Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw document op straat: Twente moet Doyen ruim drie miljoen betalen

Laatste update:

Er blijven maar documenten van Doyen Sports Group uitlekken. TC Tubantia meldde eerder deze donderdag al dat FC Twente onder het contract met de investeringsmaatschappij was uitgekomen, maar de krant wist niet te melden hoeveel dat had gekost. Inmiddels is duidelijk geworden dat Twente ruim drie miljoen euro moet betalen om de samenwerking te beëindigen.

/

Footballleaks publiceert donderdag het settlement agreement tussen Twente en Doyen, waarin duidelijk te lezen is dat de Tukkers 3.344.519 euro moeten betalen om onder de samenwerking uit te komen. Voor de noodlijdende club is dat een enorm bedrag. Voor 31 december moet het eerste deel, 1.114.840 euro, zijn overgemaakt. Diezelfde bedragen verwacht Doyen voor 31 december 2016 en 31 december 2017 te hebben ontvangen.

Doyen ontkent overigens dat het bedrijf invloed had of heeft op het transferbeleid van Twente. "Ik zou zeggen dat die bewering onjuist is", zei een woordvoerder van het internationale bedrijf donderdag tegen het ANP. "Sommige stukken zijn gemanipuleerd." Volgens de woordvoerder heeft Doyen zich altijd netjes aan de regels gehouden.

De omstreden deal tussen Twente en Doyen werd in 2013 gesloten en het contract kwam dinsdag op straat te liggen. Er kon vervolgens geconcludeerd worden dat Doyen invloed had op de beleidskeuzes van Twente en dat is verboden. De licentiecommissie van de KNVB kondigde een onderzoek aan en voorzitter Aldo van der Laan stapte dinsdagavond op.

Bekijk het uitgelekte document hier.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ziyech maar rap van de hand doen, dan is dit ook opgelost.

26 november 2015 om 11:06

Daar gaat het niet om, het gaat om het feit dat er contracten zijn afgesloten die nadrukkelijk verboden zijn volgens de regels van de Knvb. Vervolgens zijn in de rapporten naar de Knvb deze voorwaarden uit de contracten gehaald. Dat betekent dat er sprake is van onrechtmatig handelen met daarboven op valsheid in geschriften en misleiding. Ze mogen in Enschede van geluk spreken als ze de licentie behouden.

26 november 2015 om 11:18

Klopt, ze doen nu net of alles opgelost wordt. Maar ze hebben de boel gewoon opgelicht. Of dat nu opgelost wordt of niet, het blijft oplichting in mijn ogen. Daar hoort een bijbehorende straf bij. Ik geloof ook dat die er komt.

26 november 2015 om 11:07

Gebeurd ook, gewoon deze winter!

26 november 2015 om 11:15

Maar die moet dan wel minimaal 6,8 miljoen opleveren om deze deal te dekken (salaris nog buiten beschouwing gelaten).

26 november 2015 om 11:30

Ben benieuwd alsof er nog rechtszaken zullen volgen. Aangezien veel spelers/bedrijven/sponsoren zo zijn voor gelogen. Dat ze op een of andere manier hun geld terug willen. Twente is binnen nu en enkele jaren/maanden weer helemaal terug bij af.

26 november 2015 om 12:00

Een rechtzaak is het mindte wat je kunt doen als Twente-zijnde. En het klopt, veel mensen zijn voorgelogen. En ik vind het niet alleen voor mij, als fan, en de andere supporters vervelend. Maar vooral ook voor de sponsoren e.d. Ik heb begrepen dat de grote sponsoren Twente willen steunen, mits er nog 3 'belangrijke' mannen vertrekken. Dus het is een must voor Twente om deze heren eruit te werken.

26 november 2015 om 12:25

Die heren vliegen er binnen nu en een paar maandjes er ook uit. Die zijn net zo schuldig als van der laan en mundterman

26 november 2015 om 12:29

Wat een enorme puinzooi daar zeg en kan me voorstellen dat het als supporter elke dag weer moeilijk is om de krant open te slaan en er weer een volgende shitload met informatie naar buiten komt.
Heel veel succes met deze moeilijke tijden, ik hoop van ganse harte dat jullie de licentie behouden.
Speel graag met FM met de club Fc Twente en het zou zonde zijn wanneer deze verdwijnt.

Ben benieuwd wie de kopstukken van die investeringsmaatschappij zijn.

26 november 2015 om 17:27

Pini Zahavi, vriendje van Abramovich van Chelsea.
Ook zijn er geruchten dat Jorge Mendes, manager van C. Ronaldo ermee te maken heeft.

Schimmige constructies, witwassen van geld, noem maar op.

Wat een bijzonder bedrag: 3.344.519 euro. Hoe zouden ze daar op uit komen?

Als ik Twente was zou ik overigens hetzelfde bedrag, plus nog een beetje, eisen vanwege het laten lekker van deze documenten.

Edit: wel mooi dat ze in drie gelijke termijnen mogen betalen en de 119 euro die dan overblijft niet meer hoeven te doen. Dat scheelt dan toch.

26 november 2015 om 11:10

Zal wel omgerekend naar dollars op een rond bedrag uitkomen.

Moet wel zeggen dat ik het vrij bijzonder vind dat er schijnbaar nog steeds een lek is bij Doyen, dat nog steeds de contracten openbaar gemaakt worden.
En waarom alleen die wat Twente betreft?

Edit: Ben benieuwd of ze alleen bij Twente zo dom waren/zijn?

26 november 2015 om 11:27

Contracten van andere clubs zijn ook uitgelekt.

26 november 2015 om 12:14

van hun site

Doyen Sports is currently the most recognised private investment fund in the football sector working closely with many teams, including: Atlético Madrid, Benfica, Granada, Porto, Santos, Sevilla, FC Twente and Valencia

naast deze clubs hebben ze ook nog portretrechten in bezit van: Boris Becker, Neymar jr en Xavi.

daarnaast de spelers waar ze transferrechten over bezitten zijn: (iets teveel om neer ze zetten dus hier de link)

http://www.doyensports. com/en/players2.html

spatie tussen .com

Als Twente supporter weet je nu ook niet meer wat je wel/ niet moet geloven natuurlijk. De club heeft alleen maar gelogen en bedrogen en alles wat je wist is eigenlijk een soort van illusie.

Twente heeft dus nog steeds financiële problemen en ik vraag me af waar dit gaat eindigen.

26 november 2015 om 11:11

Het is op dit moment heel belangrijk om echt inzicht te krijgen in wat er allemaal is gebeurd. Pas dan kan je een goed plan maken en kijken of er nog het e.e.a te redden valt.

Zolang er geen duidelijkheid is en FC Twente is niet transparant, zal dit zeker slecht aflopen ben ik bang.

Het blijft toch verbijsterend dat een degelijke zakenman als Joop Munsterman zich zo gek heeft laten maken. Een bestuurder met zo'n enorme ervaring zou toch beter moeten weten. De macht en eerzucht hebben het gewonnen van het gezonde verstand.

26 november 2015 om 12:42

Joop Munsterman is geen degelijke zakenman maar een luchtfietser en ellebogenman die de wind in de zeilen heeft gehad in een tijdsgeest van een sukkelende topdrie die zich collectief stukgelopen had op de veranderde internationale verhoudingen ontstaan door Bosman-arrest, vrij verkeer van werknemers binnen de EU (lees: opheffing buitenlanderregeling) en oppompen CL wat vooral in het voordeel bleek van de grote landen met groot potentieel qua TV-rechten. Toen Twente in dat klimaat nationaal wat succesjes begon te boeken is een latent kleine mannetjessyndroom in hem ontwaakt en begon zijn narcisme en megalomanie groteske vormen aan te nemen. Vooral de arrogantie en het dedain van Munsterman en Van der Laan vind ik nogal stuitend.

26 november 2015 om 14:10

@ Klasse

Vind jij dat echt zo verbazingwekkend ? Hoeveel schandalen hebben we wereldwijd wel niet gehad (of het nu wel of niet om voetbal gaat) waarbij bestuurders structureel onverantwoorde risico's nemen, en er ook geen problemen mee hebben om alles en iedereen lekker voor te liegen. Er zit echt iets grondig mis in de bestuur cultuur in deze wereld. Goed, zolang ze er mee weg komen, wet en regelgeving niet echt werken en perverse financiële prikkels om snel en makkelijk geld te verdienen-uit te geven (ongeacht wat de uiteindelijke prijs is) niet uit het systeem gehaald worden, zal er niets veranderen.

Van overheden of andere autoriteiten hoef je niet veel te verwachten, datzelfde geldt eigenlijk ook voor het grote publiek die zich elke keer maar weer laten misleiden. Bij elk schandaal wel even boos is en dat name online uitspreekt, maar voor de rest ook geen actie onderneemt.

Tja Twente is met deze bloedzuigers in zee gegaan (het toenmalige bestuur althans)en moet nu op de blaren zitten. Doyen wil maar 1 ding en dat is geld verdienen,
Goed dat Twente afstand van Doyen heeft genomen. Hoop dat dat een lesvoor de toekomst is (als die er nog komt)

Ik ben geen Twenteman maar vind dit toch een hele trieste zaak. De prijs van enkele jaren meedoen in de top is wel heel hoog. De ratten hebben het zinkende schip verlaten en de fans moeten maar afwachten wat er gebeurt.

Nogmaals een waarschuwing voor clubs en fans die in zee gaan met een rijke investeerder, hoe deze mensen ook overkomen, Munsterman leek ook een sympthieke clubman.

Als jullie zelf ook het document hadden gelezen, dan wisten jullie dat dit niet klopte: Diezelfde bedragen verwacht Doyen voor 31 december 2016. Het tweede bedrag moet namelijk voor 7 juli 2016 betaald zijn.

26 november 2015 om 14:25

@ Frtorres

Dat is het ook niet, toen de financiele crisis op zijn hoogte punt was en Portugal en Spanje ook onder een vergrootglas kwam te liggen, werd er ook ingezoomd op het voetbal in beide landen. Daar werd ook al geconstateerd dat de clubs zelden echt profiteerde van dit soort constructies met bijvoorbeeld de Doyen Group. Ook werd vastgesteld dat de diverse investeringsmaatschappijen ook zeggenschap kregen over het aan en verkoop beleid van de club, dat is was de manier hoe zij zaken doen.

Dat haalde ook de Nederlandse (voetbal) media, en ook hier op Voetbalzone werden die artikelen gepubliceerd. Bijna iedereen geloofde Munsterman ook niet toen hij beweerde dat Doyen geen enkele invloed zou krijgen op het beleid van de club. Waarom zou het grote Doyen voor het bescheiden FC Twente uit Nederland een uitzondering maken om af te stappen van hun dagelijkse manier van zaken doen. Alleen het gros van de FC Twente supporters geloofden het verhaal toen des tijds van Munsterman.

Is ook volgens het formulier denk dat doyen in deze situatie wel iets goedkoper is meerdere spelers zijn al verkocht. Nieuwe deals mogen niet meer gemaakt worden . Daarnaast kun je je afvragen of het een en ander wel stand houdt bij een rechtszaak. Doyen was natuurlijk ook op de hoogte van een dubbel contract en heeft ook bewust fraudeleus gehandelt

De tering wat een bedrag. Twente kan nu echt niks hebben onverwachts want dan zijn ze gewoon failliet

Ik ben er echt bang voor dat dit niet meer goed gaat komen met Twente... Ik zou in ieder geval niet weten hoe. Wellicht wacht Twente het zelfde scenario als Glasgow Rangers en dat allemaal omdat ze zo graag wilden concurreren met de grote 3. Dat lukt nou eenmaal niet in 5 jaar tijd tenzij er een sjeik komt die een nieuwe hobby zoekt.

Hoppa nog meer lijken die uit de kast vallen. Maar eigenlijk ben ik onderhand wel van mening dat Twente iig volgend jaar sowieso niet meer in de eredivisie mag spelen. Als je op deze manier iedereen bedriegt en bedondert dan is het wel volkomen terecht dat twente degradeert of zelfs zijn prof licencie kwijt raakt.

26 november 2015 om 11:47

Weet je hoeveel mensen, bedrijven en banken daarmee dupeert. Stadion zonder club is niks waard. En hoeveel banen, en niet alleen bij Twente. Maar ook indirect. Dat gaat kosten. Alleen door het handelen van twee personen en raad van commissarissen die heeft liggen slapen. Degraderen we, dan zijn we failliet.

26 november 2015 om 12:12

Dat is toch helemaal de eigen schuld van Twente zelf, bij een faillissement worden altijd personeel, banken en andere schuldeisers gedupeerd, maar dat is nog nooit een reden geweest om een faillissement niet door te laten gaan.

Mismanagement, fraude is echt een straf waard, ik kan mij echt niet voorstellen dat voor de rest, in de hele organisatie er niemand vanaf wist.

Hoop met heel mijn hart dat de straf mee zal vallen, maar als je zo alles terug leest, kan ik mij niet voorstellen dat Twente hier uit gaat komen.

Er zijn 3 mogelijkheden, licentie intrekken, Twente houd op te bestaan, verplichte degradatie, Twente houd op te bestaan, forse puntenaftrek, hopen dat Twente de kwaliteit heeft om niet te degraderen, gebeurt dat wel, Twente houd op te bestaan.

Nee SAS 32, er breken voor ons donkere en heel spannende tijden aan, zou werkelijk niet weten wat ik zonder Twente zou moeten doen, kan mij er echt nog geen voorstelling van maken hoe dat zou voelen, en wat dan.

26 november 2015 om 15:48

In België kreeg een club in een vergelijkbaar situatie (ook doyen) alleen een transferverbod.

27 november 2015 om 23:50

Sorry voor de late reactie, een leven zonder Twente. Is ondenkbaar voor mij. Dat we worden gedupeerd door twee heren en stel commissarissen dat haar taak niet goed heeft uitgevoerd. En schijnbaar alleen voor de pluche hun toezichthoudende taak hebben uitgevoerd. Het vertrek van van der Laan met het uitlekken van het document van Doyen is iets te toevallig. En dat Twente nu pas een externe controle laat uitvoeren. Laat zien dat van der Laan, nog teveel lijken in de kast heeft laten liggen. Nee, zie de straf van de Knvb met angst tegemoet. Van der Belt heeft goede hoop. Ik ga van het ergste uit en hoop dat het alleen maar kan meevallen.

Het word tijd dat Twente schoon schip gaat maken. En een open en transparant beleid gaat voeren. 3 miljoen euro, het word steeds gekker.

Wie dit contract ooit getekend heeft moet handelingsonbekwaam worden verklaard. Twente heeft 5 miljoen gekregen, en als je een beetje snel rekent zie je dat het Twente in ieder geval 8 miljoen heeft gekost als deze soap weer voorbij is (9,7 miljoen aan transferrechten en 3,3 miljoen afkoop minus de 5 mijoen die ze gekregen hadden). En dan zou het mij niet verbazen als Twente in de tussentijd ook nog wat boetes of andere fee's aan Doyen heeft moeten betalen.

26 november 2015 om 13:24

Geld lenen kost geld, zeker als het om zulke bedragen gaat.

In joop we trust was het toch jongens/tukkers.
Hij heeft jullie clubje opgetild en weer keihard laten vallen.
Geen clubman alleen voor zichzelf gedaan iedere week met zijn arrogante kop op tv .
En de eerste die het schip heeft verlaten als kapitein. Ik hoop dat de club behouden blijft maar heb zoon gevoel dat dit niet gaat gebeuren want, er zal nog meer in de kast zitten.

Als dit verboden was dan moet Twente gewoon punten in mindering worden gebracht zodat ze laatste staan. Twente zal dan moeten vechten om niet te degraderen.
Wel gunstig voor clubs die Ziyech en Tapia nu willen kopen, Twente zal wel bereid zijn om hun te verkopen ver onder de hoofdprijs.

26 november 2015 om 13:47

Als we moeten vechten tegen degradatie dan hebben we elke speler nodig, dus ook Tapia en Ziyech. Geen speler zal nu een contract bij Twente gaan tekenen. Wetende dat bij een eventuele degradatie de club zo goed als failliet is. Dus elke sterkhouder zal moeten blijven en als we failliet gaan. Dan lopen spelers transfervrij de deur uit. Maar zolang is het nog niet. Eerst maar eens kijken wat de Knvb ons aan sancties gaat opleggen. Nu is het maar speculeren.

26 november 2015 om 15:06

Enige nadeel is dat Twente het geld van ziyech en tapia hard nodig gaat hebben om zich uit de problemen te werken. Ik zou een verkoop in de winter zeker niet uitsluiten!

Lijkt me ook niet juist. 3,3 M betalen om van een maximale boete van 1,4 M af te komen....

26 november 2015 om 12:51

Niet alleen de boete, ook het doorverkooppercentage.

26 november 2015 om 13:06

Nee hoor, als ze de spelers verkopen dan hoeven ze geen boeten te betalen.
Dan kunnen ze gewoon de opbrengst met doyen verdelen.

26 november 2015 om 13:25

Ze hebben de spelers toch niet verkocht? Ik neem aan dat als ze die boete betalen, de spelers daarna eigendom zijn van Twente.

26 november 2015 om 13:39

Als je een contract afkoopt, dan betekent het dat je de percentages van de overgebleven Doyen spelers weer "terugkoopt" (voor veel te veel geld) waardoor een boete sowieso al niet meer mogelijk is.
Wanneer dit in het verleden heeft plaatsgevonden kan dit voor de Knvb wellicht in het voordeel zijn van Twente, omdat het deel uit maakte van het "schoon schip maken".

Ben benieuwd waar dit gaat eindigen voor en met Fc Twente.
Er gaan zoveel putten open nu bovenop het feit dat ze al rond kwakkelen dit seizoen en ook vorig seizoen al vele punten aftrek hadden gehad.
Wat zal de volgende sanctie cq maatregel zijn.

Benieuwd hoe Johan Derksen dit weer gaat recht lullen. Die Munsterman was een beetje naief volgens Derksen, maar met deze inzichten is er gewoon sprake van wanbeleid en dient Munsterman vervolgt te worden.

26 november 2015 om 17:38

Derksen heeft sowieso al veel geloofwaardigheid verloren door Munsterman in het programma Vi zijn beleid recht te laten lullen. De normaal zo kritische derksen hoorde alles maar aan en verdedigde Munsterman. Het zal er vast mee te maken hebben dat ze het vrienden zijn/waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren