Nederland in pot in 1 bij de loting.
Alle teams in pot 2 aardig tot gewoon goed. Ook de teams in pot 3 zijn best goed.
Er zijn mijn 3 teams die je naar mijn mening beter kunt ontlopen (frankrijk en Italie) en uit pot 4 Turkye.

Opvallend trouwens dat Griekenland in pot 3 zit. Die zijn toch normaal gesproken wel een vaste aanwezige op eindtoernooien.

Israël in pot 4? Toch opvallend. Van wat ik mee krijg stunten die best vaak in de kwalificatie, al herinner ik ze me zelden op een eindtoernooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren