Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen starten Algarve Cup met sensationele zege op Japan

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen zijn woensdag uitstekend begonnen aan de Algarve Cup, een vriendschappelijk toernooi met een zeer sterk deelnemersveld. In Portugal werd Japan, de wereldkampioen van 2011 en vice-wereldkampioen van 2015, met liefst 2-6 verslagen. De Europees kampioen kende een droomstart en stond na iets meer dan een half uur spelen al met 0-4 voor.

Al na vier minuten kwam Oranje op voorsprong. Het was Lieke Martens die de bal in het strafschopgebied kreeg aangespeeld door Lineth Beerensteyn en afrondde in de verre hoek. Na acht minuten spelen werd de voorsprong verdubbeld door Beerensteyn, dit keer op aangeven van Martens. In de 31ste minuut kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Siri Worm: 0-3. Vlak daarna profiteerde Shanice van de Sanden van een enorme blunder van de Japanse keepster. Van de Sanden kreeg de bal in haar voeten gespeeld en strafte de fout af.

Japan deed voor rust nog wat terug via Emi Nakajima. Toch gingen de Oranje Leeuwinnen de kleedkamer in met een marge van vier, want op slag van rust kopte Stefanie van der Gragt uit een hoekschop de 1-5 tegen de touwen. Na rust liep Oranje nog verder uit via Martens. De eindstand werd op 2-6 bepaald door Mana Iwabuchi. In de groepsfase volgt vrijdag een wedstrijd tegen Denemarken, de ploeg die Nederland afgelopen zomer nog versloeg in de EK-finale. Maandag staat het duel met IJsland op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel mooi hoor, en dat zonder vaste basiskrachten Miedema, v/d Donk en Dekker.
En Martens is toch echt wel een toppertje hoor,echt een topspeelster. Die Japanners hadden geen enkele grip op haar. Ook Beerensteyn deed het prima.

Goed bezig dames

Haha hoe die bal erin gaat manman... desalniettemin leuk dat de Oranje leeuwinnen goed zijn gestart op het toernooi.

Ze blijven het mar goed doen de dames, mooi is dat, al hoop ik wel dat het echt doorzet en dat we niet een eendagsvlieg blijken te zijn. Die vierde goal lijkt toch bijna Match fixing. Die keepster maakt 2 blunders achter elkaar. eerst de bal in de voeten van een speelster spelen en vervolgens een rollertje met de benen stoppen, wat normaal ook een redding zou moeten zijn, al is het niet briljant. Deze gaat er gewoon nog in ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren