Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig Inter heeft twintigste landstitel binnen na derbyzege op AC Milan

Laatste update:

Inter heeft maandagavond beslag gelegd op de Italiaanse landstitel. In een pittige confrontatie met stadsgenoot en rivaal AC Milan waren i Nerazzurri nipt te sterk: 1-2. Dankzij doelpunten van Fransesco Acerbi en Marcus Thuram kon Inter de twintigste scudetto bijschrijven. Namens Milan kwam Fikayo Tomori tot scoren. In de blessuretijd liepen de emoties nog flink op en verlieten Denzel Dumfries, Theo Hernández en Davide Calabria het veld met een rode kaart.

Inter begon het duel met drie Nederlanders op de bank. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen hebben de laatste tijd geen basisplek meer onder Simone Inzaghi en dat was maandagavond niet anders.

Bij Milan begon er wél een Oranje-international in de basis. Tijjani Reijnders was een van de twee controleurs van i Rossoneri. Verder stuurde Stefano Pioli, die na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt uit Milaan, veelal de bekende namen het veld in.

De eerste kans was voor de op papier uitspelende ploeg in San Siro. Lautaro Martínez wist een voorzet van Matteo Darmian echter niet richting het Milan-doel te sturen. De openingsfase was verder weinig sprankelend.

In minuut achttien werd de ban gebroken en het waren de Inter-fans die konden juichen. Een hoekschop van Federico Dimarco werd bij de eerste paal verlengd, waarna de volledig vrijgelaten Acerbi simpel kon binnenkoppen: 0-1. Inter leek vanaf dat moment keihard op weg naar de landstitel.

Na een klein half uur spelen speelde Milan de eerste grote kans bij elkaar. Een voorzet van Yunus Musah bereikte Rafael Leão, waarna de Portugees het doel van Yann Sommer onder vuur nam. De Zwitser kon relatief simpel redding brengen. Voor rust zouden beide ploegen via Thuram (Inter) en Calabria (Milan) nog gevaarlijk worden, maar aan de ruststand veranderde niks meer.

Al vroeg na de theepauze verdubbelde Inter de marge. Thuram verschalkte Mike Maignan met een laag en hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 0-2. De mannen van Inzaghi konden op dit punt de titel haast ruiken. Snel na de tweede treffer werd Reijnders het slachtoffer van een aanvallende wissel. De voormalig AZ-middenvelder werd vervangen door spits Olivier Giroud.

Pas richting de slotfase van het duel kwam Milan meer aan voetballen toe. In het laatste kwartier waren de kansen voor de ploeg van Pioli en dat resulteerde in een aansluitingstreffer. Nadat een eerste poging nog op de paal belandde, werkte Fikayo Tomori de rebound binnen: 1-2. Een lange VAR-check volgde, maar de goal bleek geldig.

Met nog zes minuten te gaan bracht Inzaghi Dumfries in het veld om te helpen de overwinning, en daarmee de scudetto, over de streep te trekken. Even later kwam ook De Vrij in het veld. Dumfries zou het einde van het duel niet halen, aangezien hij een rode kaart ontving na een opstootje, waarbij ook Hernández het veld moest ruimen. Enkele minuten later ontving ook Calabria de rode prent.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er ooit een derby geweest dat Hernandez en Dumfries elkaar niet in de haren vlogen?

22 april 2024 om 22:50

Belachelijk dat dumfries hiervoor rood krijgt.

Prachtig om straks die tweede ster te zien.

22 april 2024 om 23:14

Hoezo belachelijk? Hij houdt die Hernandez wel een minuut lang vast. Dumfries kan z'n emoties gewoon niet de baas, terechte rode kaart.

22 april 2024 om 23:45

Iemand een minuut vasthouden is geen rood. Iemand een kopstoot uitdelen wel.

23 april 2024 om 08:16

Dit soort acties moet je toch keihard afstraffen? Als al die jonge jochies dit na gaan doen op het veld, dan weet je niet waar je blijft? Het is gewoon ruzie zoeken en stoer lopen doen.

22 april 2024 om 22:57

Ik kan er van genieten haha. Ondanks het dom is. Opstootjes hoort bij derby’s. Laat teminste zien dat het wel leeft. Maar kwam vandaag vooral vanuit Milan kant. Wat ik ook niet snap. Bedoel snap dat het pijnlijk is, maar als het niet vandaag is, is het aanstaande weekend. Gewoon accepteren. Geen domme dingen doen. Als puntenverschil nog te overzien is, snap ik de spanning

22 april 2024 om 23:08

Ik snap het wel hoor, het doet toch wat met je. Ik zou er zeker niet blij mee zijn, liever volgende week dan, dan tegen mijzelf

23 april 2024 om 10:15

Maurootje kan je er ook van genieten dat het altijd kinderen tegen mannen lijkt wanneer milan tegen inter moet?

Na al die jaren is inter onderling eigenlijk vrijwel altijd sterker geweest. Pioli heeft van milan nooit echt mannen kunnen kweken die weten waar het om gaat naast die 1 kampioenschap.

Daarnaast vraag ik me af hoe hoog kan je Leao plaatsen als wereldtopper wanneer in grote wedstrijden hij het amper laat zien. United fans willen af van Rashford maar Leao lijkt me niet het antwoord

Terechte kampioen, enige Serie A-club waar iets van stabiliteit is.

22 april 2024 om 22:56

Zoals ik in mijn andere reactie al aan heb gegeven is het inderdaad bijzonder hoe sterk er is ingekocht door Inter. Niet de minste spelers zijn afgelopen zomer vertrokken in de vorm van: Onana, Skriniar, Brozovic, Dzeko en Lukaku. Ik ben erg onder de indruk van de huidige selectie en dat terwijl het geld niet tegen de plinten klotst.

22 april 2024 om 23:15

Ja, er is eigenlijk niemand die door het ijs zakt. Met afstand de beste Italiaanse club momenteel.

Heeeerlijk zeg. Na dat kampioenschap in het corona jaar nu een echt kampioenschap met groot feest. Heerlijk nog die zure kop van Theo op het eind. Verdiend kampioen !!!!



Oh oh Milan, wat een dramatische wedstrijd weer. Hernandez misschien maar verkopen voor de centjes, wat een domme speler is dat. Gabbia is ook echt niet Milan-waardig. Gefeliciteerd interfans! Dikverdiend natuurlijk.

22 april 2024 om 23:13

Typerend voor Hernandez vond ik zijn charge waar die geel voor kreeg. Daarna werd die boos op Reijnders omdat hij balverlies leed, maar dat is geen reden om zo dom een sliding in te zetten als Hernanddez deed.

Wat een achterlijke actie van die Calabria op het einde. Mag je een heel zware schorsing voor geven.

Prachtig trouwens dat het op bezoek bij Milan lukt om die tweede ster te halen. Geen geweldige pot, maar toch echt volledig verdiend.

22 april 2024 om 22:55

Op bezoek bij Milan klinkt een beetje gek aangezien zij het stadion delen & zelfde stadion spelen. Vind het wel heel bijzonder dat Inter notabene tegen AC Milan kampioen wordt.Inter plakt die 2e ster boven op de logoVan Harte Gefeliciteerd met de Scudetto Interisti’s (zeg het zo goed? 👀)Edit: Moet echt een keer deze beladen Derby mee gaan maken in Giuseppe Meazza/San Siro!

22 april 2024 om 23:01

Interisti is op zichzelf al een meervoud 😉.

Bijzonder moment trouwens inderdaad. Eerste keer ooit dat in een derby de titel beslist wordt (voor zowel Inter als Milan). 6e Overwinning op rij ook in derby’s met een 14-2 totaalscore.

23 april 2024 om 03:00

@Lierse wacht zijn de afgelopen 6 derbies gewonnen door Inter?

23 april 2024 om 09:38

Klopt. Inclusief die in de CL er bij.

23 april 2024 om 10:06

Oi damn, dat is wel een gekke stat! Milan onwaardig. Heb Inter altijd wel de betere gevonden tussen de 2. Thanks for the info 🙏🏽

23 april 2024 om 14:48

In Italië wel en meer aanhang.
Maar qua europacups staat Milan op eenzame hoogte in Italië.
Helemaal gek als je dan juve ziet.
2 ec1’s 85 met een diep zwarte rand en 96 ook met een dopingrandje natuurlijk.

Gefeliciteerd aan alle mede Inter fans, een geweldig seizoen met als bekroning tegen Milan kampioen te worden.

Verdiende overwinning en een mooie titel voor Inter! 20 stuks nu eindelijk. Voor mij blijft het de mooiste club van Italië!

Fantastisch! Kampioen worden in de derby tegen je grootste rivaal, met een bizar slot.

Forza Inter! Alle Interisti gefeliciteerd met de Scudetto!

Was te verwachten, maar dikverdiend naar inter toe.
In dit soort duels mis ik trouwens wel Tonali man. Adli geeft ook veel voor het shirtje, maar Tonali had dat extra’s.
Zat trouwens te denken, inter hoeft ook geen exodus te verwachten; veel zijn er net of willen blijven. Dus Milan hoeft niet te hopen op verzwakking, het is aan ons om beter te worden. Met een betere coach.

Forza Milan

Geweldig! De 20e! Tegen een armzalig Milan, dat dan weer wel. Het is niet meer dan een ordinaire schopploeg.

De 19de scudetto al voor Inter. Niet slecht niet slecht. Oververdiend dit jaar maar ze hebben dan ook al 4 jaar de sterkste kern. Het wordt tijd dat Juve en Milan weer gaan regeren, maar dat zal nog even duren denk ik bij ons als ik de kern zie. Proficiat.

22 april 2024 om 23:11

Je lult elke week keer op keer uit je reet op deze app, lmfao

22 april 2024 om 23:28

Ik vond ze de sterkste kern hebben de afgelopen jaren, is gewoon een mening.

22 april 2024 om 23:26

@Jimmmmmm
20!!!!!!!!!!!

22 april 2024 om 23:31

Joa eentje gekregen he. 20 op papier dan.

23 april 2024 om 07:00

Hahaha Juve fans die het belerende vingertje heffen richting Inter als het gaat over oneerlijk verkregen titels. Gekker moet het niet worden.. xD

22 april 2024 om 23:26

Als het allemaal eerlijk was verlopen de 15e pas. Ze mogen van geluk spreken van tussen 06/10 dat er geen concurrent was.

22 april 2024 om 23:33

Hahaha ik denk dat als het allemaal eerlijk verlopen was dat het wel meer dan 20 zouden zijn. Zoals Ronaldo ooit zei, we wisten allemaal dat het niet eerlijk verliep, maar nu hebben wij eindelijk gerechtigheid!

23 april 2024 om 00:21

Moesten jullie maar samen met Juventus als mannen gaan voetballen ipv mensen omkopen. Alsof het inter’s schuld is dat jullie niet de regels volgden

23 april 2024 om 11:24

Inter is een heilige boontje dat zeker!! Schandaal van 2006 was om Juve en Milan kapot te krijgen. Het is ook bewezen dat de teams niet schuldig zijn.

Forza Inter!! Dat we kampioen zouden worden was al wel even duidelijk, maar uitgerekend tegen AC Milan maakt het toch nog wel extra lekker! Al jaren stabiel en hopelijk blijft dat de komende jaren ook zo!

De mooiste club van Italie met een mijlpaal titel! Gefeliciteerd Interisti’s!

Felicitaties aan alle Inter fans. Historische win. Nog nooit was er een kampioenschap beslist tijdens de derby. 20ste kampioenschap. 2 sterren. Genieten. Wat werd het toch spannend op het eind. Behoorlijk wat frustraties aan Milan's kant. Forza Inter!

22 april 2024 om 22:54

Gaat wennen worden die tweede ster. Moeten we volgend jaar toch nog eens een nieuw tenuetje aanschaffen.

22 april 2024 om 23:15

Zeker! 2 sterren shirt moet ik hebben.

23 april 2024 om 00:12

Sowieso dat we er eentje gaan halen maar van welke speler is nog de vraag

23 april 2024 om 09:13

Tenue is helaas verpest sinds dat er geen Pirelli meer op staat...

Heerlijke overwinning. Dat dit kampioenschap er even lekker ingewreven mag worden bij Hernandez. Wat een verschrikkelijk gozer. Denzel had hem van mij mogen opvreten. Gefeliciteerd mede Interisti. Erg bijzonder dat na het wegvallen van sterkhouders als brozovic, Skriniar en Onana er een elftal staat dat wellicht nog beter is dan het elftal van vorig jaar.

Davey klaassen kampioen met inter !!

Proficiat inter fans! Verdiend kampioen

Ik kom niet om te provoceren maar man man man WAT BEN IK BLIJ!!!! En nog uiteraard tegen een walgelijke Milan, wat een slechte verliezers maar ja begrijp het wel je wilt Inter geen kampioen zien worden.Deze dag zal ik nooit en ook nooit vergeten.Forza Interrrrr 💙🖤💙🖤💙🖤

Wat een seizoen, prachtig! Het is Inzaghi gegund. Heeft er een machine van gemaakt en natuurlijk de architect van dit allemaal niet vergeten: Giuseppe Marotta! De dag dat deze man de club verlaat word echt een zwarte dag. Maar we hebben nog wel tijd om te genieten!

22 april 2024 om 23:31

Marotta is echt een ongelofelijke legende van het Italiaanse voetbal.

Wat is er mooier dan kampioen worden in het stadion van de aartsrivaal :D. Theo Hernandez smeert hier gewoon een rode kaart aan maar gord scudetto is binnen. Milaan is blauw zwart.

Forza Nerazzurri!

Nou gefeliciteerd Inter fans! Dikverdiende kampioenschap natuurlijk. Inter was oppermachtig dit jaar in de Serie A. Niet voor niets 17 punten verschil nu en in april kampioen. Inter dus ook degene die de strijd wint voor wie eerder de 2e ster mag hebben op het shirt. En dat uitgerekend tegen je eeuwige rivaal. Mooier kan het niet om je kampioenschap met de 2e ster op het shirt te krijgen.

Gefeliciteerd Inter fans dik verdiend en ook mooi dat ze voor de 20ste keer kampioen zijn geworden.

Imo is Inter ook de mooiste club zo’n beetje van Italië.

23 april 2024 om 14:58

Na Salernitana en Lazio!

Hele mooie titel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren