Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen met herstelde Lieke Martens ook langs Denemarken

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond een eenvoudige 2-0 oefenzege geboekt op Denemarken. Het elftal van Andries Jonker speelde, zoals Louis van Gaal het mannenelftal laat spelen, in Zwolle wederom in een 5-3-2 formatie. Dominique Janssen en Lineth Beerensteyn waren verantwoordelijk voor de Nederlandse treffers, waardoor de nummer achttien van de wereldranglijst moest buigen voor de nummer acht.

Lieke Martens keerde dinsdag terug in de basis bij de Leeuwinnen. Afgelopen vrijdag moest de linksbuiten van Paris Saint-Germain het oefenduel met Costa Rica (4-0) nog laten schieten vanwege een lichte blessure. Vivianne Miedema, de topscorer aller tijden van de Leeuwinnen, is er deze interlandperiode helemaal niet bij. De spits van Arsenal krijgt rust. Beerensteyn nam haar positie tegen Denemarken over en vormde een aanvalsduo met Martens, terwijl Jonker met Victoria Pelova, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk een sterk middenveld formeerde.

De Leeuwinnen waren in Zwolle vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. In balbezit liet het elftal van Jonker verzorgd voetbal zien, terwijl ook het creëren van kansen geen probleem bleek te zijn. In de 25ste minuut kwam Nederland op voorsprong, toen Martens een scherp aangesneden voorzet door wist te koppen op de knie van Janssen. Zonder dat de centrale verdedigster van VfL Wolfsburg er echt weet van had lag de bal achter Denemarken-keepster Lene Christensen.

Ook in de tweede helft was het balbezit voor de Leeuwinnen. Nederland was simpelweg een maatje te groot voor Denemarken. In de 55ste minuut was het Beerensteyn die de score mocht verdubbelen. De aanvalster van Juventus maakte op fraaie wijze haar 21ste interlanddoelpunt: na een goede inspeelpass van Van de Donk kapte Beerensteyn scherp weg, om vervolgens met haar verkeerde been de verre hoek te vinden. Daarmee tekende ze direct de eindstand aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi hoor die totaal nutteloze link naar de opstelling van van Gaal.

15 november 2022 om 22:34

Nee nee, dat is belangrijk voor de doorstroming van de vrouwen naar de mannen

Sorry voor de fans, maar vind het niveau echt treurig.

15 november 2022 om 22:58

Je bent de eerste die t zegt

15 november 2022 om 23:08

Lang niet zo treurig als jouw drang om je mening over het vrouwenvoetbal aan ons op te dragen.

Als je het niets vind, prima, kijk je niet, maar dan hoef je niet onder elk bericht je afkeer te laten weten. Want er zijn mensen die het wel leuk vinden, en die boeit het echt geen ene reet wat jij er van vindt.

Heeft uberhaubt iemand hier nog interesse bij

Dan lopen ze te klagen over overbelasting.
Maar wel steeds dezelfde spelers oproepen voor nutteloze oefenpotjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren