Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw spektakel tussen PSV en De Graafschap

Laatste update:

De wedstrijd tussen PSV en De Graafschap was eerder dit seizoen een geweldig spektakelstuk (3-6 voor PSV) en in die wedstrijd kwamen de Doetinchemmers terug van 0-3 tot 3-3. Ook in Eindhoven mocht De Graafschap ruiken aan een stunt. PSV was voor rust veel te sterk voor de promovendus, maar na de onderbreking verslapte de titelkandidaat en knokte De Graafschap zich van 3-0 terug tot 3-2. Gastón Pereiro maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde: 4-2.

/

De Graafschap leek in de Eredivisie al dood en begraven, maar door zes punten uit de laatste drie wedstrijden gloort er plots licht aan het einde van de tunnel voor de Doetinchemmers. Een uitwedstrijd tegen titelkandidaat PSV is voor de Superboeren echter andere koek dan een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent: PSV verloor in Eindhoven nog nooit van De Graafschap in de Eredivisie. Dat het ook nu niet zou gaan gebeuren, bleek al vroeg in de wedstrijd.

PSV pinde de Achterhoekers vast op eigen helft en het leek wachten op doelpunten. Er vielen er voor rust drie en dat hadden er veel meer kunnen zijn: Jürgen Locadia miste bij een 2-0 stand een strafschop en De Graafschap-doelman Hidde Jurjus keepte ondanks de drie tegengoals een uitstekende wedstrijd. Het bal werd geopend door Luuk de Jong, die het eindstation was van een razendsnelle counter van PSV. De aanvaller stuitte eerst nog op Jurjus, maar kreeg de bal terug en rondde de rebound simpel af voor nummer zestien van het seizoen.

/

Nummer twee was voor Davy Pröpper, weer een doelpunt na een vlugge tegenaanval. De Graafschap claimde een penalty toen Kristopher Vida naar het gras ging in het strafschopgebied, PSV nam over en met dank aan Locadia kon Pröpper van afstand binnenschieten. Na de 2-0 miste Locadia dus een strafschop, waarna Luciano Narsingh alsnog de 3-0 op het bord zette. De vleugelaanvaller krulde de bal fraai in de verre hoek: voor de vierde keer op rij maakte hij een treffer.

De Graafschap zal gehoopt hebben dat PSV het na rust wat rustiger aan zou doen. Dat gebeurde ook: de ploeg van trainer Phillip Cocu verlaagde het tempo en de bezoekers kwamen via een daverende knal van Ted van de Pavert terug tot 3-1. Eerder dit seizoen kwamen de Doetinchemmers in een knotsgek duel al terug van 0-3 tot 3-3 (dat duel eindigde in 3-6 voor PSV) en ook nu rook de promovendus een kans. Bart Straalman knalde van afstand binnen voor 3-2 met een zenuwachtige slotfase voor PSV tot gevolg. Vlak voor tijd maakte Pereiro echter een einde aan de Eindhovense onzekerheid: 4-2. Overigens viel Andrés Guardado geblesseerd uit bij PSV: het is afwachten op de diagnose.

Denk jij dat PSV de titel pakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV heer en meester. Met dit spel worden ze kampioen. Punt.

30 januari 2016 om 21:42

blijf dromen

30 januari 2016 om 21:48

Kan je dat beredeneren?

30 januari 2016 om 21:48

Dromen worden in Eindhoven werkelijkheid...

30 januari 2016 om 21:46

Ze moeten zich een stuk meer gaan focussen want het is al de tweede keer dat De graafschap bijna terugkomt na een achterstand en dat mag niet gebeuren.

30 januari 2016 om 21:50

Met een objectieve scheids hadden ze punten verspeeld. Maarja dat is wel vaker dit seizoen

30 januari 2016 om 21:55

Met een objectieve blik zou je deze reactie niet hebben getypt

30 januari 2016 om 21:58

Een redelijk feit dat dhr kuipers zich wel thuis voelt in eindhoven

30 januari 2016 om 23:31

Ach man!!! Wie dan????

31 januari 2016 om 00:30

Duidelijie overtreding. Propper tikt vida waardoor hij valt

31 januari 2016 om 00:33

Als jij objectief bent je erkennen dat propper vida raakt en niet de bal waardoor vida valt.
Ipv een penalty voor de graafschap scoort psv in de tegen aanval.

30 januari 2016 om 21:49

Psv zal het nog zwaar krijgen met 3 onderdelen. We zullen zien of Psv niet teveel punten morst om kampioen te worden.

30 januari 2016 om 21:58

3 onderdelen, ja, maar in de C.L. is het na 2duels klaar, de beker wedstrijd tegen utrecht moet je thuis "gewoon" winnen. De eerst volgende duel na de beker is Utrecht uit dus beide teams zijn even
"Vermoeid".

30 januari 2016 om 22:09

Zijn er na de cl dus ook nog 2 wedstrijden waarin punten verspeeld kunnen worden. Dat is in strijd om kampioenschap dit jaar vrij belangrijk. Bovendien, zei ook vrijwel iedereen niet dat Psv de groepsfase niet zou overleven?

30 januari 2016 om 23:21

2 wedstrijden wat directe invloed heeft op 4 eredivisie potten dus. (Vermoeidheid, spanningsboog, beleving ineens weer eredivisie) laat staan blessures of pijntjes. Tel daarbij op dat ze dan gelijk tegen Ajax spelen. Het is wel degelijk een do or die periode

30 januari 2016 om 22:08

Urrie. Haha kom op zeg. Ze speelden thuis tegen de nummer 18 van de eredivisie. Dat is heel representatief voor het niveau dat ze moeten halen om kampioen te worden inderdaad. Natuurlijk spelen ze zo'n ploeg thuis weg, het is nog verbazingwekkend dat De Graafschap terug komt tot 3-2.

31 januari 2016 om 00:51

Ajax won maar met 2-1 van de graafschap met veel slechter spel dan dat psv liet zien.

31 januari 2016 om 01:42

Klopt helemaal. Maarja iedereen kijkt naar PSV met calimero-effect

Toch bizar hoe die doelpunten voor Graafschap vallen. Vooral die 2 de is zoveel pech, maar het gebeurt te vaak om pech te zijn.
Als PSV defensief wat stabieler wordt zoals Ajax dan gaat de titel dit jaar naar Eindhoven, daar ben ik van overtuigd. Vanavond met vlagen weer schitterend aanvalsspel gezien.

30 januari 2016 om 21:59

Alleen hopen dat de blessure van Guardado meevalt ..

31 januari 2016 om 00:05

Als ajax offensiever wat stabieler speelt gaat de titel naar amsterdam.

31 januari 2016 om 00:54

De 2de goal van psv was juist pech voor de graafschap. Ipv een penalty voor een doelpunt tegen.

Als je goed kijkt zul je zien dat het er een was. Propper tikt vida aan waardoor deze valt.

De wedstrijd of uitslag is helemaal niet belangrijk, en ik ga me de frustraties ook besparen. Wat echt belangrijk is, is hoe het is gesteld met Guardado. Dat mag niet te lang duren.

30 januari 2016 om 23:28

Zou me niet verbazen als Guardado een week of 6 uitgeschakeld is. Die heeft nog nauwelijks een rustperiode gehad het afgelopen jaar. Pure overbelasting.

Nou die drie punten zijn binnen en we staan (tijdelijk) bovenaan, maar wat een slechte tweede helft zeg.
Typisch weer zo’n wedstrijd waarin PSV een paar goals maakt om vervolgens weer helemaal terug te zakken.
Genoten van Pröpper en Bruma, en het is ook wel heel fijn om te zien dat Narsingh weer lekker in zijn vel zit en goals begint te maken.
Volgende keer mag Cocu maar eens beginnen met Brenet ipv Arias en Pereiro/lestienne ipv Locadia.
Hopelijk is Guardado er niet al te lang uit, die hebben we nodig tegen Atlético.

30 januari 2016 om 22:00

Vindt niet zo belangrijk als hij Atletico mist, liever die duels dan competitie.

30 januari 2016 om 22:07

Arias is echt uit vorm. Liet zijn man een paar keer heel simpel voorbij lopen. Die mag van mij rustig een paar wedstrijden banken. Laat Brenet daar maar spelen. Die vind ik momenteel beter in vorm dan Arias.

Net als Renaldino aangeeft heb ik liever dat Guardado de tweeluik tegen Atlético mist maar er dan wel weer bij is in de competitie. Het kampioenschap is de nummer 1 doel.

Hoop dat Guardado geen schade heeft opgelopen. Jammer van die tegendoelpunten en gemiste penalty. Had ook vaker gescoord moeten worden.

30 januari 2016 om 21:48

PSV moet echt is gaan oefenen op penalty's, misschien kunnen ze van Nistelrooy inschakelen die schoot ze altijd zuiver in.

30 januari 2016 om 21:55

Oefenen op penalty's? Dat zullen ze vast wel doen. Maar als je er 8 van de 12 mist, dan heeft dat niet per definitie met goed of slecht inschieten te maken. Maar voornamelijk met wat er in de hoofden omgaat wanneer er een penal genomen moet worden.

30 januari 2016 om 21:57

waarom nam Guardado ze niet want toen Locadia de bal pakte wist ik dat hij er niet in zou gaan

30 januari 2016 om 21:59

Penalty's kan je niet trainen.

30 januari 2016 om 22:01

Penalty s kan je echt wel trainen, alleen de druk/spanning niet maar bij 2-0 is die er niet meer. Volgende x Bruma maar nemen

Psv eerste helft (vooral eerste halfuur) zeer sterk. Daarna in de tweede helft toch weer de cliche. Gelukkig een sterke bank met een pereiro die in staat is toch belangrijk te zijn. Hoop dat guardado niet een paar weken eruit ligt...atleti..

30 januari 2016 om 21:47

Ik vind eigenlijk dat dat niet het belangrijkste is, ik heb hem er liever in de competitie gewoon bij

30 januari 2016 om 21:56

Zeker eens, weer kampioen worden is de prioriteit. CL winnen is een eutopie. Echter, als we willen dromen is Mi Amigo onmisbaar, zeker thuis

Gelukkig dat het goed is afgelopen. Eerde helft was wel goed met vooral Narsingh en Propper als uitblinkers. Narsingh met 1 goal en 2 assists weer erg belangrijk en ook Pereiro was zeer belangrijk met zijn goede goal.

Dan speel je een ijzersterke eerste helft en dan zo'n tweede helft.. vraag niet hoe maar we staan eerste ikben blij alleen guardado is wel een smetje ik hoop dat hij er snel weer bij is..

Sjonge jonge wat een zeikwedstrijd. Eerste helft perfect, veel kansen en zelf niks weggegeven. En dat je het dan in de 2e helft (met het oog op het drukke programma) rustiger aan doet is ook niet zo slecht. Maar dit PSV kan dat gewoon niet vasthouden. In plaats van op 70% te spelen en rustig blijven rondspelen gaat iedereen op 50% spelen, en dan krijg je het tegen elke tegenstander moeilijk.
Arias en Locadia volgende keer eruit laten, voor Brenet en Pereiro. Ook Zoet moet oppassen dat hij zijn basisplaats niet verliest. Hij is zo onrustig en onbetrouwbaar. Als hij niet snel verbetert zal Pasveer een kans moeten krijgen.

30 januari 2016 om 21:51

Wat doet zoet fout dan?? Kon niets doen aan die doelpunten lijkt me...

30 januari 2016 om 21:57

Zeker drie ongelofelijk lullige uittrappen, maar aan de goals kon hij mijn inziens niks doen

30 januari 2016 om 22:03

Zoet is gewoon geen punter pakket.

30 januari 2016 om 22:36

Precies. Zoet is een aardige doelman, maar geen topper. Men zou er goed aan doen om eens te kijken naar een andere keeper.

31 januari 2016 om 07:45

Hij is veel te onrustig met zijn uittrappen. Hij kan nooit eens die bal op tijd wegschieten, altijd moet het als de spits heel dicht bij is gekomen. Ook vind ik dat Zoet wel eens een bal mag pakken die hij eigenlijk niet hoeft te pakken. Zoals Gomes bijvoorbeeld heel vaak deed. Zoet keept nou al 5 jaar in de Eredivisie, maar nooit tikt hij een bal uit de kruising ofzo.

Dramatische avond! Winst was op voorhand ingecalculeerd. Het ging er om, om zoveel mogelijk te scoren en zo min mogelijk te incasseren en blessurevrij deze week af te sluiten. Winst check en goals voor check. Maar wat een dramatische 2e helft! 2 tegengoals en een blessure voor Guardado. Wat ongelooflijk zuur is. Het is simpel zonder Guardado zijn we een niveautje minder en uitgerekend nu komt er een lastige serie wedstrijden aan. Ik hoop van harte dat het meevalt anders hebben we meer verloren dan gewonnen vanavond.

Tja, 25 à 30 schoten en tien dikke kansen voor en 4-5 schoten en slechts twee kanswaardige momenten tegen, en dan eindigt het toch in 4-2 in plaats van 7-0... Niet normaal meer.

Maar goed, drie punten, maar net als tegen Excelsior in de tweede helft het krachtsverschil zwaar, zwaar onvoldoende uitgedrukt op het scorebord.

Maar goed, op de een of andere manier is PSV dit seizoen structureel veel beter tegen ploegen uit het linkerrijtje dan tegen die uit het rechterrijtje, met name op het gebied van tegendoelpunten incasseren.

In De Kuip wordt knap de nul gehouden, en De Graafschap scoort vijf keer tegen...

Vroeg of laat zal PSV echt een paar goede uitslagen neer moeten zetten om het doelsaldo van Ajax te passeren. Die weten vaak wel door te drukken na 3-0...

31 januari 2016 om 05:57

Maar gewoon precies dat. Ajax speelt dramatisch en speelt dan 0-0 of 1-0. Maar psv lijkt er patent op te hebben om het zichzelf moeilijk te maken als het dik voorstaat. Wat je zegt, dat Ajax het dan doordrukt naar 3-0, heb ik dan eerlijk gezegd ook nog niet heel vaak gezien. Maar wij houden in ieder geval heel de nul. Kijk. Feyenoord had een tijd hetzelfde als psv en toen zei iedereen dat dat geluk op zou houden. Dat bleek ook. Maar bij psv blijft het aanhouden, dat tegendoelpunten krijgen en dan net alsnog winnen. T gaat echt spannend worden daarom tussen 020 en 040

Als Maher of Schaars straks moet spelen ipv van Guardado tegen Atletico dan mag Psv wel inpakken. Dat wordt een kansloze missie. Psv heeft dus een dramatische avond gehad vandaag als Guardado er een paar weken uit ligt.

30 januari 2016 om 22:00

Met Guardado ben je net zo kansloos tegen Atletico. Mocht PSV winnen zal het alleen komen door werklust, teamwork en een goede dosis geluk. Niet omdat Guardado redelijk goed is..

30 januari 2016 om 23:14

Jawel

31 januari 2016 om 06:01

Als Guardado er inderdaad uitligt gaan PSV sowieso 532 spelen. Gewoon Arias Bruma Hector, Isi en Willems. Cocu snapt echt wel dat hij t niet gaat redden als hij zn normale opstelling blijft spelen. Zeker in Madrid in ieder geval verwacht ik een superverdedigend PSV

Bizar hoe vaak ze een comfortabele voorsprong zo makkelijk uit handen geven. Vandaag niet gebeurd, maar het scheelde niet veel. Nu maar hopen dat PSV over 17 uur nog steeds bovenaan staat en dat de schade meevalt bij Guardado.

Guardado kwam retesnel terug van zijn vorige blessure, ik denk dat dit wel meevalt. Hopelijk kan hij over 2 weken weer meedoen. Locadia verkopen nog deze transferperiode, en er een oude rot voor terughalen en dan volgend seizoen een nieuwe spits kopen als Luukie weggaat.

Aan het einde was het eventjes billen knijpen maar eind goed al goed. Toch wel opvallend hoe vaak PSV tegentreffers krijgt te verwerken dit seizoen. Dat is natuurlijk helemaal nergens voor nodig om structureel tegen de ploegen uit het rechterrijtje dit te vertonen.

Ik reken dit toch wel Cocu aan. Blijkbaar kan hij de mannen wel goed motiveren om de wedstrijd om te zetten in winst maar niet voldoende om ze aan te sporen ook zo min mogelijk tegentreffers te incasseren.

Gelukkig zijn er wel goede aanknopingspunten waar we vertrouwen uit kunnen putten. Narsingh lijkt eindelijk weer in vorm te komen (hoewel hij in de tweede helft ver terugzakte maar dat terzijde). Gaston had een prachtige goal. Zijn actie deed me echt denken aan die goal van Romario tegen Steaua Boekarest in 1989. En als Bruma zo doorgaat dan zijn we hem definitief kwijt in de zomer.

Fikse domper dat onze amigo Guardado is uitgevallen met een (naar het schijnt) hamstringblessure. ; Hopelijk is het niks ernstigs want we hebben hem hard nodig de komende weken.

En kunnen we nu spreken over een heuse penaltyfobie bij Psv? Man man man, volgens Elfrink heeft PSV al 8 van de laatste 12 strafschoppen niet benut. Dat moet echt beter.

30 januari 2016 om 22:05

Klopt, ik zeg Bruma achter de bal!

Guardado schijnt een spierscheuring te hebben en is er dus wel een paar weken uit.

Psv lijkt echter weinig kans te hebben om door te bekeren in de cl , Ookal gun ik het ze echt maar je ziet dat er genoeg spelers verzaken ...

Is er al meer bekend over de ernst van de blessure van Mi Amigo?

31 januari 2016 om 00:35

Ja niks ernstigs. Daarom liep hij ook zelf van het veld. Is er volgende week weer gewoon bij gelukkig.

Doe maar even Ziyech ophalen bij Twente met de CL miljoenen. Zoals het er naar uitziet missen we Guardado 6-8 weken. Vloet is al verhuurd dus is er ruimte voor een middenvelder Om voor een dergelijke periode terug te moeten vallen op Schaars en/of Maher is zelfmoord in de strijd om de titel. Die kunnen het niveau PSV echt niet aan. Dan kan Hendrix mooi met de punt naar achteren en Ziyech en Pröpper daarvoor. Mocht Guardado op termijn weer terugkeren dan is er weer een gezonde concurrentiestrijd op het middenveld. Op dit moment zitten er 2 voor de schijn op de bank bij PSV. Persoonlijk zou ik opteren voor Hendrix CVM en Pereiro en Pröpper op de CAM posities. Maar soms krijg ik geen hoogte van Cocu, die Locadia continu laat staan en Brenet uit het niets de hele wedstrijd op de bank laat zitten. Cocu heeft eerder geopperd dat Pereiro een rechtervleugelspits is, terwijl iedereen kan zien dat hij de stijl van een 10 heeft. Hij speelt ook op die positie bij Jong Uruguay. Ik had altijd vertrouwen in Maher, maar als ik zie hoe hij zich presenteert tegen Excelsior, dan hoop ik echt van harte dat hij niet als het alternafief voor Guardado moet gelden. Schaars evenmin, ik val in herhaling, maar zij tillen het niveau niet omhoog, integendeel ze brengen het eerder omlaag.

Tja. Zo maak je vier goals, win je uiteindelijk redelijk comfortabel en sta je in elk geval nog tot morgen bovenaan. En toch ga je als supporter met een vieze nasmaak naar huis.

Wederom niet de nul kunnen houden. Wederom het te spannend laten worden tegen één van de "kleintjes". Wederom een penalty gemist. Wederom enorm verslappen zodra er een redelijk veilige voorsprong op het bord staat.

Het irritante is dat dit geen dingen zijn die komen door een gebrek aan kwaliteit, maar omdat er blijkbaar ergens toch iets niet goed zit op mentaal vlak. Op de één of andere manier lijkt het wel alsof PSV zich alleen in de echte grote wedstrijden optimaal kan motiveren en concentreren. En dat is eigenlijk best wel onprofessioneel.

Een compliment trouwens voor die keeper van De Graafschap, die stond echt een prima pot te spelen. Het was vooral dankzij hem dat PSV er niet meer dan vier maakte.

30 januari 2016 om 22:39

Dit is gewoon door toedoen van de coaches. Goed spelen de eerste helft. Dan in de kleedkamer ' doe maar rustig aan, consolideren, heel blijven' Dan krijg je dus zo'n tweede helft.
Kijk maar naar alle andere wedstrijden dat dit is voorgevallen. Coaching....

30 januari 2016 om 22:40

Hidde in Oranje 😜

Dat schreeuwen we al maanden😊
Is onze beste man! Kan je nagaan.. Nog maar 22 jaar!

De eerste helft was gewoon letterlijk telkens stap te laat. PSV speelde 3 tempo's hoger...
Ik zie routine dat we de 2e helft altijd stukke beter spelen (vermoeidheid tegenstander??) en flink gas kunnen geven. (Zie Excelsior en Ado)

Begon op n 3-3 te hopen na de 3-2, maar gezien spelbeeld is de overwinning van PSV terecht en gewoon ingecalculeerd. Gelukkig zijn de tegendoelpunten meegevallen.. Mede dankzij Hidde

Typisch PSV gemakzucht. Zal je straks zien dat ze Atletico 2 keer van de mat spelen. Niet te verklaren dit. Zo onnodig dit. Blijkbaar kan PSV alleen zich opladen tegen de toppers..

Geweldig mannen. 1 helft vol gas en de buit is binnen. We staan weer bovenaan. En dat blijven we. Let maar op. Trouwens wat een geweldige keeper bij de graafschap. Kreeg ook Oost op zijn hand door de ballen expres de tribune in te schieten. Heerlijk.

de Tweede helft ik weet nog steeds niet tot aan nu waar ze mee bezig zijn geweest?

lijkt me bij voor baat al gespeelt !!

ik weet niet wat er in de thee heeft gezeten hhhhh

Ondanks het verlies toch trots op onze ploeg! Zelfs na de 3-0 niet opgegeven en gewoon je eigen spelletje blijven spelen. Tuurlijk ben je gezien als psv 2/3 tempotjes hoger gaat spelen maar met name de 2e helft geeft de burger moed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren