Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijke misser Jorginho na zwak ‘huppeltje’ wordt Italië niet fataal

Laatste update:

Italië heeft vrijdagavond een noodzakelijke overwinning geboekt in de EK-kwalificatiereeks. In eigen land waren de Italianen met 5-2 te sterk voor Noord-Macedonië, waardoor de ploeg van Luciano Spalletti nog altijd kans maakt om zich te plaatsen voor het EK in Duitsland. Komende maandag wordt de beslissende wedstrijd gespeeld tegen Oekraïne, dat evenveel punten verzamelde als Italië (13) maar het eerste onderlinge duel in Groep C verloor.

Spalletti wijzigde zijn basiself op liefst acht plekken ten opzichte van het verloren duel met Engeland (3-1): alleen doelman Gianluigi Donnarumma, Francesco Acerbi en Nicolo Barella behielden hun respectievelijke basisplekken.

Italië begon goed aan de wedstrijd en kwam al na een kwartier spelen op voorsprong. Giacomo Raspadori bezorgde vanaf de linkerkant een voorzet op het hoofd bij Matteo Darmian, die van dichtbij binnenknikte: 1-0.

Vijf minuten voor het rustsignaal had Jorginho zijn ploeg aan de 2-0 moeten helpen, maar de middenvelder faalde opzichtig vanaf elf meter. Na een zeer opmerkelijke aanloop schoot Jorginho zacht door het midden recht in de handen van Stole Dimitrievski. De strafschop werd toegekend door arbiter Felix Zwayer na een handsbal van Nikola Serafimov in de zestien.

Een minuut na de flater van Jorginho verdubbelde Italië de voorsprong alsnog. Na een carambole in de zestien van Noord-Macedonië belandde de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Federico Chiesa, die met een harde schuiver de benedenhoek vond: 2-0.

In de blessuretijd van de eerste helft liep Italië nog verder weg, want op aangeven van Domenico Berardi werd Chiesa voor de tweede keer trefzeker en zette hij de 3-0 ruststand op het scorebord.

Jani Atanasov bracht met twee treffers de spanning nog wel terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk werd de 3-2 voorsprong in het slotkwartier nog verder uitgebouwd door Italië. Nicolo Barella bediende Raspadori, die de bevrijdende 4-2 aantekende. Diep in blessuretijd zorgde invaller Stephan El Shaarawy voor de 5-2 eindstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik mag toch hopen dat Jorginho zijn laatste penalty voor Italië vanavond genomen heeft.. Wat een dramatische reeks zeg.. Italië was sowieso op z’n best oke, de twee tegengoals waren erg ongelukkig maar je laat Macedonië nog veel te makkelijk bijna langszij komen!

17 november 2023 om 23:36

Waar heb jij het nou over? Jorginho heeft een betere penalty gemiddelde dan Messi. Deze titel slaat ook nergens op, 41 penalties gemaakt en 7 gemist.

17 november 2023 om 23:56

En blijkbaar zodra het om de knikkers gaat voor Italië bakt hij er niets meer van.. Hij heeft al op zulke belangrijke momenten strafschoppen gemist dat hij overduidelijk niet meer achter die bal moet gaan staan.

18 november 2023 om 08:56

Vind ik ook niet kunnen en wat mij betreft nemen ze hem mee als bankzitter maar geen basis meer. Tonali heeft Italië toch wel in een lastig parket gebracht

18 november 2023 om 09:40

Bovendien zijn die statistieken vertekend door zijn eerste 20/25 pingels toen hij er maar 1 miste. Daarna dus zo een 6 missers en 20 raak.

Een beter penalty gemiddelde dan Messi zegt ook drie keer niks, want die staat nou niet bekend als specialist.

Topprestatie van een aantal spelers, vooral Barella, Chiesa, Raspadori en Di Marco dan. Sowieso zit er wel vuurwerk in dit elftal. Zeker als Bastoni en Di Lorenzo er nog bijzijn.

Jorginho nooit meer een penalty laten trappen aub.

17 november 2023 om 23:31

De basis erg sterk inderdaad, alleen nog een topper naast Bastoni ontbreekt voorlopig. Waanzinnig middenveld met veel creativiteit op de flanken, helaas geen topspits. Italië komt er wel, presteren altijd goed op de EK's! Forza Azzurri.

Laat dit alsjeblieft de allerlaatste penalty zijn van Jorghino zijn. Best bijzonder dat hij al speelde. Maar dat je hem nog een penalty laat nemen is bijzonder. Geen idee wie hem ooit een specialist heeft genoemd. Maar die geloof ik echt niet. Tijdens de WK kwalificatie ook al een belangrijke gemist. En tijdens de EK finale ook nog.

Hoe laten ze Jorginho nog steeds een penalty nemen nadat die tijdens de vorige WK kwalificatie al een belangrijke penalty heeft gemist. Echt absurd gewoon. Ook tijdens de EK finale al is gemist. Die hupje begint voorspelbaar te worden. Zeker omdat je gewoon lang kan blijven staan omdat je die bal nooit hard kan raken als je daarvoor dat rare hupje doet...

Wat is dat ultiem genieten. Spelers die met een rare aanloop (hupje, stilstaan, rare bewegingen, extra langzame aanloop) missen. Ik hoop elke wedstrijd dat ze een penalty mogen nemen en missen. Arrogantie pur sang. Gewoon een normale aanloop nemen en hem in de hoek schieten is de beste penalty

Jorghino en penalty's. Het zal nooit een goed huwelijk worden. Oekraïne wordt de laatste horde en die gaan we ook winnen. Forza Italia.

18 november 2023 om 11:23

Jorghino ook niet meer oproepen.
Is een Braziliaan en hoort niet het land te verdedigen imo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren