Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje krijgt te maken met Duitse scheidsrechter bij openingsduel

Laatste update:

Felix Brych is zondagavond de scheidsrechter bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oekraïne op het EK, zo is vrijdag door de UEFA wereldkundig gemaakt. Landgenoten Mark Borsch en Stefan Lupp zullen als assistent-scheidsrechters fungeren in de Johan Cruijff ArenA, terwijl de Pool Bartosz Frankowski de rol van vierde official op zich zal nemen. De Duitser Marco Fritz is als VAR aangesteld voor het openingsduel van Oranje.

Het is de zesde keer dat Brych een wedstrijd van het Nederlands elftal zal fluiten. De laatste keer was vorig jaar september, toen Italië in de Nations League met 0-1 te sterk was voor het elftal van bondscoach Frank de Boer. Ook was Brych in 2015 de arbiter bij het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Turkije (1-1). Daarvoor was de Duitse scheidsrechter betrokken bij drie oefenwedstrijden van Oranje, die overigens allemaal winnend werden afgesloten.

De 45-jarige Brych is een van de topscheidsrechters in Europa en de UEFA beloonde hem in het verleden met finales in de Champions League en Europa League. Brych was in het verleden ook vijfmaal aanwezig bij duels van Ajax in de Champions League. Zo was de ervaren Duitser de leidsman bij de dramatische uitschakeling van Ajax tegen Tottenham Hotspur in het miljardenbal in 2019. In datzelfde seizoen werd hij door de UEFA aangesteld voor de uitwedstrijd tegen Real Madrid, dat op eigen veld met 1-4 klop kreeg van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima scheidsrechter, toch juist gezien van de Boer, Weghorst inzetten voor de goede communicatie!

Goede scheids gelukkig. Nu nog goede opstelling en mindset! Hup Holland 🧡🇳🇱

11 juni 2021 om 13:57

Als Nederland Europees kampioen wordt, krijgen de Voetbalzone-leden dan allemaal een vrijkaartje voor Ouwehands Dierenpark Marcel?

Worden we weer genaaid!

Wat voor verwachtingen heeft iedereen eigenlijk bij Nederland? Ik denk als we de nummer 3 uit de groep des doods kunnen ontlopen na de groepsfase, dat we best ver kunnen komen!

11 juni 2021 om 12:24

Ja, we moeten eigenlijk 2e worden toch?

11 juni 2021 om 12:30

Het grappige is dat we na de poule best een 'gunstig' pad kunnen krijgen naar de (halve) finale. Ik zeg niet dat het allemaal realistisch is, maar het is goed mogelijk dat je een aantal mindere goden en haalbare tegenstanders tegenkomt verder in het toernooi. Dat is het leuke van zo'n EK. Je kunt eerste worden zonder tegen pak 'm beet Frankrijk te spelen.

In een totaal onrealistisch maar hoopvol scenario is de finale straks Nederland - Belgie.

11 juni 2021 om 12:34

Daarbij wil ik graag ergens een hersenspinsel kwijt uit mijn hoofd. De defensie leek nergens op, dus ik wil graag plek inruimen voor zowel Ake als Blind. Wanneer rechts in de aanval is, zakt de links'back' uit en heb je 4 achterin. Dumfries is ook prima, maar een aanvallende back aan 1 kant en een wat meer voetballende back aan de andere kant (blind) die inschuift in het middenveld en terugzakt naar de defensie afhankelijk van de situatie. Promes heeft hier eerder gespeeld bij Sevilla.

Stekelenburg
De Vrij
De Ligt
Ake
Promes
Gravenberch
De Jong
Blind
Wijnaldum
Weghorst
Memphis
11 juni 2021 om 13:01

Op zich een goede opstelling, ik zou alleen wel de vrij in het midden laten. Dat is toch wel zijn positie. Voor de rest goed alleen zou ik toch voor Malen gaan naast Memphis.

11 juni 2021 om 14:33

Vind Brych altijd wel een goede scheidsrechter. Vooral veel Ajacieden hebben goede herinneringen aan hem na die avond in Madrid. Denk zelf dat het overleven van de groepsfase heel lastig gaat worden. Oostenrijk is een vrij lastige tegenstander met Alaba, Sabitzer en Arnautovic. Drie kwart van dat team speelt wel gewoon in de Bundesliga. Oekraïne is in mijn ogen een van de outsiders die nog wel eens ver zou kunnen komen. Hebben een paar goede spelers met Malinovskyi, Tsygankov en Zinchenko. Weet niet of die Braziliaan van Shakthar die zijn nationaliteit heeft veranderd ook meedoet. Maar Oekraïne is wel gewoon boven Portugal geïndigd in de kwalificatie. Daarna is het gewoon hopen dat we de sterke landen ontlopen en dan kunnen we best ver komen. Als winnaar kan je nog altijd de nummer 3 van de poule des doods treffen. Als nummer 2 tref je waarschijnlijk Italië en als nummer 3 krijg je Spanje of de winnaar van poule F (portugal, Frankrijk, Duitsland).

Gelukkig goeie scheidsrechter gelijk

Dit is een absolute topscheidsrechter. Daar zal het straks in ieder geval niet aan liggen.

Voor mij de beste scheidsrechter van Europa.. hier zal het iig niet aan liggen komende zondag.

Deze man is echt zeer capabel. Voor mij echt bij de top 3 scheidsrechters momenteel. Daar zal het hoogstwaarschijnlijk al niet aan liggen zondag.

Topscheids, erg blij mee. Leuk ook om aan de reacties te zien dat onze generatie niet zo een Duitsland-haat heeft. Het is nu meer onze grote broer op het wereldtoneel dan de grote boze buurman

Ik klikte op de bait hopend dat het Brychie was. Dat is dan wel weer lekker, gewoon een wereldtopper. Al moet ik zeggen dat de scheidsrechters binnen Europa natuurlijk wel prima zijn op zo een toernooi.

Dat is wel even anders soms op een WK. Daar heb je dan zo een vent uit Burkina Faso of Kyrgyzie waarvan je je soms afvraagt of die normaal een met een hond moet oversteken.

11 juni 2021 om 15:33

Hahaha ja dat is altijd genieten op Wk's!
Dan staan daar mannen dat je denkt hoe dan.. Het is ook eigenlijk schandalig. Die zzijn totaal niet gewend echt niveau te fluiten en sta je ineens op een WK.

11 juni 2021 om 16:30

Ja het is natuurlijk ook wel de charme van zo een toernooi. En tegenwoordig zullen de ergste fouten er wel via de VAR uitgeknepen worden.

11 juni 2021 om 16:43

Haha zeker, al vond ik die Pitana uit Argentinië ook wel een geweldige scheidsrechter tijdens het WK van 2018. Kreeg ook niet voor niets de finale natuurlijk.

Al zoveel jaren lang een van de allerbeste scheidsrechters, in elk geval de gene die ik het liefst zie fluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren