Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Oranje-doelman weet het zeker: ‘Ik heb de beste papieren om te keepen’

Dinsdag, 5 september 2023 om 15:16Lars Capiau • Laatste update: 16:03

Mark Flekken dicht zichzelf de grootste kans toe om in de kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Griekenland en Ierland onder de lat te staan. Dat vertelt de doelman voor de camera's van de NOS. De sluitpost krijgt concurrentie van Bart Verbruggen en Andries Noppert, waar Justin Bijlow wegens een polsblessure niet opgeroepen is.

Als het aan Flekken ligt, is er maar één gegadigde om in deze interlandperiode het doel van Oranje te verdedigen: hijzelf. "Er is een vacature vrijgekomen, ja", erkent de dertigjarige keeper bij afwezigheid van Bijlow. "Ik denk dat ik de beste papieren heb op dit moment. Ik speel tot nu toe alle wedstrijden, zit op een goed niveau en zit lekker in mijn vel", klinkt een zelfverzekerde doelman.

Flekken mocht vier keer eerder het Nederlandse doel verdedigen, waarin hij zes keer een tegentreffer moest incasseren. In zijn interlands maakte hij niet altijd een even goede indruk, weet hij ook zelf. "Ik heb in die tijd wat ongelukkige wedstrijden gehad. Ik wil laten zien dat ik het toch kan als keeper van Oranje." Toch lijkt de doelman zich te willen schikken in een eventuele reserverol. "Natuurlijk kies je aan het eind van de dag voor jezelf, maar er is één ding groter dan jezelf en dat is het Nederlands elftal. Uiteindelijk draait het maar om één ding en dat is kwalificeren voor het eindtoernooi volgend jaar."

Bij Brentford is Flekken vaste basiskeeper dit seizoen. David Raya vertrok naar Arsenal, waarbij the Bees Flekken al als vervanger hadden gehaald. Hij moest in vier wedstrijden vijf keer vissen. Concurrent Verbruggen lijkt bij Brighton ook een vaste basisplaats te hebben veroverd. Jason Steele genoot bij the Seagulls de eerste twee wedstrijden nog de voorkeur, maar de Nederlander stond tegen West Ham United (1-3 verlies) en Newcastle United (3-1 winst) onder de lat. Bij sc Heerenveen is Noppert inmiddels hersteld van een blessure. De uit Joure afkomstige sluitpost ging in het met 1-3 verloren duel met Sparta Rotterdam nog wel lelijk de fout in.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door pinko)

Verbruggen erin. Hebben we gelijk de keeper voor de komende jaren te pakken.

5 september 2023 om 15:31

Die Verbruggen wordt ook wel heel snel naar boven gepraat. Speelt vorig jaar een half seizoen in het rechterrijtje in België en heeft dit jaar 2 wedstrijden gekeept. Een keeper van Oranje moet evht wel iets meer laten zien.

5 september 2023 om 15:39

Als er nou werkelijk waar een beter alternatief was zou ik zeggen je hebt gelijk. Maar komop, wie wil je dan op doel zien? Noppert? Is compleet uit vorm. Flekken? Kan mij z'n vorige interlands nog herinneren, zag er niet heel best uit.

Verbruggen is enorm getalenteerd en heeft de potentie om ons jaren te voorzien van een uitstekende keeper, dan moet je hem ook de kans geven zodat hij zich kan laten zien. Was bij Jong Oranje echt geweldig en heeft de afgelopen 2 wedstrijden bij Brighton ook prima gekeept.

Het is tijd voor vernieuwing in het Nederlands Elftal, en dat begint al onder de lat.

5 september 2023 om 15:39

En een toernooi met Jong gespeeld, waarbij hij ook prima speelde.

Voetballend en qua potentie de beste Nederlandse keeper.

Iedereen wil altijd maar Bijlow zien. De man is constant geblesseerd. Nog nooit een keeper met zoveel blessures gezien.

5 september 2023 om 15:51

Ik zou inderdaad kiezen voor Flekken. Ik vind dat het voor een keeper met 20 wedstrijden ervaring op het hoogste niveau echt nog te vroeg komt. Zelfs Olij zou ik nu nog boven Verbruggen inschalen.

5 september 2023 om 16:32

Flekken is de logische keuze. Laat Verbruggen maar bij wat oefeninterlands ervaring opdoen, maar niet bij deze cruciale potten. En als Bijlow weer terug is, hebben we de eerste keeper weer.hij heeft al eerder bij Feyenoord bewezen dat hij er meteen staat.

5 september 2023 om 15:32

Verbruggen doet het uitstekend tot nu toe in Engeland. Dus waarom niet. Momenteel en in potentie de beste.

5 september 2023 om 15:42

Verbruggen haalde een 6,8 en een 7,2 volgens Sofascore.
Flekken een 7,3 7,2, 7,5 en 7,0. Doet het momenteel dus nog beter

5 september 2023 om 15:40

Keeper voor de komende jaren hebben we al namelijk Bijlow.

5 september 2023 om 15:51

Wel verstandig om dan een meer dan betrouwbare stand-in achter de hand te hebben. Waarbij de vraag is of die stand-in hem niet voorbijstreeft in niveau als hij zo vaak afwezig is.

5 september 2023 om 16:40

Ik denk dat als Verbruggen dit seizoen 1e keeper blijft hij gewoon de keeper voor de toekomst is. Vind hem persoonlijk niet slechter dan Bijlow en heeft (nog) niet bewezen een man van glas te zijn. Bijlow altijd erbij, dat wel, maar dan moet ie wel eens fit blijven.

5 september 2023 om 16:44

Bijlow heeft ongetwijfeld het meeste talent, en is misschien nu ook nog wel de beste keeper. Maar die jongen kan zich in zijn slaap nog blesseren. Ik kan me voorstellen dat een bondscoach dat geen fijne eigenschap vindt in aanloop naar een groot toernooi. Als zo'n Verbruggen zich goed ontwikkelt, dan weet ik niet hoe lang Bijlow onbetwist blijft.

Jammer, want ik vind hem echt een potentiële topkeeper.

Zou Flekken of Verbruggen opstellen en gwn 2 wedstrijd vertrouwen geven.

Hopelijk stellen we zelf de 11 sterkste op.
Keeper: Flekken/Verbruggen.
Acherhoede: Ake - v.Dijk - de Ligt - Dumfries.
Middenveld: Frenkie - Reijnders/Veerman.
Aanval: Xavi Simons, Malen, Gakpo en Noa Lang, kunnen rouleren zolang alle posities maar bezet zijn.

5 september 2023 om 15:27

waarom geen Botman?

5 september 2023 om 15:32

Omdat die geblesseerd is.

5 september 2023 om 15:33

Die is er wegens een blessure niet bij.

Mijn vraag is waarom van Dijk?

Van der Ven doet het nu beter dan van Dijk de afgelopen 1,5 jaar.

5 september 2023 om 15:45

Van Dijk speelt tenminste. De Ligt niet. Dus ik gok dat als iemand ernaast zal staan, het niet Virgil van Dijk is eigenlijk.

5 september 2023 om 16:35

Omdat je een speler als aanvoerder van Dijk niet snel wisselt. Heeft ook veel aanzien bij de tegenstander. Zo'n De Ligt is beter vervangbaar en levert minder interne discussies en ontevreden gezichten op.

Wat mij betreft staat Verbruggen nu onder de lat.

5 september 2023 om 15:27

Flekken is tot nu toe wel beter. Vaste waarde bij Brentford. Verbruggen begon eerst op de bank, de eerste wedstrijd nog niet heel overtuigend tegen West Ham. Afgelopen wedstrijd wel goed gekeept.

5 september 2023 om 15:33

Afgelopen weekend heel sterk zelfs inderdaad. Tegen West Ham blijft één van de meest bizarre partijen die ik de laatste tijd heb gezien trouwens. Hoe Brighton die niet heeft gewonnen... Alleen lag dat niet echt aan Verbruggen vond ik.

5 september 2023 om 19:13

Ik heb Flekken in Oranje nooit overtuigend gevonden. En Verbruggen maakte in Jog Oranje een ijzersterke indruk. Al moet ik er direct bij zeggen dat ik beide keepers niet op de voet volg. Dus is mijn keus gebaseerd op beperkte aannames.

Heerlijk deze instelling. Flekken maakt momenteel wel het meeste indruk bij de club, dus opzich geen onlogische keuze.

5 september 2023 om 15:25

Volgens mij ligt het er in Nederland maar net aan wie dit soort uitspraken doet. De ene is arrogant en een ‘naar mannetje’ en bij de andere is het een heerlijke instelling.

Ik vind overigens dat Flekken het prima doet, dus de plek onder de lat wel verdient.

5 september 2023 om 17:54

Precies, Cillesen werd hierop geslacht.

Wat een armoede is het toch bij de keepers sinds Van der Sar is gestopt. Lopen nu echt al 14 jaar aan te modderen met pure middelmaat. Ook deze keepers vind ik allemaal 'leuke' keepers, maar ook niet meer dan dat. Ontstijgen de Europese subtop niet. Verbruggen is nog jong, maar die moet echt nog veel stappen zetten om echt een topkeeper te worden die wij al lange tijd niet meer hebben gehad. De verhalen/hoop die je over verbruggen leest, las je ook over Bijlow, Zoet, Cillessen, Stekelenburg, enz... Ik moet het eerst allemaal nog maar zien.

5 september 2023 om 15:31

Zoet en Cillessen heeft toch nooit iemand absolute top toegedicht? Dat kan ik mij niet voorstellen in ieder geval. Altijd al maximaal subtopkeepers gevonden en ik denk met mij velen.

Stekelenburg en Bijlow liggen wel anders. Eerstgenoemde begon echt geweldig en je leek hier de nieuwe vd Sar eindelijk te hebben gevonden. Door pech/verkeerde clubkeuzes is het toch anders gegaan, dat kan eens gebeuren.

Bijlow idem dito. Begon zeer veelbelovend. Al zeer hoog niveau op een jonge leeftijd, maar door blessures denk ik niet dat hij zijn belofte nog in gaat lossen.

En dan ben je wel heel erg negatief om te openen met "wat een armoede". Ik vind Flekken en Verbruggen echt geen armoede. Eén van de betere keepers van de Bundesliga die nu zeer veelbelovend is gestart in Engeland en een talent die al in de Engelse subtop zich staande lijkt te houden. Dan kan Flekken ook nog eens bovengemiddeld goed voetballen, waardoor je daarmee ook een extra zekerheidje of wapen hebt. Dus armoede? Voor het eerst sinds Stekelenburg denk ik juist dat we blij mogen zijn met wat er onder onze lat komt te staan. Dit zijn echt wel tee doelmannen waarmee je aan kan komen momenteel.

5 september 2023 om 15:48

Mangalista. Absolute top misschien niet, maar het zouden wel even de nieuwe keepers voor oranje worden? Ik verwacht ook niet dat wij even de absolute top op goal gaan krijgen (dan heb je het over een top 3 keeper maar mijn mening), maar gewoon een top 10 keeper? Ik vind Verbruggen en Flekken op dit moment ook niet veel beter dan een prime Cillesssen. Vind het allemaal ook gewoon nog net niks. Zijn niet gewend om bij een club te spelen waar elke fout gewoon cruciaal kan zijn voor je positie. Hebben nog geen wedstrijd gekeept in de Europese top, daarom vind ik het gewoon nog armoedig dat wij het met deze keepers moeten doen. Tuurlijk kunnen zij zich nog verder ontwikkelen, maar nogmaals, dat werd ook gezegd over voorgaande keepers. En dat neemt nog steeds niet weg dat wij na Van der Sar alleen maar zijn opgescheept met keepers die in de Europese subtop thuishoren/thuishoorde en dat is gewoon een slechte score vind ik.

5 september 2023 om 16:12

Ik denk dat de keuze van Cillessen voor Barcelona op dat moment uiteindelijk ook een hele verkeerde was. Hij was toen 27, dan moet je niet willen banken. Ook al was Barcelona toen ‘de top van de wereld’. Ik denk dat we gewoon erg verwend zijn geweest met Van der Sar. Daarvoor was het ook niet heel veel beter dan wat van nu hadden volgens mij.

Wat een arrogante vent zeg, die Flekken, om dit zo te zeggen. Nee, zonder dollen. Ik denk dat hij de beste papieren heeft op dit moment. Volgende maand kan het, als Verbruggen zich goed staande houdt bij Brighton, weer anders zijn.

Verder wel een linke uitspraak om te doen, hoor. Ik kan me Cillessen nog herinneren die zei dat hij de enige keeper met WK-ervaring was en die werd tot aan z’n enkels afgezaagd door Van der Vaart.

5 september 2023 om 15:27

Kleine sidenote: Nee, Cillessen heeft sinds Frankrijk-uit niets te zoeken in Oranje. Daar gaat het mij ook niet om. Flekken en Verbruggen zijn veel beter op dit moment en dat zal ook wel zo blijven. Mij gaat het meer om de uitspraak en selectieve verontwaardiging in 2022 toen Cillessen iets soortgelijks zei.

Verbruggen is toch veel beter en heeft meer potentie dan zowel Flekken als Bijlow? Keept nu gewoon prima in de Engelse Subtop?

5 september 2023 om 15:37

Stond eerste wedstrijden gewoon reserve en kreeg in zijn eerste wedstrijd 3 tegengoals. Afgelopen wedstrijd niet gezien, dus kan niet oordelen.
Maar "veel beter" op basis van een half seizoen midden
Oot België en 2 wedstrijden middenmoot Engeland is ruim overdreven

5 september 2023 om 15:42

Nouja. Bijlow blijfft nooit fit. Sowieso bij Oranje niet...

Verder keepte Verbruggen de eerste 2 potten inderdaad niet, omdat men toen nog koos voor vastigheid met Steele.

De tegengoals tegen WHU waren een complete offday bij Brighton hoor, dat komt echt niet zo snel voor. Is ook niet dat er echt foutjes tussen zaten...

Qua potentie is Verbruggen denk ik ook het beste. Voetbalt enorm goed. Zelfverzekerd. Goed op de lijn. Mag nog wel wat werken aan zijn luchtwerk bij tijd en wijlen.

Flekken is wel ''al'' 30, maar ook hij verdiend nu wel een kans in mijn ogen.

In principe zou ik nu voor Flekken kiezen en Verbruggen 2. Bijlow, mits fit gewoon de eerst ekeeper, maar hij moet weleens fit blijven. Anders moet men gewoon doorschakelen en verder bouwen aan een constant fitte keeper op niveau (flekken of Verbruggen, mits ze blijven presteren ofcourse)

Het zal tussen hem en Verbruggen gaan. Ik heb het idee dat Flekken dan de net iets betere voetballende keeper is, dus ik zou voor hem kiezen. Noppert gewoon lekker als derde doelman ditmaal

5 september 2023 om 15:42

Flekken is een goede voetballende keeper hoor, maar Verbruggen ook. Straalt enorm veel rust uit aan de bal!

Mooi verhaal van Flekken… als je zelf maar heel hard roept dat je de beste bent, dan ben je dat ook, aldus Flekken. Ik zou gewoon voor Noppert gaan. Een beetje Friese nuchterheid zou niet misstaan in dit elftal van multi miljonairs.
Daarnaast is Noppert gewoon een uitstekende keeper, dat heeft Van Gaal goed gezien.

5 september 2023 om 15:32

Noppert is zeker een prima doelman, maar echt lange niet zo goed als Flekken en Verbruggen zijn. Tenminste: Verbruggen nog maar een paar partijen zien keepen en daarvan ben ik wel enigszins onder de indruk, maar ik heb Flekken zéér vaak zien keepen inmiddels en dat is echt van een hoog niveau. Hoger dan dat van Noppert. Die sowieso even niet in een lekkere fase zit

Ach, die keepers. Ik vond Stekelenburg in 2010 fantastisch. Sindsdien is het eigenlijk huilen met de pet op in het Nederlands elftal. Het zijn allemaal geen toppers. Stel er dan maar gewoon eentje op op die de laatste 2 weken goed keept.

Noppert heeft ook echt pech gehad qua timing van zijn blessure.. Had eind 2022 het momentum en spreekwoordelijk de wereld aan zijn voeten, maar moet nu blij zijn dat hij bij heerenveen keept en wordt opgeroepen voor oranje!

Koeman januari 2023: Zoals het met die keepers onder van Gaal is gegaan gaat het niet meer worden.

Conclusie 8 maanden later. Hij heeft zichzelf voor aap gezet met Cilessen en al helemaal met Scherpen en nu weet hij nog niet wie hij nou in het hok moet zetten.

Noppert, Flekken, Verbruggen of Bijlow.

5 september 2023 om 16:02

Ja Koeman kan er wat aan doen dat Bijlow geblesseerd raakt

Gewoon Flekken in de basis. Presteert prima, nog niet verloren met zijn Brentford. Prima keuze aankomende wedstrijden

Het seizoen is nog vroeg, maar Verbruggen laat wel zien dat die heerlijk mee kan voetballen bij Brighton hoor. Snap daarom niet dat Flekken zichzelf als 'topkandidaat' ziet voor de keeperspositie, daar waar meevoetballend vermogen voor een keeper bij Oranje altijd als een pluspunt gezien wordt. Vooral tegen de mindere tegenstanders die zichzelf ingraven.

Ik denk dat het vooral zaak is om nooit vast te houden aan 1 keeper en telkens op basis van de publieke opinie de laatste mode te volgen. Dat is nu dus Verbruggen en als hij er volgende week 5 doorlaat is het Flekken en dan kunnen we eventueel een uitstap maken naar Olij als Sparta bovenin meedraait of Gorter als ie in de EL een penalty stopt.

5 september 2023 om 18:33

Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat jij nooit serieus of inhoudelijk reageren wil. Nu ook met deze, mijn inziens vrij kinderachtige, overdrijvingen. Daar waar je er ook niet eens een punt mee maakt, daar waar we 2,5 doelman hebben waren we (vermoedelijk) nog jaren op kunnen bouwen. Want ik verwacht dat Noppert er niet meer bij zit als Bijlow fit is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren